Molla Lorente, Esperanza esperanza.molla@uam.es

Actividades

Why proanthocyanidins elute at increasing order of molecular masses when analysed by normal phase high performance liquid chromatography? Considerations of use

  • Guerrero-Hurtado E
  • Gutiérrez-Docio A
  • Fiedorowicz R
  • Mollá E
  • Reglero G
  • Prodanov M

Journal Of Chromatography a - 10/5/2023

10.1016/j.chroma.2023.463957 Ver en origen

  • ISSN 00219673

The Impact of Pasteurisation and Sterilisation on Bioactive Compounds of Onion By-products

  • Molla Lorente, Esperanza
  • Esteban Alvarez, Rosa Maria
  • Benitez, Vanesa
  • Martin-Cabrejas, Maria A
  • Aguilera, Yolanda
  • Lopez-Andreu, Francisco J
  • Terry, Leon A
  • Esteban, Rosa M
... Ver más Contraer

Food And Bioprocess Technology (p. 1979-1989) - 1/8/2013

10.1007/s11947-012-0866-x Ver en origen

  • ISSN 19355130

Study of total fructan and fructooligosaccharide content in different onion tissues

  • Martinez, F
  • Martín Cabrejas, María Angeles
  • Jaime, L

Journal Of The Science Of Food And Agriculture (p. 177-182) - 6/2/2001

10.1002/1097-0010(20010115)81:2<177::aid-jsfa796>3.0.co;2-9 Ver en origen

  • ISSN 00225142

Structural carbohydrate differences and potential source of dietary fiber of onion (Allium cepa L.) tissues

  • Lopez Andreu, Fco Javier
  • Esteban Alvarez, Rosa Maria
  • Jaime de Pablo, Laura
  • Molla Lorente, Esperanza
  • Martin Cabrejas, M Angeles
  • Fernandez, A
  • Lopez-Andreu, FJ
  • Esteban, RM
... Ver más Contraer

Journal Of Agricultural And Food Chemistry (p. 122-128) - 15/1/2002

10.1021/jf010797t Ver en origen

  • ISSN 00218561

Starch, Functional Properties, and Microstructural Characteristics in Chickpea and Lentil As Affected by Thermal Processing

  • Aguilera, Yolanda
  • Esteban, Rosa M.
  • Benitez, Vanesa
  • Molla, Esperanza
  • Martin-Cabrejas, Maria A.;

Journal Of Agricultural And Food Chemistry (p. 10682-10688) - 25/11/2009

10.1021/jf902042r Ver en origen

  • ISSN 00218561

STUDY OF THE DIETARY FIBER CONTENT IN COCOA

  • VALIENTE, C
  • ESTEBAN, RM
  • MARTIN, MA
  • MOLLA, E
  • LOPEZANDREU, FJ;

European Journal Of Clinical Nutrition (p. S222-S223) - 1/1/1995

  • ISSN 09543007
  • iMarina

Roasting Effects on Dietary Fiber Composition of Cocoa Beans

  • VALIENTE C., ESTEBAN R., MOLLÁ E., LÓPEZ?ANDRÉU F.

Journal Of Food Science (p. 123-124) - 1/1/1994

10.1111/j.1365-2621.1994.tb06914.x Ver en origen

  • ISSN 00221147

Quality attributes of strawberry during ripening

  • Montero, TM
  • Molla, EM
  • Esteban, RM
  • LopezAndreu, FJ;

J Neuromuscul Dis (p. 239-250) - 1/1/1996

10.1016/0304-4238(96)00892-8 Ver en origen

  • ISSN 03044238

Physicochemical properties and in vitro antidiabetic potential of fibre concentrates from onion by-products

  • Benítez V., Mollá E., Martín-Cabrejas M.A., Aguilera Y., Esteban R.M.

