García López, María Concepción

Actividades

Evaluation of liquid-liquid microextraction using polypropylene microporous membranes for the determination of organophosphorus flame retardants and plasticizers in water samples

  • García-López, M.
  • Rodríguez, I.
  • Cela, R.

Analytica Chimica Acta (p. 145-153) - 2008

10.1016/j.aca.2008.07.026 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 0003-2670

Rapid separation of soybean and cereal (wheat, corn, and rice) proteins in complex mixtures: Application to the selective determination of the soybean protein content in commercial cereal-based products

  • Castro-Rubio, A.
  • García, M.C.
  • Marina, M.L.

Analytica Chimica Acta (p. 28-34) - 2006

10.1016/j.aca.2005.10.076 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 0003-2670

Reversed-phase high-performance liquid chromatography applied to the determination of soybean proteins in commercial heat-processed meat products

  • García, Ma.C.
  • Domínguez, M.
  • García-Ruiz, C.
  • Marina, Ma.L.

Analytica Chimica Acta (p. 215-220) - 2006

10.1016/j.aca.2005.11.074 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 0003-2670

Mixed-mode solid-phase extraction followed by acetylation and gas chromatography mass spectrometry for the reliable determination of trans-resveratrol in wine samples

  • Montes, R.
  • García-López, M.
  • Rodríguez, I.
  • Cela, R.

Analytica Chimica Acta (p. 47-53) - 2010

10.1016/j.aca.2010.05.021 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 0003-2670

Development of an ultra-high performance liquid chromatography analytical methodology for the profiling of olive (Olea europaea L.) pulp proteins

  • Esteve, C.
  • Del Río, C.
  • Marina, M.L.
  • García, M.C.

Analytica Chimica Acta (p. 129-134) - 2011

10.1016/j.aca.2011.02.005 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 0003-2670

A sustainable approach for the extraction of cholesterol-lowering compounds from an olive by-product based on CO2-expanded ethyl acetate

  • Vásquez-Villanueva, R.
  • Plaza, M.
  • García, M.C.
  • Turner, C.
  • Marina, M.L.

Analytical and Bioanalytical Chemistry (p. 5885-5896) - 2019

Editor: Springer Verlag

10.1007/s00216-019-01970-4 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 1618-2650

Trends and recent applications of matrix solid-phase dispersion

  • García-López, M.
  • Canosa, P.
  • Rodríguez, I.

Analytical and Bioanalytical Chemistry (p. 963-974) - 2008

10.1007/s00216-008-1898-y Ver en origen

  • ISSN/ISBN 1618-2642

Sulfonate-terminated carbosilane dendron-coated nanotubes: a greener point of view in protein sample preparation

  • González-García, E.
  • Gutiérrez Ulloa, C.E.
  • de la Mata, F.J.
  • Marina, M.L.
  • García, M.C.

Analytical and Bioanalytical Chemistry (p. 5337-5348) - 2017

Editor: Springer Verlag

10.1007/s00216-017-0479-3 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 1618-2650

Proof of concept of a “greener” protein purification/enrichment method based on carboxylate-terminated carbosilane dendrimer-protein interactions

  • González-García, E.
  • Maly, M.
  • de la Mata, F.J.
  • Gómez, R.
  • Marina, M.L.
  • García, M.C.

Analytical and Bioanalytical Chemistry (p. 7679-7687) - 2016

Editor: Springer Verlag

10.1007/s00216-016-9864-6 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 1618-2650

Magnetic nanoparticles coated with carboxylate-terminated carbosilane dendrons as a reusable and green approach to extract/purify proteins

  • Prados, I.M.
  • Barrios-Gumiel, A.
  • de la Mata, F.J.
  • Marina, M.L.
  • García, M.C.

Analytical and Bioanalytical Chemistry (p. 1677-1689) - 2022

Editor: Springer Science and Business Media Deutschland GmbH

10.1007/s00216-021-03794-7 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 1618-2650

Este/a investigador/a no tiene libros.

HPLC of food proteins

  • Esteve, C.
  • Marina, M.L.
  • García, M.C.

Food Analysis by HPLC, Third Edition (p. 97-137) - 2012

Editor: CRC Press

10.1201/b13024 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 9781439830840

Detection of adulterations: Addition of foreign proteins

  • López, M.C.G.
  • Alegre, M.L.M.

