Molla Lorente, Esperanza esperanza.molla@uam.es
Actividades
- Artículos 44
- Libros 3
- Capítulos de libro 9
- Congresos 18
- Documentos de trabajo 0
- Informes técnicos 0
- Proyectos de investigación 6
- Tesis dirigidas 12
- Patentes o licencias de software 0
Why proanthocyanidins elute at increasing order of molecular masses when analysed by normal phase high performance liquid chromatography? Considerations of use
- Guerrero-Hurtado E
- Gutiérrez-Docio A
- Fiedorowicz R
- Mollá E
- Reglero G
- Prodanov M
Journal Of Chromatography a - 10/5/2023
10.1016/j.chroma.2023.463957 Ver en origen
- ISSN 00219673
The Impact of Pasteurisation and Sterilisation on Bioactive Compounds of Onion By-products
- Molla Lorente, Esperanza
- Esteban Alvarez, Rosa Maria
- Benitez, Vanesa
- Martin-Cabrejas, Maria A
- Aguilera, Yolanda
- Lopez-Andreu, Francisco J
- Terry, Leon A
- Esteban, Rosa M
Food And Bioprocess Technology (p. 1979-1989) - 1/8/2013
10.1007/s11947-012-0866-x Ver en origen
- ISSN 19355130
Study of total fructan and fructooligosaccharide content in different onion tissues
- Martinez, F
- Martín Cabrejas, María Angeles
- Jaime, L
Journal Of The Science Of Food And Agriculture (p. 177-182) - 6/2/2001
10.1002/1097-0010(20010115)81:2<177::aid-jsfa796>3.0.co;2-9 Ver en origen
- ISSN 00225142
- iMarina
- iMarina
Structural carbohydrate differences and potential source of dietary fiber of onion (Allium cepa L.) tissues
- Lopez Andreu, Fco Javier
- Esteban Alvarez, Rosa Maria
- Jaime de Pablo, Laura
- Molla Lorente, Esperanza
- Martin Cabrejas, M Angeles
- Fernandez, A
- Lopez-Andreu, FJ
- Esteban, RM
Journal Of Agricultural And Food Chemistry (p. 122-128) - 15/1/2002
10.1021/jf010797t Ver en origen
- ISSN 00218561
Starch, Functional Properties, and Microstructural Characteristics in Chickpea and Lentil As Affected by Thermal Processing
- Aguilera, Yolanda
- Esteban, Rosa M.
- Benitez, Vanesa
- Molla, Esperanza
- Martin-Cabrejas, Maria A.;
Journal Of Agricultural And Food Chemistry (p. 10682-10688) - 25/11/2009
10.1021/jf902042r Ver en origen
- ISSN 00218561
STUDY OF THE DIETARY FIBER CONTENT IN COCOA
- VALIENTE, C
- ESTEBAN, RM
- MARTIN, MA
- MOLLA, E
- LOPEZANDREU, FJ;
European Journal Of Clinical Nutrition (p. S222-S223) - 1/1/1995
- ISSN 09543007
- iMarina
Roasting Effects on Dietary Fiber Composition of Cocoa Beans
- VALIENTE C., ESTEBAN R., MOLLÁ E., LÓPEZ?ANDRÉU F.
Journal Of Food Science (p. 123-124) - 1/1/1994
10.1111/j.1365-2621.1994.tb06914.x Ver en origen
- ISSN 00221147
Quality attributes of strawberry during ripening
- Montero, TM
- Molla, EM
- Esteban, RM
- LopezAndreu, FJ;
J Neuromuscul Dis (p. 239-250) - 1/1/1996
10.1016/0304-4238(96)00892-8 Ver en origen
- ISSN 03044238
Physicochemical properties and in vitro antidiabetic potential of fibre concentrates from onion by-products
- Benítez V., Mollá E., Martín-Cabrejas M.A., Aguilera Y., Esteban R.M.
Journal Of Functional Foods (p. 34-42) - 1/9/2017
10.1016/j.jff.2017.06.045 Ver en origen
- ISSN 17564646
Onion Products: Source of healthy compounds. Food Science and Technology
- Martin Cabrejas, M Angeles
- Molla Lorente, Esperanza
- Benitez Garcia, Vanesa
- Molla, E
- Martín Cabrejas, MA
- Aguilera, Y
- Esteban, RM
1/1/2011
- ISBN 9781594546235
- iMarina
Onion Products: Source of Healthy Compounds
- Benítez V., Mollá E., Martín-Cabrejas M., Aguilera Y., Francisco-Javier López Andréu, Esteban R.
