Morante Zarcero, Sonia sonia.morante@urjc.es

Actividades

Atropine and scopolamine occurrence in spices and fennel infusions

  • Gonzalez-Gomez, Lorena
  • Ganan, Judith
  • Morante-Zarcero, Sonia
  • Perez-Quintanilla, Damian
  • Sierra, Isabel;

Food Control - 1/4/2023

10.1016/j.foodcont.2022.109555 Ver en origen

  • ISSN 09567135

Insight into the Impact of Food Processing and Culinary Preparations on the Stability and Content of Plant Alkaloids Considered as Natural Food Contaminants

  • Casado, Natalia
  • Casado-Hidalgo, Gema
  • Gonzalez-Gomez, Lorena
  • Morante-Zarcero, Sonia
  • Sierra, Isabel;

Applied Sciences-Basel - 1/2/2023

10.3390/app13031704 Ver en origen

  • ISSN 20763417

Evaluation of the Transfer and Occurrence of Opium Alkaloids in Poppy Seed Teas Using Preconcentrations with mu SPEed((R)) Followed by GC-MS Analysis

  • Casado-Hidalgo, Gema
  • Perestelo, Rosa
  • Morante-Zarcero, Sonia
  • Camara, Jose S.
  • Sierra, Isabel;

Chemosensors (Basel) - 1/2/2023

10.3390/chemosensors11020094 Ver en origen

  • ISSN 22279040

Nanomaterials-modified electrochemical sensors for sensitive determination of alkaloids: Recent trends in the application to biological, pharmaceutical and agri-food samples

  • Ganan, Judith
  • Martinez-Garcia, Gonzalo
  • Morante-Zarcero, Sonia
  • Perez-Quintanilla, Damian
  • Sierra, Isabel;

Microchemical Journal - 1/1/2023

10.1016/j.microc.2022.108136 Ver en origen

  • ISSN 0026265X

Evaluation of Thermal Degradation of Tropane and Opium Alkaloids in Gluten-Free Corn Breadsticks Samples Contaminated with Stramonium Seeds and Baked with Poppy Seeds under Different Conditions

  • Vera-Baquero, Fernando L.
  • Morante-Zarcero, Sonia
  • Sierra, Isabel;

Foods - 1/8/2022

10.3390/foods11152196 Ver en origen

  • ISSN 23048158

Miniaturized and modified QuEChERS method with mesostructured silica as clean-up sorbent for pyrrolizidine alkaloids determination in aromatic herbs

  • Izcara, Sergio
  • Casado, Natalia
  • Morante-Zarcero, Sonia
  • Perez-Quintanilla, Damian
  • Sierra, Isabel;

FOOD CHEMISTRY - 30/6/2022

10.1016/j.foodchem.2022.132189 Ver en origen

  • ISSN 03088146

Quick and Green Microextraction of Pyrrolizidine Alkaloids from Infusions of Mallow, Calendula, and Hibiscus Flowers Using Ultrahigh-Performance Liquid Chromatography Coupled to Tandem Mass Spectrometry Analysis

  • Casado, Natalia
  • Fernandez-Pintor, Begona
  • Morante-Zarcero, Sonia
  • Sierra, Isabel;

JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY (p. 7826-7841) - 29/6/2022

10.1021/acs.jafc.2c02186 Ver en origen

  • ISSN 00218561

New Validated Method for the Determination of Six Opium Alkaloids in Poppy Seed-Containing Bakery Products by High-Performance Liquid Chromatography-Tandem Mass Spectrometry after Magnetic Solid-Phase Extraction

  • Casado-Hidalgo, Gema
  • Martinez-Garcia, Gonzalo
  • Morante-Zarcero, Sonia
  • Perez-Quintanilla, Damian
  • Sierra, Isabel;

JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY (p. 7594-7606) - 8/6/2022

10.1021/acs.jafc.2c01664 Ver en origen

  • ISSN 00218561

Application of the QuEChERS Strategy as a Useful Sample Preparation Tool for the Multiresidue Determination of Pyrrolizidine Alkaloids in Food and Feed Samples: A Critical Overview

  • Casado, Natalia
  • Morante-Zarcero, Sonia
  • Sierra, Isabel;

Applied Sciences-Basel - 1/5/2022

10.3390/app12094325 Ver en origen

  • ISSN 20763417

Mesostructured Silicas as Cation-Exchange Sorbents in Packed or Dispersive Solid Phase Extraction for the Determination of Tropane Alkaloids in Culinary Aromatics Herbs by HPLC-MS/MS

  • Gonzalez-Gomez, Lorena
  • Ganan, Judith
  • Morante-Zarcero, Sonia
  • Perez-Quintanilla, Damian
  • Sierra, Isabel;

