Lazaro Garcia, Rosa Pilar rosa.lazaro@upm.es
Actividades
- Artículos 52
- Libros 0
- Capítulos de libro 7
- Congresos 43
- Documentos de trabajo 0
- Informes técnicos 0
- Proyectos de investigación 5
- Tesis dirigidas 2
- Patentes o licencias de software 0
Critical Review of the Procedures Used for Estimation of the Energy Content of Diets and Ingredients in Poultry
- Mateos G
- Cámara L
- Fondevila G
- Lázaro R
Journal Of Applied Poultry Research (p. 506-525) - 1/9/2019
10.3382/japr/pfy025 Ver en origen
- ISSN 10566171
Insoluble fiber sources in mash or pellets diets for young broilers. 2. Effects on gastrointestinal tract development and nutrient digestibility1
- Jiménez-Moreno E
- González-Alvarado J
- de Coca-Sinova A
- Lázaro R
- Cámara L
- Mateos G
Poultry Science (p. 2531-2547) - 1/6/2019
10.3382/ps/pey599 Ver en origen
- ISSN 00325791
Metabolizable energy content of traditional and re-esterified lipid sources: Effects of inclusion in the diet on nutrient retention and growth performance of broilers from 7 to 21 days of age
- Mandalawi, H. A.
- Mallo, J. J.
- Menoyo, D.
- Lazaro, R.
- Mateos, G. G.;
Animal Feed Science And Technology (p. 124-135) - 1/2/2017
10.1016/j.anifeedsci.2017.01.001 Ver en origen
- ISSN 03778401
Influence of the origin of the beans on the chemical composition and nutritive value of commercial soybean meals
- Garcia-Rebollar, P.
- Camara, L.
- Lazaro, R. P.
- Dapoza, C.
- Perez-Maldonado, R.
- Mateos, G. G.;
Animal Feed Science And Technology (p. 245-261) - 1/11/2016
10.1016/j.anifeedsci.2016.07.007 Ver en origen
- ISSN 03778401
- iMarina
- iMarina
Glycerin and lecithin inclusion in diets for brown egg-laying hens: Effects on egg production and nutrient digestibility
- Mandalawi, H. A.
- Lazaro, R.
- Redon, M.
- Herrera, J.
- Menoyo, D.
- Mateos, G. G.;
Animal Feed Science And Technology (p. 145-156) - 1/1/2015
10.1016/j.anifeedsci.2015.07.019 Ver en origen
- ISSN 03778401
Productive performance of brown-egg laying pullets from hatching to 5 weeks of age as affected by fiber inclusion, feed form, and energy concentration of the diet
- Guzman, P.
- Saldana, B.
- Mandalawi, H. A.
- Perez-Bonilla, A.
- Lazaro, R.
- Mateos, G. G.;
Poultry Science (p. 249-261) - 1/1/2015
10.3382/ps/peu072 Ver en origen
- ISSN 00325791
Type of grinding of the main cereal of the diet affects production of brown egg-laying hens
- Perez-Bonilla, A.
- Frikha, M.
- Lazaro, R. P.
- Mateos, G. G.;
Animal Feed Science And Technology (p. 121-130) - 1/1/2014
10.1016/j.anifeedsci.2014.05.012 Ver en origen
- ISSN 03778401
Effect of energy concentration on growth performance and carcass quality of Iberian pigs reared under intensive conditions
- Serrano, M. P.
- Camara, L.
- Valencia, D. G.
- Lazaro, R.
- Latorre, M. A.
- Mateos, G. G.;
Spanish Journal Of Agricultural Research (p. 405-416) - 13/6/2013
10.5424/sjar/2013112-3374 Ver en origen
- ISSN 1695971X
Oat hulls and sugar beet pulp in diets for broilers. 2. Effects on the development of the gastrointestinal tract and on the structure of the jejunal mucosa
- Jimenez-Moreno, E.
- Frikha, M.
- de Coca-Sinova, A.
- Lazaro, R. P.
- Mateos, G. G.;
Animal Feed Science And Technology (p. 44-52) - 12/6/2013
10.1016/j.anifeedsci.2013.03.012 Ver en origen
- ISSN 03778401
Ileal digestibility of amino acids of unheated and autoclaved pea protein concentrate in broilers
- Frikha, M.
