Casado Navas, Natalia natalia.casado@urjc.es

Actividades

Development of Gluten-Free Bread Based on Maize and Buckwheat and Enriched with Aromatic Herbs and Spices

  • Ruiz-Aceituno, Laura
  • Casado, Natalia
  • Arriero-Romo, Emma
  • Morante-Zarcero, Sonia
  • Lazaro, Almudena
  • Sierra, Isabel

Applied Sciences-Basel - 1/4/2024

10.3390/app14083348 Ver en origen

  • ISSN 20763417

What Are We Eating? Surveying the Presence of Toxic Molecules in the Food Supply Chain Using Chromatographic Approaches

  • Casado, Natalia
  • Berenguer, Cristina V
  • Camara, Jose S
  • Pereira, Jorge A M

Molecules - 1/2/2024

10.3390/molecules29030579 Ver en origen

  • ISSN 14203049

Miniaturized Analytical Strategy Based on μ-SPEed for Monitoring the Occurrence of Pyrrolizidine and Tropane Alkaloids in Honey

  • Casado, N
  • Morante-Zarcero, S
  • Sierra, I

Journal Of Agricultural And Food Chemistry (p. 819-832) - 1/1/2024

10.1021/acs.jafc.3c04805

  • ISSN 00218561
  • iMarina

Evaluation of the thermal stability and transfer rate of pyrrolizidine alkaloids during the brewing of herbal infusions contaminated with Echium vulgare and Senecio vulgaris weeds

  • Fernández-Pintor, B
  • Casado, N
  • Morante-Zarcero, S
  • Sierra, I

Food Control - 12/6/2023

10.1016/j.foodcont.2023.109926 Ver en origen

  • ISSN 09567135

Insight into the Impact of Food Processing and Culinary Preparations on the Stability and Content of Plant Alkaloids Considered as Natural Food Contaminants

  • Casado, N
  • Casado-Hidalgo, G
  • González-Gómez, L
  • Morante-Zarcero, S
  • Sierra, I

Applied Sciences-Basel - 1/2/2023

10.3390/app13031704 Ver en origen

  • ISSN 20763417

Miniaturized and modified QuEChERS method with mesostructured silica as clean-up sorbent for pyrrolizidine alkaloids determination in aromatic herbs

  • Izcara, Sergio
  • Casado, Natalia
  • Morante-Zarcero, Sonia
  • Perez-Quintanilla, Damian
  • Sierra, Isabel

FOOD CHEMISTRY - 30/6/2022

10.1016/j.foodchem.2022.132189 Ver en origen

  • ISSN 03088146

Quick and Green Microextraction of Pyrrolizidine Alkaloids from Infusions of Mallow, Calendula, and Hibiscus Flowers Using Ultrahigh-Performance Liquid Chromatography Coupled to Tandem Mass Spectrometry Analysis

  • Casado, N
  • Fernández-Pintor, B
  • Morante-Zarcero, S
  • Sierra, I

JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY (p. 7826-7841) - 29/6/2022

10.1021/acs.jafc.2c02186 Ver en origen

  • ISSN 00218561

Application of the QuEChERS Strategy as a Useful Sample Preparation Tool for the Multiresidue Determination of Pyrrolizidine Alkaloids in Food and Feed Samples: A Critical Overview

  • Casado, N
  • Morante-Zarcero, S
  • Sierra, I

Applied Sciences-Basel - 1/5/2022

10.3390/app12094325 Ver en origen

  • ISSN 20763417

The Potential of Microextraction Techniques for the Analysis of Bioactive Compounds in Food

