Martin Cabrejas, M. Angeles maria.martin@uam.es

Actividades

(S,S)-1,1-bis-ethoxycarbonyl-2,2-bis-p-tolylsulfinyl ethene: A highly stereoselective but unexpectedly unreactive dienophile in asymmetric Diels-Alder reactions

  • Carretero J
  • García Ruano J
  • Martín Cabrejas L

Tetrahedron Asymmetry (p. 409-416) - 6/2/1997

10.1016/s0957-4166(96)00526-5 Ver en origen

  • ISSN 1362511X

A Review of Bioactive Factors in Human Breastmilk: A Focus on Prematurity

  • Gila-Diaz A., Arribas S., Algara A., Martín-Cabrejas M., Pablo Á., Pipaón M., Ramiro-Cortijo D.

Nutrients - 1/6/2019

10.3390/nu11061307 Ver en origen

  • ISSN 20726643

A novel antioxidant beverage for body weight control based on coffee silverskin

  • Martin Cabrejas, M Angeles
  • Martinez-Saez, Nuria
  • Ullate, Monica
  • Martin-Cabrejas, Maria A
  • Martorell, Patricia
  • Genoves, Salvador
  • Ramon, Daniel
  • del Castillo, Maria Dolores
... Ver más Contraer

Food Chemistry (p. 227-234) - 1/1/2014

10.1016/j.foodchem.2013.10.100 Ver en origen

  • ISSN 03088146

Achievements and Challenges in Improving the Nutritional Quality of Food Legumes

  • Vaz Patto M., Amarowicz R., Aryee A., Boye J., Chung H., Martín-Cabrejas M., Domoney C.

Critical Reviews In Plant Sciences (p. 105-143) - 7/6/2015

10.1080/07352689.2014.897907 Ver en origen

  • ISSN 07352689

Activating Effects of the Bioactive Compounds From Coffee By-Products on FGF21 Signaling Modulate Hepatic Mitochondrial Bioenergetics and Energy Metabolism in vitro

  • Rebollo-Hernanz M
  • Aguilera Y
  • Martín-Cabrejas MA
  • Gonzalez de Mejia E

Front Nutr - 22/3/2022

10.3389/fnut.2022.866233 Ver en origen

  • ISSN 2296861X

Antimicrobial activity of reuterin produced by Lactobacillus reuteri on Listeria monocytogenes in cold-smoked salmon

  • Montiel, R.
  • Martin-Cabrejas, I.
  • Langa, S.
  • El Aouad, N.
  • Arques, J. L.
  • Reyes, F.
  • Medina, M.;
... Ver más Contraer

Food Microbiology (p. 1-5) - 1/1/2014

10.1016/j.fm.2014.05.006 Ver en origen

  • ISSN 07400020

Antioxidant Foods and Cardiometabolic Health

  • Arribas SM
  • Martín-Cabrejas MA

Antioxidants - 1/4/2022

10.3390/antiox11040746 Ver en origen

  • ISSN 20763921

Association of maternal body composition and diet on breast milk hormones and neonatal growth during the first month of lactation

  • Ramiro-Cortijo, D
  • Singh, P
  • Carrillo, GH
  • Gila-Díaz, A
  • Martín-Cabrejas, MA
  • Martin, CR
  • Arribas, SM
... Ver más Contraer

Frontiers In Endocrinology - 2/3/2023

10.3389/fendo.2023.1090499 Ver en origen

  • ISSN 16642392

Asymmetric Diels-Alder reaction of (S)-alpha-p-tolylsulfinyl alpha,beta-unsaturated esters: The role of the sulfinyl group in asymmetric Diels-Alder reactions of vinylsulfoxides

  • Carretero, JC
  • Ruano, JLG
  • Cabrejas, LMM;

Tetrahedron Asymmetry (p. 2215-2225) - 10/7/1997

10.1016/s0957-4166(97)00231-0 Ver en origen

  • ISSN 1362511X

Bioaccessibility of Phenolic Compounds from Cocoa Shell Subjected to In Vitro Digestion and Its Antioxidant Activity in Intestinal and Hepatic Cells

