Benito Saez, Santiago santiago.benito@upm.es

Actividades

Wood impregnation of yeast lees for winemaking

  • Palomero, Felipe
  • Bertani, Paolo
  • Fernandez de Simon, Brigida
  • Cadahia, Estrella
  • Benito, Santiago
  • Morata, Antonio
  • Suarez-Lepe, Jose A.;
... Ver más Contraer

Food Chemistry (p. 212-223) - 15/3/2015

10.1016/j.foodchem.2014.08.108 Ver en origen

  • ISSN 03088146

Use of non-Saccharomyces yeasts and oenological tannin in red winemaking: Influence on colour, aroma and sensorial properties of young wines

  • Chen, Kai
  • Escott, Carlos
  • Loira, Iris
  • Manuel del Fresno, Juan
  • Morata, Antonio
  • Tesfaye, Wendu
  • Calderon, Fernando
  • Antonio Suarez-Lepe, Jose
  • Han, Shunyu
  • Benito, Santiago;
... Ver más Contraer

Food Microbiology (p. 51-63) - 1/2/2018

10.1016/j.fm.2017.07.018 Ver en origen

  • ISSN 07400020

Use of non-Saccharomyces in single-culture, mixed and sequential fermentation to improve red wine quality

  • Manuel Del Fresno, Juan
  • Morata, Antonio
  • Loira, Iris
  • Antonia Banuelos, Maria
  • Escott, Carlos
  • Benito, Santiago
  • Gonzalez Chamorro, Carmen
  • Antonio Suarez-Lepe, Jose;
... Ver más Contraer

European Food Research And Technology (p. 2175-2185) - 1/12/2017

10.1007/s00217-017-2920-4 Ver en origen

  • ISSN 14382377

Use of Schizosaccharomyces strains for wine fermentation-Effect on the wine composition and food safety

  • Mylona, A. E.
  • Del Fresno, J. M.
  • Palomero, F.
  • Loira, I.
  • Banuelos, M. A.
  • Morata, A.
  • Calderon, F.
  • Benito, S.
  • Suarez-Lepe, J. A.;
... Ver más Contraer

International Journal Of Food Microbiology (p. 63-72) - 2/9/2016

10.1016/j.ijfoodmicro.2016.05.023 Ver en origen

  • ISSN 01681605

The management of compounds that influence human health in modern winemaking from an HACCP point of view

  • Benito S

Fermentation - 1/6/2019

10.3390/fermentation5020033 Ver en origen

  • ISSN 2311-5637

The influence of non-saccharomyces species on wine fermentation quality parameters

  • Benito Á
  • Calderón F
  • Benito S

Fermentation - 30/6/2019

10.3390/fermentation5030054 Ver en origen

  • ISSN 2311-5637

The impacts of Schizosaccharomyces on winemaking

  • Benito, Santiago;

Applied Microbiology And Biotechnology (p. 4291-4312) - 4/6/2019

10.1007/s00253-019-09827-7 Ver en origen

  • ISSN 01757598

The impacts of Lachancea thermotolerans yeast strains on winemaking

  • Benito, Santiago;

Applied Microbiology And Biotechnology (p. 6775-6790) - 1/8/2018

10.1007/s00253-018-9117-z Ver en origen

  • ISSN 01757598

The impact of hybrid yeasts on the aroma profile of cool climate Riesling wines

  • Kanter J
  • Benito S
  • Brezina S
  • Beisert B
  • Fritsch S
  • Patz C
  • Rauhut D
... Ver más Contraer

Food Chemistry: x - 30/3/2020

10.1016/j.fochx.2019.100072 Ver en origen

  • ISSN 25901575

The impact of Torulaspora delbrueckii yeast in winemaking

  • Benito, Santiago;

Applied Microbiology And Biotechnology (p. 3081-3094) - 1/4/2018

10.1007/s00253-018-8849-0 Ver en origen

  • ISSN 01757598

Este/a investigador/a no tiene libros.

Schizosaccharomyces pombe and Lachancea thermotolerans: Joint use as an alternative to the traditional fermentations by Saccharomyces cerevisiae and oenococcus oeni in oenology

  • Benito Á
  • Calderón F
  • Benito S

Alcoholic Beverages: Volume 7: The Science Of Beverages (p. 387-417) - 1/1/2019

10.1016/b978-0-12-815269-0.00012-x Ver en origen

Schizosaccharomyces

  • Benito S
  • Palomero F
  • Calderón F
  • Palmero D
  • Suárez-Lepe J

(p. 365-370) - 2/4/2014

10.1016/b978-0-12-384730-0.00303-7 Ver en origen

Reducción del contenido de precursores de etilfenoles por formación de piranoantocianos vinilfenólicos

  • Santiago Benito
  • Felipe Palomero
  • Antonio Morata Barrado
  • Fernando Calderón
  • José Antonio Suárez