- Valencia, D. G.
- de Coca-Sinova, A.
- Lazaro, R.
- Mateos, G. G.;
Poultry Science (p. 1848-1857) - 1/1/2013
10.3382/ps.2013-03007 Ver en origen
- ISSN 00325791
Este/a investigador/a no tiene libros.
Estudio preliminar para identificar el origen de las harinas de soja mediante tecnología Nirs y medición del color
- LAZARO GARCIA, ROSA PILAR
- González Mateos, Gonzalo
Xxxix Jornadas De Estudio: Xiii Jornadas Sobre Producción Animal, Zaragoza, 12 Y 13 De Mayo De 2009 / Coord. Por Margalida Joy Torrens, Vol. 1 (p. 217-219-219) - 1/1/2009
- iMarina
Utilización del análisis de componentes principales para investigar el origen de harinas de soja de diferentes países
- LAZARO GARCIA, ROSA PILAR
- González Mateos, Gonzalo
Xxxix Jornadas De Estudio: Xiii Jornadas Sobre Producción Animal, Zaragoza, 12 Y 13 De Mayo De 2009 / Coord. Por Margalida Joy Torrens, Vol. 1 (p. 226-228-228) - 1/1/2009
- iMarina
Nutrición y alimentación de avicultura complementaria: codornices
- Rosa Lázaro García, M P Serrano, Joan Capdevila
Avances En Nutrición Y Alimentación Animal / Coord. Por Paloma García Rebollar, Carlos De Blas Beorlegui, Gonzalo González Mateos (p. 369-408) - 1/1/2005
- iMarina
Nutrición y alimentación de avicultura complementaria: patos
- Rosa Lázaro García, B Vicente, Joan Capdevila
Avances En Nutrición Y Alimentación Animal (p. 345-396) - 1/1/2004
- iMarina
Presencia de hexaclorobenceno (HCB) y hexaclorociclohexano (HCH) en frutas y verduras españolas
- S Bayarri
- A Ariño
- A Herrera
- María P Conchello
- Rosa Lázaro García
I Congreso Internacional De Tecnología Y Calidad Alimentarias. Residuos Fitosanitarios En Alimentos: Actas. [Celebrado En] Salical 95. Albelda De Iregua, La Rioja, 26-30 De Abril De 1995] (p. 125-129) - 1/1/1995
- iMarina
Determinación de PCBs en alimentos preparados de la dieta española
- S Bayarri
- A Ariño
- María P Conchello
- A Herrera
- Rosa Lázaro García
I Congreso Internacional De Tecnología Y Calidad Alimentarias. Residuos Fitosanitarios En Alimentos: Actas. [Celebrado En] Salical 95. Albelda De Iregua, La Rioja, 26-30 De Abril De 1995] (p. 233-239) - 1/1/1995
- iMarina
Estudio de la contaminación por residuos de HCB y HCH en alimentos grasos preparados de la dieta española
- S Bayarri
- A Ariño
- A Herrera
- María P Conchello
- Rosa Lázaro García
I Congreso Internacional De Tecnología Y Calidad Alimentarias. Residuos Fitosanitarios En Alimentos: Actas. [Celebrado En] Salical 95. Albelda De Iregua, La Rioja, 26-30 De Abril De 1995] (p. 283-290) - 1/1/1995
- iMarina
Chemical composition and nutritional value of raw soybeans from Brazil and USA arriving to European ports
- TALEGON GALAN, GUILLERMO
- González Mateos, Gonzalo
Poultry Science Association 112th Annual Meeting Abstracts (p. 132-132) - 10/7/2023
- iMarina
Effects of changes in feed form at 21 d of age on growth performance and the development of the gastrointestinal tract of broilers from 1 to 40 days of age
- ARCHS TOLEDO, JOAN LLUIS
- González Mateos, Gonzalo
