Cañas Rodriguez, Silvia silvia.cannas@uam.es
Actividades
- Artículos 25
- Libros 0
- Capítulos de libro 3
- Congresos 3
- Documentos de trabajo 0
- Informes técnicos 0
- Proyectos de investigación 2
- Tesis dirigidas 0
- Patentes o licencias de software 0
Microbial catabolism of coffee pulp (poly)phenols during in vitro colonic fermentation
- Canas, Silvia
- Tosi, Nicole
- Nunez-Gomez, Vanesa
- Del Rio, Daniele
- Mena, Pedro
- Martin-Cabrejas, Maria A
- Aguilera, Yolanda
Food Chemistry - 15/1/2025
10.1016/j.foodchem.2024.141354 Ver en origen
- ISSN 03088146
Unveiling the Nutritional Profile and Safety of Coffee Pulp as a First Step in Its Valorization Strategy
- Gil-Ramirez, Alicia
- Rebollo-Hernanz, Miguel
- Canas, Silvia
- Monedero Cobeta, Ignacio
- Rodriguez-Rodriguez, Pilar
- Gila-Diaz, Andrea
- Benitez, Vanesa
- Arribas, Silvia M
- Aguilera, Yolanda
- Martin-Cabrejas, Maria A
Foods - 1/9/2024
- ISSN 23048158
- iMarina
Uncovering cocoa shell as a safe bioactive food ingredient: Nutritional and toxicological breakthroughs
- Gil-Ramirez, Alicia
- Canas, Silvia
- Cobeta, Ignacio Monedero
- Rebollo-Hernanz, Miguel
- Rodriguez-Rodriguez, Pilar
- Benitez, Vanesa
- Arribas, Silvia M
- Martin-Cabrejas, Maria A
- Aguilera, Yolanda
Future Foods - 1/12/2024
- ISSN 26668335
Cocoa shell ingredients improve their lipid-lowering properties under simulated digestion: In vitro and HepG2 cells study
- Braojos, Cheyenne
- Rebollo-Hernanz, Miguel
- Canas, Silvia
- Aguilera, Yolanda
- Gil-Ramirez, Alicia
- Benitez, Vanesa
- Martin-Cabrejas, Maria A
FOOD RESEARCH INTERNATIONAL - 1/11/2024
- ISSN 09639969
Coffee pulp simulated digestion enhances its in vitro ability to decrease emulsification and digestion of fats, and attenuates lipid accumulation in HepG2 cell model
- Braojos C
- Rebollo-Hernanz M
- Cañas S
- Aguilera Y
- Gil-Ramírez A
- Martín-Cabrejas MA
- Benítez V
Current Research In Food Science (Crfs) - 1/1/2024
10.1016/j.crfs.2024.100804 Ver en origen
- ISSN 26659271
Transformations of phenolic compounds in cocoa shell during in vitro colonic fermentation
- Canas, Silvia
- Nunez-Gomez, Vanesa
- Del Rio, Daniele
- Mena, Pedro
- Aguilera, Yolanda
- Martin-Cabrejas, Maria A
CURRENT RESEARCH IN FOOD SCIENCE (CRFS) - 1/1/2024
- ISSN 26659271
Biorefinery and Stepwise Strategies for Valorizing Coffee By-Products as Bioactive Food Ingredients and Nutraceuticals
- Rebollo-Hernanz, M.
- Aguilera, Y.
- Gil-Ramírez, A.
- Benítez, V.
- Cañas, S.
- Braojos, C.
- Martín-Cabrejas, M.A.
Applied Sciences-Basel - 1/7/2023
10.3390/app13148326 Ver en origen
- ISSN 20763417
Evaluation of Parameters Which Influence Voluntary Ingestion of Supplements in Rats
- Ruvira, Santiago
- Rodriguez-Rodriguez, Pilar
- Canas, Silvia
- Ramiro-Cortijo, David
- Aguilera, Yolanda
- Munoz-Valverde, David
- Arribas, Silvia M
Animals (p. 1827-1840) - 31/5/2023
10.3390/ani13111827 Ver en origen
- ISSN 20762615
Radical Scavenging and Cellular Antioxidant Activity of the Cocoa Shell Phenolic Compounds after Simulated Digestion
- Cañas, S.
- Rebollo-Hernanz, M.
- Bermúdez-Gómez, P.
- Rodríguez-Rodríguez, P.
- Braojos, C.
- Gil-Ramírez, A.
- Benítez, V.
- Aguilera, Y.
- Martín-Cabrejas, M.A.
Antioxidants - 26/4/2023
10.3390/antiox12051007 Ver en origen
- ISSN 20763921
Changes in the cocoa shell dietary fiber and phenolic compounds after extrusion determine its functional and physiological properties
- Benítez, V.
- Rebollo-Hernanz, M.
- Braojos, C.
- Cañas, S.
- Gil-Ramírez, A.
- Aguilera, Y.
- Martín-Cabrejas, M.A.
Current Research In Food Science (Crfs) - 1/1/2023
10.1016/j.crfs.2023.100516 Ver en origen
- ISSN 26659271
Este/a investigador/a no tiene libros.