  • Cañas, Silvia
  • Rebollo-Hernanz, Miguel
  • Aguilera, Yolanda
  • Benítez, Vanesa
  • Braojos, Cheyenne
  • Arribas, Silvia
  • Martín-Cabrejas, María
... Ver más Contraer

Medical Sciences Forum - 5/2/2021

10.3390/cahd2020-08612 Ver en origen

  • ISSN 26739992

Evaluación de metodologías en el análisis de fibra alimentaria: estudio de la pared celular vegetal

  • Martín Cabrejas, María Angeles

1/1/1993

  • ISBN 8474774303
  • iMarina

Onion Products: Source of Healthy Compounds

  • Benítez V., Mollá E., Martín-Cabrejas M., Aguilera Y., Francisco-Javier López Andréu, Esteban R.

(p. 1-26) - 1/2/2012

  • ISBN 978-161942489-0
  • iMarina

Alternative processing to reduce the antinutrient levels in HTC legumes

  • Martin Cabrejas, M Angeles

Cost 98. Effects Of Antinutrients On The Nutritional Value Of Legume Diet, Vol. Iv (p. 42-47) - 1/1/1998

  • iMarina

An overview of peanuts and their by-products: Production and chemical composition

  • Aguilera Y., Benítez V., Esteban R., López-Andréu F., Mollá E., Martín-Cabrejas M.

Peanuts: Bioactivities And Allergies (p. 1-20) - 1/2/2013

  • ISSN 9781624173875
  • iMarina

Aprendizaje en entornos reales: Consejo dietético para grupos poblacionales

  • Montero López, María del Pilar
  • Mora Urda, Ana Isabel
  • Acevedo Cantero, Paula
  • Martín Cabrejas, María Angeles

Xv Foro Internacional Sobre La Evaluación De La Calidad De La Investigación Y De La Educación Superior (Fecies), 2018 (p. 125-130) - 1/1/2018

  • iMarina

By-products of food industries as source of dietary fibre

  • Martin Cabrejas, M Angeles

Physico-Chemical Properties Of Dietary Fibre And Effect Of Processing On Micronutrients Availability (p. 29-31) - 1/1/1994

  • iMarina

Changes in the antinutrient factors and nitrogenous compounds during storage in beans

  • Martin Cabrejas, M Angeles

Cost 98. Effects Of Antinutrients On The Nutritional Value Of Legume Diets, Vol. i (p. 90-94) - 1/1/1998

  • iMarina

Cocoa shell: Source of novel bioactive ingredients for the prevention of cardiometabolic diseases

  • Rebollo-Hernanz, M.
  • Cañas, S.
  • Braojos, C.
  • Cano-Muñoz, P.
  • Martín-Cabrejas, M.A.

Molecular Mechanisms Of Functional Food (p. 485-519) - 16/11/2022

10.1002/9781119804055.ch15 Ver en origen

Consejo dietético para grupos poblacionales

  • Montero López, Pilar
  • Mora, Ana Isabel
  • Acevedo Cantero, Paula
  • Martín Cabrejas, María Angeles

Evaluación De La Calidad De La Investigación Y De La Educación Superior: Libro De Resúmenes Xi Fecies. Granada, Andalucía(España): Asociación Española De Psicología Conductual (Aepc) (p. 222-222) - 1/1/2018

  • iMarina

Correlation between lectin content and the 'hard-to-cook' character in Phaseolus vulgaris seeds

  • Martin Cabrejas, M Angeles

Lectins: Biology, Biochemistry, Clinical Biochemistry (p. 226-228) - 1/1/1986

  • iMarina

Desarrollo de un proyecto aprendizaje-servicio multidisciplinar como herramienta educativa en las facultades de ciencias y ciencias económicas y empresariales

  • Aguilera Gutiérrez, Yolanda
  • Angoitia Grijalba, Miguel
  • Rebollo Hernanz, Miguel
  • Pastrana, Irene
  • Martín Cabrejas, María Angeles

