Menoyo Luque, David david.menoyo@upm.es

Actividades

Replacement of Vitamin E by an Extract from an Olive Oil by-Product, Rich in Hydroxytyrosol, in Broiler Diets: Effects on Liver Traits, Oxidation, Lipid Profile, and Transcriptome

  • Herrero-Encinas, J
  • Corrales, NL
  • Sevillano, F
  • Ringseis, R
  • Eder, K
  • Menoyo, D

Antioxidants - 1/9/2023

10.3390/antiox12091751 Ver en origen

  • ISSN 20763921

Replacement of Vitamin E by an Extract from an Olive Oil By-Product, Rich in Hydroxytyrosol, in Broiler Diets: Effects on Growth Performance and Breast Meat Quality

  • Corrales, NL
  • Sevillano, F
  • Escudero, R
  • Mateos, GG
  • Menoyo, D

Antioxidants - 1/11/2023

10.3390/antiox12111940 Ver en origen

  • ISSN 20763921

Impact of Dietary Supplementation of Spice Extracts on Growth Performance, Nutrient Digestibility and Antioxidant Response in Broiler Chickens

  • Herrero-Encinas, J
  • Huerta, A
  • Blanch, M
  • Pastor, JJ
  • Morais, S
  • Menoyo, D

Animals - 1/1/2023

10.3390/ani13020250 Ver en origen

  • ISSN 20762615

Response of broiler chickens fed diets supplemented with a bioactive olive pomace extract from Olea europaea to an experimental coccidial vaccine challenge

  • Herrero-Encinas J
  • Menoyo D
  • Blanch M
  • Pastor JJ
  • Rochell SJ

Poultry Science (p. 575-584) - 1/1/2021

10.1016/j.psj.2020.11.027 Ver en origen

  • ISSN 00325791

Combination of dietary glycaemic index and fasting time prior to slaughter as strategy to modify quality of pork

  • Rey A
  • Menoyo D
  • Segura J
  • López-Bote C
  • Calvo L

Meat Science - 1/3/2020

10.1016/j.meatsci.2019.108013 Ver en origen

  • ISSN 03091740

Diet supplementation with a bioactive pomace extract from olea europaea partially mitigates negative effects on gut health arising from a short-term fasting period in broiler chickens

  • Herrero-Encinas J
  • Blanch M
  • Pastor JJ
  • Menoyo D

Animals - 1/2/2020

10.3390/ani10020349 Ver en origen

  • ISSN 20762615

Effects of a bioactive olive pomace extract from Olea europaea on growth performance, gut function, and intestinal microbiota in broiler chickens

  • Herrero-Encinas J
  • Blanch M
  • Pastor J
  • Mereu A
  • Ipharraguerre I
  • Menoyo D

Poultry Science (p. 2-10) - 1/1/2020

10.3382/ps/pez467 Ver en origen

  • ISSN 00325791

Effect of dietary soluble fibre level and n-6/n-3 fatty acid ratio on digestion and health in growing rabbits

  • Delgado R
  • Menoyo D
  • Abad-Guamán R
  • Nicodemus N
  • Carabaño R
  • García J

Animal Feed Science And Technology - 1/8/2019

10.1016/j.anifeedsci.2019.114222 Ver en origen

  • ISSN 03778401

Effect of pre- and post-weaning dietary supplementation with arginine and glutamine on rabbit performance and intestinal health

  • Delgado R
  • Abad-Guamán R
  • Nicodemus N
  • Diaz-Perales A
  • García J
  • Carabaño R
  • Menoyo D
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Bmc Veterinary Research - 13/6/2019

10.1186/s12917-019-1945-2 Ver en origen

  • ISSN 17466148

Dietary ratios of n-3/n-6 fatty acids do not affect growth of Nile tilapia at optimal temperatures (28 degrees C) nor at temperatures that simulate the onset of winter (22 degrees C)

  • Mufatto, Liziane Maciel
  • Nobrega, Renata Oselame
  • Menoyo, David
  • Fracalossi, Debora Machado;

Aquaculture Nutrition (p. 646-661) - 1/6/2019

10.1111/anu.12886 Ver en origen

  • ISSN 13535773

Este/a investigador/a no tiene libros.