Poultry Science Association 112th Annual Meeting Abstracts (p. 133) - 10/7/2023
- iMarina
Influence of the composition of the pre-peak diet on egg production and digestive tract traits of brown-egg laying hens from 18 to 61 weeks of age
- Fernandez De Juan, Alvaro
- González Mateos, Gonzalo
Poultry Science Association 112th Annual Meeting Abstracts (p. 194) - 10/7/2023
- iMarina
Insoluble fiber for gut development, microbial management and performance
- LAZARO GARCIA, ROSA PILAR
- González Mateos, Gonzalo
Poultry Beyond 2013. Towards Sustainable Broiler Nutrition (p. 189-216) - 16/10/2017
- iMarina
Chemical characteristics of soybean meals available in the European Union market: A 2015 survey
- LAZARO GARCIA, ROSA PILAR
- González Mateos, Gonzalo
Poultry Science 95 (E-Supl.19: 28 (p. 28-28) - 11/7/2016
- iMarina
Evaluating the energy content of ingredients in poultry diets. An update
- LAZARO GARCIA, ROSA PILAR
- González Mateos, Gonzalo
Proceedings 20th European Symposium On Poultry Nutrition (Espn) (p. 57-64) - 24/8/2015
- iMarina
Poultry production in Spain: New advances in feeding and nutrition practice
- LAZARO GARCIA, ROSA PILAR
- González Mateos, Gonzalo
Proceddings Del Simposio (p. 7-13) - 3/9/2013
- iMarina
Influence of origin of the beans on protein quality and nutritive value of commercial soybean meals
- María Rodríguez Francisco
- LAZARO GARCIA, ROSA PILAR
- González Mateos, Gonzalo
- Camara Garcia, Lourdes
- García Rebollar, Paloma
Proceedings Del Congreso (p. 6-10) - 26/8/2013
- iMarina
The effect of a mono component protease and different AMEn levels in broiler diets on growth performance from 1 to 18 days of age
- LAZARO GARCIA, ROSA PILAR
- González Mateos, Gonzalo
Proceedings Del Simposio (p. 1-5) - 26/8/2013
- iMarina
Variation among origins in nutrient composition and protein quality of soybean meals
- LAZARO GARCIA, ROSA PILAR
- González Mateos, Gonzalo
- BLAS BEORLEGUI, JUAN CARLOS DE
Poultry Science 92 (1): 138 (p. 138-138) - 22/7/2013
- iMarina
Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.
Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.
Aditivos fitogénicos en la nutrición de pollos broiler
- MALDONADO ORTIZ, ALEXIS JOEL (Miembro del equipo de trabajo)
- HERRERO ENCINAS, JAVIER (Miembro del equipo de trabajo)
- SEVILLANO QUINTERO, FERNANDO (Miembro del equipo de trabajo)
- MENOYO LUQUE, DAVID (Investigador principal (IP))
- LAZARO GARCIA, ROSA PILAR (Participante)
- CALLEJO RAMOS, ANTONIO (Participante)
- González Mateos, Gonzalo (Miembro del equipo de trabajo)
Ejecución: 01-09-2021 - 31-08-2024
Tipo: Nacional
Importe financiado: 227398,93 Euros.
- iMarina
Estrategias nutricionales para mejorar la funcionalidad del tracto gastrointestinal, el estado sanitario y la eficiencia en aves y ganado porcino
- González Mateos, Gonzalo (Investigador principal (IP))
- García Rebollar, Paloma (Participante)
- MENOYO LUQUE, DAVID (Participante)
- LAZARO GARCIA, ROSA PILAR (Participante)
Ejecución: 01-01-2015 - 31-12-2018
Tipo: Nacional
Importe financiado: 254100,00 Euros.
