Rebollo Hernanz, Miguel miguel.rebollo@uam.es

Actividades

Journal of functional foods special issue: Phenolic compounds and their impact on the gut-brain axis

  • Luzardo-Ocampo, Ivan
  • Rebollo-Hernanz, Miguel

Journal Of Functional Foods - 1/5/2024

10.1016/j.jff.2024.106171 Ver en origen

  • ISSN 17564646

Coffee pulp simulated digestion enhances its in vitro ability to decrease emulsification and digestion of fats, and attenuates lipid accumulation in HepG2 cell model

  • Braojos C
  • Rebollo-Hernanz M
  • Cañas S
  • Aguilera Y
  • Gil-Ramírez A
  • Martín-Cabrejas MA
  • Benítez V
... Ver más Contraer

Current Research In Food Science (Crfs) - 1/1/2024

10.1016/j.crfs.2024.100804 Ver en origen

  • ISSN 26659271

Biorefinery and Stepwise Strategies for Valorizing Coffee By-Products as Bioactive Food Ingredients and Nutraceuticals

  • Rebollo-Hernanz, M.
  • Aguilera, Y.
  • Gil-Ramírez, A.
  • Benítez, V.
  • Cañas, S.
  • Braojos, C.
  • Martín-Cabrejas, M.A.
... Ver más Contraer

Applied Sciences-Basel - 1/7/2023

10.3390/app13148326 Ver en origen

  • ISSN 20763417

Maternal and Neonatal Factors Modulating Breast Milk Cytokines in the First Month of Lactation

  • Ramiro-Cortijo D
  • Herranz Carrillo G
  • Singh P
  • Rebollo-Hernanz M
  • Rodríguez-Rodríguez P
  • Ruvira S
  • Martín-Trueba M
  • Martin CR
  • Arribas SM
... Ver más Contraer

Antioxidants - 1/5/2023

10.3390/antiox12050996 Ver en origen

  • ISSN 20763921

Radical Scavenging and Cellular Antioxidant Activity of the Cocoa Shell Phenolic Compounds after Simulated Digestion

  • Cañas, S.
  • Rebollo-Hernanz, M.
  • Bermúdez-Gómez, P.
  • Rodríguez-Rodríguez, P.
  • Braojos, C.
  • Gil-Ramírez, A.
  • Benítez, V.
  • Aguilera, Y.
  • Martín-Cabrejas, M.A.
... Ver más Contraer

Antioxidants - 26/4/2023

10.3390/antiox12051007 Ver en origen

  • ISSN 20763921

Grape Pomace as a Cardiometabolic Health-Promoting Ingredient: Activity in the Intestinal Environment

  • Taladrid, D.
  • Rebollo-Hernanz, M.
  • Martín-Cabrejas, M.A.
  • Moreno-Arribas, M.V.
  • Bartolomé, B.

Antioxidants - 1/4/2023

10.3390/antiox12040979 Ver en origen

  • ISSN 20763921

Peptide release, radical scavenging capacity, and antioxidant responses in intestinal cells are determined by soybean variety and gastrointestinal digestion under simulated conditions

  • Rebollo-Hernanz, M.
  • Kusumah, J.
  • Bringe, N.A.
  • Shen, Y.
  • González de Mejía, E.

Food Chemistry - 30/3/2023

10.1016/j.foodchem.2022.134929 Ver en origen

  • ISSN 03088146

Exploring the potential of phenolic compounds from the coffee pulp in preventing cellular oxidative stress after in vitro digestion

  • Cañas, S.
  • Rebollo-Hernanz, M.
  • Martín-Trueba, M.
  • Braojos, C.
  • Gil-Ramírez, A.
  • Benítez, V.
  • Martín-Cabrejas, M.A.
  • Aguilera, Y.
... Ver más Contraer

Food Research International - 1/10/2023

10.1016/j.foodres.2023.113116 Ver en origen

  • ISSN 09639969

Changes in the cocoa shell dietary fiber and phenolic compounds after extrusion determine its functional and physiological properties

  • Benítez, V.
  • Rebollo-Hernanz, M.
  • Braojos, C.
  • Cañas, S.
  • Gil-Ramírez, A.
  • Aguilera, Y.
  • Martín-Cabrejas, M.A.
... Ver más Contraer

Current Research In Food Science (Crfs) - 1/1/2023

10.1016/j.crfs.2023.100516 Ver en origen

  • ISSN 26659271

Understanding the Gastrointestinal Behavior of the Coffee Pulp Phenolic Compounds under Simulated Conditions

  • Canas, Silvia
  • Rebollo-Hernanz, Miguel
  • Braojos, Cheyenne
  • Benitez, Vanesa
  • Ferreras-Charro, Rebeca
  • Duenas, Montserrat
  • Aguilera, Yolanda
  • Martin-Cabrejas, Maria A.;
... Ver más Contraer

Antioxidants - 1/9/2022

10.3390/antiox11091818 Ver en origen

  • ISSN 20763921

Este/a investigador/a no tiene libros.

Cocoa shell: Source of novel bioactive ingredients for the prevention of cardiometabolic diseases

  • Rebollo-Hernanz, M.
  • Cañas, S.
  • Braojos, C.
  • Cano-Muñoz, P.
  • Martín-Cabrejas, M.A.