(p. 1-26) - 1/2/2012
- ISBN 978-161942489-0
- iMarina
Sources of Fiber
- Esteban R., Mollá E., Benítez V.
Dietary Fiber For The Prevention Of Cardiovascular Disease: Fiber's Interaction Between Gut Micoflora, Sugar Metabolism, Weight Control And Cardiovascular Health (p. 121-146) - 13/7/2017
Influencia de la concentración de la disolución nutritiva sobre los rendimientos de Solanum melongena L
- Molla Lorente, Esperanza
- Zornoza Soto, Pilar
- Esteban Moreno, Rosa Maria
Nutrición Mineral En Plantas (p. 523-532) - 1/1/1988
- iMarina
Healthy properties from onion products
- Benítez V., Mollá E., Martín-Cabrejas M., Aguilera Y., Esteban R.
Healthy Properties From Onion Products (p. 145-162) - 1/1/2012
- iMarina
Estudio de la eliminación de alfa-galactósidos en el procesado industrial de garbanzos
- Benitez Garcia, Vanesa
- Aguilera Gutiérrez, Y
- Mollá Lorente, E
- Martín Cabrejas, MA
- López Andréu, F-J
- Ruíz Guerrero, R
- Esteban Álvarez, RM
Avances En Ciencia Y Tecnología De Los Alimentos En Los Inicios Del Siglo Xxi (p. 765-768) - 1/1/2005
- iMarina
EFFECTS OF INDUSTRIAL PROCESSING ON CONTENT AND PROPERTIES OF DIETARY FIBRE OF STRAWBERRY WASTES
- Martin Cabrejas, M Angeles
Total Food: Sustainability Of The Agri-Food Chain (p. 38-43) - 1/1/2010
- iMarina
Dietary fibre composition on different onion tissues
- Lopez Andreu, Fco Javier
- Jaime de Pablo, Laura
- Martin Cabrejas, M Angeles
Agri-Food Quality Ii, Quality Management Of Fruits And Vegetables (p. 297-299) - 1/1/1999
- iMarina
Changes on carbohydrates and microstructural characteristics in lentil as affected by thermal processing
- Molla Lorente, Esperanza
- Esteban Alvarez, Rosa Maria
Avances En Ciencia Y Tecnología De Los Alimentos En Los Inicios Del Siglo Xxi - 1/1/2005
- iMarina
By-products of food industries as source of dietary fibre
- Martin Cabrejas, M Angeles
Physico-Chemical Properties Of Dietary Fibre And Effect Of Processing On Micronutrients Availability (p. 29-31) - 1/1/1994
- iMarina
An overview of peanuts and their by-products: Production and chemical composition
- Aguilera Y., Benítez V., Esteban R., López-Andréu F., Mollá E., Martín-Cabrejas M.
Peanuts: Bioactivities And Allergies (p. 1-20) - 1/2/2013
- ISSN 9781624173875
- iMarina
Occurrence of bioactive phenolic compounds in dietary fiber fractions from lentils and dark beans
- Aguilera Gutierrez, Yolanda
- Molla Lorente, Esperanza
- Martin Cabrejas, M Angeles
1/1/2010
- iMarina
Nutritional evaluation of tropical grain legumes with potential for human and animal feeding
- Benitez Garcia, Vanesa
- Diaz, MF
- Molla, E
- Aguilera, Y
- López Andreu, FJ
- Esteban, RM
- Martín Cabrejas, MA
Consumer Protection Through Food Process Improvement & Innovation In The Real World. Food Waste & Wastewater (p. 72-79) - 9/3/2007
- ISBN 9789608855748
- iMarina
Influence of industrial dehydration on the phenolic compounds in chickpeas
- Martin Cabrejas, M Angeles
8/7/2008
- iMarina
How does affect thermal processing to functional properties of bean flours?