- iMarina
PRAN. Tecnologías de manejo, nutrición y genética para optimizar la producción de alimentos de origen animal característicos de la dieta mediterránea
- Martínez Guijarro, Paula (Participante)
- Otero Villalba, Ainhoa (Participante)
- González Jordán, Javier (Participante)
- Kühn ., Gianna Catherina (Participante)
- TORO IBAÑEZ, MIGUEL ANGEL (Participante)
- EVAN ROZADA, TRINIDAD DE (Participante)
- GARRIDO IZARD, MIGUEL (Participante)
- Fernandez De Juan, Alvaro (Participante)
- PEREZ PARDO, TOMAS (Participante)
- OCASIO VEGA, CESAR ENRIQUE (Participante)
- González Mateos, Gonzalo (Participante)
- BLAS BEORLEGUI, JUAN CARLOS DE (Investigador principal (IP))
- VILLARROEL ROBINSON, MORRIS RICARDO (Participante)
- VILLAMIDE DIAZ, MARIA JESUS (Participante)
- CARABAÑO LUENGO, ROSA MARIA (Participante)
- CARRO TRAVIESO, MARIA DOLORES (Participante)
- Camara Garcia, Lourdes (Participante)
- BUXADE CARBO, Carlos Isidro (Participante)
- LAZARO GARCIA, ROSA PILAR (Participante)
- NICODEMUS MARTIN, NURIA (Participante)
- Bermejo Poza, Rubén (Participante)
- ALVIR MORENCOS, MARIA REMEDIOS (Participante)
- Luna Acuña, Nayra (Participante)
- GONZALEZ CANO, JAVIER (Participante)
- Chávez Arrese, Stephanie Fernanda (Participante)
- DAZA ANDRADA, ARGIMIRO (Participante)
- Pérez Álvarez, Patricia (Participante)
- DELGADO MORCILLO, Mª REBECA (Participante)
- Núñez Uzquiano, Nuria (Participante)
- GARCIA ALONSO, JAVIER (Participante)
- NAVARRO MARCOS, CARLOS (Participante)
- MENOYO LUQUE, DAVID (Participante)
- GARCIA REBOLLAR, MARIA DEL PILAR (Participante)
- FARIAS KOVAC, CARLOS EDUARDO (Participante)
- Carrasco Cando, Ángela Magali (Participante)
- Riahi ., Manel (Participante)
- Guenaoui ., Mohamed (Participante)
- HERRERO ENCINAS, JAVIER (Participante)
- Martínez de Rioja Gardeazábal, Covadonga (Participante)
Ejecución: 01-10-2014 - 30-09-2018
Tipo: Regional
Importe financiado: 241619,30 Euros.
- iMarina
Efectos de la tecnología y composición del pienso sobre la productividad y los procesos digestivos en aves y lechones jóvenes
- PEREZ SERRANO, MARTINA (Participante)
- ANGEL GONZALEZ, ROSALINA (Participante)
- CENTENO MARTINEZ, CARMEN (Participante)
- García Rebollar, Paloma (Participante)
- Camara Garcia, Lourdes (Participante)
- MENOYO LUQUE, DAVID (Participante)
- LAZARO GARCIA, ROSA PILAR (Participante)
- González Mateos, Gonzalo (Investigador principal (IP))
Ejecución: 01-01-2012 - 31-12-2014
Tipo: Nacional
Importe financiado: 205700,00 Euros.
- iMarina
Utilización de Materias Primas Tradicionales (Arroz, Guisantes y Derivados de Soja) de Primeras Edades de Lechones y Pollitos. Efectos sobre la Fisiología Digestiva y la Productividad
- PEREZ SERRANO, MARTINA (Participante)
- WISEMAN ., JULIAN (Participante)
- CENTENO MARTINEZ, CARMEN (Participante)
- Camara Garcia, Lourdes (Miembro del equipo de trabajo)
- García Rebollar, Paloma (Participante)
- MENOYO LUQUE, DAVID (Participante)
- LAZARO GARCIA, ROSA PILAR (Participante)
- González Mateos, Gonzalo (Investigador principal (IP))
Ejecución: 01-01-2009 - 31-12-2011
Tipo: Nacional
- iMarina
Concentrado de proteína de guisante como sustituto de productos de soja en dietas de lechones y pollos
- LAZARO GARCIA, ROSA PILAR (Director)
- González Mateos, Gonzalo (Director) Doctorando: GARCIA VALENCIA, Diego
1/1/2008
- iMarina
A study of factors that influence growth performance and carcass and meat quality of iberian pigs reared under intensive management systems : Estudio de los factores que influyen sobre la productividad y la calidad de la canal y la carne de cerdo Ibérico
- Rosa Lázaro García (Director)
- Gonzalo González Mateos (Director) Doctorando: Martina Pérez Serrano
1/1/2008
- iMarina
Este/a investigador/a no tiene patentes o licencias de software.
Grupos de investigación
-
Producción Animal
Rol: Miembro
Perfiles de investigador/a
-
ORCID
-
Scopus Author ID
-
Dialnet id