Plaza del Moral, Merichel
Actividades
- Artículos 57
- Libros 1
- Capítulos de libro 10
- Congresos 1
- Documentos de trabajo 0
- Informes técnicos 0
- Proyectos de investigación 0
- Tesis dirigidas 0
- Patentes o licencias de software 0
Untargeted HPLC-MS-based metabolomics approach to reveal cocoa powder adulterations
- Greño, M.
- Plaza, M.
- Luisa Marina, M.
- Castro Puyana, M.
Food Chemistry - 2023
Editor: Elsevier Ltd
10.1016/j.foodchem.2022.134209 Ver en origen
- ISSN/ISBN 1873-7072
Pressurized hot water extraction of bioactives
- Plaza, M.
- Marina, M.L.
TrAC - Trends in Analytical Chemistry - 2023
Editor: Elsevier B.V.
10.1016/j.trac.2023.117201 Ver en origen
- ISSN/ISBN 1879-3142
Rapid fingerprinting of extractable and non-extractable polyphenols from tropical fruit peels using direct analysis in real time coupled to orbitrap mass spectrometry
- Domínguez-Rodríguez, G.
- Marina, M.L.
- Plaza, M.
Food Chemistry - 2022
Editor: Elsevier Ltd
10.1016/j.foodchem.2021.131191 Ver en origen
- ISSN/ISBN 1873-7072
In vitro assessment of the bioavailability of bioactive non-extractable polyphenols obtained by pressurized liquid extraction combined with enzymatic-assisted extraction from sweet cherry (Prunus avium L.) pomace
- Domínguez-Rodríguez, G.
- Marina, M.L.
- Plaza, M.
Food Chemistry - 2022
Editor: Elsevier Ltd
10.1016/j.foodchem.2022.132688 Ver en origen
- ISSN/ISBN 1873-7072
Composition of Nonextractable Polyphenols from Sweet Cherry Pomace Determined by DART-Orbitrap-HRMS and Their in Vitro and in Vivo Potential Antioxidant, Antiaging, and Neuroprotective Activities
- Domínguez-Rodríguez, G.
- Ramón Vidal, D.
- Martorell, P.
- Plaza, M.
- Marina, M.L.
Journal of Agricultural and Food Chemistry (p. 7993-8009) - 2022
Editor: American Chemical Society
10.1021/acs.jafc.2c03346 Ver en origen
- ISSN/ISBN 1520-5118
Pressurized liquid extraction combined with enzymatic-assisted extraction to obtain bioactive non-extractable polyphenols from sweet cherry (Prunus avium L.) pomace
- Domínguez-Rodríguez, G.
- García, M.C.
- Marina, M.L.
- Plaza, M.
Nutrients - 2021
Editor: MDPI
10.3390/nu13093242 Ver en origen
- ISSN/ISBN 2072-6643
High-performance thin-layer chromatography and direct analysis in real time-high resolution mass spectrometry of non-extractable polyphenols from tropical fruit peels
- Domínguez-Rodríguez, G.
- Plaza, M.
- Marina, M.L.
Food Research International - 2021
Editor: Elsevier Ltd
10.1016/j.foodres.2021.110455 Ver en origen
- ISSN/ISBN 1873-7145
A sustainable approach for extracting non-extractable phenolic compounds from mangosteen peel using ultrasound-assisted extraction and natural deep eutectic solvents
- Plaza, M.
- Domínguez-Rodríguez, G.
- Sahelices, C.
- Marina, M.L.
Applied Sciences (Switzerland) - 2021
Editor: MDPI AG
10.3390/app11125625 Ver en origen
- ISSN/ISBN 2076-3417
Enzyme-assisted extraction of bioactive non-extractable polyphenols from sweet cherry (Prunus avium L.) pomace
- Domínguez-Rodríguez, G.
- Marina, M.L.
- Plaza, M.
Food Chemistry - 2021
Editor: Elsevier Ltd
10.1016/j.foodchem.2020.128086 Ver en origen
- ISSN/ISBN 1873-7072
Recovery and determination of cholesterol-lowering compounds from Olea europaea seeds employing pressurized liquid extraction and gas chromatography-mass spectrometry
- Vásquez-Villanueva, R.
- Plaza, M.
- García, M.C.
- Marina, M.L.
Microchemical Journal - 2020
Editor: Elsevier Inc.
10.1016/j.microc.2020.104812 Ver en origen
- ISSN/ISBN 0026-265X
Estrategias avanzadas para la mejora de la calidad, la seguridad y la funcionalidad de los alimentos
- María Luisa Marina Alegre (coord.)
