Gonzalez Chamorro, M. Carmen carmen.gchamorro@upm.es

Actividades

Formation of vinylphenolic pyranoanthocyanins by selected yeasts fermenting red grape musts supplemented with hydroxycinnamic acids

  • Morata, Antonio
  • Gonzalez, Carmen
  • Suarez-Lepe, Jose Antonio;

International Journal Of Food Microbiology (p. 144-152) - 1/5/2007

10.1016/j.ijfoodmicro.2006.12.032 Ver en origen

  • ISSN 01681605

The use of furfural as a metabolic inhibitor for reducing the alcohol content of model wines

  • Abalos, Diego
  • Vejarano, Ricardo
  • Morata, Antonio
  • Gonzalez, Carmen
  • Antonio Suarez-Lepe, Jose;

European Food Research And Technology (p. 663-669) - 1/4/2011

10.1007/s00217-011-1433-9 Ver en origen

  • ISSN 14382377

Selection of Glycolytically Inefficient Yeasts for Reducing the Alcohol Content of Wines from Hot Regions

  • Loira, Iris
  • Morata, Antonio
  • Gonzalez, Carmen
  • Antonio Suarez-Lepe, Jose;

Food And Bioprocess Technology (p. 2787-2796) - 1/10/2012

10.1007/s11947-011-0604-9 Ver en origen

  • ISSN 19355130

Use of Schizosaccharomyces pombe and Torulaspora delbrueckii strains in mixed and sequential fermentations to improve red wine sensory quality

  • Loira, Iris
  • Morata, Antonio
  • Comuzzo, Piergiorgio
  • Jesus Callejo, Maria
  • Gonzalez, Carmen
  • Calderon, Fernando
  • Antonio Suarez-Lepe, Jose;
... Ver más Contraer

Food Research International (p. 325-333) - 1/10/2015

10.1016/j.foodres.2015.06.030 Ver en origen

  • ISSN 09639969

Use of non-Saccharomyces yeast strains coupled with ultrasound treatment as a novel technique to accelerate ageing on lees of red wines and its repercussion in sensorial parameters

  • Kulkarni, Priyanka
  • Loira, Iris
  • Morata, Antonio
  • Tesfaye, Wendu
  • Carmen Gonzalez, M.
  • Antonio Suarez-Lepe, Jose;

Lwt-Food Science And Technology (p. 1255-1262) - 1/12/2015

10.1016/j.lwt.2015.07.046 Ver en origen

  • ISSN 10961127

Electron Beam Irradiation of Wine Grapes: Effect on Microbial Populations, Phenol Extraction and Wine Quality

  • Morata, Antonio
  • Antonia Banuelos, Maria
  • Tesfaye, Wendu
  • Loira, Iris
  • Palomero, Felipe
  • Benito, Santiago
  • Jesus Callejo, Maria
  • Villa, Ana
  • Carmen Gonzalez, M.
  • Antonio Suarez-Lepe, Jose;
... Ver más Contraer

Food And Bioprocess Technology (p. 1845-1853) - 1/9/2015

10.1007/s11947-015-1540-x Ver en origen

  • ISSN 19355130

Shortening the ageing on lees process in wines by using ultrasound and microwave treatments both combined with stirring and abrasion techniques

  • Liu, L.
  • Loira, I.
  • Morata, A.
  • Suarez-Lepe, J. A.
  • Gonzalez, M. C.
  • Rauhut, D.;

European Food Research And Technology (p. 559-569) - 1/4/2016

10.1007/s00217-015-2566-z Ver en origen

  • ISSN 14382377

Yeast influence on the formation of stable pigments in red winemaking

  • Morata, Antonio
  • Loira, Iris
  • Maria Heras, Jose
  • Jesus Callejo, Maria
  • Tesfaye, Wendu
  • Gonzalez, Carmen
  • Antonio Suarez-Lepe, Jose;
... Ver más Contraer

Food Chemistry (p. 686-691) - 15/4/2016

10.1016/j.foodchem.2015.11.026 Ver en origen

  • ISSN 03088146

Use of non-Saccharomyces in single-culture, mixed and sequential fermentation to improve red wine quality

  • Manuel Del Fresno, Juan
  • Morata, Antonio
  • Loira, Iris
  • Antonia Banuelos, Maria
  • Escott, Carlos
  • Benito, Santiago
  • Gonzalez Chamorro, Carmen
  • Antonio Suarez-Lepe, Jose;
... Ver más Contraer

