Gonzalez Chamorro, M. Carmen carmen.gchamorro@upm.es

Actividades

Application of Hanseniaspora vineae Yeast in the Production of Rose Wines from a Blend of Tempranillo and Albillo Grapes

  • Del Fresno, Juan Manuel
  • Loira, Iris
  • Escott, Carlos
  • Carrau, Francisco
  • Gonzalez, Carmen
  • Cuerda, Rafael
  • Morata, Antonio;
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Fermentation - 1/9/2021

10.3390/fermentation7030141 Ver en origen

  • ISSN 23115637

Application of ultrasound to improve lees ageing processes in red wines.

  • Del Fresno JM, Loira I, Morata A, González C, Suárez-Lepe JA, Cuerda R

Food Chemistry (p. 157-163) - 30/9/2018

10.1016/j.foodchem.2018.04.041

  • ISSN 03088146
  • iMarina

Biocompatibility in Ternary Fermentations With Lachancea thermotolerans, Other Non-Saccharomyces and Saccharomyces cerevisiae to Control pH and Improve the Sensory Profile of Wines From Warm Areas

  • Vaquero, Cristian
  • Loira, Iris
  • Maria Heras, Jose
  • Carrau, Francisco
  • Gonzalez, Carmen
  • Morata, Antonio;

Frontiers In Microbiology - 29/4/2021

10.3389/fmicb.2021.656262 Ver en origen

  • ISSN 1664302X

Cabernet Sauvignon Red Must Processing by UHPH to Produce Wine Without SO2: the Colloidal Structure, Microbial and Oxidation Control, Colour Protection and Sensory Quality of the Wine

  • Vaquero, Cristian
  • Escott, Carlos
  • Loira, Iris
  • Guamis, Buenaventura
  • del Fresno, Juan Manuel
  • Quevedo, Joan Miquel
  • Gervilla, Ramon
  • de Lamo, Sergi
  • Ferrer-Gallego, Raul
  • Gonzalez, Carmen
  • Banuelos, Maria Antonia
  • Suarez-Lepe, Jose Antonio
  • Morata, Antonio;
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Food And Bioprocess Technology (p. 620-634) - 1/1/2022

10.1007/s11947-022-02766-8 Ver en origen

  • ISSN 19355130

Contribution of Grape Juice to Develop New Isotonic Drinks With Antioxidant Capacity and Interesting Sensory Properties

  • Bendaali, Yasmina
  • Vaquero, Cristian
  • Gonzalez, Carmen
  • Morata, Antonio;

Front Nutr - 1/1/2022

10.3389/fnut.2022.890640 Ver en origen

  • ISSN 2296861X

Contribution of Non-Saccharomyces Yeasts to Wine Freshness. A Review

  • Morata, Antonio
  • Escott, Carlos
  • Antonia Banuelos, Maria
  • Loira, Iris
  • Manuel del Fresno, Juan
  • Gonzalez, Carmen
  • Antonio Suarez-Lepe, Jose;
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Biomolecules - 1/1/2020

10.3390/biom10010034 Ver en origen

  • ISSN 2218273X

Effect of Lachancea thermotolerans on the Formation of Polymeric Pigments during Sequential Fermentation with Schizosaccharosmyces pombe and Saccharomyces cerevisiae

  • Escott, Carlos
  • Morata, Antonio
  • Ricardo-da-Silva, Jorge M.
  • Jesus Callejo, Maria
  • del Carmen Gonzalez, Maria
  • Antonio Suarez-Lepe, Jose;

Molecules - 14/9/2018

10.3390/molecules23092353 Ver en origen

  • ISSN 14203049

Elaboration of an organic beverage based on grape juice with positive nutritional properties

  • Bendaali Y
  • Vaquero C
  • González C
  • Morata A

Food Science & Nutrition (p. 1768-1779) - 1/1/2022

10.1002/fsn3.2795 Ver en origen

  • ISSN 20487177

Electron Beam Irradiation of Wine Grapes: Effect on Microbial Populations, Phenol Extraction and Wine Quality

  • Morata, Antonio
  • Antonia Banuelos, Maria
  • Tesfaye, Wendu
  • Loira, Iris
  • Palomero, Felipe
  • Benito, Santiago
  • Jesus Callejo, Maria
  • Villa, Ana
  • Carmen Gonzalez, M.
  • Antonio Suarez-Lepe, Jose;
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Food And Bioprocess Technology (p. 1845-1853) - 1/9/2015

10.1007/s11947-015-1540-x Ver en origen

  • ISSN 19355130

Emerging Non-Thermal Technologies for the Extraction of Grape Anthocyanins

  • Morata, Antonio
  • Escott, Carlos
  • Loira, Iris
  • Lopez, Carmen
  • Palomero, Felipe
  • Gonzalez, Carmen;

Antioxidants - 1/1/2021

10.3390/antiox10121863 Ver en origen

  • ISSN 20763921

Este/a investigador/a no tiene libros.