Efecto del nivel de fibra soluble y de la relación omega-6/omega-3 sobre los rendimientos productivos de gazapos en cebo

  • Rafael Delgado Calvo-Flores
  • David Menoyo Luque
  • R Abad Guamán
  • Nuria Nicodemus Martín
  • R Carabaño
  • J García

Xvi Jornadas Sobre Producción Animal: 19 Y 20 De Mayo De 2015, Zaragoza (p. 284-286) - 1/1/2015

  • iMarina

Glp-2 endógeno como diana para prevenir los desórdenes asociados al destete temprano en lechones

  • N De Diego
  • David Menoyo Luque
  • I R Ipharraguerre

Xv Jornadas Sobre Producción Animal: 14 Y 15 De Mayo De 2013, Zaragoza (p. 162-164) - 1/1/2013

  • iMarina

Efecto de la adición en el pienso de mananoligodscáridos y Glucanos de levaduras sobre la microbiota intestinal de gazapos

  • Nagy Y Abed
  • I Badiola
  • A Trocino
  • Marco Tazzoli
  • D Majolini
  • AA Pérez
  • S Combes
  • Laurent Cauquil
  • N Acosta
  • A Heras
  • David Menoyo Luque
  • J García
  • G Xiccato
  • R Carabaño
... Ver más Contraer

Xv Jornadas Sobre Producción Animal: 14 Y 15 De Mayo De 2013, Zaragoza (p. 882-884) - 1/1/2013

  • iMarina

The Digestive System of the Rabbit

  • Carabano, R.
  • Piquer, J.
  • Menoyo, D.
  • Badiola, I.;

Nutrition Of The Rabbit, 2nd Edition (p. 1-18) - 10/6/2010

10.1079/9781845936693.0001 Ver en origen

  • ISBN 9781789241273

Evaluación continua mediante el uso de las plataformas b-learning Moodle y Aulaweb en la asignatura troncal zootecnia I

  • Nuria Nicodemus Martín
  • M R Alvir Morencos
  • Javier García
  • Javier González
  • David Menoyo Luque
  • Yolanda Alegre
  • I Solís
  • A Saiz
  • María Jesús Villamide Díaz
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El Espacio Europeo De Educación Superior [Recurso Electrónico]: Una Oportunidad Para Las Enseñanzas Técnicas : Zamora, 19, 20, 21 Y 22 De Junio De 2007 : Actas Del Congreso (p. 370-375) - 1/1/2007

  • iMarina

Evaluación de los alumnos de dos modalidades de trabajo cooperativo propuestas en el curso 2006-07 en la asignatura troncal zootecnia I

  • Javier García
  • Nuria Nicodemus Martín
  • M R Alvir Morencos
  • Javier González
  • David Menoyo Luque
  • A Sáiz del Barrio
  • I Solís
  • Yolanda Alegre
  • María Jesús Villamide Díaz
... Ver más Contraer

El Espacio Europeo De Educación Superior [Recurso Electrónico]: Una Oportunidad Para Las Enseñanzas Técnicas : Zamora, 19, 20, 21 Y 22 De Junio De 2007 : Actas Del Congreso (p. 858-860) - 1/1/2007

  • iMarina

Cambios en el perfil de ácidos grasos en productos animales en relación con la alimentación animal y humana: importancia del ácido linoleico conjugado. 2. Monogástricos

  • Clemente José López Bote
  • Ana Isabel Rey Muñoz
  • L Ortiz
  • David Menoyo Luque

Avances En Nutrición Y Alimentación Animal (p. 103-122) - 1/1/2004

  • iMarina

Effect of the replacement of vitamin E by polyphenols in the diet on productive performance of broilers from 0 to 38 days of age

  • Nereida Luna, David Menoyo, Guillermo Talegón, Fernando Sevillano, Álvaro Fernández, Pietro Quaglia, Gonzalo G. Mateo

. Vii Mediterranean Poultry Summit 08-10 June 2022 - 8/6/2022

  • iMarina

Effects of a short-term fasting period challenge to young broiler chickens on splenic immune gene expression

  • Javier Herrero-Encinas, Marta Blanch, José Pastor, David Menoyo

Vii Mediterranean Poultry Summit 08-10 June 2022 - 8/6/2022

  • iMarina

Effect of the replacement of vitamin E by a blend of polyphenols in the diet on growth performance, and antioxidant status of the breast meat in broilers.

