Prodanov Prodanov, Marin marin.prodanov@uam.es
Actividades
- Artículos 49
- Libros 1
- Capítulos de libro 4
- Congresos 6
- Documentos de trabajo 0
- Informes técnicos 0
- Proyectos de investigación 5
- Tesis dirigidas 4
- Patentes o licencias de software 4
affron®, a standardised extract from saffron (Crocus sativus L.) for the treatment of youth anxiety and depressive symptoms: A randomised, double-blind, placebo-controlled study
- Lopresti A
- Drummond P
- Inarejos-García A
- Prodanov M
Journal Of Affective Disorders (p. 349-357) - 1/5/2018
10.1016/j.jad.2018.02.070 Ver en origen
- ISSN 01650327
affron® a novel saffron extract (Crocus sativus L.) improves mood in healthy adults over 4 weeks in a double-blind, parallel, randomized, placebo-controlled clinical trial
- Kell G
- Rao A
- Beccaria G
- Clayton P
- Inarejos-García A
- Prodanov M
Complementary Therapies In Medicine (p. 58-64) - 1/8/2017
10.1016/j.ctim.2017.06.001 Ver en origen
- ISSN 09652299
affron (R) eye, a natural extract of saffron (Crocus sativus L.) with colorant properties as novel replacer of saffron stigmas in culinary and food applications
- Almodovar, P.
- Prodanov, M.
- Arrunada, O.
- Inarejos-Garcia, A. M.;
International Journal Of Gastronomy And Food Science (p. 1-5) - 1/7/2018
10.1016/j.ijgfs.2018.03.001 Ver en origen
- ISSN 1878450X
Why proanthocyanidins elute at increasing order of molecular masses when analysed by normal phase high performance liquid chromatography? Considerations of use
- Guerrero-Hurtado E
- Gutiérrez-Docio A
- Fiedorowicz R
- Mollá E
- Reglero G
- Prodanov M
Journal Of Chromatography a - 10/5/2023
10.1016/j.chroma.2023.463957 Ver en origen
- ISSN 00219673
Vitamin stability and growth of psychrotrophic bacteria in refrigerated raw milk acidified with carbon dioxide
- Sierra I, Prodanov M, Calvo M, Olano A, Vidal-Valverde C
Journal Of Food Protection (p. 1305-1310) - 1/12/1996
10.4315/0362-028x-59.12.1305 Ver en origen
- ISSN 0362028X
Valorisation of Grape Stems as a Source of Phenolic Antioxidants by Using a Sustainable Extraction Methodology
- Nieto, Juan Antonio
- Santoyo, Susana
- Prodanov, Marin
- Reglero, Guillermo
- Jaime, Laura;
Foods - 1/5/2020
10.3390/foods9050604 Ver en origen
- ISSN 23048158
Ultrafiltration as alternative purification procedure for the characterization of low and high molecular-mass phenolics from almond skins
- Prodanov M, Garrido I, Vacas V, Lebrón-Aguilar R, Dueñas M, Gómez-Cordovés C, Bartolomé B
Analytica Chimica Acta (p. 241-51) - 25/2/2008
10.1016/j.aca.2007.12.040 Ver en origen
- ISSN 00032670
Tangential-flow membrane clarification of Malvar (Vitis vinifera L.) wine: Incidence on chemical composition and sensorial expression
- Prodanov, M.
- Aznar, M.
- Cabellos, J.M.
- Vacas, V.
- López, F.
- Hernández, M.T.
- Estrella, M.I.
Oeno One (p. 741-755) - 1/1/2019
Editor: Vigne et Vin Publications Internationales
10.20870/oeno-one.2019.53.4.2480 Ver en origen
- ISSN 24941271
- ISSN/ISBN 2494-1271
Supplementation with a Carob (Ceratonia siliqua L
- de la Fuente-Fernández M, González-Hedström D, Amor S, Tejera-Muñoz A, Fernández N, Monge L, Almodóvar P, Andrés-Delgado L, Santamaría L, Prodanov M, Inarejos-García AM, García-Villalón AL, Granado M
Antioxidants - 1/4/2020
- ISSN 20763921
- iMarina
Study of red wine neuroprotection on astrocytes
- Gómez-Serranillos, M.P.
- Martín, S.
- Ortega, T.
- Palomino, O.M.
- Prodanov, M.
- Vacas, V.
- Hernández, T.
- Estrella, I.
- Carretero, M.E.
