Cañas Rodriguez, Silvia silvia.cannas@uam.es

Actividades

Microbial catabolism of coffee pulp (poly)phenols during in vitro colonic fermentation

  • Canas, Silvia
  • Tosi, Nicole
  • Nunez-Gomez, Vanesa
  • Del Rio, Daniele
  • Mena, Pedro
  • Martin-Cabrejas, Maria A
  • Aguilera, Yolanda
... Ver más Contraer

Food Chemistry - 15/1/2025

10.1016/j.foodchem.2024.141354 Ver en origen

  • ISSN 03088146

Unveiling the Nutritional Profile and Safety of Coffee Pulp as a First Step in Its Valorization Strategy

  • Gil-Ramirez, Alicia
  • Rebollo-Hernanz, Miguel
  • Canas, Silvia
  • Monedero Cobeta, Ignacio
  • Rodriguez-Rodriguez, Pilar
  • Gila-Diaz, Andrea
  • Benitez, Vanesa
  • Arribas, Silvia M
  • Aguilera, Yolanda
  • Martin-Cabrejas, Maria A
... Ver más Contraer

Foods - 1/9/2024

10.3390/foods13183006

  • ISSN 23048158
  • iMarina

Coffee pulp simulated digestion enhances its in vitro ability to decrease emulsification and digestion of fats, and attenuates lipid accumulation in HepG2 cell model

  • Braojos C
  • Rebollo-Hernanz M
  • Cañas S
  • Aguilera Y
  • Gil-Ramírez A
  • Martín-Cabrejas MA
  • Benítez V
... Ver más Contraer

Current Research In Food Science (Crfs) - 1/1/2024

10.1016/j.crfs.2024.100804 Ver en origen

  • ISSN 26659271

Biorefinery and Stepwise Strategies for Valorizing Coffee By-Products as Bioactive Food Ingredients and Nutraceuticals

  • Rebollo-Hernanz, M.
  • Aguilera, Y.
  • Gil-Ramírez, A.
  • Benítez, V.
  • Cañas, S.
  • Braojos, C.
  • Martín-Cabrejas, M.A.
... Ver más Contraer

Applied Sciences-Basel - 1/7/2023

10.3390/app13148326 Ver en origen

  • ISSN 20763417

Evaluation of Parameters Which Influence Voluntary Ingestion of Supplements in Rats

  • Ruvira, S.
  • Rodríguez-Rodríguez, P.
  • Cañas, S.
  • Ramiro-Cortijo, D.
  • Aguilera, Y.
  • Muñoz-Valverde, D.
  • Arribas, S.M.
... Ver más Contraer

Animals (p. 1827-1840) - 31/5/2023

10.3390/ani13111827 Ver en origen

  • ISSN 20762615

Radical Scavenging and Cellular Antioxidant Activity of the Cocoa Shell Phenolic Compounds after Simulated Digestion

  • Cañas, S.
  • Rebollo-Hernanz, M.
  • Bermúdez-Gómez, P.
  • Rodríguez-Rodríguez, P.
  • Braojos, C.
  • Gil-Ramírez, A.
  • Benítez, V.
  • Aguilera, Y.
  • Martín-Cabrejas, M.A.
... Ver más Contraer

Antioxidants - 26/4/2023

10.3390/antiox12051007 Ver en origen

  • ISSN 20763921

Changes in the cocoa shell dietary fiber and phenolic compounds after extrusion determine its functional and physiological properties

  • Benítez, V.
  • Rebollo-Hernanz, M.
  • Braojos, C.
  • Cañas, S.
  • Gil-Ramírez, A.
  • Aguilera, Y.
  • Martín-Cabrejas, M.A.
... Ver más Contraer

Current Research In Food Science (Crfs) - 1/1/2023

10.1016/j.crfs.2023.100516 Ver en origen

  • ISSN 26659271

Understanding the Gastrointestinal Behavior of the Coffee Pulp Phenolic Compounds under Simulated Conditions

  • Canas, Silvia
  • Rebollo-Hernanz, Miguel
  • Braojos, Cheyenne
  • Benitez, Vanesa
  • Ferreras-Charro, Rebeca
  • Duenas, Montserrat
  • Aguilera, Yolanda
  • Martin-Cabrejas, Maria A.;
... Ver más Contraer

Antioxidants - 1/9/2022

10.3390/antiox11091818 Ver en origen

  • ISSN 20763921

Influence of Neonatal Sex on Breast Milk Protein and Antioxidant Content in Spanish Women in the First Month of Lactation

  • Ramiro-Cortijo, David
  • Gila-Diaz, Andrea
  • Carrillo, Gloria Herranz
  • Canas, Silvia
  • Gil-Ramirez, Alicia
  • Ruvira, Santiago
  • Martin-Cabrejas, Maria A.
  • Arribas, Silvia M.;
... Ver más Contraer

Antioxidants - 1/8/2022

10.3390/antiox11081472 Ver en origen

  • ISSN 20763921

Role of the Phytochemicals from the Cocoa Shell on the Prevention of Metabolic Syndrome by an Integrated Network Pharmacology Analysis

  • Rebollo-Hernanz, Miguel
  • Cañas, Silvia
  • Braojos, Cheyenne
  • Arribas, Silvia M.
  • Martin-Cabrejas, Maria A.