- María Castro Puyana (coord.)
- Merichel Plaza (coord.)
2021
Editor: Editorial Universidad de Alcalá
- ISSN/ISBN 978-84-18254-33-8
Polifenoles, terpenos y ácidos grasos insaturados
- Merichel Plaza
- María Luisa Marina Alegre
Estrategias avanzadas para la mejora de la calidad, la seguridad y la funcionalidad de los alimentos (p. 61-85) - 2021
Editor: Editorial Universidad de Alcalá
- ISSN/ISBN 978-84-18254-33-8
Pieles de frutas y hortalizas
- Gloria Domínguez Rodríguez
- Merichel Plaza
Estrategias avanzadas para la mejora de la calidad, la seguridad y la funcionalidad de los alimentos (p. 145-170) - 2021
Editor: Editorial Universidad de Alcalá
- ISSN/ISBN 978-84-18254-33-8
Pressurized Hot Water Extraction of Bioactives
- Plaza, M.
- Marina, M.L.
Comprehensive Foodomics (p. 771-785) - 2020
Editor: Elsevier
10.1016/b978-0-08-100596-5.22818-7 Ver en origen
- ISSN/ISBN 9780128163962
Pressure hot water processing of food and natural products
- Plaza, M.
- Castro-Puyana, M.
- Marina, M.L.
Green Food Processing Techniques: Preservation, Transformation and Extraction (p. 193-220) - 2019
Editor: Elsevier
10.1016/b978-0-12-815353-6.00007-0 Ver en origen
- ISSN/ISBN 9780128153536
Polyphenols analysis and related challenges
- Plaza, M.
- Domínguez-Rodríguez, G.
- Castro-Puyana, M.
- Marina, M.L.
Polyphenols: Properties, Recovery, and Applications (p. 177-232) - 2018
Editor: Elsevier
10.1016/b978-0-12-813572-3.00006-3 Ver en origen
- ISSN/ISBN 9780128135730
Subcritical Water Extraction and Neoformation of Antioxidants
- Gilbert-López, B.
- Plaza, M.
- Mendiola, J.A.
- Ibáñez, E.
- Herrero, M.
Water Extraction of Bioactive Compounds: From Plants to Drug Development (p. 109-130) - 2017
Editor: Elsevier
10.1016/b978-0-12-809380-1.00004-8 Ver en origen
- ISSN/ISBN 9780128093801
Particle Formation of Food Ingredients by Supercritical Fluid Technology
- Rodríguez-Meizoso, I.
- Plaza, M.
Food Engineering Series (p. 155-183) - 2015
Editor: Springer
10.1007/978-3-319-10611-3_5 Ver en origen
- ISSN/ISBN 1571-0297
Advanced Extraction Processes to Obtain Bioactives from Marine Foods
- Plaza, M.
- Rodríguez-Meizoso, I.
Bioactive Compounds from Marine Foods: Plant and Animal Sources (p. 343-371) - 2013
Editor: Wiley Blackwell
10.1002/9781118412893.ch16 Ver en origen
- ISSN/ISBN 9781118412848
Screening for bioactive compounds from algae
- Herrero, M.
- Mendiola, J.A.
- Plaza, M.
- Ibañez, E.
Advanced Biofuels and Bioproducts (p. 833-872) - 2013
Editor: Springer New York
10.1007/978-1-4614-3348-4_35 Ver en origen
- ISSN/ISBN 9781461433477
Extraction techniques for the determination of phenolic compounds in food
- Herrero, M.
- Plaza, M.
- Cifuentes, A.
- Ibáñez, E.
Comprehensive Sampling and Sample Preparation (p. 159-180) - 2012
Editor: Elsevier Inc.
10.1016/b978-0-12-381373-2.00132-0 Ver en origen
- ISSN/ISBN 9780123813749
Desarrollo de una plataforma metabólica por LC-MS para la evaluación del proceso de tostación del café
- Raquel Pérez Miguez
- Elena Sánchez López
- Merichel Plaza
- María Castro Puyana
- María Luisa Marina Alegre
Séptimas Jornadas de Jóvenes Investigadores de la Universidad de Alcalá: Ciencias e Ingenierías (p. 277-284) - 2019
Editor: Editorial Universidad de Alcalá
- ISSN/ISBN 978-84-17729-43-1
Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.
Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.
Este/a investigador/a no tiene proyectos de investigación.
Este/a investigador/a no tiene tesis dirigidas.
Este/a investigador/a no tiene patentes o licencias de software.
Grupos de investigación
Perfiles de investigador/a
-
ORCID
-
Dialnet id