Prodanov Prodanov, Marin marin.prodanov@uam.es
Publications
- Articles 51
- Books 1
- Book chapters 4
- Conferences 6
- Working papers 0
- Technical reports 0
- Research projects 5
- Supervised theses 4
- Patent or software license 4
Why proanthocyanidins elute at increasing order of molecular masses when analysed by normal phase high performance liquid chromatography? Considerations of use
- Guerrero-Hurtado E
- Gutiérrez-Docio A
- Fiedorowicz R
- Mollá E
- Reglero G
- Prodanov M
Journal Of Chromatography a - 10/5/2023
10.1016/j.chroma.2023.463957 View at source
- ISSN 00219673
Feeding broiler chickens with grape seed and skin meals to enhance α-and γ-tocopherol content and meat oxidative stability
Antioxidants - 1/5/2021
10.3390/antiox10050699 View at source
- ISSN 20763921
Olive leaf extract supplementation improves the vascular and metabolic alterations associated with aging in Wistar rats
- González-Hedström D
- García-Villalón ÁL
- Amor S
- de la Fuente-Fernández M
- Almodóvar P
- Prodanov M
- Priego T
- Martín AI
- Inarejos-García AM
- Granado M
Scientific Reports - 1/12/2021
10.1038/s41598-021-87628-7 View at source
- ISSN 20452322
Anti-influenza virus activity of the elenolic acid rich olive leaf (Olea europaea L.) extract Isenolic®
- Salamanca A
- Almodóvar P
- Jarama I
- González-Hedström D
- Prodanov M
- Inarejos-García AM
Antiviral Chemistry And Chemotherapy - 1/11/2021
10.1177/20402066211063391 View at source
- ISSN 09563202
Exploring the extracellular macromolecular composition of crude extracts of Penicillium rubens strain 212 for elucidation its mode of action as a biocontrol agent
- Carreras M
- Espeso EA
- Gutierrez-Docio A
- Moreno-Fernandez S
- Prodanov M
- Hernando MD
- Melgarejo P
- Larena I
J Fungi (Basel) - 1/9/2020
10.3390/jof6030131 View at source
- ISSN 2309608X
Obtainment and characterisation of pectin from sunflower heads purified by membrane separation techniques
- Muñoz-Almagro N
- Prodanov M
- Wilde PJ
- Villamiel M
- Montilla A
Food Chemistry - 15/7/2020
10.1016/j.foodchem.2020.126476 View at source
- ISSN 03088146
Valorisation of Grape Stems as a Source of Phenolic Antioxidants by Using a Sustainable Extraction Methodology
- Nieto, Juan Antonio
- Santoyo, Susana
- Prodanov, Marin
- Reglero, Guillermo
- Jaime, Laura;
Foods - 1/5/2020
10.3390/foods9050604 View at source
- ISSN 23048158
Supplementation with a Carob (Ceratonia siliqua L
- De La Fuente-Fernández M
- González-Hedström D
- Amor S
- Tejera-Muñoz A
- Fernández N
- Monge L
- Almodóvar P
- Andrés-Delgado L
- Santamaría L
- Prodanov M
- Inarejos-García AM
- García-Villalón AL
- Granado M
Antioxidants - 1/4/2020
- ISSN 20763921
- iMarina
Procyanidin-rich extract from grape seeds as a putative tool against helicobacter pylori
- Silvan JM
- Gutiérrez-Docio A
- Moreno-Fernandez S
- Alarcón-Cavero T
- Prodanov M
- Martinez-Rodriguez AJ
Foods - 1/10/2020
10.3390/foods9101370 View at source
- ISSN 23048158
Bioaccessibility and Pharmacokinetics of a Commercial Saffron (Crocus sativus L.) Extract
- Almodóvar P
- Briskey D
- Rao A
- Prodanov M
- Inarejos-García AM
Evidence-Based Complementary And Alternative Medicine - 1/1/2020
10.1155/2020/1575730 View at source
- ISSN 1741427X
Propiedades antibacterianas, antioxidantes y anti-inflamatorias de extractos de hoja de olivo frente a cepas de Helicobacter pylori resistentes aantibióticos
- Silván Jiménez, Jose Manuel
- Guerrero, E
- Gutiérrez Docio, A
- Alarcón, Teresa
- Pródanov, Marín
- Martínez Rodríguez, A J
Microbiología De Los Alimentos Bajo El Concepto De One Health: Libro De Comunicaciones (p. 24-25) - 1/1/2022
- iMarina
Tecnologías de separación por membranas para la revalorización de subproductos alimenticios
- Pródanov, Marín
Retos Medioambientales De La Industria Alimentaria (p. 103-124) - 1/1/2012
- iMarina
Evaluación del contenido de compuestos fenólicos en orujos de uva
- Pródanov, Marín
- Alonso Díaz Marta, Gonzalo L
- Domínguez, J A
- Blázquez, I
- Sánchez, IM
Entre La Tradición Y La Innovación (p. 247-258) - 1/1/2001
- iMarina
Estudio de un método de extracción para la valoración del contenido fenólico en hollejos de uva
- Alonso Díaz Marta, Gonzalo L
- Pródanov, Marín
- Domínguez, J A
- Blázquez, I
Xxii Jornadas De Viticultura Y Enología De La Tierra De Barros [Celebradas En] Almendralejo Del 8 Al 12 De Mayo De 2000 (p. 583-592) - 1/1/2001
- iMarina
Olive Leaf Extracts as a Source of Antibacterial Compounds against Campylobacter spp. Strains Isolated from the Chicken Food Chain
- Silvan, Jose Manuel
- Casado, Rodrigo
- Villalva, Marisol
- Diaz, Soledad
- Gutierrez-Docio, Alba
- Guerrero-Hurtado, Esperanza
- Prodanov, Marin
- Martinez-Rodriguez, Adolfo J.
