Pindado Tapia, Emilio emilio.pindado@upm.es

Actividades

Variables que influyen en el consumo de alimentos orgánicos en la Región del Maule

  • Díaz Tobar, Belén
  • Adasme-Berríos, Cristian
  • Rodríguez, Marcelo
  • Pindado Tapia, Emilio

Economía Agraria (p. 49-61) - 31/12/2013

10.22004/ag.econ.169573 Ver en origen

Using Twitter to explore consumers' sentiments and their social representations towards new food trends

  • Pindado, Emilio
  • Barrena, Ramo;

British Food Journal (p. 1060-1082) - 1/1/2021

10.1108/bfj-03-2020-0192 Ver en origen

  • ISSN 0007070X

The structure of consumer decision-making and sensory innovations in wine labeling

  • Barrena, Ramo
  • Garcia, Teresa
  • Pindado, Emilio;

Spanish Journal Of Agricultural Research - 1/1/2021

10.5424/sjar/2021194-18168 Ver en origen

  • ISSN 1695971X

Searching for the entrepreneurs among new entrants in European Agriculture: the role of human and social capital

  • Pindado, Emilio
  • Sanchez, Mercedes
  • Verstegen, Jos A. A. M.
  • Lans, Thomas;

Land Use Policy (p. 19-30) - 1/9/2018

10.1016/j.landusepol.2018.05.014 Ver en origen

  • ISSN 02648377

Researching the entrepreneurial behaviour of new and existing ventures in European agriculture

  • Pindado, Emilio
  • Sanchez, Mercedes;

Small Business Economics (p. 421-444) - 1/8/2017

10.1007/s11187-017-9837-y Ver en origen

  • ISSN 0921898X

Profitability factors in the meat industry of Castilla y Leon

  • Pindado Tapia, Emilio
  • Alarcon Lorenzo, Silverio;

Revista Española De Estudios Agrosociales Y Pesqueros (Reeap) (p. 39-75) - 1/1/2015

  • ISSN 15751198
  • iMarina

New trends in the global digital transformation process of the agri-food sector: An exploratory study based on Twitter

  • Ancín M
  • Pindado E
  • Sánchez M

Agricultural Systems - 1/1/2022

10.1016/j.agsy.2022.103520 Ver en origen

  • ISSN 0308521X

International entrepreneurship in Africa: The roles of institutional voids, entrepreneurial networks and gender

  • Pindado, E
  • Alarcón, S
  • Sánchez, M
  • Martínez, MG

Journal Of Business Research - 1/11/2023

10.1016/j.jbusres.2023.114109 Ver en origen

  • ISSN 01482963

Growth-oriented new agricultural ventures: the role of entrepreneurial resources and capabilities under convergence forces

  • Pindado, Emilio
  • Sanchez, Mercedes;

European Review Of Agricultural Economics (p. 800-833) - 1/1/2019

10.1093/erae/jby039 Ver en origen

  • ISSN 01651587

Factores de rentabilidad en la industria cárnica de Castilla y León

  • Emilio Pindado Tapia, Silverio Alarcón Lorenzo

Revista Española De Estudios Agrosociales Y Pesqueros (Reeap) - 1/1/2015

  • ISSN 15751198
  • iMarina

Este/a investigador/a no tiene libros.

Quality strategies and profitability: A multilevel analysis in the meat industry

  • Pindado E
  • Alarcón S

Business Strategies: Types, Benefits And Effects On Firm Performance (p. 51-72) - 1/1/2015

  • iMarina

What the Crowd says about food sustainability? a Twitter study

  • Pindado Tapia, Emilio
  • Jacobsen, Lina
  • Barrena, Ramo

10/9/2018

  • iMarina

What makes an agro-entrepreneur? The selection process in Europe

  • Pindado Tapia, Emilio
  • Sánchez, Mercedes

1/12/2015

  • iMarina

Twitter as indicator of new trends in the digital transformation process of the agri-food sector