Toxins - 1/3/2022

10.3390/toxins14030218 Ver en origen

  • ISSN 20726651

Desarrollo de métodos analíticos para la separación quiral y su aplicación al estudio de procesos de síntesis asimétrica

  • Sonia Morante Zarcero

1/1/2007

  • ISBN 9788497729987
  • iMarina

Experimentación en química analítica

  • Isabel Sierra Alonso
  • Damián Pérez Quintanilla
  • Sonia Morante Zarcero

1/1/2007

  • iMarina

Coordinación horizontal de asignaturas a través de una experiencia de gamificación con estudiantes del Grado en Ciencia y Tecnología de los Alimentos

  • Isabel Sierra
  • Sonia Morante Zarcero
  • Judith Gañán Aceituno
  • Natalia Casado Navas

Aplicaciones De Las Plataformas De Enseñanza Virtual A La Educación Superior: [Vi Monográfico De Innovación Docente] (p. 357-368) - 1/1/2021

  • iMarina

Controlando residuos y otras sustancias en alimentos

  • Sonia Morante Zarcero

Estrategias Avanzadas Para La Mejora De La Calidad, La Seguridad Y La Funcionalidad De Los Alimentos (p. 295-312) - 1/1/2021

  • iMarina

Proyecto de aprendizaje-servicio como experiencia piloto de trabajo fin de grado grupal

  • José Gañán Gómez
  • Sonia Morante Zarcero
  • I Sierra

Evaluación E Innovación En Educación Superior E Investigación (p. 625-631) - 1/1/2020

  • iMarina

Gamificación en el aula mediante el uso de la herramienta Kahoot en asignaturas del Grado en CYTA en la Universidad Rey Juan Carlos

  • Judith Gañán Aceituno
  • Isabel Sierra Alonso
  • Sonia Morante Zarcero
  • Damián Pérez Quintanilla

Impulsando La Investigación Y La Innovación: X Congreso Nacional Cyta/Cesia, León, 15-17 De Mayo De 2019 - 1/1/2019

  • iMarina

Sílices mesoestructuradas para la encapsulación y liberación controlada de sustancias bioactivas

  • A Endrino
  • Sonia Morante Zarcero
  • Damián Pérez Quintanilla
  • I Sierra

Impulsando La Investigación Y La Innovación: X Congreso Nacional Cyta/Cesia, León, 15-17 De Mayo De 2019 - 1/1/2019

  • iMarina

Estudio de casos como actividad para la evaluación por competencias en asignaturas de la materia de la ciencia de los alimentos en el grado de CyTA de la URJC

  • Judith Gañán Aceituno
  • Sonia Morante Zarcero
  • Isabel Sierra Navarro

Xv Foro Internacional Sobre La Evaluación De La Calidad De La Investigación Y De La Educación Superior: (Fecies) (p. 131-138) - 1/1/2018

  • iMarina

Desarrollando competencias útiles para la sociedad mediante actividades de ApS en estudiantes del Grado en Ciencia y Tecnología de los Alimentos

  • Isabel Sierra Alonso
  • Natalia Casado Navas
  • Judith Gañán Aceituno
  • Sonia Morante Zarcero
  • Damián Pérez Quintanilla
  • Mariana Silva López

Investigando La Mejora De La Enseñanza Universitaria A Través Del Aprendizaje-Servicio (p. 589-595) - 1/1/2017

  • iMarina

Actividad de APS con estudiantes del Grado en Ciencia y Tecnología de los Alimentos de la URJC en el curso 16/17: ayudando, aprendiendo, enseñando

  • Isabel Sierra
  • Judith Gañán Aceituno
  • Rocio Giron Moreno
  • Esperanza Herradon Pliego
  • V López Miranda
  • Sonia Morante Zarcero
  • Damián Pérez
  • Gema Sánchez
... Ver más Contraer

Derribando Muros: El Compromiso De La Universidad Con La Justicia Social Y El Desarrollo Sostenible : Sevilla, 13-14 De Octubre De 2017, Universidad Pablo De Olavide, Sevilla (p. 164-165) - 1/1/2017

  • iMarina

Desarrollo de competencias mediante el aprendizaje-servicio en la URJC: I Jornadas de alimentación saludable en educación primaria

  • Isabel Sierra Alonso
  • Raquel Abalo Delgado
  • Natalia Casado
  • Judith Gañán Aceituno
  • Rocío Girón
  • Marta Gómez Gómez
  • Esperanza Herradon Pliego
  • Visitación López-Miranda González
  • Sonia Morante Zarcero
  • David Pascual
  • Damián Pérez
  • Gema Vera Pasamontes
... Ver más Contraer

El Aprendizaje-Servicio En Las Universidades: De La Iniciativa Individual Al Apoyo Institucional (p. 113-120) - 1/1/2015

