Prodanov Prodanov, Marin marin.prodanov@uam.es

Actividades

Why proanthocyanidins elute at increasing order of molecular masses when analysed by normal phase high performance liquid chromatography? Considerations of use

  • Guerrero-Hurtado E
  • Gutiérrez-Docio A
  • Fiedorowicz R
  • Mollá E
  • Reglero G
  • Prodanov M

Journal Of Chromatography a - 10/5/2023

10.1016/j.chroma.2023.463957 Ver en origen

  • ISSN 00219673

Feeding broiler chickens with grape seed and skin meals to enhance α-and γ-tocopherol content and meat oxidative stability

  • Romero C
  • Nardoia M
  • Arija I
  • Viveros A
  • Rey AI
  • Prodanov M
  • Chamorro S
... Ver más Contraer

Antioxidants - 1/5/2021

10.3390/antiox10050699 Ver en origen

  • ISSN 20763921

Olive leaf extract supplementation improves the vascular and metabolic alterations associated with aging in Wistar rats

  • González-Hedström D
  • García-Villalón ÁL
  • Amor S
  • de la Fuente-Fernández M
  • Almodóvar P
  • Prodanov M
  • Priego T
  • Martín AI
  • Inarejos-García AM
  • Granado M
... Ver más Contraer

Scientific Reports - 1/12/2021

10.1038/s41598-021-87628-7 Ver en origen

  • ISSN 20452322

Anti-influenza virus activity of the elenolic acid rich olive leaf (Olea europaea L.) extract Isenolic®

  • Salamanca A
  • Almodóvar P
  • Jarama I
  • González-Hedström D
  • Prodanov M
  • Inarejos-García AM

Antiviral Chemistry And Chemotherapy - 1/11/2021

10.1177/20402066211063391 Ver en origen

  • ISSN 09563202

Exploring the extracellular macromolecular composition of crude extracts of Penicillium rubens strain 212 for elucidation its mode of action as a biocontrol agent

  • Carreras M
  • Espeso EA
  • Gutierrez-Docio A
  • Moreno-Fernandez S
  • Prodanov M
  • Hernando MD
  • Melgarejo P
  • Larena I
... Ver más Contraer

J Fungi (Basel) - 1/9/2020

10.3390/jof6030131 Ver en origen

  • ISSN 2309608X

Obtainment and characterisation of pectin from sunflower heads purified by membrane separation techniques

  • Muñoz-Almagro N
  • Prodanov M
  • Wilde PJ
  • Villamiel M
  • Montilla A

Food Chemistry - 15/7/2020

10.1016/j.foodchem.2020.126476 Ver en origen

  • ISSN 03088146

Valorisation of Grape Stems as a Source of Phenolic Antioxidants by Using a Sustainable Extraction Methodology

  • Nieto, Juan Antonio
  • Santoyo, Susana
  • Prodanov, Marin
  • Reglero, Guillermo
  • Jaime, Laura;

Foods - 1/5/2020

10.3390/foods9050604 Ver en origen

  • ISSN 23048158

Supplementation with a Carob (Ceratonia siliqua L

  • De La Fuente-Fernández M
  • González-Hedström D
  • Amor S
  • Tejera-Muñoz A
  • Fernández N
  • Monge L
  • Almodóvar P
  • Andrés-Delgado L
  • Santamaría L
  • Prodanov M
  • Inarejos-García AM
  • García-Villalón AL
  • Granado M
... Ver más Contraer

Antioxidants - 1/4/2020

10.3390/antiox9040339

  • ISSN 20763921
  • iMarina

Procyanidin-rich extract from grape seeds as a putative tool against helicobacter pylori

  • Silvan JM
  • Gutiérrez-Docio A
  • Moreno-Fernandez S
  • Alarcón-Cavero T
  • Prodanov M
  • Martinez-Rodriguez AJ

Foods - 1/10/2020

10.3390/foods9101370 Ver en origen

  • ISSN 23048158

Bioaccessibility and Pharmacokinetics of a Commercial Saffron (Crocus sativus L.) Extract

  • Almodóvar P
  • Briskey D
  • Rao A
  • Prodanov M
  • Inarejos-García AM

Evidence-Based Complementary And Alternative Medicine - 1/1/2020

10.1155/2020/1575730 Ver en origen

  • ISSN 1741427X

Optimización de distintos procesos tecnológicos para la obtención de concentrados de leguminosas con elevado contenido en tiamina, riboflavina y niacina

  • Pródanov, Marín

1/1/1997

  • iMarina

Propiedades antibacterianas, antioxidantes y anti-inflamatorias de extractos de hoja de olivo frente a cepas de Helicobacter pylori resistentes aantibióticos

  • Silván Jiménez, Jose Manuel
  • Guerrero, E
  • Gutiérrez Docio, A
  • Alarcón, Teresa
  • Pródanov, Marín
  • Martínez Rodríguez, A J

Microbiología De Los Alimentos Bajo El Concepto De One Health: Libro De Comunicaciones (p. 24-25) - 1/1/2022

  • iMarina

Tecnologías de separación por membranas para la revalorización de subproductos alimenticios