Journal Of Functional Foods (p. 34-42) - 1/9/2017

10.1016/j.jff.2017.06.045 Ver en origen

  • ISSN 17564646

PHYSICAL ALTERATION IN EGGPLANT FRUITS DURING STORAGE AT DIFFERENT TEMPERATURES

  • ESTEBAN, RM
  • MOLLA, E
  • VILLARROYA, B
  • LOPEZANDREU, FJ;

Journal Of Food Science And Technology-Mysore (p. 301-303) - 30/11/1989

  • ISSN 00221155
  • iMarina

Onion Products: Source of healthy compounds. Food Science and Technology

  • Martin Cabrejas, M Angeles
  • Molla Lorente, Esperanza
  • Benitez Garcia, Vanesa
  • Molla, E
  • Martín Cabrejas, MA
  • Aguilera, Y
  • Esteban, RM
... Ver más Contraer

1/1/2011

  • ISBN 9781594546235
  • iMarina

Onion Products: Source of Healthy Compounds

  • Benítez V., Mollá E., Martín-Cabrejas M., Aguilera Y., Francisco-Javier López Andréu, Esteban R.

(p. 1-26) - 1/2/2012

  • ISBN 978-161942489-0
  • iMarina

Estudio sobre la nutrición, desarrollo y maduración de frutos de Solanum melongena L

  • Mollá Lorente, Esperanza

1/1/1995

  • iMarina

Sources of Fiber

  • Esteban R., Mollá E., Benítez V.

Dietary Fiber For The Prevention Of Cardiovascular Disease: Fiber's Interaction Between Gut Micoflora, Sugar Metabolism, Weight Control And Cardiovascular Health (p. 121-146) - 13/7/2017

10.1016/b978-0-12-805130-6.00007-0 Ver en origen

Influencia de la concentración de la disolución nutritiva sobre los rendimientos de Solanum melongena L

  • Molla Lorente, Esperanza
  • Zornoza Soto, Pilar
  • Esteban Moreno, Rosa Maria

Nutrición Mineral En Plantas (p. 523-532) - 1/1/1988

  • iMarina

Healthy properties from onion products

  • Benítez V., Mollá E., Martín-Cabrejas M., Aguilera Y., Esteban R.

Healthy Properties From Onion Products (p. 145-162) - 1/1/2012

  • iMarina

Estudio de la eliminación de alfa-galactósidos en el procesado industrial de garbanzos

  • Benitez Garcia, Vanesa
  • Aguilera Gutiérrez, Y
  • Mollá Lorente, E
  • Martín Cabrejas, MA
  • López Andréu, F-J
  • Ruíz Guerrero, R
  • Esteban Álvarez, RM
... Ver más Contraer

Avances En Ciencia Y Tecnología De Los Alimentos En Los Inicios Del Siglo Xxi (p. 765-768) - 1/1/2005

  • iMarina

EFFECTS OF INDUSTRIAL PROCESSING ON CONTENT AND PROPERTIES OF DIETARY FIBRE OF STRAWBERRY WASTES

  • Martin Cabrejas, M Angeles

Total Food: Sustainability Of The Agri-Food Chain (p. 38-43) - 1/1/2010

  • iMarina

Dietary fibre composition on different onion tissues

  • Lopez Andreu, Fco Javier
  • Jaime de Pablo, Laura
  • Martin Cabrejas, M Angeles

Agri-Food Quality Ii, Quality Management Of Fruits And Vegetables (p. 297-299) - 1/1/1999

  • iMarina

Changes on carbohydrates and microstructural characteristics in lentil as affected by thermal processing

  • Molla Lorente, Esperanza
  • Esteban Alvarez, Rosa Maria

Avances En Ciencia Y Tecnología De Los Alimentos En Los Inicios Del Siglo Xxi - 1/1/2005

  • iMarina

By-products of food industries as source of dietary fibre

  • Martin Cabrejas, M Angeles

Physico-Chemical Properties Of Dietary Fibre And Effect Of Processing On Micronutrients Availability (p. 29-31) - 1/1/1994

  • iMarina

An overview of peanuts and their by-products: Production and chemical composition

  • Aguilera Y., Benítez V., Esteban R., López-Andréu F., Mollá E., Martín-Cabrejas M.

