Plaza del Moral, Merichel

Actividades

Two-step pressurized liquid extraction: Sustainable recovery of phenolic antioxidants and high-purity limonene from orange peel waste

  • Plaza,M.
  • Gallardo-Martínez,R.
  • Marina,M.L.

Sustainable Chemistry and Pharmacy - 1/08/2025

Editor: Elsevier B.V.

10.1016/j.scp.2025.102117 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 2352-5541

Natural deep eutectic solvents and ultrasound-assisted extraction for the recovery of antioxidant phenolic compounds from orange pomace

  • Plaza, M.
  • Marina, M.L.

Microchemical Journal - 1/05/2025

Editor: Elsevier Inc.

10.1016/j.microc.2025.113366 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 0026-265X

Hydrophobic natural deep eutectic solvents for the sustainable extraction of carotenoids from persimmon peels

  • Plaza, M.
  • Marina, M.L.

Microchemical Journal - 1/01/2025

Editor: Elsevier Inc.

10.1016/j.microc.2024.112421 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 0026-265X

Pressurized hot water extraction of bioactives

  • Plaza, M.
  • Marina, M.L.

TrAC - Trends in Analytical Chemistry - 1/09/2023

Editor: Elsevier B.V.

10.1016/j.trac.2023.117201 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 1879-3142

Untargeted HPLC-MS-based metabolomics approach to reveal cocoa powder adulterations

  • Greño, M.
  • Plaza, M.
  • Luisa Marina, M.
  • Castro Puyana, M.

Food Chemistry - 15/02/2023

Editor: Elsevier Ltd

10.1016/j.foodchem.2022.134209 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 1873-7072

In vitro assessment of the bioavailability of bioactive non-extractable polyphenols obtained by pressurized liquid extraction combined with enzymatic-assisted extraction from sweet cherry (Prunus avium L.) pomace

  • Domínguez-Rodríguez, G.
  • Marina, M.L.
  • Plaza, M.

Food Chemistry - 15/08/2022

Editor: Elsevier Ltd

10.1016/j.foodchem.2022.132688 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 1873-7072

Composition of Nonextractable Polyphenols from Sweet Cherry Pomace Determined by DART-Orbitrap-HRMS and Their in Vitro and in Vivo Potential Antioxidant, Antiaging, and Neuroprotective Activities

  • Domínguez-Rodríguez, G.
  • Ramón Vidal, D.
  • Martorell, P.
  • Plaza, M.
  • Marina, M.L.

Journal of Agricultural and Food Chemistry (p. 7993-8009) - 6/07/2022

Editor: American Chemical Society

10.1021/acs.jafc.2c03346 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 1520-5118

Rapid fingerprinting of extractable and non-extractable polyphenols from tropical fruit peels using direct analysis in real time coupled to orbitrap mass spectrometry

  • Domínguez-Rodríguez, G.
  • Marina, M.L.
  • Plaza, M.

Food Chemistry - 1/03/2022

Editor: Elsevier Ltd

10.1016/j.foodchem.2021.131191 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 1873-7072

Algas y su potencial como nueva fuente de nutrientes

  • Merichel Plaza del Mora

Revista de nutrición práctica (p. 18-18) - 2021

Editor: SPRIM

  • ISSN/ISBN 2387-0672

Pressurized liquid extraction combined with enzymatic-assisted extraction to obtain bioactive non-extractable polyphenols from sweet cherry (Prunus avium L.) pomace

  • Domínguez-Rodríguez, G.
  • García, M.C.
  • Marina, M.L.
  • Plaza, M.

Nutrients - 1/09/2021

Editor: MDPI

10.3390/nu13093242 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 2072-6643

Estrategias avanzadas para la mejora de la calidad, la seguridad y la funcionalidad de los alimentos

  • María Luisa Marina Alegre (coord.)
  • María Castro Puyana (coord.)
  • Merichel Plaza (coord.)

2021

Editor: Editorial Universidad de Alcalá

  • ISSN/ISBN 978-84-18254-33-8

Polifenoles, terpenos y ácidos grasos insaturados

  • Merichel Plaza
  • María Luisa Marina Alegre

Estrategias avanzadas para la mejora de la calidad, la seguridad y la funcionalidad de los alimentos (p. 61-85) - 2021

Editor: Editorial Universidad de Alcalá

  • ISSN/ISBN 978-84-18254-33-8

Pieles de frutas y hortalizas

  • Gloria Domínguez Rodríguez
  • Merichel Plaza

Estrategias avanzadas para la mejora de la calidad, la seguridad y la funcionalidad de los alimentos (p. 145-170) - 2021

Editor: Editorial Universidad de Alcalá

  • ISSN/ISBN 978-84-18254-33-8

Pressurized Hot Water Extraction of Bioactives

  • Plaza, M.
  • Marina, M.L.

Comprehensive Foodomics (p. 771-785) - 12/11/2020

Editor: Elsevier

10.1016/b978-0-08-100596-5.22818-7 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 9780128163962

Pressure hot water processing of food and natural products

  • Plaza, M.
  • Castro-Puyana, M.
  • Marina, M.L.

