Gonzalez Chamorro, M. Carmen carmen.gchamorro@upm.es
Actividades
- Artículos 38
- Libros 0
- Capítulos de libro 3
- Congresos 21
- Documentos de trabajo 0
- Informes técnicos 0
- Proyectos de investigación 5
- Tesis dirigidas 1
- Patentes o licencias de software 0
Emerging Non-Thermal Technologies for the Extraction of Grape Anthocyanins
- Morata, Antonio
- Escott, Carlos
- Loira, Iris
- Lopez, Carmen
- Palomero, Felipe
- Gonzalez, Carmen;
Antioxidants - 1/1/2021
10.3390/antiox10121863 Ver en origen
- ISSN 20763921
Pulsed light: Challenges of a non-thermal sanitation technology in the winemaking industry
- Santamera A
- Escott C
- Loira I
- Del Fresno JM
- González C
- Morata A
Beverages (p. 1-16) - 1/9/2020
10.3390/beverages6030045 Ver en origen
- ISSN 23065710
Use of Fumaric Acid to Inhibit Malolactic Fermentation in Bottled Rioja Wines: Effect in pH and Volatile Acidity Control
- Morata, A
- Adell, E
- López, C
- Palomero, F
- Suárez, E
- Pedrero, S
- Bañuelos, MA
- González, C
Beverages - 13/2/2023
10.3390/beverages9010016 Ver en origen
- ISSN 23065710
Isotonic Drinks Based on Organic Grape Juice and Naturally Flavored with Herb and Spice Extracts
- Bendaali, Y
- Vaquero, C
- Escott, C
- González, C
- Morata, A
Beverages - 1/6/2023
10.3390/beverages9020049 Ver en origen
- ISSN 23065710
Contribution of Non-Saccharomyces Yeasts to Wine Freshness. A Review
- Morata, Antonio
- Escott, Carlos
- Antonia Banuelos, Maria
- Loira, Iris
- Manuel del Fresno, Juan
- Gonzalez, Carmen
- Antonio Suarez-Lepe, Jose;
Biomolecules - 1/1/2020
10.3390/biom10010034 Ver en origen
- ISSN 2218273X
Wine yeast selection in the Iberian Peninsula: Saccharomyces and non-Saccharomyces as drivers of innovation in Spanish and Portuguese wine industries
- Morata A
- Arroyo T
- Bañuelos MA
- Blanco P
- Briones A
- Cantoral JM
- Castrillo D
- Cordero-Bueso G
- del Fresno JM
- Escott C
- Escribano-Viana R
- Fernández-González M
- Ferrer S
- García M
- González C
- Gutiérrez AR
- Loira I
- Malfeito-Ferreira M
- Martínez A
- Pardo I
- Ramírez M
- Ruiz-Muñoz M
- Santamaría P
- Suárez-Lepe JA
- Vilela A
- Capozzi V
Critical Reviews In Food Science And Nutrition (p. 1-29) - 1/1/2022
10.1080/10408398.2022.2083574 Ver en origen
- ISSN 10408398
The use of furfural as a metabolic inhibitor for reducing the alcohol content of model wines
- Abalos, Diego
- Vejarano, Ricardo
- Morata, Antonio
- Gonzalez, Carmen
- Antonio Suarez-Lepe, Jose;
European Food Research And Technology (p. 663-669) - 1/4/2011
10.1007/s00217-011-1433-9 Ver en origen
- ISSN 14382377
Lachancea thermotolerans as a tool to improve pH in red wines from warm regions
- Morata, Antonio
- Banuelos, Ma Antonia
- Vaquero, Cristian
- Loira, Iris
- Cuerda, Rafael
- Palomero, Felipe
- Gonzalez, Carmen
- Antonio Suarez-Lepe, Jose
- Wang, Jing
- Han, Shunyu
- Bi, Yang;
European Food Research And Technology (p. 885-894) - 1/4/2019
10.1007/s00217-019-03229-9 Ver en origen
- ISSN 14382377
Wort fermentation and beer conditioning with selected non-Saccharomyces yeasts in craft beers
- Callejo, M. J.
- Garcia Navas, J. J.
- Alba, R.
- Escott, C. .
- Loira, I.
- Gonzalez, M. C.