- Molla Lorente, Esperanza
- Esteban Alvarez, Rosa Maria
- Benitez Garcia, Vanesa
- Aguilera, Y
- Esteban, RM
- Sarmento, TR
- Molla, E
- López Andreu, FJ
- Martín Cabrejas, MA
Polish Journal Of Food And Nutrition Sciences - 6/7/2011
- ISSN 12300322
- iMarina
Evaluation of antinutritional factors and nitrogen compounds of selected pea cultivars (Pisum sativum L)
- Lopez Andreu, Fco Javier
- Martin Cabrejas, M Angeles
- Molla Lorente, Esperanza
Recent Advances Of Research In Antinutritional Factors In Legume Seeds And Oilseeds (p. 35-38) - 8/3/2004
- iMarina
Estudio del contenido de fibra alimentaria y fructooligosacáridos en distintas variedades de cebolla
- Benítez García, Vanesa
- Aguilera Gutiérrez, Yolanda
- Mollá Lorente, Esperanza
- Martín Cabrejas, María Angeles
- Esteban Álvarez, Rosa María
- López Andreu, F J
Changes On Carbohydrates And Microstructural Characteristics In Lentil As Affected By Thermal Processing (p. 113-116) - 29/5/2005
- iMarina
Estudio de la utilización de subproductos de diferentes variedades de cebolla como ingredientes funcionales
- Benítez García, Vanesa
- Aguilera Gutiérrez, Yolanda
- Mollá Lorente, Esperanza
- Martín Cabrejas, María Angeles
- Esteban Álvarez, Rosa María
- González, L
- López Andreu, F J
Alimentaria (Madrid) (p. 112-113) - 29/3/2006
- ISSN 03005755
- iMarina
Estudio de la fracción mineral de tres cultivares de berenjena
- Lopez Andreu, Fco Javier
- Molla Lorente, Esperanza
- Esteban Moreno, Rosa Maria
- Zornoza Soto, Pilar
12/10/1987
- iMarina
Effects of stabilization process on dietary fiber on intermediate onion by-products
- Molla Lorente, Esperanza
- Esteban Alvarez, Rosa Maria
- Benitez Garcia, Vanesa
- Aguilera, Y
- Molla, E
- Rodríguez-Garayar, M
- Torres, G
- Lopez-Andreu, FJ
- Martin-Cabrejas, MA
- Esteban, RM
Polish Journal Of Food And Nutrition Sciences - 6/7/2011
- ISSN 12300322
- iMarina
Effects of processing and thermal treatments on dietary fibre fractions of onion waste
- Benitez Garcia, Vanesa
- Molla, E
- Martín Cabrejas, MA
- Aguilera, Y
- López Andreu, FJ
- Esteban, RM
Consumer Protection Through Food Process Improvement & Innovation In The Real World. Food Waste & Wastewater (p. 446-451) - 9/3/2007
- iMarina
Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.
Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.
Valoración de subproductos y excedentes de cebolla (allium cepa L) obtención de ingredientes alimentarios con alto contenido en fibra y fructooligosacáridos.
- Esteban Alvarez, Rosa Maria (Investigador/a)
- Martin Cabrejas, M Angeles (Investigador/a)
- Molla Lorente, Esperanza (Investigador/a)
- Lopez Andreu, Fco Javier (Investigador principal (IP))
Ejecución: 12-01-2003 - 30-11-2006
- iMarina
Valoración de la pared celular, como criterio de calidad de leguminosas crudas y procesadas.
- Martin Cabrejas, M Angeles (Investigador/a)
- Molla Lorente, Esperanza (Investigador/a)
- Esteban Alvarez, Rosa Maria (Investigador principal (IP))
Ejecución: 01-01-2009 - 31-10-2012
- iMarina
Revalorización de subproductos de la industria alimentaria como fuente de compuestos bioactivos útiles para la mitigación de la infección humana por Helicobacter pylori
- Molla, Esperanza (Investigador/a)
- Esteban, Rosa Mª (Investigador/a)
- Martínez Rodríguez, Adolfo (Investigador principal (IP))
- Prodanov Prodanov, Marin (Investigador/a)
Ejecución: 01-01-2018 - 31-12-2021
- iMarina
Polifenoles no extraíbles y fibra maillarizada en pan: estudio estructural y metabolómico.
- Molla Lorente, Esperanza (Investigador principal (IP))
- Aguilera Gutierrez, Yolanda (Investigador principal (IP))
Ejecución: 01-01-2012 - 31-12-2015
- iMarina
Funcionalidad de los tejidos vegetales sometidos a altas presiones: estudio de la mejora en la bioaccesibilidad de sus compuestos bioactivos
- Martin Cabrejas, M Angeles (Investigador principal (IP))
- Cano Dolado, Maria del Pilar (Investigador principal (IP))
- Molla Lorente, Esperanza (Investigador/a)
Ejecución: 01-01-2008 - 31-12-2012
- iMarina
Contrato según Artículo 83 LOU con cláusula de confidencialidad
- Molla, Esperanza (Investigador/a)
- Esteban Alvarez, Rosa Maria (Investigador principal (IP))
- Lopez-Rayo, Sandra (Investigador/a)
- Lucena Marotta, Juan Jose (Investigador principal (IP))
Ejecución: 01-06-2019 - 30-09-2020
Tipo: Regional
Importe financiado: 85369,95 Euros.