  • N. Corrales, D. Menoyo, D. Baruch, P. Quaglia, G.G. Mateos

Poult. Sci. 102 (E-Suppl.-1): 215 - 1/1/2022

  • iMarina

Supplementation with capsicum-based additive in starter feeds improves broiler performance by increasing nutrient digestibility

  • Menoyo D., Huerta A., Morais S., Kaminski M., Blanch, M

26th World’s Poultry Congress - 1/1/2022

  • iMarina

Effect of a nutritional strategy on fat deposition and lipid-related gene expression in Duroc pigs

  • Jimenez-Moreno E, Aymerich P, Menoyo D, Boner J, Carrión, D, Coma J.

71st Annual Meeting Of The European Federation Of Animal Science (p. 127-127) - 1/12/2020

  • iMarina

Effect of two bioactive extracts from Olea europaea in broiler chickens challenged with Eimeria spp vaccine

  • Samuel J. Rochell
  • Marta Blanch
  • José Pastor
  • HERRERO ENCINAS, JAVIER
  • MENOYO LUQUE, DAVID

Effect Of Two Bioactive Extracts From Olea Europaea In Broiler Chickens Challenged With Eimeria Spp Vaccine (p. 218-218) - 10/6/2019

  • iMarina

Effects of feeding an Olive pomace extract from Olea europaea to broiler chickens on intestinal mucosa integrity after a short-term fasting period

  • Marta Blanch
  • José Pastor
  • HERRERO ENCINAS, JAVIER
  • MENOYO LUQUE, DAVID

Effects Of Feeding An Olive Pomace Extract From Olea Europaea To Broiler Chickens On Intestinal Mucosa Integrity After A Short-Term Fasting Period (p. 154-154) - 3/4/2019

  • iMarina

Feeding a bioactive extract from Olea europea to broiler chickens exerts a positive immunoregulatory effect without major effects on gut microbiota

  • Marta Blanch
  • José Pastor
  • Ignacio Ipharraguerre
  • Alessandro Mereu
  • HERRERO ENCINAS, JAVIER
  • MENOYO LUQUE, DAVID

Feeding A Bioactive Extract From Olea Europea To Broiler Chickens Exerts A Positive Immunoregulatory Effect Without Major Effects On Gut Microbiota (p. 179-179) - 23/7/2018

  • ISSN 00325791
  • iMarina

Effects of feeding a bioactive extract from Olea europaea to broiler chickens on growth performance and digestibility

  • Marta Blanch
  • José Pastor
  • Ignacio Ipharraguerre
  • Alessandro Mereu
  • HERRERO ENCINAS, JAVIER
  • MENOYO LUQUE, DAVID

3/10/2018

  • iMarina

Effects of feeding a bioactive extract from Olea europaea to broiler chickens on growth performance.

  • MENOYO LUQUE, DAVID

Proceedings Of The 21st European Symposium On Poultry Nutrition. Espn 2017 (p. 192-192) - 8/5/2017

  • iMarina

Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.

Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.

Aditivos fitogénicos en la nutrición de pollos broiler

  • MALDONADO ORTIZ, ALEXIS JOEL (Miembro del equipo de trabajo)
  • HERRERO ENCINAS, JAVIER (Miembro del equipo de trabajo)
  • SEVILLANO QUINTERO, FERNANDO (Miembro del equipo de trabajo)
  • MENOYO LUQUE, DAVID (Investigador principal (IP))
  • LAZARO GARCIA, ROSA PILAR (Participante)
  • CALLEJO RAMOS, ANTONIO (Participante)
  • González Mateos, Gonzalo (Miembro del equipo de trabajo)
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Ejecución: 01-09-2021 - 31-08-2024

Tipo: Nacional

Importe financiado: 227398,93 Euros.

