Benitez Garcia, Vanesa vanesa.benitez@uam.es

Actividades

Phenolic Profile and Antioxidant Capacity of Chickpeas (Cicer arietinum L.) as Affected by a Dehydration Process

  • Aguilera, Y.
  • Dueñas, M.
  • Estrella, I.
  • Hernández, T.
  • Benitez, V.
  • Esteban, R.M.
  • Martín-Cabrejas, M.A.
... Ver más Contraer

Plant Foods For Human Nutrition (p. 187-195) - 1/1/2011

Editor: Kluwer Academic Publishers

10.1007/s11130-011-0230-8 Ver en origen

  • ISSN 09219668
  • ISSN/ISBN 0921-9668

Characterization of Industrial Onion Wastes (Allium cepa L.): Dietary Fibre and Bioactive Compounds

  • Lopez Andreu, Fco Javier
  • Esteban Alvarez, Rosa Maria
  • Molla Lorente, Esperanza
  • Martin Cabrejas, M Angeles
  • Benitez, Vanesa
  • Aguilera, Yolanda
  • Lopez-Andreu, Francisco J
  • Cools, Katherine
  • Terry, Leon A
  • Esteban, Rosa M
... Ver más Contraer

Plant Foods For Human Nutrition (p. 48-57) - 1/3/2011

10.1007/s11130-011-0212-x Ver en origen

  • ISSN 09219668

Influence of Dehydration Process in Castellano Chickpea: Changes in Bioactive Carbohydrates and Functional Properties

  • Aguilera, Yolanda
  • Benitez, Vanesa
  • Molla, Esperanza
  • Esteban, Rosa M.
  • Martin-Cabrejas, Maria A.;

Plant Foods For Human Nutrition (p. 391-400) - 1/11/2011

10.1007/s11130-011-0259-8 Ver en origen

  • ISSN 09219668

Impact of cooking and germination on phenolic composition and dietary fibre fractions in dark beans (Phaseolus vulgaris L.) and lentils (Lens culinaris L.)

  • Dueñas M., Sarmento T., Aguilera Y., Benitez V., Mollá E., Esteban R., Martín-Cabrejas M.

Lwt-Food Science And Technology (p. 72-78) - 1/3/2016

10.1016/j.lwt.2015.10.025 Ver en origen

  • ISSN 10961127

Teas and herbal infusions as sources of melatonin and other bioactive non-nutrient components

  • Herrera T., Aguilera Y., Rebollo-Hernanz M., Bravo E., Benítez V., Martínez-Sáez N., Arribas S., del Castillo M., Martín-Cabrejas M.

Lwt-Food Science And Technology (p. 65-73) - 1/3/2018

10.1016/j.lwt.2017.10.031 Ver en origen

  • ISSN 10961127

Physicochemical properties and in vitro antidiabetic potential of fibre concentrates from onion by-products

  • Benítez V., Mollá E., Martín-Cabrejas M.A., Aguilera Y., Esteban R.M.

Journal Of Functional Foods (p. 34-42) - 1/9/2017

10.1016/j.jff.2017.06.045 Ver en origen

  • ISSN 17564646

Changes in carbohydrate fraction during dehydration process of common legumes

  • Lopez Andreu, Fco Javier
  • Molla Lorente, Esperanza
  • Esteban Alvarez, Rosa Maria
  • Martin Cabrejas, M Angeles
  • Aguilera, Yolanda
  • Benitez, Vanesa
  • Lopez-Andreu, Francisco J
  • Esteban, Rosa M
... Ver más Contraer

Journal Of Food Composition And Analysis (p. 678-683) - 1/11/2009

10.1016/j.jfca.2009.02.012 Ver en origen

  • ISSN 08891575

Breads fortified with wholegrain cereals and seeds as source of antioxidant dietary fibre and other bioactive compounds

  • Benítez V., Esteban R., Moniz E., Casado N., Aguilera Y., Mollá E.

Journal Of Cereal Science (p. 113-120) - 1/7/2018

10.1016/j.jcs.2018.06.001 Ver en origen

  • ISSN 07335210

Changes in nonnutritional factors and antioxidant activity during germination of nonconventional legumes

  • Aguilera, Yolanda
  • Diaz, Maria Felicia
  • Jimenez, Tania
  • Benitez, Vanesa
  • Herrera, Teresa
  • Cuadrado, Carmen
  • Martin-Pedrosa, Mercedes
  • Martin-Cabrejas, Maria A
... Ver más Contraer

Journal Of Agricultural And Food Chemistry (p. 8120-8125) - 28/8/2013

10.1021/jf4022652 Ver en origen

  • ISSN 00218561

Effect of Illumination on the Content of Melatonin, Phenolic Compounds, and Antioxidant Activity During Germination of Lentils (Lens culinaris L.) and Kidney Beans (Phaseolus vulgaris L.)

  • Aguilera, Yolanda
  • Liebana, Rosa
  • Herrera, Teresa
  • Rebollo-Hernanz, Miguel
  • Sanchez-Puelles, Carlos
  • Benitez, Vanesa
  • Martin-Cabrejas, Maria A.;
... Ver más Contraer

Journal Of Agricultural And Food Chemistry (p. 10736-43) - 5/11/2014

10.1021/jf503613w Ver en origen

  • ISSN 00218561

Onion Products: Source of Healthy Compounds

  • Benítez V., Mollá E., Martín-Cabrejas M., Aguilera Y., Francisco-Javier López Andréu, Esteban R.