The 2nd International Electronic Conference On Foods - "Future Foods And Food Technologies For A Sustainable World" - 6/6/2021
Oxidative stabilization of linseed oil by industrial grape (Vitis vinifera, L.) by-products
- Inarejos Garcia, A M
- Sanchez Gomez, A M
- Martin, D
- Imbesi, T
- Prodanov, M
- Mancebo Campos, V
- Torres, C
- Reglero, G
Annals Of Nutrition And Metabolism (p. 1659-1659) - 15/9/2013
- ISSN 02506807
- iMarina
Optimization of antioxidant compounds extraction from grape stem by pressurized liquids using response surface methodology
- Reglero Rada, Guillermo J
- Nieto Fuentes, Juan Antonio
- Amador Rojo, Beatriz
- Santoyo Diez, Susana
- Prodanov Prodanov, Marin
- Jaime de Pablo, Laura
6/7/2011
- iMarina
Experimental design for antioxidant compounds extraction from grape stems by pressurized liquids
- Reglero Rada, Guillermo J
- Nieto Fuentes, Juan Antonio
- Amador Rojo, Beatriz
- Santoyo Diez, Susana
- Prodanov Prodanov, Marin
- Jaime de Pablo, Laura
17/10/2011
- iMarina
Pressurized liquid extraction of antioxidant polyphenols from grape seeds using response surface methodology
- Reglero Rada, Guillermo J
- Nieto Fuentes, Juan Antonio
- Amador Rojo, Beatriz
- Santoyo Diez, Susana
- Prodanov Prodanov, Marin
- Jaime de Pablo, Laura
17/10/2011
- iMarina
Characterization of the volatile fraction of young wines from the Denomination of Origin Vinos de Madrid (Spain)
- Gil, M
- Cabellos, JM
- Arroyo, T
- Prodanov, M;
Analytica Chimica Acta (p. 145-153) - 23/3/2006
10.1016/j.aca.2005.11.060 View at source
- ISSN 00032670
This researcher has no working papers.
This researcher has no technical reports.
Revalorización de subproductos de la industria alimentaria como fuente de compuestos bioactivos útiles para la mitigación de la infección humana por Helicobacter pylori
- Molla, Esperanza (Investigador/a)
- Esteban, Rosa Mª (Investigador/a)
- Martínez Rodríguez, Adolfo (Investigador principal (IP))
- Prodanov Prodanov, Marin (Investigador/a)
Period: 01-01-2018 - 31-12-2021
- iMarina
Fraccionamiento biodirigido de Alpechines de Olea Europea l. y extractos de Penicillium Oxalicum y Moringa Oleifera l. para la obtención de Bioplaguicidas
- Prodanov Prodanov, Marin (Investigador principal (IP))
Period: 01-01-2018 - 31-12-2022
Type of funding: National
Amount of funding: 115405,00 Euros.
- iMarina
Diseño y validación de ingredientes activos para el desarrollo de alimentos funcionales.
- Vazquez de Frutos, Luis (Investigador/a)
- Martin Garcia, Diana (Investigador/a)
- Reglero Rada, Guillermo J (Investigador principal (IP))
Period: 01-01-2010 - 31-12-2013
- iMarina
Consolider: Nuevos ingredientes de alimentos funcionales para mejorar la salud
- Prodanov Prodanov, Marin (Investigador/a)
- Reglero Rada, Guillermo J (Investigador principal (IP))
Period: 14-03-2008 - 14-03-2008
- iMarina
Procesos de obtención de alimentos funcionales a partir de vino.
