Villanueva Bermejo, David david.villanueva@uam.es

Actividades

Extracto de baya de mortiño (Vaccinium meridionale Swartz) y su adición a preparados de carne como ingrediente antioxidante

  • López Padilla, Alexis
  • Martín, Diana
  • Villanueva Bermejo, David
  • Jaime de Pablo, Laura
  • Ruiz Rodríguez, Alejandro
  • Restrepo Flórez, Claudia Estela
  • Rivero Barrios, Diana Marsela
  • Fornari, Tiziana
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Alimentaria (Madrid) (p. 96-105-105) - 1/1/2018

  • ISSN 03005755
  • iMarina

Antioxidant, Anti-Inflammatory, and Antibacterial Properties of an Achillea millefolium L. Extract and Its Fractions Obtained by Supercritical Anti-Solvent Fractionation against Helicobacter pylori

  • Villalva, Marisol
  • Manuel Silvan, Jose
  • Alarcon-Cavero, Teresa
  • Villanueva-Bermejo, David
  • Jaime, Laura
  • Santoyo, Susana
  • Martinez-Rodriguez, Adolfo J.;
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Antioxidants - 1/10/2022

10.3390/antiox11101849 Ver en origen

  • ISSN 20763921

Reply to Frański, R.; Beszterda-Buszczak, M. Comment on “Villalva et al. Antioxidant, Anti-Inflammatory, and Antibacterial Properties of an Achillea millefolium L. Extract and Its Fractions Obtained by Supercritical Anti-Solvent Fractionation against Helicobacter pylori. Antioxidants 2022, 11, 1849”

  • Villalva, M
  • Silvan, JM
  • Alarcón-Cavero, T
  • Villanueva-Bermejo, D
  • Jaime, L
  • Santoyo, S
  • Martinez-Rodriguez, AJ
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Antioxidants - 1/7/2023

10.3390/antiox12071384 Ver en origen

  • ISSN 20763921

Simultaneous supercritical fluid extraction of heather (Calluna vulgaris L.) and marigold (Calendula officinalis L.) and anti-inflammatory activity of the extracts

  • Villanueva-Bermejo D
  • Vázquez E
  • Villalva M
  • Santoyo S
  • Fornari T
  • Reglero G
  • García-Risco M
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Applied Sciences-Basel - 1/6/2019

10.3390/app9112245 Ver en origen

  • ISSN 20763417

Appraisal of the suitability of two-stage extraction process by combining compressed fluid technologies of polar lipid fractions from chia seed

  • Calvo MV
  • Villanueva-Bermejo D
  • Castro-Gómez P
  • Fornari T
  • Fontecha J

FOOD RESEARCH INTERNATIONAL - 1/5/2020

10.1016/j.foodres.2020.109007 Ver en origen

  • ISSN 09639969

Production of omega 3-rich oils from underutilized chia seeds. Comparison between supercritical fluid and pressurized liquid extraction methods

  • Villanueva-Bermejo D
  • Calvo M
  • Castro-Gómez P
  • Fornari T
  • Fontecha J

FOOD RESEARCH INTERNATIONAL (p. 400-407) - 1/1/2019

10.1016/j.foodres.2018.10.085 Ver en origen

  • ISSN 09639969

Extraction of caffeine from natural matter using a bio-renewable agrochemical solvent

  • Villanueva Bermejo, David
  • Luna, Pilar
  • Manic, Marina S.
  • Najdanovic-Visak, Vesna
  • Reglero, Guillermo
  • Fornari, Tiziana;

Food And Bioproducts Processing (p. 303-309) - 1/10/2013

10.1016/j.fbp.2012.11.007 Ver en origen

  • ISSN 09603085

Pressurized liquid extraction of caffeine and catechins from green tea leaves using ethyl lactate, water and ethyl lactate plus water mixtures

  • Villanueva Bermejo, David
  • Mendiola, Jose A.
  • Ibanez, Elena
  • Reglero, Guillermo
  • Fornari, Tiziana;

Food And Bioproducts Processing (p. 106-112) - 1/1/2015

10.1016/j.fbp.2015.07.008 Ver en origen

  • ISSN 09603085

Supercritical anti-solvent fractionation for improving antioxidant and anti-inflammatory activities of an Achillea millefolium L. extract

  • Villalva M
  • Jaime L
  • Villanueva-Bermejo D
  • Lara B
  • Fornari T
  • Reglero G
  • Santoyo S
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Food Research International (p. 128-134) - 1/1/2019

10.1016/j.foodres.2018.08.027 Ver en origen

  • ISSN 09639969

Effect of Moisture and Oil Content in the Supercritical CO2 Defatting of Hermetia illucens Larvae

  • Fornari, T
  • Vázquez, L
  • Villanueva-Bermejo, D
  • Hurtado-Ribeira, R
  • Hernández, DM
  • Martin, D

Foods - 1/2/2023

10.3390/foods12030490 Ver en origen

  • ISSN 23048158

Este/a investigador/a no tiene libros.

Modelling and Simulation of Supercritical CO2 Oil Extraction from Biomass

  • Filipe R
  • Coelho J
  • Villanueva-Bermejo D
  • Stateva R

Computer Aided Chemical Engineering (p. 1615-1620) - 1/1/2019

10.1016/b978-0-12-818634-3.50270-8 Ver en origen

  • ISSN 15707946

Este/a investigador/a no tiene congresos.

Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.

Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.

Este/a investigador/a no tiene proyectos de investigación.

Obtención y caracterización de la actividad bioquimica de borututu (cochlospermun angolense welw), para el diseño de nuevos alimentos bioactivos

  • Pessela Joao Benevides Costa (Director)
  • David Villanueva Bermejo (Director) Doctorando: Honoria Susso Chipaca Domingos

1/1/2022

  • iMarina

Extracts from edible seeds rich in saponins and sapogenins: Understanding their gastrointestinal behaviour and bioactivities

  • Villanueva Bermejo, David (Autor o Coautor)
  • Fornari Reale, Tiziana (Autor o Coautor)
  • Reglero Rada, Guillermo (Director)
  • Martin Garcia, Diana (Director)

1/1/2020

  • iMarina

Lactato de etilo como nuevo disolvente verde para la extracción de cafeína de matrices vegetales

  • Reglero Rada, Guillermo J (Autor o Coautor)
  • Villanueva Bermejo, David (Autor o Coautor)
  • María Elena Ibáñez Ezequiel (Director)
  • Tiziana Fornari (Director)
  • Rodriguez Garcia-Risco, Monica (Autor o Coautor)
  • Herrero Calleja, Miguel (Autor o Coautor) Doctorando: Villanueva Bermejo, David

1/1/2015

  • iMarina

Supercritical Carbon Dioxide-Based Methodology to Formulate Bioactive Preparations

  • Villanueva Bermejo, David (Inventores/autores/obtentores)
  • Rodriguez Garcia-Risco, Monica (Inventores/autores/obtentores)
  • Reglero Rada, Guillermo J (Inventores/autores/obtentores)
  • Martin Garcia, Diana (Inventores/autores/obtentores)
  • Fornari Reale, Tiziana (Autor o Coautor)

15/4/2022

  • iMarina
Última actualización de los datos: 18/03/24 22:07