  • iMarina

Nuevos sistemas de enfriamiento para mejorar la carnización de las canales de cerdo (CHILLING)

  • MENOYO LUQUE, DAVID (Investigador principal (IP))
  • CAYUELA ZORITA, LAURA (Participante)

Ejecución: 28-01-2018 - 30-09-2020

Tipo: Nacional

Importe financiado: 15000,00 Euros.

  • iMarina

MARCADORES DE CALIDAD DE LA CARNE E IDENTIFICACIÓN DE PREPARADOS

  • MENOYO LUQUE, DAVID (Investigador principal (IP))

Ejecución: 01-07-2017 - 30-11-2017

Tipo: Nacional

  • iMarina

Fibra y probióticos para la salud del conejo

  • FARIAS KOVAC, CARLOS EDUARDO (Miembro del equipo de trabajo)
  • GARCIA ALONSO, JAVIER (Investigador principal (IP))
  • NICODEMUS MARTIN, NURIA (Participante)
  • VILLAMIDE DIAZ, MARIA JESUS (Participante)
  • MENOYO LUQUE, DAVID (Participante)
  • CARABAÑO LUENGO, ROSA MARIA (Participante)

Ejecución: 01-01-2016 - 31-12-2020

Tipo: Nacional

Importe financiado: 211750,00 Euros.

  • iMarina

INFLUENCIA DE LA ALIMENTACIÓN PREVIA AL SACRIFICIO Y DEL MANEJO PERIMORTEM DEL CERDO GRASO SOBRE LA TRANSFORMACIÓN DEL MÚSCULO EN CARNE (SLAUTEAM)

  • MENOYO LUQUE, DAVID (Investigador principal (IP))

Ejecución: 20-02-2015 - 31-12-2018

Tipo: Nacional

Importe financiado: 37421,00 Euros.

  • iMarina

Estrategias nutricionales para mejorar la funcionalidad del tracto gastrointestinal, el estado sanitario y la eficiencia en aves y ganado porcino

  • González Mateos, Gonzalo (Investigador principal (IP))
  • García Rebollar, Paloma (Participante)
  • MENOYO LUQUE, DAVID (Participante)
  • LAZARO GARCIA, ROSA PILAR (Participante)

Ejecución: 01-01-2015 - 31-12-2018

Tipo: Nacional

Importe financiado: 254100,00 Euros.

  • iMarina

PRAN. Tecnologías de manejo, nutrición y genética para optimizar la producción de alimentos de origen animal característicos de la dieta mediterránea

  • Bermejo Poza, Rubén (Participante)
  • Luna Acuña, Nayra (Participante)
  • Chávez Arrese, Stephanie Fernanda (Participante)
  • Pérez Álvarez, Patricia (Participante)
  • Núñez Uzquiano, Nuria (Participante)
  • NAVARRO MARCOS, CARLOS (Participante)
  • FARIAS KOVAC, CARLOS EDUARDO (Participante)
  • Carrasco Cando, Ángela Magali (Participante)
  • Riahi ., Manel (Participante)
  • Guenaoui ., Mohamed (Participante)
  • HERRERO ENCINAS, JAVIER (Participante)
  • Martínez de Rioja Gardeazábal, Covadonga (Participante)
  • Martínez Guijarro, Paula (Participante)
  • Otero Villalba, Ainhoa (Participante)
  • González Jordán, Javier (Participante)
  • Kühn ., Gianna Catherina (Participante)
  • TORO IBAÑEZ, MIGUEL ANGEL (Participante)
  • EVAN ROZADA, TRINIDAD DE (Participante)
  • GARRIDO IZARD, MIGUEL (Participante)
  • Fernandez De Juan, Alvaro (Participante)
  • PEREZ PARDO, TOMAS (Participante)
  • OCASIO VEGA, CESAR ENRIQUE (Participante)
  • González Mateos, Gonzalo (Participante)
  • BLAS BEORLEGUI, JUAN CARLOS DE (Investigador principal (IP))
  • VILLARROEL ROBINSON, MORRIS RICARDO (Participante)
  • VILLAMIDE DIAZ, MARIA JESUS (Participante)
  • CARABAÑO LUENGO, ROSA MARIA (Participante)
  • CARRO TRAVIESO, MARIA DOLORES (Participante)
  • Camara Garcia, Lourdes (Participante)
  • BUXADE CARBO, Carlos Isidro (Participante)
  • LAZARO GARCIA, ROSA PILAR (Participante)
  • NICODEMUS MARTIN, NURIA (Participante)
  • ALVIR MORENCOS, MARIA REMEDIOS (Participante)
  • GONZALEZ CANO, JAVIER (Participante)
  • DAZA ANDRADA, ARGIMIRO (Participante)
  • DELGADO MORCILLO, Mª REBECA (Participante)
  • GARCIA ALONSO, JAVIER (Participante)
  • MENOYO LUQUE, DAVID (Participante)
  • GARCIA REBOLLAR, MARIA DEL PILAR (Participante)
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Ejecución: 01-10-2014 - 30-09-2018