- iMarina
Tratamiento de caqui con altas presiones hidrostáticas: Evaluación de parámetros que caracterizan la pared celular
- Molla Lorente, Esperanza (Autor o Coautor)
- Benitez Garcia, Vanesa (Miembro del tribunal)
- Martin Cabrejas, M Angeles (Director)
- M Ángeles Martín Cabrejas (Director)
- Esteban Alvarez, Rosa Maria (Autor o Coautor)
- Rosa María Esteban Álvarez (Director)
- Esperanza Mollá Lorente (Director)
- Montserrat Dueñas Patón (Director)
- Juana M. Frías Arevalillo (Director)
- Araceli Redondo Cuenca (Director) Doctorando: Maria Rodriguez Garayar
1/1/2016
- iMarina
Respuesta de la pared celular y carbohidratos no estructurales de la cebolla al tratamiento por altas presiones hidrostáticas
- Aguilera Gutierrez, Yolanda (Autor o Coautor)
- Martin Cabrejas, M Angeles (Autor o Coautor)
- Molla Lorente, Esperanza (Autor o Coautor)
- Esperanza Mollá Lorente (Director)
- Vanesa Benítez García (Director)
- Benitez Garcia, Vanesa (Autor o Coautor)
- Rosa María Esteban Álvarez (Director) Doctorando: Gussiel Torres Camacho
1/1/2013
- iMarina
Manjares para los Kami: Alimentos rituales en el Japón protohistórico. Épocas Yayoi (1000/900 a.n.e. - 250/300 a.n.e.) y Kofun (250/300 - 710 d.n.e.)
- Molla Lorente, Esperanza (Autor o Coautor)
- Dominguez Monedero, Adolfo Jeronimo (Director)
- Abad de los Santos, Rafael (Director) Doctorando: Muñoz Fernández, Irene M.
4/9/2020
- iMarina
Incidencia de tratamientos hormonales de giberelinas sobre la calidad de frutos de fresa (Fragaria ananassa) durante la maduración
- Lopez Andreu, Fco Javier (Autor o Coautor)
- Esperanza Mollá Lorente (Director)
- F (Director) Doctorando: Teresa Montero Malillos
12/7/1996
- iMarina
Impacto del procesamiento sobre la pared celular y las propiedades hipoglucémicas y tecnofuncionales de leguminosas
- Molla Lorente, Esperanza (Autor o Coautor)
- Thaise Rachel Sarmento (Director)
- Esteban Alvarez, Rosa Maria (Autor o Coautor)
- Aguilera Gutierrez, Yolanda (Autor o Coautor) Doctorando: Thaise Rachel Sarmento
1/1/2012
- iMarina
Harinas de leguminosas deshidratadas caracterización nutricional y valoración de sus propiedades tecnofuncionales
- Esteban Alvarez, Rosa Maria (Director)
- Martin Cabrejas, M Angeles (Director) Doctorando: AGUILERA GUTIERREZ, YOLANDA
14/1/2010
- iMarina
Estudio sobre la nutrición, desarrollo y maduración de frutos de Solanum melogena L.
- Lopez Andreu, Fco Javier (Autor o Coautor)
- Rosa María Esteban Álvarez (Director)
- Molla Lorente, Esperanza (Autor o Coautor)
- F (Director)
- Esteban Alvarez, Rosa Maria (Director)
- López Andreu, F. J. (Director) Doctorando: Mollá Lorente, Esperanza
1/1/1988
- iMarina
Estudio de la composición de fibra alimentaria en cacao crudo y procesado ensayos in vitro sobre la capacidad de retención de minerales
- Molla Lorente, Esperanza (Autor o Coautor)
- Rosa María Esteban Álvarez (Director)
- Esperanza Mollá Lorente (Director) Doctorando: María Cruces Valiente Moreno
26/4/1995
- iMarina
Caracterización de subproductos de cebolla como fuente de fibra alimentaria y otros compuestos bioactivos
- Martin Cabrejas, M Angeles (Autor o Coautor)
- Benitez Garcia, Vanesa (Autor o Coautor)
- Molla Lorente, Esperanza (Autor o Coautor)
- Molla Lorente, Esperanza (Director)
1/1/2011
- iMarina
Aportaciones al estudio de la calidad panificable de trigos y harinas
- Lopez Andreu, Fco Javier (Autor o Coautor)
- Molla Lorente, Esperanza (Autor o Coautor)
- Rosa María Esteban Álvarez (Director)
- F (Director) Doctorando: María del Carmen Moros Blasco
1/1/2006
- iMarina
Este/a investigador/a no tiene patentes o licencias de software.
Perfiles de investigador/a
-
ORCID
-
Publons
-
Scopus Author ID
-
Dialnet id