Peanuts: Bioactivities And Allergies (p. 1-20) - 1/2/2013

  • ISSN 9781624173875
  • iMarina

Occurrence of bioactive phenolic compounds in dietary fiber fractions from lentils and dark beans

  • Aguilera Gutierrez, Yolanda
  • Molla Lorente, Esperanza
  • Martin Cabrejas, M Angeles

1/1/2010

  • iMarina

Nutritional evaluation of tropical grain legumes with potential for human and animal feeding

  • Benitez Garcia, Vanesa
  • Diaz, MF
  • Molla, E
  • Aguilera, Y
  • López Andreu, FJ
  • Esteban, RM
  • Martín Cabrejas, MA
... Ver más Contraer

Consumer Protection Through Food Process Improvement & Innovation In The Real World. Food Waste & Wastewater (p. 72-79) - 9/3/2007

  • ISBN 9789608855748
  • iMarina

Influence of industrial dehydration on the phenolic compounds in chickpeas

  • Martin Cabrejas, M Angeles

8/7/2008

  • iMarina

How does affect thermal processing to functional properties of bean flours?

  • Molla Lorente, Esperanza
  • Esteban Alvarez, Rosa Maria
  • Benitez Garcia, Vanesa
  • Aguilera, Y
  • Esteban, RM
  • Sarmento, TR
  • Molla, E
  • López Andreu, FJ
  • Martín Cabrejas, MA
... Ver más Contraer

Polish Journal Of Food And Nutrition Sciences - 6/7/2011

  • ISSN 12300322
  • iMarina

Evaluation of antinutritional factors and nitrogen compounds of selected pea cultivars (Pisum sativum L)

  • Lopez Andreu, Fco Javier
  • Martin Cabrejas, M Angeles
  • Molla Lorente, Esperanza

Recent Advances Of Research In Antinutritional Factors In Legume Seeds And Oilseeds (p. 35-38) - 8/3/2004

  • iMarina

Estudio del contenido de fibra alimentaria y fructooligosacáridos en distintas variedades de cebolla

  • Benítez García, Vanesa
  • Aguilera Gutiérrez, Yolanda
  • Mollá Lorente, Esperanza
  • Martín Cabrejas, María Angeles
  • Esteban Álvarez, Rosa María
  • López Andreu, F J

Changes On Carbohydrates And Microstructural Characteristics In Lentil As Affected By Thermal Processing (p. 113-116) - 29/5/2005

  • iMarina

Estudio de la utilización de subproductos de diferentes variedades de cebolla como ingredientes funcionales

  • Benítez García, Vanesa
  • Aguilera Gutiérrez, Yolanda
  • Mollá Lorente, Esperanza
  • Martín Cabrejas, María Angeles
  • Esteban Álvarez, Rosa María
  • González, L
  • López Andreu, F J
... Ver más Contraer

Alimentaria (Madrid) (p. 112-113) - 29/3/2006

  • ISSN 03005755
  • iMarina

Estudio de la fracción mineral de tres cultivares de berenjena

  • Lopez Andreu, Fco Javier
  • Molla Lorente, Esperanza
  • Esteban Moreno, Rosa Maria
  • Zornoza Soto, Pilar

12/10/1987

  • iMarina

Effects of stabilization process on dietary fiber on intermediate onion by-products

  • Molla Lorente, Esperanza
  • Esteban Alvarez, Rosa Maria
  • Benitez Garcia, Vanesa
  • Aguilera, Y
  • Molla, E
  • Rodríguez-Garayar, M
  • Torres, G
  • Lopez-Andreu, FJ
  • Martin-Cabrejas, MA
  • Esteban, RM
... Ver más Contraer

Polish Journal Of Food And Nutrition Sciences - 6/7/2011

  • ISSN 12300322
  • iMarina

Effects of processing and thermal treatments on dietary fibre fractions of onion waste

  • Benitez Garcia, Vanesa
  • Molla, E
  • Martín Cabrejas, MA
  • Aguilera, Y
  • López Andreu, FJ
  • Esteban, RM

Consumer Protection Through Food Process Improvement & Innovation In The Real World. Food Waste & Wastewater (p. 446-451) - 9/3/2007

  • iMarina

Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.

Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.

Valoración de subproductos y excedentes de cebolla (allium cepa L) obtención de ingredientes alimentarios con alto contenido en fibra y fructooligosacáridos.

  • Esteban Alvarez, Rosa Maria (Investigador/a)
  • Martin Cabrejas, M Angeles (Investigador/a)
  • Molla Lorente, Esperanza (Investigador/a)
  • Lopez Andreu, Fco Javier (Investigador principal (IP))

Ejecución: 12-01-2003 - 30-11-2006

  • iMarina

Valoración de la pared celular, como criterio de calidad de leguminosas crudas y procesadas.

  • Martin Cabrejas, M Angeles (Investigador/a)
  • Molla Lorente, Esperanza (Investigador/a)
  • Esteban Alvarez, Rosa Maria (Investigador principal (IP))

Ejecución: 01-01-2009 - 31-10-2012

  • iMarina

Revalorización de subproductos de la industria alimentaria como fuente de compuestos bioactivos útiles para la mitigación de la infección humana por Helicobacter pylori

  • Molla, Esperanza (Investigador/a)
  • Esteban, Rosa Mª (Investigador/a)
  • Martínez Rodríguez, Adolfo (Investigador principal (IP))
  • Prodanov Prodanov, Marin (Investigador/a)

Ejecución: 01-01-2018 - 31-12-2021

  • iMarina

Polifenoles no extraíbles y fibra maillarizada en pan: estudio estructural y metabolómico.

  • Molla Lorente, Esperanza (Investigador principal (IP))
  • Aguilera Gutierrez, Yolanda (Investigador principal (IP))

Ejecución: 01-01-2012 - 31-12-2015

  • iMarina

Funcionalidad de los tejidos vegetales sometidos a altas presiones: estudio de la mejora en la bioaccesibilidad de sus compuestos bioactivos

  • Martin Cabrejas, M Angeles (Investigador principal (IP))
  • Cano Dolado, Maria del Pilar (Investigador principal (IP))
  • Molla Lorente, Esperanza (Investigador/a)

Ejecución: 01-01-2008 - 31-12-2012

  • iMarina

Contrato según Artículo 83 LOU con cláusula de confidencialidad

  • Molla, Esperanza (Investigador/a)
  • Esteban Alvarez, Rosa Maria (Investigador principal (IP))
  • Lopez-Rayo, Sandra (Investigador/a)
  • Lucena Marotta, Juan Jose (Investigador principal (IP))

Ejecución: 01-06-2019 - 30-09-2020

Tipo: Regional

Importe financiado: 85369,95 Euros.

  • iMarina

Tratamiento de caqui con altas presiones hidrostáticas: Evaluación de parámetros que caracterizan la pared celular

  • Molla Lorente, Esperanza (Autor o Coautor)
  • Benitez Garcia, Vanesa (Miembro del tribunal)
  • Martin Cabrejas, M Angeles (Director)
  • M Ángeles Martín Cabrejas (Director)
  • Esteban Alvarez, Rosa Maria (Autor o Coautor)
  • Rosa María Esteban Álvarez (Director)
  • Esperanza Mollá Lorente (Director)
  • Montserrat Dueñas Patón (Director)
  • Juana M. Frías Arevalillo (Director)
  • Araceli Redondo Cuenca (Director) Doctorando: Maria Rodriguez Garayar
... Ver más Contraer

1/1/2016

  • iMarina

Respuesta de la pared celular y carbohidratos no estructurales de la cebolla al tratamiento por altas presiones hidrostáticas