  • Pródanov, Marín

Retos Medioambientales De La Industria Alimentaria (p. 103-124) - 1/1/2012

  • iMarina

Evaluación del contenido de compuestos fenólicos en orujos de uva

  • Pródanov, Marín
  • Alonso Díaz Marta, Gonzalo L
  • Domínguez, J A
  • Blázquez, I
  • Sánchez, IM

Entre La Tradición Y La Innovación (p. 247-258) - 1/1/2001

  • iMarina

Estudio de un método de extracción para la valoración del contenido fenólico en hollejos de uva

  • Alonso Díaz Marta, Gonzalo L
  • Pródanov, Marín
  • Domínguez, J A
  • Blázquez, I

Xxii Jornadas De Viticultura Y Enología De La Tierra De Barros [Celebradas En] Almendralejo Del 8 Al 12 De Mayo De 2000 (p. 583-592) - 1/1/2001

  • iMarina

Olive Leaf Extracts as a Source of Antibacterial Compounds against Campylobacter spp. Strains Isolated from the Chicken Food Chain

  • Silvan, Jose Manuel
  • Casado, Rodrigo
  • Villalva, Marisol
  • Diaz, Soledad
  • Gutierrez-Docio, Alba
  • Guerrero-Hurtado, Esperanza
  • Prodanov, Marin
  • Martinez-Rodriguez, Adolfo J.
... Ver más Contraer

The 2nd International Electronic Conference On Foods - "Future Foods And Food Technologies For A Sustainable World" - 6/6/2021

10.3390/foods2021-10951 Ver en origen

Oxidative stabilization of linseed oil by industrial grape (Vitis vinifera, L.) by-products

  • Inarejos Garcia, A M
  • Sanchez Gomez, A M
  • Martin, D
  • Imbesi, T
  • Prodanov, M
  • Mancebo Campos, V
  • Torres, C
  • Reglero, G
... Ver más Contraer

Annals Of Nutrition And Metabolism (p. 1659-1659) - 15/9/2013

  • ISSN 02506807
  • iMarina

Optimization of antioxidant compounds extraction from grape stem by pressurized liquids using response surface methodology

  • Reglero Rada, Guillermo J
  • Nieto Fuentes, Juan Antonio
  • Amador Rojo, Beatriz
  • Santoyo Diez, Susana
  • Prodanov Prodanov, Marin
  • Jaime de Pablo, Laura

6/7/2011

  • iMarina

Experimental design for antioxidant compounds extraction from grape stems by pressurized liquids

  • Reglero Rada, Guillermo J
  • Nieto Fuentes, Juan Antonio
  • Amador Rojo, Beatriz
  • Santoyo Diez, Susana
  • Prodanov Prodanov, Marin
  • Jaime de Pablo, Laura

17/10/2011

  • iMarina

Pressurized liquid extraction of antioxidant polyphenols from grape seeds using response surface methodology

  • Reglero Rada, Guillermo J
  • Nieto Fuentes, Juan Antonio
  • Amador Rojo, Beatriz
  • Santoyo Diez, Susana
  • Prodanov Prodanov, Marin
  • Jaime de Pablo, Laura

17/10/2011

  • iMarina

Characterization of the volatile fraction of young wines from the Denomination of Origin Vinos de Madrid (Spain)

  • Gil, M
  • Cabellos, JM
  • Arroyo, T
  • Prodanov, M;

Analytica Chimica Acta (p. 145-153) - 23/3/2006

10.1016/j.aca.2005.11.060 Ver en origen

  • ISSN 00032670

Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.

Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.

Revalorización de subproductos de la industria alimentaria como fuente de compuestos bioactivos útiles para la mitigación de la infección humana por Helicobacter pylori

  • Molla, Esperanza (Investigador/a)
  • Esteban, Rosa Mª (Investigador/a)
  • Martínez Rodríguez, Adolfo (Investigador principal (IP))
  • Prodanov Prodanov, Marin (Investigador/a)

Ejecución: 01-01-2018 - 31-12-2021

  • iMarina

Fraccionamiento biodirigido de Alpechines de Olea Europea l. y extractos de Penicillium Oxalicum y Moringa Oleifera l. para la obtención de Bioplaguicidas

  • Prodanov Prodanov, Marin (Investigador principal (IP))

Ejecución: 01-01-2018 - 31-12-2022

Tipo: Nacional

Importe financiado: 115405,00 Euros.

  • iMarina

Diseño y validación de ingredientes activos para el desarrollo de alimentos funcionales.

  • Vazquez de Frutos, Luis (Investigador/a)
  • Martin Garcia, Diana (Investigador/a)
  • Reglero Rada, Guillermo J (Investigador principal (IP))

Ejecución: 01-01-2010 - 31-12-2013

  • iMarina

Consolider: Nuevos ingredientes de alimentos funcionales para mejorar la salud

  • Prodanov Prodanov, Marin (Investigador/a)
  • Reglero Rada, Guillermo J (Investigador principal (IP))

Ejecución: 14-03-2008 - 14-03-2008

  • iMarina

Procesos de obtención de alimentos funcionales a partir de vino.