Instagram As A Communication Tool In Higher Education (p. 167-167) - 1/1/2019

  • iMarina

Dietary fibre composition on different onion tissues

  • Lopez Andreu, Fco Javier
  • Jaime de Pablo, Laura
  • Martin Cabrejas, M Angeles

Agri-Food Quality Ii, Quality Management Of Fruits And Vegetables (p. 297-299) - 1/1/1999

  • iMarina

Alternative processing to reduce the antinutrient levels in HTC legumes

  • Esteban, RM
  • MartinCabrejas, MA
  • Herrero, E
  • Molla, E
  • Maina, G
  • Smith, A
  • Waldron, K;
... Ver más Contraer

Cost 98: Effects Of Antinutrients On The Nutritional Value Of Legume Diets, Vol 4 (p. 42-47) - 1/1/1996

  • iMarina

Antifungal Effect of Organic and Conventional Grape Pomace Extracts

  • Corrales, M.
  • Butz, P.
  • Tauscher, B.
  • Martin Cabrejas, M.;

Acta Horticulturae (p. 31-36) - 1/1/2010

  • ISSN 05677572
  • iMarina

Binding of zinc by cocoa (Teobroma cacao) and total dietary fiber under simulated physiological pH conditions

  • Martin Cabrejas, M Angeles

20/6/1994

  • iMarina

Changes in antinutrient factors and nitrogenous compounds during storage in beans.

  • MartinCabrejas, MA
  • Esteban, RM
  • Waldron, KW
  • Bardocz, S
  • Grant, G
  • Pusztai, A;

Cost 98: Effects Of Antinutrients On The Nutritional Value Of Legume Diets, Vol 1 (p. 90-94) - 1/1/1996

  • iMarina

Changes in bioactive carbohydrates during dehydration processing on chickpeas

  • Esteban Alvarez, Rosa Maria
  • Benitez Garcia, Vanesa
  • Aguilera, Y
  • Molla, E
  • López Andreu, FJ
  • Esteban, RM
  • Martín Cabrejas, MA
... Ver más Contraer

Polish Journal Of Food And Nutrition Sciences - 6/7/2011

  • ISSN 12300322
  • iMarina

Changes in cell wall composition in ripening pears

  • Martin Cabrejas, M Angeles

26/9/1995

  • iMarina

Changes occurring in the phenolic composition of White and pink-mottled cream beans after industrial processing

  • Martin Cabrejas, M Angeles

5/7/2009

  • iMarina

Changes on carbohydrates and microstructural characteristics in lentil as affected by thermal processing

  • Martin Cabrejas, M Angeles

29/5/2005

  • iMarina

Changes on carbohydrates and microstructural characteristics in lentil as affected by thermal processing

  • Benitez Garcia, Vanesa
  • Aguilera Gutierrez, Yolanda
  • Lopez Andreu, Fco Javier
  • Molla Lorente, Esperanza
  • Martin Cabrejas, M Angeles

1/1/2009

  • iMarina

Characterization of intermediate products from worthless onion as potential used dietary fibre source

  • Benitez Garcia, Vanesa
  • Martin-Cabrejas, MA
  • Esteban, RM
  • Lopez-Andreu, FJ
  • Molla, E
  • Aguilera, Y

Avances En Ciencia Y Tecnología De Los Alimentos En Los Inicios Del Siglo Xxi - 29/5/2005

  • iMarina

Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.

Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.

