Castro Puyana, María

Actividades

Revalorization of Neochloris oleoabundans biomass as source of biodiesel by concurrent production of lipids and carotenoids

  • Urreta, I.
  • Ikaran, Z.
  • Janices, I.
  • Ibañez, E.
  • Castro-Puyana, M.
  • Castañón, S.
  • Suárez-Alvarez, S.
... Ver más Contraer

Algal Research (p. 16-22) - 2014

Editor: Elsevier

10.1016/j.algal.2014.05.001 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 2211-9264

Separation and identification of peptides in hydrolysed protein extracts from edible macroalgae by HPLC-ESI-QTOF/MS

  • Pérez-Míguez, R.
  • Plaza, M.
  • Castro-Puyana, M.
  • Marina, M.L.

Algal Research - 2019

Editor: Elsevier B.V.

10.1016/j.algal.2019.101465 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 2211-9264

Rapid and simultaneous determination of polychlorinated biphenyls and their main metabolites (hydroxylated and methyl sulfonyl) by gas chromatography coupled to mass spectrometry: Comparison of different ionisation modes

  • Castro-Puyana, M.
  • Herrero, L.
  • González, M.J.
  • Gómara, B.

Analytica Chimica Acta (p. 148-154) - 2013

10.1016/j.aca.2013.05.045 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 0003-2670

Metabolomics, peptidomics and proteomics applications of capillary electrophoresis-mass spectrometry in Foodomics: A review

  • Ibáñez, C.
  • Simó, C.
  • García-Cañas, V.
  • Cifuentes, A.
  • Castro-Puyana, M.

Analytica Chimica Acta (p. 1-13) - 2013

Editor: Elsevier

10.1016/j.aca.2013.07.042 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 1873-4324

Chiral Discrimination of DL-Amino Acids by Trapped Ion Mobility Spectrometry after Derivatization with (+)-1-(9-Fluorenyl)ethyl Chloroformate

  • Pérez-Míguez, R.
  • Bruyneel, B.
  • Castro-Puyana, M.
  • Marina, M.L.
  • Somsen, G.W.
  • Domínguez-Vega, E.

Analytical Chemistry (p. 3277-3285) - 2019

Editor: American Chemical Society

10.1021/acs.analchem.8b03661 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 1520-6882

Quenched phosphorescence as alternative detection mode in the chiral separation of methotrexate by electrokinetic chromatography

  • Castro-Puyana, M.
  • Lammers, I.
  • Buijs, J.
  • Gooijer, C.
  • Ariese, F.

Analytical and Bioanalytical Chemistry (p. 2913-2919) - 2011

Editor: Springer Verlag

10.1007/s00216-011-4991-6 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 1618-2650

A non-targeted metabolomic approach based on reversed-phase liquid chromatography–mass spectrometry to evaluate coffee roasting process

  • Pérez-Míguez, R.
  • Sánchez-López, E.
  • Plaza, M.
  • Castro-Puyana, M.
  • Marina, M.L.

Analytical and Bioanalytical Chemistry (p. 7859-7870) - 2018

Editor: Springer Verlag

10.1007/s00216-018-1405-z Ver en origen

  • ISSN/ISBN 1618-2650

Optimization of clean extraction methods to isolate carotenoids from the microalga Neochloris oleoabundans and subsequent chemical characterization using liquid chromatography tandem mass spectrometry

  • Castro-Puyana, M.
  • Herrero, M.
  • Urreta, I.
  • Mendiola, J.A.
  • Cifuentes, A.
  • Ibáñez, E.
  • Suárez-Alvarez, S.
... Ver más Contraer

Analytical and Bioanalytical Chemistry (p. 4607-4616) - 2013

Editor: Springer Verlag

10.1007/s00216-012-6687-y Ver en origen

  • ISSN/ISBN 1618-2650

Simultaneous enantioselective separation of polychlorinated biphenyls and their methyl sulfone metabolites by heart-cut MDGC: Determination of enantiomeric fractions in fish oils and cow liver samples

  • Pérez-Ferńandez, V.
  • Castro-Puyana, M.
  • González, M.J.
  • Marina, M.L.
  • García, M.Á.
  • Gómara, B.

Chirality (p. 577-583) - 2012

10.1002/chir.22062 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 0899-0042

Enantioseparation by Capillary Electrophoresis Using Ionic Liquids as Chiral Selectors

  • Greño, M.
  • Marina, M.L.
  • Castro-Puyana, M.

Critical Reviews in Analytical Chemistry (p. 429-446) - 2018

Editor: Taylor and Francis Ltd.

10.1080/10408347.2018.1439365 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 1547-6510

Estrategias avanzadas para la mejora de la calidad, la seguridad y la funcionalidad de los alimentos

  • María Luisa Marina Alegre (coord.)
  • María Castro Puyana (coord.)
  • Merichel Plaza (coord.)