Tipo: Regional

Importe financiado: 241619,30 Euros.

  • iMarina

Maximizing marine omega-3 retention in farmed fish: sustainable production of healthy food

  • MENOYO LUQUE, DAVID (Investigador principal (IP))
  • GARCIA ALONSO, JAVIER (Participante)

Ejecución: 01-01-2012 - 31-12-2015

Tipo: Internacional

Importe financiado: 204037,00 Euros.

  • iMarina

Nutrientes inmunoestimuladores en gazapos

  • DEMMEY NA, JHONNY (Participante)
  • LECUMBERRI LIMA, ELENA (Participante)
  • NICODEMUS MARTIN, NURIA (Participante)
  • ROMERO MARTIN, CARLOS (Participante)
  • VILLAMIDE DIAZ, MARIA JESUS (Participante)
  • GARCIA ALONSO, JAVIER (Investigador principal (IP))
  • MENOYO LUQUE, DAVID (Participante)
  • CARABAÑO LUENGO, ROSA MARIA (Participante)
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Ejecución: 01-01-2012 - 31-12-2015

Tipo: Nacional

Importe financiado: 193600,00 Euros.

  • iMarina

Efectos de la tecnología y composición del pienso sobre la productividad y los procesos digestivos en aves y lechones jóvenes

  • PEREZ SERRANO, MARTINA (Participante)
  • ANGEL GONZALEZ, ROSALINA (Participante)
  • CENTENO MARTINEZ, CARMEN (Participante)
  • García Rebollar, Paloma (Participante)
  • Camara Garcia, Lourdes (Participante)
  • MENOYO LUQUE, DAVID (Participante)
  • LAZARO GARCIA, ROSA PILAR (Participante)
  • González Mateos, Gonzalo (Investigador principal (IP))
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Ejecución: 01-01-2012 - 31-12-2014

Tipo: Nacional

Importe financiado: 205700,00 Euros.

  • iMarina

Use of olive pomace extracts in broiler chicken diets: effects on growth performance and gut health

  • David Menoyo Luque (Director) Doctorando: Javier Herrero Encinas

1/1/2020

  • iMarina

Effect of arginine and glutamine supplementation, dietary soluble fibre level and n-6/n-3 fatty acid ratio on rabbit performance and intestinal health

  • Javier García Alonso (Director)
  • David Menoyo Luque (Director) Doctorando: Delgado Morcillo, María Rebeca

1/1/2017

  • iMarina

Influence of the inclusion of co-products of the soy oil industry in poultry diets on nutrient digestibility, growth performance, and production

  • MENOYO LUQUE, DAVID (Director)
  • González Mateos, Gonzalo (Director) Doctorando: Abdulsattar Dawood, Husham

1/1/2016

  • iMarina

Utilización de ácido linoleico conjugado en alimentación porcina

  • David Menoyo Luque (Director) Doctorando: Gustavo Cordero González

1/1/2011

  • iMarina

Este/a investigador/a no tiene patentes o licencias de software.

Última actualización de los datos: 18/03/24 10:36