  • Pereira, JAM
  • Casado, N
  • Porto-Figueira, P
  • Camara, JS

Front Nutr - 18/2/2022

10.3389/fnut.2022.825519 Ver en origen

  • ISSN 2296861X

The concerning food safety issue of pyrrolizidine alkaloids: An overview

  • Casado, N
  • Morante-Zarcero, S
  • Sierra, I

TRENDS IN FOOD SCIENCE & TECHNOLOGY (p. 123-139) - 1/2/2022

10.1016/j.tifs.2022.01.007 Ver en origen

  • ISSN 09242244

La enseñanza de las ciencias en el actual contexto educativo

  • María Isabel Cebreiros Iglesias (ed lit)
  • Pedro Membiela Iglesia (ed lit)
  • Natalia Casado Navas (ed lit)
  • Manuel Vidal López (ed lit)

1/1/2017

  • ISBN 9788415524342
  • iMarina

La práctica docente en la enseñanza de las ciencias =: A práctica docente no ensino das ciencias

  • Pedro Membiela Iglesia (dir)
  • Natalia Casado Navas (dir)
  • María Isabel Cebreiros Iglesias (dir)
  • Manuel Vidal Bardán (dir)

1/1/2017

  • ISBN 9788415524366
  • iMarina

Presente y futuro de la docencia universitaria =: Presente e futuro da docencia universitaria

  • Pedro Membiela Iglesia (dir)
  • Natalia Casado Navas (dir)
  • María Isabel Cebreiros Iglesias (dir)

1/1/2016

  • ISBN 9788415524298
  • iMarina

Nuevos escenarios en la docencia universitaria =: Novos escenarios na docencia universitaria

  • Pedro Membiela Iglesia (dir)
  • Natalia Casado Navas (dir)
  • María Isabel Cebreiros Iglesias (dir)

1/1/2016

  • ISBN 9788415524335
  • iMarina

Presente y futuro de la enseñanza de las ciencias: Presente e futuro do ensino das ciencias

  • Pedro Membiela Iglesia
  • Natalia Casado Navas
  • María Isabel Cebreiros Iglesias

1/1/2015

  • ISBN 9788415524274
  • iMarina

Green sorbent-based microextraction techniques in sample preparation for food analysis

  • Casado N
  • Pereira JAM
  • Morante-Zarcero S
  • Câmara JS
  • Sierra I

Comprehensive Analytical Chemistry - 1/1/2023

10.1016/bs.coac.2023.09.001 Ver en origen

  • ISSN 0166526X

Gamificación coordinada en aula-laboratorio entre distintas asignaturas del Gradoen Ciencia y Tecnología de los Alimentos

  • Natalia Casado Navas
  • Judith Gañán Aceituno
  • Gonzalo Martínez
  • Damián Pérez Quintanilla
  • Sonia Morante Zarcero
  • Isabel Sierra Alonso

La Motivación Y La Dinamización En La Enseñanza Universitaria (p. 513-528) - 1/1/2023

  • iMarina

Creación de un diario de misión digital basado en la superación de distintos retos para mejorar el rendimiento académico de los estudiantes del grado enCiencia y Tecnología de los Alimentos

  • Natalia Casado Navas
  • Judith Gañán Aceituno
  • Lorena González Gómez
  • Gema Casado Hidalgo
  • Sonia Morante Zarcero
  • Isabel Sierra

In-Red 2023. Ix Congreso Nacional De Innovación Educativa Y Docencia En Red: Modelos Transformadores Docentes Para Un Aprendizaje A Lo Largo De La Vida (p. 626-640) - 1/1/2023

  • iMarina

Occurrence of Pyrrolizidines and Other Alkaloids of Plant Origin in Foods

  • Casado N
  • Gañán J
  • Morante-Zarcero S
  • Sierra I

Encyclopedia Of Food Safety, Second Edition, Volume 1-4 (p. V1-518) - 1/1/2023

10.1016/b978-0-12-822521-9.00184-2 Ver en origen

Analytical Strategies for the Control of Plant Alkaloids in Food: New Advances in Sample Preparation and Analysis