Realización de un Proyecto Aprendizaje Servicio dirigido a población infantil para promocionar el consumo de insectos Yolanda Aguilera Gutiérrez, Raquel Blanco Bautista, Laura Juárez Villareal, Silvia Cañas Rodríguez, Miguel Rebollo Hernanz y Vanesa Benítez García
- Aguilera Gutiérrez, Yolanda
- Blanco Bautista, Raquel
- Juárez Villareal, Laura
- Cañas Rodríguez, Silvia
- Rebollo Hernanz, Miguel
- Benítez García, Vanesa
Actas Del Congreso Virtual: Avances En Tecnologías, Innovación Y Desafíos De La Educación Superior Atides 2016 (p. 281-292) - 1/1/2021
- iMarina
Proyecto de Aprendizaje-Servicio para la Promoción de Insectos Comestibles en la Restauración
- Aguilera Gutiérrez, Yolanda
- Juárez Villareal, Laura
- Cañas Rodríguez, Silvia
- Pulgar Lanzaco, Elena
- Angoitia Grijalba, Miguel
- Martín Cabrejas, María Angeles
Actas Del Congreso Virtual: Avances En Tecnologías, Innovación Y Desafíos De La Educación Superior Atides 2016 (p. 267-280) - 1/1/2021
- iMarina
Metodología de superficie de respuesta para optimizar la extracción acuosa de compuestos fenólicos de cáscara de café
- Rebollo Hernanz, Miguel
- Cañas Rodríguez, Silvia
- Taladrid Gandía, Diego
- Algara, Alba
- Aguilera Gutiérrez, Yolanda
- Martín Cabrejas, María Angeles
Impulsando La Investigación Y La Innovación: X Congreso Nacional Cyta/Cesia, León, 15-17 De Mayo De 2019 (p. 240-240) - 1/1/2019
- iMarina
Gastrointestinal Digestion and Absorption of Antioxidant Phenolic Compounds and Caffeine from the Coffee Pulp under Simulated Conditions
- Silvia Cañas
- Miguel Rebollo‐Hernanz
- Yolanda Aguilera
- Cheyenne Braojos
- Vanesa Benítez
- Alicia Gil‐Ramírez
- Montserrat Dueñas
- Silvia M. Arribas
- Maria A. Martín‐Cabrejas
Iecn 2022 (p. 1-1) - 19/5/2022
Comparative Investigation on Coffee Cascara from Dry and Wet Methods: Chemical and Functional Properties
- Paz Cano‐Muñoz
- Miguel Rebollo‐Hernanz
- Cheyenne Braojos
- Silvia Cañas
- Alicia Gil‐Ramírez
- Yolanda Aguilera
- Maria A. Martín‐Cabrejas
- Vanesa Benítez
The 2nd International Electronic Conference On Foods - "Future Foods And Food Technologies For A Sustainable World" (p. 67-67) - 25/4/2022
Simulated Gastrointestinal Digestion Influences the In Vitro Hypolipidemic Properties of Coffee Pulp, a Potential Ingredient for the Prevention of Non-Alcoholic Fatty Liver Disease
- Cheyenne Braojos
- Miguel Rebollo‐Hernanz
- Vanesa Benítez
- Silvia Cañas
- Yolanda Aguilera
- Silvia M. Arribas
- Maria A. Martín‐Cabrejas
First International Electronic Conference on Nutrients, Microbiota and Chronic Disease (p. 19-19) - 18/12/2020
Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.
Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.
Desarrollo de una infusión de pulpa de café como estrategia para la recuperación tras el ejercicio físico moderado en una población sana
- Benitez Garcia, Vanesa (Investigador/a)
- RAMIRO CORTIJO, DAVID (Investigador/a)
- Gil Ramirez, Alicia (Investigador/a)
- Lopez Gimenez, Rosario (Investigador/a)
- Rodríguez Rodríguez, Pilar (Investigador/a)
- Cañas Rodríguez, Silvia (Investigador/a)
- Aguilera Gutierrez, Yolanda (Investigador/a)
- Martin Cabrejas, M Angeles (Investigador principal (IP))
- ARRIBAS RODRIGUEZ, SILVIA MAGDALENA (Investigador principal (IP))
Ejecución: 01-09-2023 - 31-08-2026
Tipo: Nacional
Importe financiado: 225000,00 Euros.
- iMarina
Valorización eco-sostenible de la pulpa de café a través de la estrategia residuo cero
- Cañas Rodríguez, Silvia (Miembro del equipo de trabajo)
- REBOLLO HERNANZ, MIGUEL (Miembro del equipo de trabajo)
- Aguilera Gutierrez, Yolanda (Investigador/a)
- Martin Cabrejas, M Angeles (Investigador/a)
- Benitez Garcia, Vanesa (Investigador principal (IP))
- Gil Ramirez, Alicia (Investigador principal (IP))
Ejecución: 01-12-2022 - 30-11-2024
Tipo: Nacional
Importe financiado: 143750,00 Euros.
- iMarina
Este/a investigador/a no tiene tesis dirigidas.
Este/a investigador/a no tiene patentes o licencias de software.
Grupos de investigación
-
Alimentos, Estrés Oxidativo Y Salud Cardiovascular
Rol: Miembro
Perfiles de investigador/a
-
ORCID
-
Dialnet id