ANTHOCYANINS AS NATURAL PIGMENTS IN BEVERAGES

  • Morata, A.
  • Lopez, C.
  • Tesfaye, W.
  • Gonzalez, C.
  • Escott, C.;

Value-Added Ingredients And Enrichments Of Beverages (p. 383-428) - 1/1/2019

10.1016/b978-0-12-816687-1.00012-6 Ver en origen

Biological acidification by Lachancea thermotolerans

  • Morata A
  • Loira I
  • González C
  • Bañuelos MA
  • Cuerda R
  • Heras JM
  • Vaquero C
  • Suárez-Lepe JA
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White Wine Technology (p. 131-142) - 1/1/2021

10.1016/b978-0-12-823497-6.00010-7 Ver en origen

White must preservation by ultra-high pressure homogenization without SO2

  • Loira I
  • Escott C
  • Del Fresno JM
  • Bañuelos MA
  • González C
  • Guamis B
  • Suárez-Lepe JA
  • Morata A
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White Wine Technology (p. 49-59) - 1/1/2021

10.1016/b978-0-12-823497-6.00014-4 Ver en origen

Diseño de un producto de IV gama de naranja variedad ¿Canoneta mini? de la Serra Nord mallorquina y optimización del sistema de conservación

  • A. Barceló
  • DIAZ BARCOS, VIRGINIA
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN
  • CORREA HERNANDO, EVA CRISTINA
  • CALLEJO GONZALEZ, MARIA JESUS
  • CHAYA ROMERO, CAROLINA

Libro De Abstracts Del Congreso (p. 1-1) - 28/9/2009

  • iMarina

FOOD INNOVATION AS EMPIRICAL SUPPORT IN FOOD TECHNOLOGY PROGRAMMES

  • Callejo, M. J.
  • Gonzalez, C.
  • Benito, S.
  • Palomero, F.
  • del Olmo, D.;

Edulearn10: International Conference On Education And New Learning Technologies (p. 3155-3162) - 1/1/2011

  • iMarina

Formation of vinylphenolic pyranoanthocyanins in red wines using selected yeast strains

  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN

10/6/2007

  • iMarina

INFLUENCE OF Saccharomyces STRAIN ON THE RELEASE OF POLYSACCHARIDES FROM YEAST CELL WALLS

  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN

Proceedings Of The 35th World Congres Of Vine And Wine congress Abstracts Book (p. 101-101) - 18/6/2012

  • iMarina

Industrial scale application of the ageing-on-lees technique to improve the sensory quality of red wine

  • Rafael Cuerda García-Junceda
  • LOIRA CALVAR, IRIS
  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
  • CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN

Proceedings Of The 36th World Congress Of Vine And Wine / Oiv 2012 Depósito Legal: Proceedings Isbn 979-10-91799-16-4 book Of Abstracts Isbn 979-10-91799-15-7 (p. 253-254) - 2/6/2013

  • iMarina

Influence of sequential and mixed fermentations with non-Saccharomyces yeasts on the sensory profile of red wine

  • Piergiorgio COMUZZO
  • LOIRA CALVAR, IRIS
  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
  • CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN

Proceedings Of The 37th World Congress Of Vine And Wine / Oiv 2014 (p. 548-548) - 9/11/2014

  • iMarina

New Schizosaccharomyces applications in red wines alcoholic fermentation

  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
  • BENITO SAEZ, SANTIAGO
  • PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE
  • CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN
  • Palmero Llamas, Daniel
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Proceedings Of The 36th World Congress Of Vine And Wine / Oiv 2012 Depósito Legal: Proceedings Isbn 979-10-91799-16-4 book Of Abstracts Isbn 979-10-91799-15-7 (p. 307-308) - 2/6/2013

  • iMarina

Nuevas metodologías con un enfoque interdisciplinar en la docencia de asignaturas relacionadas con la Tecnología de Alimentos

  • DIAZ BARCOS, VIRGINIA
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN
  • CORREA HERNANDO, EVA CRISTINA
  • CALLEJO GONZALEZ, MARIA JESUS
  • RODRIGUEZ BADIOLA, GUILLERMO
  • CHAYA ROMERO, CAROLINA

Revista Electrónica De Ada-Madrid ¿Relada- Vol 3, Nº 1 (2009) (p. 1-1) - 10/3/2009

  • iMarina

Piranoantocianos vinilfenólicos en vinos tintos utilizando levaduras HCDC+.