  • iMarina

Experiencia de innovación docente en la asignatura Análisis Instrumental. Curso 2009/10

  • Isabel Sierra Alonso
  • Damián Pérez Quintanilla
  • Sonia Morante Zarcero
  • Santiago Gómez Ruiz
  • Judith Gañán Aceituno
  • Alfredo Sánchez Sánchez

Evaluación De Competencias En El Marco Del Espacio Europeo De Educación Superior: (Ii Jornada) (p. 227-231) - 1/1/2010

  • iMarina

GAMIFICATION EXPERIENCE COORDINATED BETWEEN SUBJECTS OF THE DEGREE IN FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY AT THE REY JUAN CARLOS UNIVERSITY THROUGH SEVERAL ACADEMIC YEARS (2019-2023)

  • Casado, Natalia
  • Gañán, Judith
  • Morante-Zarcero, Sonia
  • Martínez García, Gonzalo
  • Pérez-Quintanilla, Damián
  • Sierra, Isabel

Inted2017: 11th International Technology, Education And Development Conference - 27/3/2023

10.21125/inted.2023.2117 Ver en origen

  • ISSN 23401079

THEORETICAL-PRACTICAL CONFERENCES DELIVERED BY FORMER STUDENTS TO IMPROVE THE TRAINING AND MOTIVATION OF UNIVERSITY STUDENTS

  • Casado, Natalia
  • Gañán, Judith
  • Sierra, Isabel
  • Morante-Zarcero, Sonia

Inted2017: 11th International Technology, Education And Development Conference - 27/3/2023

10.21125/inted.2023.2110 Ver en origen

  • ISSN 23401079

Functionalized nanostructured materials: In search of novel systems against bone tumors

  • Gomez-Ruiz, Santiago
  • Sanchez-Munoz, Sergio
  • Perez-Quintanilla, Damian
  • Morante-Zarcero, Sonia
  • Sierra, Isabel
  • Prashar, Sanjiv
  • Paschke, Reinhard
  • Kaluderovic, Goran N.;
... Ver más Contraer

Acs National Meeting Book Of Abstracts - 28/8/2011

  • ISSN 00657727
  • iMarina

Simultaneous determination of phenylglycidol enantiomers and cinnamyl alcohol in asymmetric epoxidation processes by chiral liquid chromatography

  • Morante-Zarcero, S
  • Perez, Y
  • del Hierro, I
  • Fajardo, M
  • Sierra, I;

Journal Of Chromatography a (p. 61-66) - 13/8/2004

10.1016/j.chroma.2004.06.087 Ver en origen

  • ISSN 00219673

Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.

Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.

Este/a investigador/a no tiene proyectos de investigación.

Análisis de compuestos bioactivos y tóxicos naturales en alimentos de origen vegetal. Avances en la aplicación de técnicas miniaturizadas en preparación de muestra

  • Sierra Alonso, María Isabel (Director)
  • Morante Zarcero, Sonia (Codirector) Doctorando: SERGIO IZCARA SIERRA

3/3/2023

  • iMarina

DESARROLLO DE NUEVAS METOLOGÍAS ANALÍTICAS PARA EL ANÁLISIS QUIRAL Y NO QUIRAL DE B-BLOQUEANTES EN AGUAS EMPLEANDO SÍLICES MESOESTRUCTURADAS

  • Pérez Quintanilla, Damián (Codirector)
  • Sierra Alonso, María Isabel (Director)
  • Morante Zarcero, Sonia (Codirector) Doctorando: MARIANA SILVA LOPEZ

26/7/2018

  • iMarina

APLICACIÓN DE SÍLICES MESOESTRUCTURADAS O DE TÉCNICAS MICRO-EXTRACTIVAS EN LA PREPARACIÓN DE MUESTRA COMBINADAS CON CROMATOGRAFÍA DE LÍQUIDOS DE ULTRA-ALTA EFICACIA PARA MEJORAR EL CONTROL DE LA SEGURIDAD Y CALIDAD DE LOS ALIMENTOS

  • Sierra Alonso, María Isabel (Tutor)
  • Pérez Quintanilla, Damián (Codirector)
  • Morante Zarcero, Sonia (Codirector) Doctorando: NATALIA CASADO NAVAS

18/7/2018

  • iMarina

Nuevas metodologias analiticas basadas en el empleo de silices mesoporosas y polimeros de impronta molecular para el analisis de disruptores endocrinos en alimentos

  • Sonia Morante Zarcero (Director)
  • Isabel Sierra Alonso (Director) Doctorando: Judith Gañán Aceituno

1/1/2014

Defensa realizada en: Universidad Rey Juan Carlos

Este/a investigador/a no tiene patentes o licencias de software.

Última actualización de los datos: 16/09/23 9:07