- Morata, A.;
European Food Research And Technology (p. 1229-1238) - 1/6/2019
10.1007/s00217-019-03244-w Ver en origen
- ISSN 14382377
Use of non-Saccharomyces in single-culture, mixed and sequential fermentation to improve red wine quality
- Manuel Del Fresno, Juan
- Morata, Antonio
- Loira, Iris
- Antonia Banuelos, Maria
- Escott, Carlos
- Benito, Santiago
- Gonzalez Chamorro, Carmen
- Antonio Suarez-Lepe, Jose;
European Food Research And Technology (p. 2175-2185) - 1/12/2017
10.1007/s00217-017-2920-4 Ver en origen
- ISSN 14382377
Este/a investigador/a no tiene libros.
ANTHOCYANINS AS NATURAL PIGMENTS IN BEVERAGES
- Morata, A.
- Lopez, C.
- Tesfaye, W.
- Gonzalez, C.
- Escott, C.;
Value-Added Ingredients And Enrichments Of Beverages (p. 383-428) - 1/1/2019
White must preservation by ultra-high pressure homogenization without SO2
- Loira I
- Escott C
- Del Fresno JM
- Bañuelos MA
- González C
- Guamis B
- Suárez-Lepe JA
- Morata A
White Wine Technology (p. 49-59) - 1/1/2021
Use of Saccharomyces no cerevisiae during mixed/sequential fermentations to reduce alcohol content and to improve sensorial profile
- Santiago Benito
- Felipe Palomero
- MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
- SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
- GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN
Actas Del Congreso (p. 1-4) - 28/6/2009
- iMarina
Use of red grape juice (concentrated and treated by UHPH) as a base to produce isotonic drinks
- Gonzalez C
- Bendaali Y
- Vaquero C
- Escott C
- del Fresno JM
- Loira I
- Bañuelos MA
- Palomero F
- López C
- Lepe JAS
- Morata A
Bio Web Of Conferences - 6/12/2023
10.1051/bioconf/20236802024 Ver en origen
- ISSN 21174458
UHPH processing of grape must to improve wine quality
- Morata A
- Loira I
- Escott C
- Vaquero C
- Bañuelos MA
- Del Fresno JM
- González C
- Guamis B
Bio Web Of Conferences - 1/1/2023
10.1051/bioconf/20235602006 Ver en origen
- ISSN 21174458
UHPH FOR CONTROLLING GRAPE MICROORGANISMS AND ITS REPERCUSSION IN THE SENSORY PROFILE OF WHITE WINES
- LOIRA CALVAR, IRIS
- MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
- SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
- BAÑUELOS BERNABE, MARIA ANTONIA
- GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN
Book Of Abstracts 42nd Congress Of Vine And Wine (p. 216-217) - 15/7/2019
- iMarina
Piranoantocianos vinilfenólicos en vinos tintos utilizando levaduras HCDC+.
- Antonio Morata Barrado
- M C González
- F Palomero
- F Calderón Fernández
- José Antonio Suárez Lepe
Cd De Actas Del Congreso Depósito Legal: Vi-128/08 Publicado Por El Gobierno De La Rioja (p. 1-4) - 22/4/2008
- iMarina
Use of metabolic blockers and non-Saccharomyces yeasts in sequential fermentation to reduce the alcohol content of wine
- LOIRA CALVAR, IRIS
- MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
- SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
- GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN
- VEJARANO MANTILLA, RICARDO DAVID
Congress Abstracts Book (p. 99-100) - 18/6/2012
- iMarina
FOOD INNOVATION AS EMPIRICAL SUPPORT IN FOOD TECHNOLOGY PROGRAMMES
- Callejo, M. J.
- Gonzalez, C.
- Benito, S.
- Palomero, F.
