Morante Zarcero, Sonia sonia.morante@urjc.es

Actividades

Assessment of atropine and scopolamine in commercial multigrain cereal-based baby products using UHPLC-TQ-MS/MS and solid phase extraction with MCM-41 mesostructured silica as sorbent

  • Vera-Baquero, Fernando L
  • Perez-Quintanilla, Damian
  • Morante-Zarcero, Sonia
  • Sierra, Isabel

Food Chemistry - 30/4/2025

10.1016/j.foodchem.2025.142875 Ver en origen

  • ISSN 03088146

Exploring Adsorption Performance of Functionalized Mesoporous Silicas with a Different Pore Structure as Strong Cation-Exchange Sorbents for Solid-Phase Extraction of Atropine and Scopolamine

  • Vera-Baquero FL
  • Morante-Zarcero S
  • Pérez-Quintanilla D
  • Sierra I

Applied Sciences-Basel - 1/1/2025

10.3390/app15020646 Ver en origen

  • ISSN 20763417

Simultaneous Determination of 23 Pyrrolizidine and Tropane Alkaloids in Infusions from Dry Edible Flowers Using Optimized μSPEed® Microextraction Prior to Their Analysis by UHPLC-IT-MS/MS

  • Fernandez-Pintor, Begona
  • Morante-Zarcero, Sonia
  • Sierra, Isabel

Foods - 1/6/2024

10.3390/foods13111740 Ver en origen

  • ISSN 23048158

Characterization of the Volatilomic Fingerprint of Culinary Aromatic Herbs: A Comparative Study Based on Chemometric Analysis

  • Izcara, Sergio
  • Perestrelo, Rosa
  • Morante-Zarcero, Sonia
  • Sierra, Isabel
  • Camara, Jose Sousa

Separations - 1/6/2024

10.3390/separations11060181 Ver en origen

  • ISSN 22978739

Development of Gluten-Free Bread Based on Maize and Buckwheat and Enriched with Aromatic Herbs and Spices

  • Ruiz-Aceituno, Laura
  • Casado, Natalia
  • Arriero-Romo, Emma
  • Morante-Zarcero, Sonia
  • Lazaro, Almudena
  • Sierra, Isabel

Applied Sciences-Basel - 1/4/2024

10.3390/app14083348 Ver en origen

  • ISSN 20763417

Chiral HPLC-MS/MS determination of hyoscyamine enantiomers in baby herbal infusions after preconcentration with sulfonic HMS mesostructured silica synthesized by co-condensation

  • Vera-Baquero, Fernando L
  • Morante-Zarcero, Sonia
  • Sierra, Isabel

Microchemical Journal - 1/3/2024

10.1016/j.microc.2024.110150 Ver en origen

  • ISSN 0026265X

Development of a Green, Quick, and Efficient Method Based on Ultrasound-Assisted Extraction Followed by HPLC-DAD for the Analysis of Bioactive Glycoalkaloids in Potato Peel Waste

  • Martinez-Garcia, Isabel
  • Gaona-Scheytt, Carlos
  • Morante-Zarcero, Sonia
  • Sierra, Isabel

Foods - 1/3/2024

10.3390/foods13050651 Ver en origen

  • ISSN 23048158

Investigating the effect of different grinding conditions and methods on the concentration of opium alkaloids in poppy seeds as a good reduction practice

  • Casado-Hidalgo, Gema
  • Morante-Zarcero, Sonia
  • Perez-Quintanilla, Damian
  • Sierra, Isabel

Journal Of Food Composition And Analysis - 23/2/2024

10.1016/j.jfca.2024.106098 Ver en origen

  • ISSN 08891575

Evaluating the stability of tropane and opium alkaloids during baking in homemade gluten-free poppy seed crackers

  • Gonzalez-Gomez, Lorena
  • Casado-Hidalgo, Gema
  • Ganan, Judith
  • Perez-Quintanilla, Damian
  • Morante-Zarcero, Sonia
  • Sierra, Isabel

Lwt-Food Science And Technology - 15/12/2024

10.1016/j.lwt.2024.117080 Ver en origen

  • ISSN 10961127

Fast and green methodology based on miniaturised liquid-liquid extraction with a hydrophobic natural deep eutectic solvent of opium alkaloids from poppy seed beverages

  • Casado-Hidalgo, Gema
  • Cordo, Ruben
  • Perez-Quintanilla, Damian
  • Morante-Zarcero, Sonia
  • Gomara, Belen
  • Ramos, Lourdes
  • Sierra, Isabel
... Ver más Contraer