  • Aguilera Gutierrez, Yolanda (Autor o Coautor)
  • Martin Cabrejas, M Angeles (Autor o Coautor)
  • Molla Lorente, Esperanza (Autor o Coautor)
  • Esperanza Mollá Lorente (Director)
  • Vanesa Benítez García (Director)
  • Benitez Garcia, Vanesa (Autor o Coautor)
  • Rosa María Esteban Álvarez (Director) Doctorando: Gussiel Torres Camacho
... Ver más Contraer

1/1/2013

  • iMarina

Manjares para los Kami: Alimentos rituales en el Japón protohistórico. Épocas Yayoi (1000/900 a.n.e. - 250/300 a.n.e.) y Kofun (250/300 - 710 d.n.e.)

  • Molla Lorente, Esperanza (Autor o Coautor)
  • Dominguez Monedero, Adolfo Jeronimo (Director)
  • Abad de los Santos, Rafael (Director) Doctorando: Muñoz Fernández, Irene M.

4/9/2020

  • iMarina

Incidencia de tratamientos hormonales de giberelinas sobre la calidad de frutos de fresa (Fragaria ananassa) durante la maduración

  • Lopez Andreu, Fco Javier (Autor o Coautor)
  • Esperanza Mollá Lorente (Director)
  • F (Director) Doctorando: Teresa Montero Malillos

12/7/1996

  • iMarina

Impacto del procesamiento sobre la pared celular y las propiedades hipoglucémicas y tecnofuncionales de leguminosas

  • Molla Lorente, Esperanza (Autor o Coautor)
  • Thaise Rachel Sarmento (Director)
  • Esteban Alvarez, Rosa Maria (Autor o Coautor)
  • Aguilera Gutierrez, Yolanda (Autor o Coautor) Doctorando: Thaise Rachel Sarmento

1/1/2012

  • iMarina

Harinas de leguminosas deshidratadas caracterización nutricional y valoración de sus propiedades tecnofuncionales

  • Esteban Alvarez, Rosa Maria (Director)
  • Martin Cabrejas, M Angeles (Director) Doctorando: AGUILERA GUTIERREZ, YOLANDA

14/1/2010

  • iMarina

Estudio sobre la nutrición, desarrollo y maduración de frutos de Solanum melogena L.

  • Lopez Andreu, Fco Javier (Autor o Coautor)
  • Rosa María Esteban Álvarez (Director)
  • Molla Lorente, Esperanza (Autor o Coautor)
  • F (Director)
  • Esteban Alvarez, Rosa Maria (Director)
  • López Andreu, F. J. (Director) Doctorando: Mollá Lorente, Esperanza

1/1/1988

  • iMarina

Estudio de la composición de fibra alimentaria en cacao crudo y procesado ensayos in vitro sobre la capacidad de retención de minerales

  • Molla Lorente, Esperanza (Autor o Coautor)
  • Rosa María Esteban Álvarez (Director)
  • Esperanza Mollá Lorente (Director) Doctorando: María Cruces Valiente Moreno

26/4/1995

  • iMarina

Caracterización de subproductos de cebolla como fuente de fibra alimentaria y otros compuestos bioactivos

  • Martin Cabrejas, M Angeles (Autor o Coautor)
  • Benitez Garcia, Vanesa (Autor o Coautor)
  • Molla Lorente, Esperanza (Autor o Coautor)
  • Molla Lorente, Esperanza (Director)

1/1/2011

  • iMarina

Aportaciones al estudio de la calidad panificable de trigos y harinas

  • Lopez Andreu, Fco Javier (Autor o Coautor)
  • Molla Lorente, Esperanza (Autor o Coautor)
  • Rosa María Esteban Álvarez (Director)
  • F (Director) Doctorando: María del Carmen Moros Blasco

1/1/2006

  • iMarina

Este/a investigador/a no tiene patentes o licencias de software.

Última actualización de los datos: 18/03/24 22:38