Handbook of Muscle Foods Analysis (p. 741-766) - 2008

Editor: CRC Press

  • ISSN/ISBN 9781420045291

Detection of adulterations: Addition of foreign proteins

  • López, M.C.G.
  • Alegre, M.L.M.

Handbook of Processed Meats and Poultry Analysis (p. 571-600) - 2008

Editor: CRC Press

  • ISSN/ISBN 9781420045314

Evaluación de competencias: trabajo en equipo

  • Carmen García Ruiz
  • M. Concepción García López

Innovar en la enseñanza universitaria (p. 213-222) - 2010

Editor: Biblioteca Nueva

  • ISSN/ISBN 978-84-9940-091-4

Propuesta de una metodología docente para el seguimiento y evaluación del Trabajo de Fin de Grado en Ciencias Experimentales

  • Alberto Escarpa Miguel
  • María Paz San Andrés Lledó
  • María Castro Puyana
  • Antonio Luis Crego Navazo
  • Ana María Díaz Pascual
  • María José Gil García
  • María Blanca Ruiz Zapata
  • M. Concepción García López
  • Soledad Vera López
  • María Ángeles García González
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Nuevas apuestas educativas [Recurso electrónico]: entre la docencia presencial y la innovación tecnológica (p. 201-209) - 2017

Editor: Editorial Universidad de Alcalá

  • ISSN/ISBN 978-84-16978-11-3

Application of high-voltage electrical discharges to the recovery of phenolic compounds from winery wastes

  • Hernández-Corroto, E.
  • Marina, M.L.
  • García, M.C.

Processing of Food Products and Wastes with High Voltage Electrical Discharges (p. 95-119) - 2023

Editor: Elsevier

10.1016/b978-0-323-95403-7.00006-4 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 9780323954037

Novel Applications of Protein By-Products in Biomedicine

  • García, M.C.
  • Orellana, J.M.
  • Marina, M.L.

Protein Byproducts: Transformation from Environmental Burden Into Value-Added Products (p. 193-211) - 2016

Editor: Elsevier Inc.

10.1016/b978-0-12-802391-4.00011-2 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 9780128023914

Detection of adulterations: Addition of foreign proteins

  • López, M.C.G.
  • Alegre, M.L.M.

Safety Analysis of Foods of Animal Origin (p. 155-185) - 2016

Editor: CRC Press

  • ISSN/ISBN 9781138112216

Apricot

  • González-García, E.
  • Marina, M.L.
  • García, M.C.

Valorization of Fruit Processing By-products (p. 43-65) - 2020

Editor: Elsevier

10.1016/b978-0-12-817106-6.00003-4 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 9780128173732

Determination of bioactive compounds in ten cultivars of onions from Aragón and Castilla y León

  • Collado-Fernández, M.
  • López, M.

Acta Horticulturae (p. 1019-1024) - 2018

Editor: International Society for Horticultural Science

10.17660/actahortic.2018.1194.145 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 0567-7572

Characterization of protein fractions from Bt-transgenic and non-transgenic maize varieties using perfusion and monolithic RP-HPLC. Maize differentiation by multivariate analysis

  • Rodríguez-Nogales, J.M.
  • Cifuentes, A.
  • García, M.C.
  • Marina, M.L.

Journal of Agricultural and Food Chemistry (p. 3835-3842) - 2007

10.1021/jf063579e Ver en origen

  • ISSN/ISBN 0021-8561

Analytical approaches for the characterization and identification of olive (Olea europaea) oil proteins

  • Esteve, C.
  • D'Amato, A.
  • Marina, M.L.
  • García, M.C.
  • Righetti, P.G.

Journal of Agricultural and Food Chemistry (p. 10384-10391) - 2013

10.1021/jf4028359 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 0021-8561

Valoración de residuos de la industria alimentaria: un nuevo enfoque hacia la obtención de péptidos bioactivos procedentes de los desechos del melocotón

  • Romy Ángela Vasquez Villanueva
  • M. Concepción García López
  • María Luisa Marina Alegre

Quintas Jornadas de Jóvenes Investigadores de la Universidad de Alcalá: Ciencias e Ingenierías (p. 163-170) - 2016

Editor: Editorial Universidad de Alcalá

  • ISSN/ISBN 978-84-16133-98-7

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Última actualización de los datos: 21/09/23 13:55