- Fornari Reale, Tiziana (Investigador/a)
- Rodriguez Garcia-Risco, Monica (Investigador/a)
- Prodanov Prodanov, Marin (Investigador/a)
- Marin Martin, Francisco Ramon (Investigador/a)
- Soler Rivas, Cristina (Investigador/a)
- Aurelio Ocaña Fuentes (Investigador/a)
- Reglero Rada, Guillermo J (Investigador principal (IP))
Period: 10-01-2007 - 04-04-2011
- iMarina
Enzymatic obtainment of pectin and pectic oligosaccharides from artichoke by-products. Structural characterization and functional evaluation through machine learning
- Montilla Corredera, Antonia (Director)
- Corzo Sánchez, Nieves (Director)
- Prodanov Prodanov, Marin (Tutor) Doctorando: Sabater Sánchez, Carlos
22/11/2019
- iMarina
Optimización de la germinación de variedades ecuatorianas de arroz integral para la obtención de alimentos con alto valor nutritivo y funcional
- Martin Cabrejas, M Angeles (Autor o Coautor)
- Juana M. Frías Arevalillo (Director)
- Cristina Martínez-Villaluenga (Director)
- Lourdes Amigo Garrido (Director)
- M Ángeles Martín Cabrejas (Director)
- Rosa María Esteban Álvarez (Director)
- Marín Pródanov (Director)
- Elena Peñas Pozo (Director)
- María López Jurado (Director)
- Ana Belén Martin Diana (Director) Doctorando: Patricio Javier Cáceres Costales
1/1/2015
- iMarina
Diseño de bebidas de uso específico para la salud
- Prodanov Prodanov, Marin (Director)
- Beatriz Amador Rojo (Director) Doctorando: Amador Rojo, Beatriz
22/6/2012
- iMarina
Procedimientos para el aprovechamiento integral de la oliva para el tránsito de la almazara a la economía circular de bajo impacto ambiental
- Prodanov Prodanov, Marin (Autor o Coautor)
1/7/2023
- iMarina
Procedimiento para la obtención de extracto de lúpulo y extracto obtenido
- Soler Rivas, Cristina (Inventores/autores/obtentores)
- Santoyo Diez, Susana (Inventores/autores/obtentores)
- Ruiz Rodriguez, Alejandro (Inventores/autores/obtentores)
- Rodriguez Garcia-Risco, Monica (Inventores/autores/obtentores)
- Reglero Rada, Guillermo J (Inventores/autores/obtentores)
- Prodanov Prodanov, Marin (Inventores/autores/obtentores)
- Marin Martin, Francisco Ramon (Inventores/autores/obtentores)
- Jaime de Pablo, Laura (Inventores/autores/obtentores)
- Gil Ramirez, Alicia (Inventores/autores/obtentores)
- Fornari Reale, Tiziana (Inventores/autores/obtentores)
30/1/2013
- iMarina
Functional Heart-Healthy Drink Containing Wine and Extracts of Hops
- Reglero Rada, Guillermo J (Autor o Coautor)
- Fornari, T (Autor o Coautor)
- Marin Martin, F (Autor o Coautor)
- Prodanov, M (Autor o Coautor)
- Ruiz-Rodriguez, A (Autor o Coautor)
- Soler-Rivas, C (Autor o Coautor)
- Jaime de Pablo, Laura (Autor o Coautor)
- Santoyo, S (Autor o Coautor)
- Arranz, E (Autor o Coautor)
- Rodríguez García-Risco, M (Autor o Coautor)
- Gil-Ramirez, A (Autor o Coautor)
15/6/2012
- iMarina
Bebida funcional cardiosaludable de vino y extractos de lúpulo
- Soler Rivas, Cristina (Inventores/autores/obtentores)
- Santoyo Diez, Susana (Inventores/autores/obtentores)
- Ruiz Rodriguez, Alejandro (Inventores/autores/obtentores)
- Rodriguez Garcia-Risco, Monica (Inventores/autores/obtentores)
- Reglero Rada, Guillermo J (Inventores/autores/obtentores)
- Prodanov Prodanov, Marin (Inventores/autores/obtentores)
- Marin Martin, Francisco Ramon (Inventores/autores/obtentores)
- Jaime de Pablo, Laura (Inventores/autores/obtentores)
- Gil Ramirez, Alicia (Inventores/autores/obtentores)
- Fornari Reale, Tiziana (Inventores/autores/obtentores)
16/6/2011
- iMarina
Researcher profiles
-
ORCID
-
Scopus Author ID
-
Dialnet id