  • Fornari Reale, Tiziana (Investigador/a)
  • Rodriguez Garcia-Risco, Monica (Investigador/a)
  • Prodanov Prodanov, Marin (Investigador/a)
  • Marin Martin, Francisco Ramon (Investigador/a)
  • Soler Rivas, Cristina (Investigador/a)
  • Aurelio Ocaña Fuentes (Investigador/a)
  • Reglero Rada, Guillermo J (Investigador principal (IP))
... Ver más Contraer

Ejecución: 10-01-2007 - 04-04-2011

  • iMarina

Enzymatic obtainment of pectin and pectic oligosaccharides from artichoke by-products. Structural characterization and functional evaluation through machine learning

  • Montilla Corredera, Antonia (Director)
  • Corzo Sánchez, Nieves (Director)
  • Prodanov Prodanov, Marin (Tutor) Doctorando: Sabater Sánchez, Carlos

22/11/2019

  • iMarina

Optimización de la germinación de variedades ecuatorianas de arroz integral para la obtención de alimentos con alto valor nutritivo y funcional

  • Martin Cabrejas, M Angeles (Autor o Coautor)
  • Juana M. Frías Arevalillo (Director)
  • Cristina Martínez-Villaluenga (Director)
  • Lourdes Amigo Garrido (Director)
  • M Ángeles Martín Cabrejas (Director)
  • Rosa María Esteban Álvarez (Director)
  • Marín Pródanov (Director)
  • Elena Peñas Pozo (Director)
  • María López Jurado (Director)
  • Ana Belén Martin Diana (Director) Doctorando: Patricio Javier Cáceres Costales
... Ver más Contraer

1/1/2015

  • iMarina

Diseño de bebidas de uso específico para la salud

  • Prodanov Prodanov, Marin (Director)
  • Beatriz Amador Rojo (Director) Doctorando: Amador Rojo, Beatriz

22/6/2012

  • iMarina

Evaluación del potencial fenólico de hollejos de uva para la obtención de extractos colorantes

  • Gonzalo L (Director)
  • Marín Pródanov (Director) Doctorando: Inmaculada Blázquez Rojas

1/1/2005

  • iMarina

Procedimientos para el aprovechamiento integral de la oliva para el tránsito de la almazara a la economía circular de bajo impacto ambiental

  • Prodanov Prodanov, Marin (Autor o Coautor)

1/7/2023

  • iMarina

Procedimiento para la obtención de extracto de lúpulo y extracto obtenido

  • Soler Rivas, Cristina (Inventores/autores/obtentores)
  • Santoyo Diez, Susana (Inventores/autores/obtentores)
  • Ruiz Rodriguez, Alejandro (Inventores/autores/obtentores)
  • Rodriguez Garcia-Risco, Monica (Inventores/autores/obtentores)
  • Reglero Rada, Guillermo J (Inventores/autores/obtentores)
  • Prodanov Prodanov, Marin (Inventores/autores/obtentores)
  • Marin Martin, Francisco Ramon (Inventores/autores/obtentores)
  • Jaime de Pablo, Laura (Inventores/autores/obtentores)
  • Gil Ramirez, Alicia (Inventores/autores/obtentores)
  • Fornari Reale, Tiziana (Inventores/autores/obtentores)
... Ver más Contraer

30/1/2013

  • iMarina

Functional Heart-Healthy Drink Containing Wine and Extracts of Hops

  • Reglero Rada, Guillermo J (Autor o Coautor)
  • Fornari, T (Autor o Coautor)
  • Marin Martin, F (Autor o Coautor)
  • Prodanov, M (Autor o Coautor)
  • Ruiz-Rodriguez, A (Autor o Coautor)
  • Soler-Rivas, C (Autor o Coautor)
  • Jaime de Pablo, Laura (Autor o Coautor)
  • Santoyo, S (Autor o Coautor)
  • Arranz, E (Autor o Coautor)
  • Rodríguez García-Risco, M (Autor o Coautor)
  • Gil-Ramirez, A (Autor o Coautor)
... Ver más Contraer

15/6/2012

  • iMarina

Bebida funcional cardiosaludable de vino y extractos de lúpulo

  • Soler Rivas, Cristina (Inventores/autores/obtentores)
  • Santoyo Diez, Susana (Inventores/autores/obtentores)
  • Ruiz Rodriguez, Alejandro (Inventores/autores/obtentores)
  • Rodriguez Garcia-Risco, Monica (Inventores/autores/obtentores)
  • Reglero Rada, Guillermo J (Inventores/autores/obtentores)
  • Prodanov Prodanov, Marin (Inventores/autores/obtentores)
  • Marin Martin, Francisco Ramon (Inventores/autores/obtentores)
  • Jaime de Pablo, Laura (Inventores/autores/obtentores)
  • Gil Ramirez, Alicia (Inventores/autores/obtentores)
  • Fornari Reale, Tiziana (Inventores/autores/obtentores)
... Ver más Contraer

16/6/2011

  • iMarina
Última actualización de los datos: 28/08/24 10:40