Trabajos Presentados Con Motivo Del Vii Foro Mundial Del Vino [Recurso Electrónico]: 12, 13, Y 14 De Mayo De 2010] / Vii Foro Mundial Del Vino, Logroño, La Rioja, España (p. 72-72) - 1/1/2010

  • iMarina

Nuevo método de crianza sobre lías en vinos tintos

  • José Antonio Suárez Lepe
  • Antonio Morata Barrado
  • Felipe Palomero
  • Santiago Benito
  • Fernando Calderón

Nuevos Horizontes En La Viticultura Y Enología. (p. 403-405) - 1/1/2009

  • iMarina

Nuevo métido de detección de levaduras de los géneros Brettanomyces y/o Dekkera en vinos tintos y otras bebidas fermentadas

  • Santiago Benito
  • Felipe Palomero
  • Antonio Morata Barrado
  • Fernando Calderón
  • José Antonio Suárez Lepe

Nuevos Horizontes En La Viticultura Y Enología. (p. 615-618) - 1/1/2009

  • iMarina

Levaduras no-Saccharomyces de adición exógena para cfianza sobre lías

  • Felipe Palomero
  • Santiago Benito
  • Antonio Morata Barrado

Avances En Ciencias Y Técnicas Enológicas: Transferencia De Tecnología De La Red Gienol Al Sector Vitivinícola (p. 41-43) - 1/1/2007

  • iMarina

Caracterización de la fisiología en fermentación de Torulaspora delbrueckii y su contribución a la complejidad de vinos tintos

  • Ignacio Belda
  • Santiago Benito
  • Eva Navascués López Cordón
  • Domingo Marquina Díaz
  • Fernando Calderón
  • Antonio Santos

Avances En Microbiología (Congreso Nacional De Microbiología De Los Alimentos (25. 2015. Logroño)) (p. 287-287) - 1/1/2015

  • iMarina

Application of Non-Saccharomyces Yeasts in Wine Production

  • Benito S
  • Ruiz J
  • Belda I
  • Kiene F
  • Beisert B
  • Navascués E
  • Marquina D
  • Calderón F
  • Santos A
  • Rauhut D
... Ver más Contraer

Non-Conventional Yeasts: From Basic Research To Application (p. 75-89) - 1/1/2019

10.1007/978-3-030-21110-3_3 Ver en origen

WEBQUEST RESOURCE IN REFRIGERATION TECHNOLOGY

  • Benito, S.
  • Palomero, F.
  • Calderon, F.
  • Callejo, M. J.
  • Gonzalez, M. C.
  • Palmero, D.;

Inted2014: 8th International Technology, Education And Development Conference (p. 2935-2938) - 1/1/2012

  • iMarina

WEBQUEST RESOURCE APPLIED TO REFRIGERATION ENGINEERING

  • Benito, Santiago
  • Palomero, Felipe
  • Calderon, Fernando
  • Jesus Callejo, MA
  • Carmen Gonzalez, MA

(p. 6099-6102) - 1/1/2011

  • iMarina

Use of Schizosaccharomyces pombe to produce stable pigments during red winemaking

  • LOIRA CALVAR, IRIS
  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
  • BENITO SAEZ, SANTIAGO
  • PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE
  • CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN
... Ver más Contraer

Proceedings Of The 36th World Congress Of Vine And Wine / Oiv 2012 Depósito Legal: Proceedings Isbn 979-10-91799-16-4 book Of Abstracts Isbn 979-10-91799-15-7 (p. 252-252) - 2/6/2013

  • iMarina

Una nueva enfermedad bacteriana de los bulbos de ajo (Allium sativum): LA PODREDUMBRE ROSA

  • Marta García Díaz
  • Jessica Gil Serna
  • GALVEZ PATON, LAURA
  • BENITO SAEZ, SANTIAGO
  • Palmero Llamas, Daniel

Libro De Resumenes Del Xvii Congreso De La Sociedad Española De Fitopatología (p. 122-122) - 7/10/2014

  • iMarina

Selected yeast strains (Saccharomyces cerevisiae) with glycolytic inefficiency and metabolic inhibitors to reduce alcoholic degree in vines from warm regions

  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
  • BENITO SAEZ, SANTIAGO
  • PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE

Actas Del Congreso (p. 127-127) - 20/6/2010

  • iMarina

Selección Saccharomyces cerevisiae con baja producción de etanol para control del grado alcohólico en zonas cálidas

  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
  • BENITO SAEZ, SANTIAGO
  • PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN

Trabajos Presentados Con Motivo Del Vi Foro Mundial Del Vino (p. 23-23) - 12/5/2010

  • iMarina

Schizosaccharomyces isolation method

  • Benito, Santiago
  • Palomero, Felipe
  • Calderon, Fernando
  • Morata, Antonio
  • Antonio Suarez-Lepe, Jose

Bio Web Of Conferences - 1/1/2014

10.1051/bioconf/20140302002 Ver en origen

  • ISSN 21174458

Reduction of 4-ethylphenol contents in red wines using HCDC+ yeasts and cinnamyl esterases

