Lazaro Garcia, Rosa Pilar rosa.lazaro@upm.es

Actividades

Critical Review of the Procedures Used for Estimation of the Energy Content of Diets and Ingredients in Poultry

  • Mateos G
  • Cámara L
  • Fondevila G
  • Lázaro R

Journal Of Applied Poultry Research (p. 506-525) - 1/9/2019

10.3382/japr/pfy025 Ver en origen

  • ISSN 10566171

Insoluble fiber sources in mash or pellets diets for young broilers. 2. Effects on gastrointestinal tract development and nutrient digestibility1

  • Jiménez-Moreno E
  • González-Alvarado J
  • de Coca-Sinova A
  • Lázaro R
  • Cámara L
  • Mateos G

Poultry Science (p. 2531-2547) - 1/6/2019

10.3382/ps/pey599 Ver en origen

  • ISSN 00325791

Metabolizable energy content of traditional and re-esterified lipid sources: Effects of inclusion in the diet on nutrient retention and growth performance of broilers from 7 to 21 days of age

  • Mandalawi, H. A.
  • Mallo, J. J.
  • Menoyo, D.
  • Lazaro, R.
  • Mateos, G. G.;

Animal Feed Science And Technology (p. 124-135) - 1/2/2017

10.1016/j.anifeedsci.2017.01.001 Ver en origen

  • ISSN 03778401

Influence of the origin of the beans on the chemical composition and nutritive value of commercial soybean meals

  • Garcia-Rebollar, P.
  • Camara, L.
  • Lazaro, R. P.
  • Dapoza, C.
  • Perez-Maldonado, R.
  • Mateos, G. G.;

Animal Feed Science And Technology (p. 245-261) - 1/11/2016

10.1016/j.anifeedsci.2016.07.007 Ver en origen

  • ISSN 03778401

Glycerin and lecithin inclusion in diets for brown egg-laying hens: Effects on egg production and nutrient digestibility

  • Mandalawi, H. A.
  • Lazaro, R.
  • Redon, M.
  • Herrera, J.
  • Menoyo, D.
  • Mateos, G. G.;

Animal Feed Science And Technology (p. 145-156) - 1/1/2015

10.1016/j.anifeedsci.2015.07.019 Ver en origen

  • ISSN 03778401

Productive performance of brown-egg laying pullets from hatching to 5 weeks of age as affected by fiber inclusion, feed form, and energy concentration of the diet

  • Guzman, P.
  • Saldana, B.
  • Mandalawi, H. A.
  • Perez-Bonilla, A.
  • Lazaro, R.
  • Mateos, G. G.;

Poultry Science (p. 249-261) - 1/1/2015

10.3382/ps/peu072 Ver en origen

  • ISSN 00325791

Type of grinding of the main cereal of the diet affects production of brown egg-laying hens

  • Perez-Bonilla, A.
  • Frikha, M.
  • Lazaro, R. P.
  • Mateos, G. G.;

Animal Feed Science And Technology (p. 121-130) - 1/1/2014

10.1016/j.anifeedsci.2014.05.012 Ver en origen

  • ISSN 03778401

Effect of energy concentration on growth performance and carcass quality of Iberian pigs reared under intensive conditions

  • Serrano, M. P.
  • Camara, L.
  • Valencia, D. G.
  • Lazaro, R.
  • Latorre, M. A.
  • Mateos, G. G.;

Spanish Journal Of Agricultural Research (p. 405-416) - 13/6/2013

10.5424/sjar/2013112-3374 Ver en origen

  • ISSN 1695971X

Oat hulls and sugar beet pulp in diets for broilers. 2. Effects on the development of the gastrointestinal tract and on the structure of the jejunal mucosa

  • Jimenez-Moreno, E.
  • Frikha, M.
  • de Coca-Sinova, A.
  • Lazaro, R. P.
  • Mateos, G. G.;

Animal Feed Science And Technology (p. 44-52) - 12/6/2013

10.1016/j.anifeedsci.2013.03.012 Ver en origen

  • ISSN 03778401

Ileal digestibility of amino acids of unheated and autoclaved pea protein concentrate in broilers

  • Frikha, M.
  • Valencia, D. G.
  • de Coca-Sinova, A.
  • Lazaro, R.
  • Mateos, G. G.;

Poultry Science (p. 1848-1857) - 1/1/2013

10.3382/ps.2013-03007 Ver en origen

  • ISSN 00325791

Este/a investigador/a no tiene libros.