Microchemical Journal - 1/12/2024

10.1016/j.microc.2024.111954 Ver en origen

  • ISSN 0026265X

Desarrollo de métodos analíticos para la separación quiral y su aplicación al estudio de procesos de síntesis asimétrica

  • Sonia Morante Zarcero

1/1/2007

  • ISBN 9788497729987
  • iMarina

Experimentación en química analítica

  • Isabel Sierra Alonso
  • Damián Pérez Quintanilla
  • Sonia Morante Zarcero

1/1/2007

  • iMarina

Green nanomaterials for sorbent-based extraction techniques in food analysis

  • Gañán J
  • Pérez-Quintanilla D
  • Morante-Zarcero S
  • Sierra I

Comprehensive Analytical Chemistry (p. 331-370) - 1/1/2024

10.1016/bs.coac.2023.09.014 Ver en origen

  • ISSN 0166526X

Green sorbent-based microextraction techniques in sample preparation for food analysis

  • Casado N
  • Pereira JAM
  • Morante-Zarcero S
  • Câmara JS
  • Sierra I

Comprehensive Analytical Chemistry - 1/1/2023

10.1016/bs.coac.2023.09.001 Ver en origen

  • ISSN 0166526X

Gamificación coordinada en aula-laboratorio entre distintas asignaturas del Gradoen Ciencia y Tecnología de los Alimentos

  • Natalia Casado Navas
  • Judith Gañán Aceituno
  • Gonzalo Martínez
  • Damián Pérez Quintanilla
  • Sonia Morante Zarcero
  • Isabel Sierra Alonso

La Motivación Y La Dinamización En La Enseñanza Universitaria (p. 513-528) - 1/1/2023

  • iMarina

Creación de un diario de misión digital basado en la superación de distintos retos para mejorar el rendimiento académico de los estudiantes del grado enCiencia y Tecnología de los Alimentos

  • Natalia Casado Navas
  • Judith Gañán Aceituno
  • Lorena González Gómez
  • Gema Casado Hidalgo
  • Sonia Morante Zarcero
  • Isabel Sierra

In-Red 2023. Ix Congreso Nacional De Innovación Educativa Y Docencia En Red: Modelos Transformadores Docentes Para Un Aprendizaje A Lo Largo De La Vida (p. 626-640) - 1/1/2023

  • iMarina

Occurrence of Pyrrolizidines and Other Alkaloids of Plant Origin in Foods

  • Casado N
  • Gañán J
  • Morante-Zarcero S
  • Sierra I

Encyclopedia Of Food Safety, Second Edition, Volume 1-4 (p. V1-518) - 1/1/2023

10.1016/b978-0-12-822521-9.00184-2 Ver en origen

Analytical Strategies for the Control of Plant Alkaloids in Food: New Advances in Sample Preparation and Analysis

  • Morante-Zarcero S
  • Gañán J
  • Casado N
  • Sierra I

Encyclopedia Of Food Safety, Second Edition, Volume 1-4 (p. V1-529) - 1/1/2023

10.1016/b978-0-12-822521-9.00204-5 Ver en origen

TANQALI “Come, Acierta, Escapa”. Escape room educativo coordinado entre asignaturas del Grado en Ciencia y Tecnología de los Alimentos

  • Natalia Casado Navas
  • Judith Gañán Aceituno
  • Gonzalo Martínez
  • Sonia Morante Zarcero
  • Damián Pérez Quintanilla
  • Isabel Sierra

El Reto De La Evaluación En La Enseñanza Universitaria Y Otras Experiencias Educativas (p. 241-254) - 1/1/2022

  • iMarina

Desarrollo y evaluación de competencias de manera activa a través del proyecto de Aprendizaje-Servicio: “Alimentarse no tiene desperdicio. Frutas y Verduras: Todo por ganar y nada que perder”

  • Judith Gañán Aceituno
  • Natalia Casado Navas
  • Sonia Morante Zarcero
  • Isabel Sierra Navarro

El Reto De La Evaluación En La Enseñanza Universitaria Y Otras Experiencias Educativas (p. 267-282) - 1/1/2022

  • iMarina

Coordinación horizontal de asignaturas a través de una experiencia de gamificación con estudiantes del Grado en Ciencia y Tecnología de los Alimentos

  • Isabel Sierra
  • Sonia Morante Zarcero
  • Judith Gañán Aceituno
  • Natalia Casado Navas

Aplicaciones De Las Plataformas De Enseñanza Virtual A La Educación Superior: [Vi Monográfico De Innovación Docente] (p. 357-368) - 1/1/2021