Plant Foods for Human Nutrition (p. 238-243) - 1/11/2009
10.1007/s11130-009-0137-9 Ver en origen
- ISSN 09219668
- ISSN/ISBN 0921-9668
Tecnologías de separación por membranas para la revalorización de subproductos alimenticios
- Pródanov, Marín
Retos Medioambientales De La Industria Alimentaria (p. 103-124) - 1/1/2012
- iMarina
Propiedades antibacterianas, antioxidantes y anti-inflamatorias de extractos de hoja de olivo frente a cepas de Helicobacter pylori resistentes aantibióticos
- Silván Jiménez, Jose Manuel
- Guerrero, E
- Gutiérrez Docio, A
- Alarcón, Teresa
- Pródanov, Marín
- Martínez Rodríguez, A J
Microbiología De Los Alimentos Bajo El Concepto De One Health: Libro De Comunicaciones (p. 24-25) - 1/1/2022
- iMarina
Evaluación del contenido de compuestos fenólicos en orujos de uva
- Prodanov Prodanov, Marin
Entre La Tradición Y La Innovación (p. 247-258) - 1/1/2001
- iMarina
Estudio de un método de extracción para la valoración del contenido fenólico en hollejos de uva
- Alonso Díaz Marta, Gonzalo L
- Pródanov, Marín
- Domínguez, J A
- Blázquez, I
Xxii Jornadas De Viticultura Y Enología De La Tierra De Barros [Celebradas En] Almendralejo Del 8 Al 12 De Mayo De 2000 (p. 583-592) - 1/1/2001
- iMarina
Pressurized liquid extraction of antioxidant polyphenols from grape seeds using response surface methodology
- Reglero Rada, Guillermo J
- Nieto Fuentes, Juan Antonio
- Amador Rojo, Beatriz
- Santoyo Diez, Susana
- Prodanov Prodanov, Marin
- Jaime de Pablo, Laura
17/10/2011
- iMarina
Oxidative stabilization of linseed oil by industrial grape (Vitis vinifera, L.) by-products
- Inarejos Garcia, A M
- Sanchez Gomez, A M
- Martin, D
- Imbesi, T
- Prodanov, M
- Mancebo Campos, V
- Torres, C
- Reglero, G
Annals Of Nutrition And Metabolism (p. 1659-1659) - 15/9/2013
- ISSN 02506807
- iMarina
Optimization of antioxidant compounds extraction from grape stem by pressurized liquids using response surface methodology
- Reglero Rada, Guillermo J
- Nieto Fuentes, Juan Antonio
- Amador Rojo, Beatriz
- Santoyo Diez, Susana
- Prodanov Prodanov, Marin
- Jaime de Pablo, Laura
6/7/2011
- iMarina
Olive Leaf Extracts as a Source of Antibacterial Compounds against Campylobacter spp. Strains Isolated from the Chicken Food Chain
- Silvan, Jose Manuel
- Casado, Rodrigo
- Villalva, Marisol
- Diaz, Soledad
- Gutierrez-Docio, Alba
- Guerrero-Hurtado, Esperanza
- Prodanov, Marin
- Martinez-Rodriguez, Adolfo J.
The 2nd International Electronic Conference On Foods - "Future Foods And Food Technologies For A Sustainable World" - 6/6/2021
Experimental design for antioxidant compounds extraction from grape stems by pressurized liquids
- Reglero Rada, Guillermo J
- Nieto Fuentes, Juan Antonio
- Amador Rojo, Beatriz
- Santoyo Diez, Susana
- Prodanov Prodanov, Marin
- Jaime de Pablo, Laura
17/10/2011
- iMarina
Characterization of the volatile fraction of young wines from the Denomination of Origin Vinos de Madrid (Spain)
- Gil, M
- Cabellos, JM
- Arroyo, T
- Prodanov, M;
Analytica Chimica Acta (p. 145-153) - 23/3/2006
10.1016/j.aca.2005.11.060 Ver en origen
- ISSN 00032670
Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.
Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.
Revalorización de subproductos de la industria alimentaria como fuente de compuestos bioactivos útiles para la mitigación de la infección humana por Helicobacter pylori
- Molla, Esperanza (Investigador/a)
- Esteban, Rosa Mª (Investigador/a)
- Martínez Rodríguez, Adolfo (Investigador principal (IP))
- Prodanov Prodanov, Marin (Investigador/a)
Ejecución: 01-01-2018 - 31-12-2021
- iMarina
Procesos de obtención de alimentos funcionales a partir de vino.
- Fornari Reale, Tiziana (Investigador/a)
- Rodriguez Garcia-Risco, Monica (Investigador/a)
- Prodanov Prodanov, Marin (Investigador/a)
- Marin Martin, Francisco Ramon (Investigador/a)
- Soler Rivas, Cristina (Investigador/a)
- Aurelio Ocaña Fuentes (Investigador/a)
- Reglero Rada, Guillermo J (Investigador principal (IP))
Ejecución: 10-01-2007 - 04-04-2011
- iMarina
Fraccionamiento biodirigido de Alpechines de Olea Europea l. y extractos de Penicillium Oxalicum y Moringa Oleifera l. para la obtención de Bioplaguicidas
- Prodanov Prodanov, Marin (Investigador principal (IP))
Ejecución: 01-01-2018 - 31-12-2022
Tipo: Nacional
Importe financiado: 115405,00 Euros.