  • Morante-Zarcero S
  • Gañán J
  • Casado N
  • Sierra I

Encyclopedia Of Food Safety, Second Edition, Volume 1-4 (p. V1-529) - 1/1/2023

10.1016/b978-0-12-822521-9.00204-5 Ver en origen

TANQALI “Come, Acierta, Escapa”. Escape room educativo coordinado entre asignaturas del Grado en Ciencia y Tecnología de los Alimentos

  • Natalia Casado Navas
  • Judith Gañán Aceituno
  • Gonzalo Martínez
  • Sonia Morante Zarcero
  • Damián Pérez Quintanilla
  • Isabel Sierra

El Reto De La Evaluación En La Enseñanza Universitaria Y Otras Experiencias Educativas (p. 241-254) - 1/1/2022

  • iMarina

Desarrollo y evaluación de competencias de manera activa a través del proyecto de Aprendizaje-Servicio: “Alimentarse no tiene desperdicio. Frutas y Verduras: Todo por ganar y nada que perder”

  • Judith Gañán Aceituno
  • Natalia Casado Navas
  • Sonia Morante Zarcero
  • Isabel Sierra Navarro

El Reto De La Evaluación En La Enseñanza Universitaria Y Otras Experiencias Educativas (p. 267-282) - 1/1/2022

  • iMarina

Coordinación horizontal de asignaturas a través de una experiencia de gamificación con estudiantes del Grado en Ciencia y Tecnología de los Alimentos

  • Isabel Sierra
  • Sonia Morante Zarcero
  • Judith Gañán Aceituno
  • Natalia Casado Navas

Aplicaciones De Las Plataformas De Enseñanza Virtual A La Educación Superior: [Vi Monográfico De Innovación Docente] (p. 357-368) - 1/1/2021

  • iMarina

Autentificación de alimentos

  • Elena Sánchez López
  • Natalia Casado Navas
  • María Luisa Marina Alegre

Estrategias Avanzadas Para La Mejora De La Calidad, La Seguridad Y La Funcionalidad De Los Alimentos (p. 187-207) - 1/1/2021

Editor: Editorial Universidad de Alcalá

  • ISSN/ISBN 978-84-18254-33-8

Desarrollando competencias útiles para la sociedad mediante actividades de ApS en estudiantes del Grado en Ciencia y Tecnología de los Alimentos

  • Isabel Sierra Alonso
  • Natalia Casado Navas
  • Judith Gañán Aceituno
  • Sonia Morante Zarcero
  • Damián Pérez Quintanilla
  • Mariana Silva López

Investigando La Mejora De La Enseñanza Universitaria A Través Del Aprendizaje-Servicio (p. 589-595) - 1/1/2017

  • iMarina

GAMIFICATION EXPERIENCE COORDINATED BETWEEN SUBJECTS OF THE DEGREE IN FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY AT THE REY JUAN CARLOS UNIVERSITY THROUGH SEVERAL ACADEMIC YEARS (2019-2023)

  • Natalia Casado
  • Judith Gañán
  • Sonia Morante‐Zarcero
  • Gonzalo Martínez‐García
  • Damián Pérez‐Quintanilla
  • Isabel Sierra

Inted2017: 11th International Technology, Education And Development Conference - 27/3/2023

10.21125/inted.2023.2117 Ver en origen

  • ISSN 23401079

THEORETICAL-PRACTICAL CONFERENCES DELIVERED BY FORMER STUDENTS TO IMPROVE THE TRAINING AND MOTIVATION OF UNIVERSITY STUDENTS

  • Natalia Casado
  • Judith Gañán
  • Isabel Sierra
  • Sonia Morante‐Zarcero

Inted2017: 11th International Technology, Education And Development Conference - 27/3/2023

10.21125/inted.2023.2110 Ver en origen

  • ISSN 23401079

Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.

Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.

Este/a investigador/a no tiene proyectos de investigación.

Este/a investigador/a no tiene tesis dirigidas.

Este/a investigador/a no tiene patentes o licencias de software.

Última actualización de los datos: 13/02/25 17:37