  • Ancín, María
  • Pindado Tapia, Emilio
  • Sánchez García, Mercedes

179th Eaae Seminar “Food Policy Modelling As An Effective And Expeditious Response To Today’s Urgent Issues” - 10/9/2021

  • iMarina

The innovative entrepreneur and the context

  • Pindado Tapia, Emilio

6/7/2016

  • iMarina

The influence of learning orientation and context on market orientation of small holding farmers

  • Pindado Tapia, Emilio
  • Lans, Thomas

Conference Proceedings Of The Competence 2016 International Conference On Competence Theory, Research And Practice (p. 463-469) - 21/10/2016

  • iMarina

The influence of health crises on consumers worries about food: A Twitter-based study

  • Bou Fakhreddine, Lara
  • Pindado Tapia, Emilio
  • Sánchez, Mercedes

24/6/2022

  • iMarina

Resiliencia, emprendimiento y consumidores, un enfoque actual

  • Pindado Tapia, Emilio (Participante)

5/11/2020

  • iMarina

Representaciones sociales de los consumidores sobre la sostenibilidad de los alimentos: un análisis exploratorio con twitter

  • Pindado Tapia, Emilio
  • Jacobsen, Lina
  • Barrena, Ramo

Xii Congreso Iberoamericano De Estudios Rurales, Territorios Globales, Ruralidades Diversas (p. 524-528) - 6/7/2018

  • iMarina

Relaciones entre exportación y actividades de innovación en empresas agrarias y alimentarias

  • Silverio Alarcón
  • Mercedes Sánchez

3/9/2013

  • iMarina

La Industria Cárnica Española, evolución y situación futura: una revisión bibliográfica

  • Pindado Tapia, Emilio

Vi Congreso De Estudiantes Universitarios De Ciencia, Tecnología E Ingeniería Agronómica (p. 39-42) - 1/5/2013

  • iMarina

Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.

Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.

Incorporación de la alegación de salud (Health claim) de los polifenoles de aceite de oliva en relación con la prevención de Enfermedad Cardiovascular, en los aceites de la oliva del Valle del Ebro. Primera prueba de concepto para la creación de la marca Nutriberus

  • Pindado Tapia, Emilio (Miembro del equipo de trabajo)
  • Motilva Casado, María José (Investigador principal (IP))

Ejecución: 01-01-2015 - 31-12-2017

Tipo: Nacional

Importe financiado: 10000,00 Euros.

  • iMarina

Fortalecimiento del sistema de innovación agroalimentaria a lo largo de la cadena de valor.

  • Pindado Tapia, Emilio (Miembro del equipo de investigación)
  • Sánchez García, Mercedes (Investigador principal (IP))

Ejecución: 01-01-2019 - 31-12-2021

Tipo: Nacional

Importe financiado: 102850,00 Euros.

  • iMarina

Formas de organización de la innovación en el sistema agroalimentario. Efectos sobre los resultados empresariales. Innovación abierta y consumidores

  • Pindado Tapia, Emilio (Miembro del equipo de trabajo)
  • Sánchez García, Mercedes (Investigador principal (IP))

Ejecución: 15-01-2014 - 31-12-2015

Tipo: Nacional

Importe financiado: 81900,00 Euros.

  • iMarina

Emprendimiento, internacionalización e I+D en el comportamiento de la cadena agroalimentaria. Efecto combinado de los recursos, instituciones y grado de integración

  • Pindado Tapia, Emilio (Miembro del equipo de trabajo)
  • Sánchez García, Mercedes (Investigador principal (IP))

Ejecución: 01-01-2016 - 31-12-2018

Tipo: Nacional

Importe financiado: 78650,00 Euros.

  • iMarina

Este/a investigador/a no tiene tesis dirigidas.

Este/a investigador/a no tiene patentes o licencias de software.

Última actualización de los datos: 5/03/24 19:49