Estudio preliminar para identificar el origen de las harinas de soja mediante tecnología Nirs y medición del color

  • LAZARO GARCIA, ROSA PILAR
  • González Mateos, Gonzalo

Xxxix Jornadas De Estudio: Xiii Jornadas Sobre Producción Animal, Zaragoza, 12 Y 13 De Mayo De 2009 / Coord. Por Margalida Joy Torrens, Vol. 1 (p. 217-219-219) - 1/1/2009

  • iMarina

Utilización del análisis de componentes principales para investigar el origen de harinas de soja de diferentes países

  • LAZARO GARCIA, ROSA PILAR
  • González Mateos, Gonzalo

Xxxix Jornadas De Estudio: Xiii Jornadas Sobre Producción Animal, Zaragoza, 12 Y 13 De Mayo De 2009 / Coord. Por Margalida Joy Torrens, Vol. 1 (p. 226-228-228) - 1/1/2009

  • iMarina

Nutrición y alimentación de avicultura complementaria: codornices

  • Rosa Lázaro García, M P Serrano, Joan Capdevila

Avances En Nutrición Y Alimentación Animal / Coord. Por Paloma García Rebollar, Carlos De Blas Beorlegui, Gonzalo González Mateos (p. 369-408) - 1/1/2005

  • iMarina

Nutrición y alimentación de avicultura complementaria: patos

  • Rosa Lázaro García, B Vicente, Joan Capdevila

Avances En Nutrición Y Alimentación Animal (p. 345-396) - 1/1/2004

  • iMarina

Presencia de hexaclorobenceno (HCB) y hexaclorociclohexano (HCH) en frutas y verduras españolas

  • S Bayarri
  • A Ariño
  • A Herrera
  • María P Conchello
  • Rosa Lázaro García

I Congreso Internacional De Tecnología Y Calidad Alimentarias. Residuos Fitosanitarios En Alimentos: Actas. [Celebrado En] Salical 95. Albelda De Iregua, La Rioja, 26-30 De Abril De 1995] (p. 125-129) - 1/1/1995

  • iMarina

Determinación de PCBs en alimentos preparados de la dieta española

  • S Bayarri
  • A Ariño
  • María P Conchello
  • A Herrera
  • Rosa Lázaro García

I Congreso Internacional De Tecnología Y Calidad Alimentarias. Residuos Fitosanitarios En Alimentos: Actas. [Celebrado En] Salical 95. Albelda De Iregua, La Rioja, 26-30 De Abril De 1995] (p. 233-239) - 1/1/1995

  • iMarina

Estudio de la contaminación por residuos de HCB y HCH en alimentos grasos preparados de la dieta española

  • S Bayarri
  • A Ariño
  • A Herrera
  • María P Conchello
  • Rosa Lázaro García

I Congreso Internacional De Tecnología Y Calidad Alimentarias. Residuos Fitosanitarios En Alimentos: Actas. [Celebrado En] Salical 95. Albelda De Iregua, La Rioja, 26-30 De Abril De 1995] (p. 283-290) - 1/1/1995

  • iMarina

Chemical composition and nutritional value of raw soybeans from Brazil and USA arriving to European ports

  • TALEGON GALAN, GUILLERMO
  • González Mateos, Gonzalo

Poultry Science Association 112th Annual Meeting Abstracts (p. 132-132) - 10/7/2023

  • iMarina

Effects of changes in feed form at 21 d of age on growth performance and the development of the gastrointestinal tract of broilers from 1 to 40 days of age

  • ARCHS TOLEDO, JOAN LLUIS
  • González Mateos, Gonzalo

Poultry Science Association 112th Annual Meeting Abstracts (p. 133) - 10/7/2023

  • iMarina

Influence of the composition of the pre-peak diet on egg production and digestive tract traits of brown-egg laying hens from 18 to 61 weeks of age

  • Fernandez De Juan, Alvaro
  • González Mateos, Gonzalo

Poultry Science Association 112th Annual Meeting Abstracts (p. 194) - 10/7/2023

  • iMarina

Insoluble fiber for gut development, microbial management and performance

  • LAZARO GARCIA, ROSA PILAR
  • González Mateos, Gonzalo

Poultry Beyond 2013. Towards Sustainable Broiler Nutrition (p. 189-216) - 16/10/2017