2021

Editor: Editorial Universidad de Alcalá

  • ISSN/ISBN 978-84-18254-33-8

Advanced Analytical Tools to Reveal Food-Health Associations

  • Castro-Puyana, M.
  • Marina, M.L.

Comprehensive Foodomics (p. 542-557) - 2020

Editor: Elsevier

10.1016/b978-0-08-100596-5.22897-7 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 9780128163962

Electrophoresis | capillary electrophoresis: Chiral separations

  • Sánchez-López, E.
  • Castro-Puyana, M.
  • Marina, M.L.

Encyclopedia of Analytical Science (p. 334-345) - 2019

Editor: Elsevier

10.1016/b978-0-12-409547-2.13964-2 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 9780081019849

Supercritical Fluid Extraction

  • Ibáñez, E.
  • Mendiola, J.A.
  • Castro-Puyana, M.

Encyclopedia of Food and Health (p. 227-233) - 2015

Editor: Elsevier Inc.

10.1016/b978-0-12-384947-2.00675-9 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 9780123849472

Detección de adulteraciones: fraudes

  • Samuel Bernardo Bermejo
  • María Castro Puyana

Estrategias avanzadas para la mejora de la calidad, la seguridad y la funcionalidad de los alimentos (p. 209-223) - 2021

Editor: Editorial Universidad de Alcalá

  • ISSN/ISBN 978-84-18254-33-8

Aminoácidos, vitaminas y fibra

  • María Castro Puyana
  • María Luisa Marina Alegre

Estrategias avanzadas para la mejora de la calidad, la seguridad y la funcionalidad de los alimentos (p. 87-106) - 2021

Editor: Editorial Universidad de Alcalá

  • ISSN/ISBN 978-84-18254-33-8

Green Foodomics

  • Mendiola, J.A.
  • Castro-Puyana, M.
  • Herrero, M.
  • Ibáñez, E.

Foodomics: Advanced Mass Spectrometry in Modern Food Science and Nutrition (p. 471-506) - 2013

Editor: John Wiley and Sons

10.1002/9781118537282.ch18 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 9781118169452

MS-based Metabolomics Approaches for Food Safety, Quality, and Traceability

  • Castro-Puyana, M.
  • Mendiola, J.A.
  • Ibáñez, E.
  • Herrero, M.

Foodomics: Advanced Mass Spectrometry in Modern Food Science and Nutrition (p. 453-470) - 2013

Editor: John Wiley and Sons

10.1002/9781118537282.ch17 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 9781118169452

Subcritical water extraction of bioactive components from algae

  • Castro-Puyana, M.
  • Herrero, M.
  • Mendiola, J.A.
  • Ibáñez, E.

Functional Ingredients from Algae for Foods and Nutraceuticals (p. 534-560) - 2013

Editor: Elsevier Ltd.

10.1533/9780857098689.3.534 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 9780857095121

Pressure hot water processing of food and natural products

  • Plaza, M.
  • Castro-Puyana, M.
  • Marina, M.L.

Green Food Processing Techniques: Preservation, Transformation and Extraction (p. 193-220) - 2019

Editor: Elsevier

10.1016/b978-0-12-815353-6.00007-0 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 9780128153536

Compositional Analysis of Foods

  • Herrero, M.
  • Castro-Puyana, M.
  • Ibáñez, E.
  • Cifuentes, A.

Liquid Chromatography: Applications (p. 295-317) - 2013

Editor: Elsevier Inc.

10.1016/b978-0-12-415806-1.00011-5 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 9780124158061

Líquidos iónicos y ciclodextrinas como selectores quirales para la separación enatiomérica de homocisteína

  • Maider Greño
  • María Luisa Marina Alegre
  • María Castro Puyana

Séptimas Jornadas de Jóvenes Investigadores de la Universidad de Alcalá: Ciencias e Ingenierías (p. 269-276) - 2019

Editor: Editorial Universidad de Alcalá

  • ISSN/ISBN 978-84-17729-43-1

Desarrollo de una plataforma metabólica por LC-MS para la evaluación del proceso de tostación del café

  • Raquel Pérez Miguez
  • Elena Sánchez López
  • Merichel Plaza
  • María Castro Puyana
  • María Luisa Marina Alegre

Séptimas Jornadas de Jóvenes Investigadores de la Universidad de Alcalá: Ciencias e Ingenierías (p. 277-284) - 2019

Editor: Editorial Universidad de Alcalá

  • ISSN/ISBN 978-84-17729-43-1

Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.

Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.

Este/a investigador/a no tiene proyectos de investigación.

Este/a investigador/a no tiene tesis dirigidas.

Este/a investigador/a no tiene patentes o licencias de software.

Última actualización de los datos: 24/04/24 13:00