- iMarina
Diseño y validación de ingredientes activos para el desarrollo de alimentos funcionales.
- Jaime de Pablo, Laura (Investigador/a)
- González Lorente, María Montserrat (Investigador/a)
- Fornari Reale, Tiziana (Investigador/a)
- Rodriguez Garcia-Risco, Monica (Investigador/a)
- Herrero Calleja, Miguel (Investigador/a)
- Prodanov Prodanov, Marin (Investigador/a)
- Torres Olivares, Carlos Fernando (Investigador/a)
- Reglero Rada, Guillermo J (Investigador principal (IP))
Ejecución: 01-01-2010 - 31-12-2013
- iMarina
Optimización de la germinación de variedades ecuatorianas de arroz integral para la obtención de alimentos con alto valor nutritivo y funcional
- Martin Cabrejas, M Angeles (Autor o Coautor)
- Juana M. Frías Arevalillo (Director)
- Cristina Martínez-Villaluenga (Director)
- Lourdes Amigo Garrido (Director)
- M Ángeles Martín Cabrejas (Director)
- Rosa María Esteban Álvarez (Director)
- Marín Pródanov (Director)
- Elena Peñas Pozo (Director)
- María López Jurado (Director)
- Ana Belén Martin Diana (Director) Doctorando: Patricio Javier Cáceres Costales
1/1/2015
- iMarina
Evaluación del potencial fenólico de hollejos de uva para la obtención de extractos colorantes
- Gonzalo L (Director)
- Marín Pródanov (Director) Doctorando: Inmaculada Blázquez Rojas
1/1/2005
- iMarina
Enzymatic obtainment of pectin and pectic oligosaccharides from artichoke by-products. Structural characterization and functional evaluation through machine learning
- Montilla Corredera, Antonia (Director)
- Corzo Sánchez, Nieves (Director)
- Prodanov Prodanov, Marin (Tutor) Doctorando: Sabater Sánchez, Carlos
22/11/2019
- iMarina
Procedimientos para el aprovechamiento integral de la oliva para el tránsito de la almazara a la economía circular de bajo impacto ambiental
- Prodanov Prodanov, Marin (Autor o Coautor)
1/7/2023
- iMarina
Procedimiento para la obtención de extracto de lúpulo y extracto obtenido
- Soler Rivas, Cristina (Inventores/autores/obtentores)
- Santoyo Diez, Susana (Inventores/autores/obtentores)
- Ruiz Rodriguez, Alejandro (Inventores/autores/obtentores)
- Rodriguez Garcia-Risco, Monica (Inventores/autores/obtentores)
- Reglero Rada, Guillermo J (Inventores/autores/obtentores)
- Prodanov Prodanov, Marin (Inventores/autores/obtentores)
- Marin Martin, Francisco Ramon (Inventores/autores/obtentores)
- Jaime de Pablo, Laura (Inventores/autores/obtentores)
- Gil Ramirez, Alicia (Inventores/autores/obtentores)
- Fornari Reale, Tiziana (Inventores/autores/obtentores)
30/1/2013
- iMarina
Functional Heart-Healthy Drink Containing Wine and Extracts of Hops
- Reglero Rada, Guillermo J (Autor o Coautor)
- Fornari, T (Autor o Coautor)
- Marin Martin, F (Autor o Coautor)
- Prodanov, M (Autor o Coautor)
- Ruiz-Rodriguez, A (Autor o Coautor)
- Soler-Rivas, C (Autor o Coautor)
- Jaime de Pablo, Laura (Autor o Coautor)
- Santoyo, S (Autor o Coautor)
- Arranz, E (Autor o Coautor)
- Rodríguez García-Risco, M (Autor o Coautor)
- Gil-Ramirez, A (Autor o Coautor)
15/6/2012
- iMarina
Bebida funcional cardiosaludable de vino y extractos de lúpulo
- Soler Rivas, Cristina (Inventores/autores/obtentores)
- Santoyo Diez, Susana (Inventores/autores/obtentores)
- Ruiz Rodriguez, Alejandro (Inventores/autores/obtentores)
- Rodriguez Garcia-Risco, Monica (Inventores/autores/obtentores)
- Reglero Rada, Guillermo J (Inventores/autores/obtentores)
- Prodanov Prodanov, Marin (Inventores/autores/obtentores)
- Marin Martin, Francisco Ramon (Inventores/autores/obtentores)
- Jaime de Pablo, Laura (Inventores/autores/obtentores)
- Gil Ramirez, Alicia (Inventores/autores/obtentores)
- Fornari Reale, Tiziana (Inventores/autores/obtentores)
16/6/2011
- iMarina
Perfiles de investigador/a
-
ORCID
-
Scopus Author ID
-
Dialnet id