Green Food Processing Techniques: Preservation, Transformation and Extraction (p. 193-220) - 1/01/2019

Editor: Elsevier

10.1016/b978-0-12-815353-6.00007-0 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 9780128153536

Polyphenols analysis and related challenges

  • Plaza, M.
  • Domínguez-Rodríguez, G.
  • Castro-Puyana, M.
  • Marina, M.L.

Polyphenols: Properties, Recovery, and Applications (p. 177-232) - 1/01/2018

Editor: Elsevier

10.1016/b978-0-12-813572-3.00006-3 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 9780128135730

Subcritical Water Extraction and Neoformation of Antioxidants

  • Gilbert-López, B.
  • Plaza, M.
  • Mendiola, J.A.
  • Ibáñez, E.
  • Herrero, M.

Water Extraction of Bioactive Compounds: From Plants to Drug Development (p. 109-130) - 22/09/2017

Editor: Elsevier

10.1016/b978-0-12-809380-1.00004-8 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 9780128093801

Particle Formation of Food Ingredients by Supercritical Fluid Technology

  • Rodríguez-Meizoso, I.
  • Plaza, M.

Food Engineering Series (p. 155-183) - 2015

Editor: Springer

10.1007/978-3-319-10611-3_5 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 1571-0297

Advanced Extraction Processes to Obtain Bioactives from Marine Foods

  • Plaza, M.
  • Rodríguez-Meizoso, I.

Bioactive Compounds from Marine Foods: Plant and Animal Sources (p. 343-371) - 2013

Editor: Wiley Blackwell

10.1002/9781118412893.ch16 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 9781118412848

Screening for bioactive compounds from algae

  • Herrero, M.
  • Mendiola, J.A.
  • Plaza, M.
  • Ibañez, E.

Advanced Biofuels and Bioproducts (p. 833-872) - 2013

Editor: Springer New York

10.1007/978-1-4614-3348-4_35 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 9781461433477

Extraction techniques for the determination of phenolic compounds in food

  • Herrero, M.
  • Plaza, M.
  • Cifuentes, A.
  • Ibáñez, E.

Comprehensive Sampling and Sample Preparation (p. 159-180) - 2012

Editor: Elsevier Inc.

10.1016/b978-0-12-381373-2.00132-0 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 9780123813749

El desafío de la enseñanza práctica de las ciencias experimentales en un entorno b-learning

  • Alberto Escarpa Miguel
  • Antonio L. Crego Navazo
  • María Castro Puyana
  • Concepción García López
  • Ángeles García González
  • Merichel Plaza del Moral
  • María Paz San Andrés Lledó
  • Soledad Vera López
  • María José Gil García
  • Blanca Ruiz Zapata
... Ver más Contraer

XIII Encuentro de Innovación en Docencia Universitaria: la inclusión de la Agenda 2030 como innovación docente en el ámbito universitario (p. 91-100) - 2022

Editor: Editorial Universidad de Alcalá

  • ISSN/ISBN 978-84-18979-86-6

El reto de enseñar y aprender ciencias experimentales con programas semipresenciales (b-learning)

  • Soledad Vera López
  • María Castro Puyana
  • Antonio L. Crego Navazco
  • Alberto Escarpa Miguel
  • María Ángeles García González
  • María Concepción García López
  • María Paz San Andrés Lledó
  • Blanca Ruíz Zapata
  • María José Gil García
  • Plaza del Moral, Merichel
... Ver más Contraer

XII Encuentro de Innovación en Docencia Universitaria [Recurso electrónico]: recursos docentes para la enseñanza semipresencial (p. 135-146) - 2021

Editor: Editorial Universidad de Alcalá

  • ISSN/ISBN 978-84-18254-49-9

Integrando conocimientos en Química Analítica

  • Antonio Luis Creco Navazo
  • María Concepción García López
  • María Castro Puyana
  • Alberto Escarpa Miguel
  • María José Gil García
  • Blanca Ruiz Zapata
  • Soledad Vera López
  • María Ángeles García González
  • María Paz San Andrés Lledó
  • Plaza del Moral, Merichel
... Ver más Contraer

XII Encuentro de Innovación en Docencia Universitaria [Recurso electrónico]: recursos docentes para la enseñanza semipresencial (p. 15-22) - 2021

Editor: Editorial Universidad de Alcalá

  • ISSN/ISBN 978-84-18254-49-9

Desarrollo de una plataforma metabólica por LC-MS para la evaluación del proceso de tostación del café

  • Raquel Pérez Miguez
  • Elena Sánchez López
  • Merichel Plaza
  • María Castro Puyana
  • María Luisa Marina Alegre

Séptimas Jornadas de Jóvenes Investigadores de la Universidad de Alcalá: Ciencias e Ingenierías (p. 277-284) - 2019

Editor: Editorial Universidad de Alcalá

  • ISSN/ISBN 978-84-17729-43-1

Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.

Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.

Este/a investigador/a no tiene proyectos de investigación.

Este/a investigador/a no tiene tesis dirigidas.

Este/a investigador/a no tiene patentes o licencias de software.

Última actualización de los datos: 9/11/25 15:07