European Food Research And Technology (p. 2175-2185) - 1/12/2017

10.1007/s00217-017-2920-4 Ver en origen

  • ISSN 14382377

Emerging preservation technologies in grapes for winemaking

  • Morata, Antonio
  • Loira, Iris
  • Vejarano, Ricardo
  • Gonzalez, Carmen
  • Jesus Callejo, Maria
  • Antonio Suarez-Lepe, Jose;

Trends In Food Science & Technology (p. 36-43) - 1/9/2017

10.1016/j.tifs.2017.06.014 Ver en origen

  • ISSN 09242244

Este/a investigador/a no tiene libros.

ANTHOCYANINS AS NATURAL PIGMENTS IN BEVERAGES

  • Morata, A.
  • Lopez, C.
  • Tesfaye, W.
  • Gonzalez, C.
  • Escott, C.;

Value-Added Ingredients And Enrichments Of Beverages (p. 383-428) - 1/1/2019

10.1016/b978-0-12-816687-1.00012-6 Ver en origen

White must preservation by ultra-high pressure homogenization without SO2

  • Loira I
  • Escott C
  • Del Fresno JM
  • Bañuelos MA
  • González C
  • Guamis B
  • Suárez-Lepe JA
  • Morata A
... Ver más Contraer

White Wine Technology (p. 49-59) - 1/1/2021

10.1016/b978-0-12-823497-6.00014-4 Ver en origen

Biological acidification by Lachancea thermotolerans

  • Morata A
  • Loira I
  • González C
  • Bañuelos MA
  • Cuerda R
  • Heras JM
  • Vaquero C
  • Suárez-Lepe JA
... Ver más Contraer

White Wine Technology (p. 131-142) - 1/1/2021

10.1016/b978-0-12-823497-6.00010-7 Ver en origen

Formation of vinylphenolic pyranoanthocyanins in red wines using selected yeast strains

  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN

10/6/2007

  • iMarina

Piranoantocianos vinilfenólicos en vinos tintos utilizando levaduras HCDC+.

  • Antonio Morata Barrado
  • M C González
  • F Palomero
  • F Calderón Fernández
  • José Antonio Suárez Lepe

Cd De Actas Del Congreso Depósito Legal: Vi-128/08 Publicado Por El Gobierno De La Rioja (p. 1-4) - 22/4/2008

  • iMarina

Nuevas metodologías con un enfoque interdisciplinar en la docencia de asignaturas relacionadas con la Tecnología de Alimentos

  • DIAZ BARCOS, VIRGINIA
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN
  • CORREA HERNANDO, EVA CRISTINA
  • CALLEJO GONZALEZ, MARIA JESUS
  • RODRIGUEZ BADIOLA, GUILLERMO
  • CHAYA ROMERO, CAROLINA

Revista Electrónica De Ada-Madrid ¿Relada- Vol 3, Nº 1 (2009) (p. 1-1) - 10/3/2009

  • iMarina

Use of Saccharomyces no cerevisiae during mixed/sequential fermentations to reduce alcohol content and to improve sensorial profile

  • Santiago Benito
  • Felipe Palomero
  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN

Actas Del Congreso (p. 1-4) - 28/6/2009

  • iMarina

Diseño de un producto de IV gama de naranja variedad ¿Canoneta mini? de la Serra Nord mallorquina y optimización del sistema de conservación

  • A. Barceló
  • DIAZ BARCOS, VIRGINIA
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN
  • CORREA HERNANDO, EVA CRISTINA
  • CALLEJO GONZALEZ, MARIA JESUS
  • CHAYA ROMERO, CAROLINA

Libro De Abstracts Del Congreso (p. 1-1) - 28/9/2009

  • iMarina

Reducción de etilfenoles por formación de piranoantocianos vinilfenólicos

  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
  • BENITO SAEZ, SANTIAGO
  • PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE
  • CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN

Trabajos Presentados Con Motivo Del Vi Foro Mundial Del Vino (p. 72-72) - 12/5/2010

  • iMarina

Selección Saccharomyces cerevisiae con baja producción de etanol para control del grado alcohólico en zonas cálidas

  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
  • BENITO SAEZ, SANTIAGO
  • PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN

Trabajos Presentados Con Motivo Del Vi Foro Mundial Del Vino (p. 23-23) - 12/5/2010