Molecular Mechanisms Of Functional Food (p. 485-519) - 16/11/2022

10.1002/9781119804055.ch15 Ver en origen

Ejecución de un Proyecto de Aprendizaje-Servicio Solidario para impulsar la Entomofagia desde una Perspectiva Saludable y Sostenible

  • Martín Cabrejas, María Angeles
  • Pulgar Lanzaco, Elena
  • Blanco Bautista, Raquel
  • Benítez García, Vanesa
  • Angoitia Grijalba, Miguel
  • Rebollo Hernanz, Miguel

Actas Del Congreso Virtual: Avances En Tecnologías, Innovación Y Desafíos De La Educación Superior Atides 2016 (p. 171-185) - 1/1/2021

  • iMarina

Realización de un Proyecto Aprendizaje Servicio dirigido a población infantil para promocionar el consumo de insectos Yolanda Aguilera Gutiérrez, Raquel Blanco Bautista, Laura Juárez Villareal, Silvia Cañas Rodríguez, Miguel Rebollo Hernanz y Vanesa Benítez García

  • Aguilera Gutiérrez, Yolanda
  • Blanco Bautista, Raquel
  • Juárez Villareal, Laura
  • Cañas Rodríguez, Silvia
  • Rebollo Hernanz, Miguel
  • Benítez García, Vanesa

Actas Del Congreso Virtual: Avances En Tecnologías, Innovación Y Desafíos De La Educación Superior Atides 2016 (p. 281-292) - 1/1/2021

  • iMarina

Role of anthocyanins in oxidative stress and the prevention of cancer in the digestive system

  • Gonzalez de Mejia E
  • Rebollo-Hernanz M
  • Aguilera Y
  • Martín-Cabrejas MA

Cancer: Oxidative Stress And Dietary Antioxidants (p. 265-280) - 1/1/2021

10.1016/b978-0-12-819547-5.00024-9 Ver en origen

Thermal Processing of Legumes

  • Rebollo-Hernanz M., Martín-Cabrejas M.A., Aguilera Y.

Food Chemistry, Function And Analysis (p. 215-234) - 1/1/2019

10.1039/9781788015721-00215 Ver en origen

  • ISSN 23980656

Melatonin

  • Aguilera Y., Rebollo-Hernanz M., Martín-Cabrejas M.A.

Food Chemistry, Function And Analysis (p. 129-151) - 1/1/2019

10.1039/9781788015721-00129 Ver en origen

  • ISSN 23980656

Desarrollo de un proyecto aprendizaje-servicio multidisciplinar como herramienta educativa en las facultades de ciencias y ciencias económicas y empresariales

  • Aguilera Gutiérrez, Yolanda
  • Angoitia Grijalba, Miguel
  • Rebollo Hernanz, Miguel
  • Pastrana, Irene
  • Martín Cabrejas, María Angeles

Instagram As A Communication Tool In Higher Education (p. 167-167) - 1/1/2019

  • iMarina

Coffee Antioxidants in Chronic Diseases

  • ;

COFFEE: CONSUMPTION AND HEALTH IMPLICATIONS (p. 20-56) - 1/1/2019

10.1039/9781788015028 Ver en origen

Gastrointestinal Digestion and Absorption of Antioxidant Phenolic Compounds and Caffeine from the Coffee Pulp under Simulated Conditions

  • Cañas, Silvia
  • Rebollo-Hernanz, Miguel
  • Aguilera, Yolanda
  • Braojos, Cheyenne
  • Benítez, Vanesa
  • Gil-Ramírez, Alicia
  • Dueñas, Montserrat
  • Arribas, Silvia M.
  • Martín-Cabrejas, María A.
... Ver más Contraer

Iecn 2022 - 19/5/2022

10.3390/iecn2022-12395 Ver en origen

Comparative Investigation on Coffee Cascara from Dry and Wet Methods: Chemical and Functional Properties

  • Cano-Muñoz, Paz
  • Rebollo-Hernanz, Miguel
  • Braojos, Cheyenne
  • Cañas, Silvia
  • Gil-Ramirez, Alicia
  • Aguilera, Yolanda
  • Martin-Cabrejas, Maria A.
  • Benitez, Vanesa
... Ver más Contraer

The 2nd International Electronic Conference On Foods - "Future Foods And Food Technologies For A Sustainable World" - 25/4/2022

10.3390/foods2021-10975 Ver en origen

Simulated Gastrointestinal Digestion Influences the In Vitro Hypolipidemic Properties of Coffee Pulp, a Potential Ingredient for the Prevention of Non-Alcoholic Fatty Liver Disease

  • Braojos, Cheyenne
  • Rebollo-Hernanz, Miguel
  • Benitez, Vanesa
  • Cañas, Silvia
  • Aguilera, Yolanda
  • Arribas, Silvia M.
  • Martin-Cabrejas, Maria A.
... Ver más Contraer

First International Electronic Conference on Nutrients, Microbiota and Chronic Disease - 18/12/2020

10.3390/iecn2020-06997 Ver en origen

Regulation of Lipid and Glucose Metabolism in Hepatocytes by Phytochemicals from Coffee By-Products and Prevention of Non-Alcoholic Fatty Liver Disease In Vitro

  • Rebollo-Hernanz, Miguel
  • Aguilera, Yolanda
  • Martin-Cabrejas, Maria A.
  • Mejia, Elvira Gonzalez de

First International Electronic Conference on Nutrients, Microbiota and Chronic Disease - 18/12/2020

10.3390/iecn2020-06996 Ver en origen

Melatonin is available in plasma after kidney bean sprout ingestion in rats

  • Arribas Rodriguez, Silvia Magdalena
  • Rodriguez-Rodriguez P
  • Lopez de Pablo, Angel Luis
  • Aguilera Y
  • Martin-Cabrejas MA.
  • Rebollo-Hernanz M
  • Herrera T
  • Cayuelas LT
... Ver más Contraer

16/9/2016

  • iMarina

Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.

Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.

Este/a investigador/a no tiene proyectos de investigación.

Este/a investigador/a no tiene tesis dirigidas.

Este/a investigador/a no tiene patentes o licencias de software.

Última actualización de los datos: 12/08/24 14:34