  • iMarina

Chemical characteristics of soybean meals available in the European Union market: A 2015 survey

  • LAZARO GARCIA, ROSA PILAR
  • González Mateos, Gonzalo

Poultry Science 95 (E-Supl.19: 28 (p. 28-28) - 11/7/2016

  • iMarina

Evaluating the energy content of ingredients in poultry diets. An update

  • LAZARO GARCIA, ROSA PILAR
  • González Mateos, Gonzalo

Proceedings 20th European Symposium On Poultry Nutrition (Espn) (p. 57-64) - 24/8/2015

  • iMarina

Poultry production in Spain: New advances in feeding and nutrition practice

  • LAZARO GARCIA, ROSA PILAR
  • González Mateos, Gonzalo

Proceddings Del Simposio (p. 7-13) - 3/9/2013

  • iMarina

Influence of origin of the beans on protein quality and nutritive value of commercial soybean meals

  • María Rodríguez Francisco
  • LAZARO GARCIA, ROSA PILAR
  • González Mateos, Gonzalo
  • Camara Garcia, Lourdes
  • García Rebollar, Paloma

Proceedings Del Congreso (p. 6-10) - 26/8/2013

  • iMarina

The effect of a mono component protease and different AMEn levels in broiler diets on growth performance from 1 to 18 days of age

  • LAZARO GARCIA, ROSA PILAR
  • González Mateos, Gonzalo

Proceedings Del Simposio (p. 1-5) - 26/8/2013

  • iMarina

Variation among origins in nutrient composition and protein quality of soybean meals

  • LAZARO GARCIA, ROSA PILAR
  • González Mateos, Gonzalo
  • BLAS BEORLEGUI, JUAN CARLOS DE

Poultry Science 92 (1): 138 (p. 138-138) - 22/7/2013

  • iMarina

Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.

Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.

Aditivos fitogénicos en la nutrición de pollos broiler

  • MALDONADO ORTIZ, ALEXIS JOEL (Miembro del equipo de trabajo)
  • HERRERO ENCINAS, JAVIER (Miembro del equipo de trabajo)
  • SEVILLANO QUINTERO, FERNANDO (Miembro del equipo de trabajo)
  • MENOYO LUQUE, DAVID (Investigador principal (IP))
  • LAZARO GARCIA, ROSA PILAR (Participante)
  • CALLEJO RAMOS, ANTONIO (Participante)
  • González Mateos, Gonzalo (Miembro del equipo de trabajo)
... Ver más Contraer

Ejecución: 01-09-2021 - 31-08-2024

Tipo: Nacional

Importe financiado: 227398,93 Euros.

  • iMarina

Estrategias nutricionales para mejorar la funcionalidad del tracto gastrointestinal, el estado sanitario y la eficiencia en aves y ganado porcino

  • González Mateos, Gonzalo (Investigador principal (IP))
  • García Rebollar, Paloma (Participante)
  • MENOYO LUQUE, DAVID (Participante)
  • LAZARO GARCIA, ROSA PILAR (Participante)

Ejecución: 01-01-2015 - 31-12-2018

Tipo: Nacional

Importe financiado: 254100,00 Euros.

  • iMarina

PRAN. Tecnologías de manejo, nutrición y genética para optimizar la producción de alimentos de origen animal característicos de la dieta mediterránea