Biology and Life Sciences Forum - 14/2/2022

10.3390/ecb2021-10256 Ver en origen

  • ISSN 26739976

Este/a investigador/a no tiene libros.

Realización de un Proyecto Aprendizaje Servicio dirigido a población infantil para promocionar el consumo de insectos Yolanda Aguilera Gutiérrez, Raquel Blanco Bautista, Laura Juárez Villareal, Silvia Cañas Rodríguez, Miguel Rebollo Hernanz y Vanesa Benítez García

  • Aguilera Gutiérrez, Yolanda
  • Blanco Bautista, Raquel
  • Juárez Villareal, Laura
  • Cañas Rodríguez, Silvia
  • Rebollo Hernanz, Miguel
  • Benítez García, Vanesa

Actas Del Congreso Virtual: Avances En Tecnologías, Innovación Y Desafíos De La Educación Superior Atides 2016 (p. 281-292) - 1/1/2021

  • iMarina

Proyecto de Aprendizaje-Servicio para la Promoción de Insectos Comestibles en la Restauración

  • Aguilera Gutiérrez, Yolanda
  • Juárez Villareal, Laura
  • Cañas Rodríguez, Silvia
  • Pulgar Lanzaco, Elena
  • Angoitia Grijalba, Miguel
  • Martín Cabrejas, María Angeles

Actas Del Congreso Virtual: Avances En Tecnologías, Innovación Y Desafíos De La Educación Superior Atides 2016 (p. 267-280) - 1/1/2021

  • iMarina

Metodología de superficie de respuesta para optimizar la extracción acuosa de compuestos fenólicos de cáscara de café

  • Rebollo Hernanz, Miguel
  • Cañas Rodríguez, Silvia
  • Taladrid Gandía, Diego
  • Algara, Alba
  • Aguilera Gutiérrez, Yolanda
  • Martín Cabrejas, María Angeles

Impulsando La Investigación Y La Innovación: X Congreso Nacional Cyta/Cesia, León, 15-17 De Mayo De 2019 (p. 240-240) - 1/1/2019

  • iMarina

Gastrointestinal Digestion and Absorption of Antioxidant Phenolic Compounds and Caffeine from the Coffee Pulp under Simulated Conditions

  • Cañas, Silvia
  • Rebollo-Hernanz, Miguel
  • Aguilera, Yolanda
  • Braojos, Cheyenne
  • Benítez, Vanesa
  • Gil-Ramírez, Alicia
  • Dueñas, Montserrat
  • Arribas, Silvia M.
  • Martín-Cabrejas, María A.
... Ver más Contraer

Iecn 2022 - 19/5/2022

10.3390/iecn2022-12395 Ver en origen

Comparative Investigation on Coffee Cascara from Dry and Wet Methods: Chemical and Functional Properties

  • Cano-Muñoz, Paz
  • Rebollo-Hernanz, Miguel
  • Braojos, Cheyenne
  • Cañas, Silvia
  • Gil-Ramirez, Alicia
  • Aguilera, Yolanda
  • Martin-Cabrejas, Maria A.
  • Benitez, Vanesa
... Ver más Contraer

The 2nd International Electronic Conference On Foods - "Future Foods And Food Technologies For A Sustainable World" - 25/4/2022

10.3390/foods2021-10975 Ver en origen

Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.

Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.

Desarrollo de una infusión de pulpa de café como estrategia para la recuperación tras el ejercicio físico moderado en una población sana

  • Rodríguez Rodríguez, Pilar (Investigador/a)
  • Cañas Rodríguez, Silvia (Investigador/a)
  • Aguilera Gutierrez, Yolanda (Investigador/a)
  • Martin Cabrejas, M Angeles (Investigador principal (IP))
  • ARRIBAS RODRIGUEZ, SILVIA MAGDALENA (Investigador principal (IP))

Ejecución: 01-09-2023 - 31-08-2026

Tipo: Nacional

Importe financiado: 225000,00 Euros.

  • iMarina

Este/a investigador/a no tiene tesis dirigidas.

Este/a investigador/a no tiene patentes o licencias de software.

Última actualización de los datos: 29/11/24 0:13