- del Olmo, D.;
Edulearn10: International Conference On Education And New Learning Technologies (p. 3155-3162) - 1/1/2011
- iMarina
Diseño de un producto de IV gama de naranja variedad ¿Canoneta mini? de la Serra Nord mallorquina y optimización del sistema de conservación
- A. Barceló
- DIAZ BARCOS, VIRGINIA
- GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN
- CORREA HERNANDO, EVA CRISTINA
- CALLEJO GONZALEZ, MARIA JESUS
- CHAYA ROMERO, CAROLINA
Libro De Abstracts Del Congreso (p. 1-1) - 28/9/2009
- iMarina
INFLUENCE OF Saccharomyces STRAIN ON THE RELEASE OF POLYSACCHARIDES FROM YEAST CELL WALLS
- MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
- SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
- GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN
Proceedings Of The 35th World Congres Of Vine And Wine congress Abstracts Book (p. 101-101) - 18/6/2012
- iMarina
New Schizosaccharomyces applications in red wines alcoholic fermentation
- MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
- SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
- BENITO SAEZ, SANTIAGO
- PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE
- CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO
- GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN
- Palmero Llamas, Daniel
Proceedings Of The 36th World Congress Of Vine And Wine / Oiv 2012 Depósito Legal: Proceedings Isbn 979-10-91799-16-4 book Of Abstracts Isbn 979-10-91799-15-7 (p. 307-308) - 2/6/2013
- iMarina
Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.
Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.
Aplicaciones innovadoras de las altas presiones para mejorar la biotecnología enológica
- Otero García, Laura (Participante)
- Pérez Mateos, Miriam (Participante)
- LOIRA CALVAR, IRIS (Investigador principal (IP))
- MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO (Investigador principal (IP))
- LOPEZ DIAZ, CARMEN (Participante)
- GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Participante)
- BAÑUELOS BERNABE, MARIA ANTONIA (Participante)
- PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE (Participante)
- FRESNO FLOREZ, JUAN MANUEL DEL (Participante)
Ejecución: 01-01-2022 - 31-12-2024
Tipo: Nacional
- iMarina
Luz pulsada para el control de microorganismos en uva. Efecto sobre nuevas biotecnologías de vinificación
- MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO (Investigador principal (IP))
- TESFAYE YIMER, WENDU (Participante)
- BAÑUELOS BERNABE, MARIA ANTONIA (Participante)
- PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE (Participante)
- GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Participante)
Ejecución: 01-01-2019 - 31-12-2021
Tipo: Nacional
Importe financiado: 108900,00 Euros.
- iMarina
Formación de pigmentos piranoantociánicos y poliméricos estables durante la fermentación con no-Saccharomyces y Saccharomyces
- BENITO SAEZ, SANTIAGO (Participante)
- VILLA VIDAROR, ANA (Participante)
- BAÑUELOS BERNABE, MARIA ANTONIA (Participante)
- GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Participante)
- MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO (Investigador principal (IP))
- UTHURRY WEINBERGER, CARLOS ANIBAL (Participante)
- CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO (Participante)
- TESFAYE YIMER, WENDU (Participante)
Ejecución: 01-01-2014 - 31-12-2016
Tipo: Nacional
Importe financiado: 72600,00 Euros.
- iMarina
Técnicas Viticolas y Enológicas para la Regulación del Equilibrio Alcohol/Acidez y Protección de Color en Vinos Tintos
- BENITO SAEZ, SANTIAGO (Miembro del equipo de trabajo)
- PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE (Participante)
- TIENDA PRIEGO, PEDRO (Participante)
- GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Participante)
- CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO (Participante)
- MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO (Participante)
- SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO (Investigador principal (IP))
Ejecución: 01-01-2009 - 31-12-2011
Tipo: Nacional
- iMarina
Desarrollo de Estrategias y Métodos vitícolas y Enológicos frente al cambio climático. Aplicación de nuevas Tecnologías que mejoren la Eficiencia de los procesos Resultantes
- LOIRA CALVAR, IRIS (Participante)
- SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO (Investigador principal (IP))
- GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Participante)
- CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO (Participante)
- MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO (Participante)
- BENITO SAEZ, SANTIAGO (Participante)
Ejecución: 01-01-2008 - 31-12-2011
Tipo: Nacional
Importe financiado: 14500,00 Euros.
- iMarina
Evaluación de la vida útil comercial y el riesgo de Salmonell spp. de ovoproductos líquidos pasterizados.
- FUENTESPILA ESTRADA, Joaquín (Director)
- GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Director) Doctorando: DIAZ BARCOS, Virginia
1/1/2010
- iMarina
Este/a investigador/a no tiene patentes o licencias de software.
Grupos de investigación
-
Enología, Enotecnia y Biotecnología Enológica
Rol: Miembro
Perfiles de investigador/a
-
ORCID
-
Scopus Author ID
-
Dialnet id