  • iMarina

FOOD INNOVATION AS EMPIRICAL SUPPORT IN FOOD TECHNOLOGY PROGRAMMES

  • Callejo, M. J.
  • Gonzalez, C.
  • Benito, S.
  • Palomero, F.
  • del Olmo, D.;

Edulearn10: International Conference On Education And New Learning Technologies (p. 3155-3162) - 1/1/2011

  • iMarina

Use of metabolic blockers and non-Saccharomyces yeasts in sequential fermentation to reduce the alcohol content of wine

  • LOIRA CALVAR, IRIS
  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN
  • VEJARANO MANTILLA, RICARDO DAVID

Congress Abstracts Book (p. 99-100) - 18/6/2012

  • iMarina

INFLUENCE OF Saccharomyces STRAIN ON THE RELEASE OF POLYSACCHARIDES FROM YEAST CELL WALLS

  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN

Proceedings Of The 35th World Congres Of Vine And Wine congress Abstracts Book (p. 101-101) - 18/6/2012

  • iMarina

Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.

Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.

Desarrollo de Estrategias y Métodos vitícolas y Enológicos frente al cambio climático. Aplicación de nuevas Tecnologías que mejoren la Eficiencia de los procesos Resultantes

  • LOIRA CALVAR, IRIS (Participante)
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO (Investigador principal (IP))
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Participante)
  • CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO (Participante)
  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO (Participante)
  • BENITO SAEZ, SANTIAGO (Participante)

Ejecución: 01-01-2008 - 31-12-2011

Tipo: Nacional

Importe financiado: 14500,00 Euros.

  • iMarina

Técnicas Viticolas y Enológicas para la Regulación del Equilibrio Alcohol/Acidez y Protección de Color en Vinos Tintos

  • BENITO SAEZ, SANTIAGO (Miembro del equipo de trabajo)
  • PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE (Participante)
  • TIENDA PRIEGO, PEDRO (Participante)
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Participante)
  • CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO (Participante)
  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO (Participante)
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO (Investigador principal (IP))
... Ver más Contraer

Ejecución: 01-01-2009 - 31-12-2011

Tipo: Nacional

  • iMarina

Formación de pigmentos piranoantociánicos y poliméricos estables durante la fermentación con no-Saccharomyces y Saccharomyces

  • BENITO SAEZ, SANTIAGO (Participante)
  • VILLA VIDAROR, ANA (Participante)
  • BAÑUELOS BERNABE, MARIA ANTONIA (Participante)
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Participante)
  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO (Investigador principal (IP))
  • UTHURRY WEINBERGER, CARLOS ANIBAL (Participante)
  • CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO (Participante)
  • TESFAYE YIMER, WENDU (Participante)
... Ver más Contraer

Ejecución: 01-01-2014 - 31-12-2016

Tipo: Nacional

Importe financiado: 72600,00 Euros.

  • iMarina

Luz pulsada para el control de microorganismos en uva. Efecto sobre nuevas biotecnologías de vinificación

  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO (Investigador principal (IP))
  • TESFAYE YIMER, WENDU (Participante)
  • BAÑUELOS BERNABE, MARIA ANTONIA (Participante)
  • PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE (Participante)
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Participante)

Ejecución: 01-01-2019 - 31-12-2021

Tipo: Nacional

Importe financiado: 108900,00 Euros.

  • iMarina

Aplicaciones innovadoras de las altas presiones para mejorar la biotecnología enológica

  • Otero García, Laura (Participante)
  • Pérez Mateos, Miriam (Participante)
  • LOIRA CALVAR, IRIS (Investigador principal (IP))
  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO (Investigador principal (IP))
  • LOPEZ DIAZ, CARMEN (Participante)
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Participante)
  • BAÑUELOS BERNABE, MARIA ANTONIA (Participante)
  • PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE (Participante)
  • FRESNO FLOREZ, JUAN MANUEL DEL (Participante)
... Ver más Contraer

Ejecución: 01-01-2022 - 31-12-2024

Tipo: Nacional

  • iMarina

Evaluación de la vida útil comercial y el riesgo de Salmonell spp. de ovoproductos líquidos pasterizados.

  • FUENTESPILA ESTRADA, Joaquín (Director)
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Director) Doctorando: DIAZ BARCOS, Virginia

1/1/2010

  • iMarina

Este/a investigador/a no tiene patentes o licencias de software.

Última actualización de los datos: 18/03/24 12:36