Aprovechamiento de subproductos de industrias agroalimentarias de la Comunidad de Madrid

  • Martin Cabrejas, M Angeles (Investigador principal (IP))

Ejecución: 01-01-1991 - 01-01-1993

  • iMarina

Caracterización de compuestos bioactivos en la leche materna para la mejora de fórmulas para lactantes

  • ARRIBAS RODRIGUEZ, SILVIA MAGDALENA (Investigador principal (IP))
  • Martin Cabrejas, M Angeles (Investigador principal (IP))

Ejecución: 01-01-2021 - 30-06-2022

  • iMarina

Caracterización y propiedades fisiológicas de fibras alimentarias. Influencia de la presencia de compuestos polifenólicos y proteína indigestible. Aplicación a la preparación de concentrados de fibra

  • Martin Cabrejas, M Angeles (Investigador principal (IP))

Ejecución: 01-01-1990 - 01-01-1992

  • iMarina

Condicionantes sociales, psicológicos, nutricionales y biológicos que influyen en la salud de la mujer durante el embarazo

  • Zarco Colon, Juan (Investigador/a)
  • Moreno Jimenez, Bernardo (Investigador principal (IP))
  • Garrosa Hernandez, Eva (Investigador/a)
  • de la Calle Fernandez-Miranda, Maria (Investigador/a)
  • Vizcaino Alcaide, Maria Jose (Investigador/a)
  • Lopez Gimenez, Rosario (Investigador/a)
  • Aguilera Gutierrez, Yolanda (Investigador/a)
  • Montero Lopez, Maria del Pilar (Investigador/a)
  • ARRIBAS RODRIGUEZ, SILVIA MAGDALENA (Investigador/a)
  • Gonzalez Garcia, Mdel Carmen (Investigador/a)
  • Benitez Garcia, Vanesa (Investigador/a)
  • LOPEZ DE PABLO LEON, ANGEL LUIS (Investigador/a)
  • Martin Cabrejas, M Angeles (Investigador/a)
... Ver más Contraer

Ejecución: 01-04-2013 - 31-03-2015

  • iMarina

Conversion of environmentally-unfriendly onion waste into food ingredients

  • Jaime de Pablo, Laura (Investigador/a)
  • Martin Cabrejas, M Angeles (Investigador/a)
  • Esteban Alvarez, Rosa Maria (Investigador principal (IP))

Ejecución: 01-09-1996 - 31-12-1999

  • iMarina

Creación de la red de cooperación interuniversitaria (UAM-Univesidad de Illinois-Universidad de Texas) para el desarrollo de nuevos alimentos como fuente potencial de componentes bioactivos (Melatonina)

  • LOPEZ DE PABLO LEON, ANGEL LUIS (Investigador/a)
  • Martin Cabrejas, M Angeles (Investigador principal (IP))

Ejecución: 01-01-2013 - 31-12-2014

  • iMarina

Creación y consolidación de líneas de Investigación como Base de la Cooperación Interuniversitaria entre las Facultades de Ciencias de la UAM y National University of Singapore.

  • Martin Cabrejas, M Angeles (Investigador principal (IP))

Ejecución: 06-01-2011 - 31-12-2012

  • iMarina

Desarrollo de metodologías aplicadas a la elaboración de derivados formateados de aceitunas

  • Martin Cabrejas, M Angeles (Investigador principal (IP))

Ejecución: 01-01-1996 - 01-01-1998

  • iMarina

Desarrollo y mejora de productos dietéticos con propiedades funcionales

  • Aguilera Gutierrez, Yolanda (Investigador/a)
  • Martin Cabrejas, M Angeles (Investigador principal (IP))

Ejecución: 01-01-2002 - 01-01-2004

  • iMarina

Estudio cuali- y cuantitativo de fibra y componentes asociados a la pared celular en alimentos vegetales frescos, industrializados y subproductos de los mismos

  • Martin Cabrejas, M Angeles (Investigador principal (IP))
  • Lopez Andreu, Fco Javier (Investigador principal (IP))
  • Zornoza Soto, Pilar (Investigador/a)

Ejecución: 01-01-1988 - 31-12-1990

  • iMarina

Análisis de carbohidratos en bulbos de cebolla (Allium cepa L.) aprovechamiento como fuente de fibra alimentaria

  • Esteban Alvarez, Rosa Maria (Director)
  • Martin Cabrejas, M Angeles (Director) Doctorando: JAIME DE PABLO, LAURA