  • Antonio Morata Barrado
  • M C González
  • F Palomero
  • F Calderón Fernández
  • José Antonio Suárez Lepe

Cd De Actas Del Congreso Depósito Legal: Vi-128/08 Publicado Por El Gobierno De La Rioja (p. 1-4) - 22/4/2008

  • iMarina

Processing of grapes by high hydrostatic pressure. Influence on wine quality

  • TESFAYE YIMER, WENDU
  • LOIRA CALVAR, IRIS
  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
  • BENITO SAEZ, SANTIAGO
  • PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE
  • CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN
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Proceedings Of The 37th World Congress Of Vine And Wine / Oiv 2014 (p. 546-546) - 9/11/2014

  • iMarina

Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.

Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.

Aplicaciones innovadoras de las altas presiones para mejorar la biotecnología enológica

  • Otero García, Laura (Participante)
  • Pérez Mateos, Miriam (Participante)
  • LOIRA CALVAR, IRIS (Investigador principal (IP))
  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO (Investigador principal (IP))
  • LOPEZ DIAZ, CARMEN (Participante)
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Participante)
  • BAÑUELOS BERNABE, MARIA ANTONIA (Participante)
  • PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE (Participante)
  • FRESNO FLOREZ, JUAN MANUEL DEL (Participante)
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Ejecución: 01-01-2022 - 31-12-2024

Tipo: Nacional

  • iMarina

Desarrollo de Estrategias y Métodos vitícolas y Enológicos frente al cambio climático. Aplicación de nuevas Tecnologías que mejoren la Eficiencia de los procesos Resultantes

  • LOIRA CALVAR, IRIS (Participante)
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO (Investigador principal (IP))
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Participante)
  • CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO (Participante)
  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO (Participante)
  • BENITO SAEZ, SANTIAGO (Participante)

Ejecución: 01-01-2008 - 31-12-2011

Tipo: Nacional

Importe financiado: 14500,00 Euros.

  • iMarina

Formación de pigmentos piranoantociánicos y poliméricos estables durante la fermentación con no-Saccharomyces y Saccharomyces

  • BENITO SAEZ, SANTIAGO (Participante)
  • VILLA VIDAROR, ANA (Participante)
  • BAÑUELOS BERNABE, MARIA ANTONIA (Participante)
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Participante)
  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO (Investigador principal (IP))
  • UTHURRY WEINBERGER, CARLOS ANIBAL (Participante)
  • CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO (Participante)
  • TESFAYE YIMER, WENDU (Participante)
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Ejecución: 01-01-2014 - 31-12-2016

Tipo: Nacional

Importe financiado: 72600,00 Euros.

  • iMarina

Luz pulsada para el control de microorganismos en uva. Efecto sobre nuevas biotecnologías de vinificación

  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO (Investigador principal (IP))
  • TESFAYE YIMER, WENDU (Participante)
  • BAÑUELOS BERNABE, MARIA ANTONIA (Participante)
  • PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE (Participante)
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Participante)

Ejecución: 01-01-2019 - 31-12-2021

Tipo: Nacional

Importe financiado: 108900,00 Euros.

  • iMarina

Técnicas Viticolas y Enológicas para la Regulación del Equilibrio Alcohol/Acidez y Protección de Color en Vinos Tintos

  • BENITO SAEZ, SANTIAGO (Miembro del equipo de trabajo)
  • PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE (Participante)
  • TIENDA PRIEGO, PEDRO (Participante)
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Participante)
  • CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO (Participante)
  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO (Participante)
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO (Investigador principal (IP))
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Ejecución: 01-01-2009 - 31-12-2011

Tipo: Nacional

  • iMarina

Evaluación de la vida útil comercial y el riesgo de Salmonell spp. de ovoproductos líquidos pasterizados.

  • FUENTESPILA ESTRADA, Joaquín (Director)
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Director) Doctorando: DIAZ BARCOS, Virginia

1/1/2010

  • iMarina

Este/a investigador/a no tiene patentes o licencias de software.

Última actualización de los datos: 18/03/24 12:36