  • iMarina

Controlando residuos y otras sustancias en alimentos

  • Sonia Morante Zarcero

Estrategias Avanzadas Para La Mejora De La Calidad, La Seguridad Y La Funcionalidad De Los Alimentos (p. 295-312) - 1/1/2021

  • iMarina

GAMIFICATION EXPERIENCE COORDINATED BETWEEN SUBJECTS OF THE DEGREE IN FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY AT THE REY JUAN CARLOS UNIVERSITY THROUGH SEVERAL ACADEMIC YEARS (2019-2023)

  • Natalia Casado
  • Judith Gañán
  • Sonia Morante‐Zarcero
  • Gonzalo Martínez‐García
  • Damián Pérez‐Quintanilla
  • Isabel Sierra

Inted2017: 11th International Technology, Education And Development Conference - 27/3/2023

10.21125/inted.2023.2117 Ver en origen

  • ISSN 23401079

THEORETICAL-PRACTICAL CONFERENCES DELIVERED BY FORMER STUDENTS TO IMPROVE THE TRAINING AND MOTIVATION OF UNIVERSITY STUDENTS

  • Natalia Casado
  • Judith Gañán
  • Isabel Sierra
  • Sonia Morante‐Zarcero

Inted2017: 11th International Technology, Education And Development Conference - 27/3/2023

10.21125/inted.2023.2110 Ver en origen

  • ISSN 23401079

Functionalized nanostructured materials: In search of novel systems against bone tumors

  • Gómez-Ruiz, S
  • Sánchez-Muñoz, S
  • Pérez-Quintanilla, D
  • Morante-Zarcero, S
  • Sierra, I
  • Prashar, S
  • Paschke, R
  • Kaluderovic, GN
... Ver más Contraer

Acs National Meeting Book Of Abstracts - 28/8/2011

  • ISSN 00657727
  • iMarina

Simultaneous determination of phenylglycidol enantiomers and cinnamyl alcohol in asymmetric epoxidation processes by chiral liquid chromatography

  • Morante-Zarcero, S
  • Pérez, Y
  • del Hierro, I
  • Fajardo, M
  • Sierra, I

Journal Of Chromatography a (p. 61-66) - 13/8/2004

10.1016/j.chroma.2004.06.087 Ver en origen

  • ISSN 00219673

Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.

Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.

Este/a investigador/a no tiene proyectos de investigación.

Análisis de compuestos bioactivos y tóxicos naturales en alimentos de origen vegetal. Avances en la aplicación de técnicas miniaturizadas en preparación de muestra

  • Sierra Alonso, María Isabel (Director)
  • Morante Zarcero, Sonia (Codirector) Doctorando: SERGIO IZCARA SIERRA

3/3/2023

  • iMarina

DESARROLLO DE NUEVAS METOLOGÍAS ANALÍTICAS PARA EL ANÁLISIS QUIRAL Y NO QUIRAL DE B-BLOQUEANTES EN AGUAS EMPLEANDO SÍLICES MESOESTRUCTURADAS

  • Pérez Quintanilla, Damián (Codirector)
  • Sierra Alonso, María Isabel (Director)
  • Morante Zarcero, Sonia (Codirector) Doctorando: MARIANA SILVA LOPEZ

26/7/2018

  • iMarina

APLICACIÓN DE SÍLICES MESOESTRUCTURADAS O DE TÉCNICAS MICRO-EXTRACTIVAS EN LA PREPARACIÓN DE MUESTRA COMBINADAS CON CROMATOGRAFÍA DE LÍQUIDOS DE ULTRA-ALTA EFICACIA PARA MEJORAR EL CONTROL DE LA SEGURIDAD Y CALIDAD DE LOS ALIMENTOS

  • Sierra Alonso, María Isabel (Tutor)
  • Pérez Quintanilla, Damián (Codirector)
  • Morante Zarcero, Sonia (Codirector) Doctorando: NATALIA CASADO NAVAS

18/7/2018

  • iMarina

Nuevas metodologias analiticas basadas en el empleo de silices mesoporosas y polimeros de impronta molecular para el analisis de disruptores endocrinos en alimentos

  • Sonia Morante Zarcero (Director)
  • Isabel Sierra Alonso (Director) Doctorando: Judith Gañán Aceituno

1/1/2014

Defensa realizada en: Universidad Rey Juan Carlos

Este/a investigador/a no tiene patentes o licencias de software.

Última actualización de los datos: 13/02/25 17:39