12/6/2000

  • iMarina

Biomarcadores predictivos del desarrollo de complicaciones maternas y fetales. Influencia del estado psicológico

  • Martin Cabrejas, M Angeles (Autor o Coautor)
  • RAMIRO CORTIJO, DAVID (Autor o Coautor)
  • Silvia Magdalena Arribas Rodríguez (Director)
  • ARRIBAS RODRIGUEZ, SILVIA MAGDALENA (Autor o Coautor)
  • Ángel Luis López de Pablo León (Director)
  • LOPEZ DE PABLO LEON, ANGEL LUIS (Autor o Coautor)
  • Garrosa Hernandez, Eva (Autor o Coautor) Doctorando: David Ramiro Cortijo
... Ver más Contraer

1/1/2018

  • iMarina

Caracterización de subproductos de cebolla como fuente de fibra alimentaria y otros compuestos bioactivos

  • Martin Cabrejas, M Angeles (Autor o Coautor)
  • Benitez Garcia, Vanesa (Autor o Coautor)
  • Molla Lorente, Esperanza (Autor o Coautor)
  • Molla Lorente, Esperanza (Director)

1/1/2011

  • iMarina

Composición de la leche materna en el primer mes de lactancia: influencia de factores maternos y neonatales

  • Garcia Perea, Maria Eva (Autor o Coautor)
  • Martin Cabrejas, M Angeles (Autor o Coautor)
  • Garcia Perea, Maria Eva (Otros)
  • Martin Cabrejas, M Angeles (Otros)
  • RAMIRO CORTIJO, DAVID (Director)
  • ARRIBAS RODRIGUEZ, SILVIA MAGDALENA (Director) Doctorando: Gila Díaz, Andrea

13/5/2021

  • iMarina

Condicionantes genéticos y ambientales del estado nutricional en un grupo de escolares de la ciudad de Madrid. Proyecto GENYAL para la prevención de la obesidad infantil

  • Argente Oliver, Jesús (Autor o Coautor)
  • Martin Cabrejas, M Angeles (Otros)
  • Loria Kohen, Viviana (Director)
  • Reglero Rada, Guillermo (Director) Doctorando: Marcos Pasero, Helena

8/7/2021

  • iMarina

Development of sustainable novel foods based on coffee by-products for chronic diseases

  • Martin Cabrejas, M Angeles (Autor o Coautor)
  • M Dolores del Castillo (Director)
  • María Angeles Martín Cabrejas (Director) Doctorando: Nuria Martínez Sáez

1/1/2017

  • iMarina

Development of sustainable novel foods based on coffee by-products for chronic diseases = Desarrollo de nuevos alimentos sostenibles basados en subproductos de café para enfermedades crónicas

  • Martin Cabrejas, M Angeles (Director) Doctorando: Martínez Sáez, Nuria

7/7/2017

  • iMarina

Efecto de la germinación sobre compuestos bioactivos en leguminosas no convencionales

  • Martin Cabrejas, M Angeles (Tutor) Doctorando: Jiménez Calvo, Tania

1/7/2011

  • iMarina

Estudio de componentes nutricionalesj y antinutricionales en guisante (Pisum sativum L.) influencia de la variedad y del proceso de germinación

  • Lopez Andreu, Fco Javier (Autor o Coautor)
  • Martin Cabrejas, M Angeles (Autor o Coautor)
  • Nuria Ariza Perezagua (Director) Doctorando: Nuria Ariza Perezagua

4/2/2000

  • iMarina

Estudio de las actividades α- y β-galactosidasas de Lactobacillus plantarum WCFS1 para el diseño eficaz de nuevos oligosacáridos y derivados galactosilados de polialcoholes no digeribles

  • Moreno Andújar, Francisco Javier (Director)
  • Corzo Sánchez, Nieves (Director)
  • Martin Cabrejas, M Angeles (Tutor) Doctorando: Delgado Fernández, Paloma

27/9/2022

  • iMarina

Este/a investigador/a no tiene patentes o licencias de software.

Última actualización de los datos: 24/04/24 12:56