  • Morata, A.
  • Vejarano, R.
  • Ridolfi, G.
  • Benito, S.
  • Palomero, F.
  • Uthurry, C.
  • Tesfaye, W.
  • Gonzalez, C.
  • Suarez-Lepe, J. A.;
... Ver más Contraer

Proceedings Of The 36th World Congress Of Vine And Wine / Oiv 2012 Depósito Legal: Proceedings Isbn 979-10-91799-16-4 book Of Abstracts Isbn 979-10-91799-15-7 (p. 253-253) - 2/6/2013

10.1016/j.enzmictec.2012.11.001 Ver en origen

  • ISSN 01410229

Reducción de etilfenoles por formación de piranoantocianos vinilfenólicos

  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
  • BENITO SAEZ, SANTIAGO
  • PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE
  • CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN

Trabajos Presentados Con Motivo Del Vi Foro Mundial Del Vino (p. 72-72) - 12/5/2010

  • iMarina

REDUCTION OF 4-ETHYLPHENOL CONCENTRATION USING LYOPHILIZED YEAST BIOMASSES AS BIOADSORBENT: INFLUENCE ON THE ANTHOCYANIN CONTENTS AND CHROMATIC PARAMETERS

  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
  • BENITO SAEZ, SANTIAGO
  • PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE
  • CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO

Actas Del Congreso (p. 58-58) - 20/6/2010

  • iMarina

Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.

Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.

Técnicas Viticolas y Enológicas para la Regulación del Equilibrio Alcohol/Acidez y Protección de Color en Vinos Tintos

  • BENITO SAEZ, SANTIAGO (Miembro del equipo de trabajo)
  • PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE (Participante)
  • TIENDA PRIEGO, PEDRO (Participante)
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Participante)
  • CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO (Participante)
  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO (Participante)
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO (Investigador principal (IP))
... Ver más Contraer

Ejecución: 01-01-2009 - 31-12-2011

Tipo: Nacional

  • iMarina

Mejora de la Seguridad Alimentaria y Calidad de vinos españoles afectados por el cambio climático mediante el empleo de levaduras de géneros no-Saccharomyces

  • Marquina Díaz, Domingo (Participante)
  • BENITO SAEZ, SANTIAGO (Investigador principal (IP))
  • CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO (Participante)
  • NAVASCUES LOPEZ-CORDON, EVA (Miembro del equipo de trabajo)

Ejecución: 01-09-2021 - 31-08-2025

Tipo: Nacional

Importe financiado: 117370,00 Euros.

  • iMarina

Formación de pigmentos piranoantociánicos y poliméricos estables durante la fermentación con no-Saccharomyces y Saccharomyces

  • BENITO SAEZ, SANTIAGO (Participante)
  • VILLA VIDAROR, ANA (Participante)
  • BAÑUELOS BERNABE, MARIA ANTONIA (Participante)
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Participante)
  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO (Investigador principal (IP))
  • UTHURRY WEINBERGER, CARLOS ANIBAL (Participante)
  • CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO (Participante)
  • TESFAYE YIMER, WENDU (Participante)
... Ver más Contraer

Ejecución: 01-01-2014 - 31-12-2016

Tipo: Nacional

Importe financiado: 72600,00 Euros.

  • iMarina

Estudio y control de metabolitos de Saccharomyces y no Saccharomyces que pueden afectar a la acidez, al color y a la seguridad alimentaria del vino

  • UTHURRY WEINBERGER, CARLOS ANIBAL (Participante)
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO (Investigador principal (IP))
  • PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE (Participante)
  • BENITO SAEZ, SANTIAGO (Participante)
  • CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO (Participante)
  • TESFAYE YIMER, WENDU (Participante)
  • BAÑUELOS BERNABE, MARIA ANTONIA (Participante)
  • VILLA VIDAROR, ANA (Participante)
... Ver más Contraer

Ejecución: 01-01-2014 - 31-12-2016

Tipo: Nacional

Importe financiado: 84700,00 Euros.

  • iMarina

ESTUDIO DE LA APTITUD ENOLÓGICA DE CEPAS DE SCHIZOSACCHROMYCES POMBE SELECCIONADAS

  • BENITO SAEZ, SANTIAGO (Investigador principal (IP))

Ejecución: 03-09-2012 - 25-10-2016

Tipo: Interno

  • iMarina

Desarrollo de Estrategias y Métodos vitícolas y Enológicos frente al cambio climático. Aplicación de nuevas Tecnologías que mejoren la Eficiencia de los procesos Resultantes

  • LOIRA CALVAR, IRIS (Participante)
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO (Investigador principal (IP))
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Participante)
  • CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO (Participante)
  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO (Participante)
  • BENITO SAEZ, SANTIAGO (Participante)

Ejecución: 01-01-2008 - 31-12-2011

Tipo: Nacional

Importe financiado: 14500,00 Euros.

  • iMarina

Este/a investigador/a no tiene tesis dirigidas.

Este/a investigador/a no tiene patentes o licencias de software.

Última actualización de los datos: 18/03/24 18:12