  • Martínez Guijarro, Paula (Participante)
  • Otero Villalba, Ainhoa (Participante)
  • González Jordán, Javier (Participante)
  • Kühn ., Gianna Catherina (Participante)
  • TORO IBAÑEZ, MIGUEL ANGEL (Participante)
  • EVAN ROZADA, TRINIDAD DE (Participante)
  • GARRIDO IZARD, MIGUEL (Participante)
  • Fernandez De Juan, Alvaro (Participante)
  • PEREZ PARDO, TOMAS (Participante)
  • OCASIO VEGA, CESAR ENRIQUE (Participante)
  • González Mateos, Gonzalo (Participante)
  • BLAS BEORLEGUI, JUAN CARLOS DE (Investigador principal (IP))
  • VILLARROEL ROBINSON, MORRIS RICARDO (Participante)
  • VILLAMIDE DIAZ, MARIA JESUS (Participante)
  • CARABAÑO LUENGO, ROSA MARIA (Participante)
  • CARRO TRAVIESO, MARIA DOLORES (Participante)
  • Camara Garcia, Lourdes (Participante)
  • BUXADE CARBO, Carlos Isidro (Participante)
  • LAZARO GARCIA, ROSA PILAR (Participante)
  • NICODEMUS MARTIN, NURIA (Participante)
  • Bermejo Poza, Rubén (Participante)
  • ALVIR MORENCOS, MARIA REMEDIOS (Participante)
  • Luna Acuña, Nayra (Participante)
  • GONZALEZ CANO, JAVIER (Participante)
  • Chávez Arrese, Stephanie Fernanda (Participante)
  • DAZA ANDRADA, ARGIMIRO (Participante)
  • Pérez Álvarez, Patricia (Participante)
  • DELGADO MORCILLO, Mª REBECA (Participante)
  • Núñez Uzquiano, Nuria (Participante)
  • GARCIA ALONSO, JAVIER (Participante)
  • NAVARRO MARCOS, CARLOS (Participante)
  • MENOYO LUQUE, DAVID (Participante)
  • GARCIA REBOLLAR, MARIA DEL PILAR (Participante)
  • FARIAS KOVAC, CARLOS EDUARDO (Participante)
  • Carrasco Cando, Ángela Magali (Participante)
  • Riahi ., Manel (Participante)
  • Guenaoui ., Mohamed (Participante)
  • HERRERO ENCINAS, JAVIER (Participante)
  • Martínez de Rioja Gardeazábal, Covadonga (Participante)
... Ver más Contraer

Ejecución: 01-10-2014 - 30-09-2018

Tipo: Regional

Importe financiado: 241619,30 Euros.

  • iMarina

Efectos de la tecnología y composición del pienso sobre la productividad y los procesos digestivos en aves y lechones jóvenes

  • PEREZ SERRANO, MARTINA (Participante)
  • ANGEL GONZALEZ, ROSALINA (Participante)
  • CENTENO MARTINEZ, CARMEN (Participante)
  • García Rebollar, Paloma (Participante)
  • Camara Garcia, Lourdes (Participante)
  • MENOYO LUQUE, DAVID (Participante)
  • LAZARO GARCIA, ROSA PILAR (Participante)
  • González Mateos, Gonzalo (Investigador principal (IP))
... Ver más Contraer

Ejecución: 01-01-2012 - 31-12-2014

Tipo: Nacional

Importe financiado: 205700,00 Euros.

  • iMarina

Utilización de Materias Primas Tradicionales (Arroz, Guisantes y Derivados de Soja) de Primeras Edades de Lechones y Pollitos. Efectos sobre la Fisiología Digestiva y la Productividad

  • PEREZ SERRANO, MARTINA (Participante)
  • WISEMAN ., JULIAN (Participante)
  • CENTENO MARTINEZ, CARMEN (Participante)
  • Camara Garcia, Lourdes (Miembro del equipo de trabajo)
  • García Rebollar, Paloma (Participante)
  • MENOYO LUQUE, DAVID (Participante)
  • LAZARO GARCIA, ROSA PILAR (Participante)
  • González Mateos, Gonzalo (Investigador principal (IP))
... Ver más Contraer

Ejecución: 01-01-2009 - 31-12-2011

Tipo: Nacional

  • iMarina

Concentrado de proteína de guisante como sustituto de productos de soja en dietas de lechones y pollos

  • LAZARO GARCIA, ROSA PILAR (Director)
  • González Mateos, Gonzalo (Director) Doctorando: GARCIA VALENCIA, Diego

1/1/2008

  • iMarina

A study of factors that influence growth performance and carcass and meat quality of iberian pigs reared under intensive management systems : Estudio de los factores que influyen sobre la productividad y la calidad de la canal y la carne de cerdo Ibérico

  • Rosa Lázaro García (Director)
  • Gonzalo González Mateos (Director) Doctorando: Martina Pérez Serrano

1/1/2008

  • iMarina

Este/a investigador/a no tiene patentes o licencias de software.

Última actualización de los datos: 1/08/24 20:14