(p. 1-26) - 1/2/2012

  • ISBN 978-161942489-0
  • iMarina

An overview of peanuts and their by-products: Production and chemical composition

  • Aguilera Y., Benítez V., Esteban R., López-Andréu F., Mollá E., Martín-Cabrejas M.

Peanuts: Bioactivities And Allergies (p. 1-20) - 1/2/2013

  • ISSN 9781624173875
  • iMarina

Efecto de la extrusión sobre la fibra dietética antioxidante y propiedades hipoglucémicas en pergamino de café

  • Rebollo Hernanz, Miguel
  • Benítez García, Vanesa
  • Bejarano, Sheila
  • Aguilera Gutiérrez, Yolanda
  • Martín Cabrejas, María Angeles

Impulsando La Investigación Y La Innovación: X Congreso Nacional Cyta/Cesia, León, 15-17 De Mayo De 2019 (p. 241-241) - 1/1/2019

  • iMarina

Healthy properties from onion products

  • Benítez V., Mollá E., Martín-Cabrejas M., Aguilera Y., Esteban R.

Healthy Properties From Onion Products (p. 145-162) - 1/1/2012

  • iMarina

Role of Dietary Fiber in Legumes

  • Benítez V., Esteban R.M., Martín-Cabrejas M.A.

Food Chemistry, Function And Analysis (p. 84-105) - 1/1/2019

10.1039/9781788015721-00084 Ver en origen

  • ISSN 23980656

Melatonin Synthesis in Fermented Foods

  • Martin-Cabrejas, M. A.
  • Aguilera, Y.
  • Benitez, V.
  • Reiter, R. J.;

Fermented Foods In Health And Disease Prevention (p. 105-129) - 1/1/2017

10.1016/b978-0-12-802309-9.00006-6 Ver en origen

Sources of Fiber

  • Esteban R., Mollá E., Benítez V.

Dietary Fiber For The Prevention Of Cardiovascular Disease: Fiber's Interaction Between Gut Micoflora, Sugar Metabolism, Weight Control And Cardiovascular Health (p. 121-146) - 13/7/2017

10.1016/b978-0-12-805130-6.00007-0 Ver en origen

Estudio de la eliminación de alfa-galactósidos en el procesado industrial de garbanzos

  • Benitez Garcia, Vanesa
  • Aguilera Gutiérrez, Y
  • Mollá Lorente, E
  • Martín Cabrejas, MA
  • López Andréu, F-J
  • Ruíz Guerrero, R
  • Esteban Álvarez, RM
... Ver más Contraer

Avances En Ciencia Y Tecnología De Los Alimentos En Los Inicios Del Siglo Xxi (p. 765-768) - 1/1/2005

  • iMarina

Changes on carbohydrates and microstructural characteristics in lentil as affected by thermal processing

  • Benitez Garcia, Vanesa
  • López Andréu, F J
  • Martín Cabrejas, MA
  • Mollá, E;
  • Esteban, R M
  • Aguilera, Y

Avances En Ciencia Y Tecnología De Los Alimentos En Los Inicios Del Siglo Xxi - 1/1/2005

  • ISBN 8496394239
  • iMarina

Ejecución de un Proyecto de Aprendizaje-Servicio Solidario para impulsar la Entomofagia desde una Perspectiva Saludable y Sostenible

  • Martín Cabrejas, María Angeles
  • Pulgar Lanzaco, Elena
  • Blanco Bautista, Raquel
  • Benítez García, Vanesa
  • Angoitia Grijalba, Miguel
  • Rebollo Hernanz, Miguel

Actas Del Congreso Virtual: Avances En Tecnologías, Innovación Y Desafíos De La Educación Superior Atides 2016 (p. 171-185) - 1/1/2021

  • iMarina

Realización de un Proyecto Aprendizaje Servicio dirigido a población infantil para promocionar el consumo de insectos Yolanda Aguilera Gutiérrez, Raquel Blanco Bautista, Laura Juárez Villareal, Silvia Cañas Rodríguez, Miguel Rebollo Hernanz y Vanesa Benítez García

  • Aguilera Gutiérrez, Yolanda
  • Blanco Bautista, Raquel
  • Juárez Villareal, Laura
  • Cañas Rodríguez, Silvia
  • Rebollo Hernanz, Miguel
  • Benítez García, Vanesa

Actas Del Congreso Virtual: Avances En Tecnologías, Innovación Y Desafíos De La Educación Superior Atides 2016 (p. 281-292) - 1/1/2021

  • iMarina

Characterization of intermediate products from worthless onion as potential used dietary fibre source

  • Benitez Garcia, Vanesa
  • Aguilera Gutierrez, Yolanda
  • Lopez Andreu, Fco Javier
  • Molla Lorente, Esperanza

1/1/2009

  • iMarina

Changes on carbohydrates and microstructural characteristics in lentil as affected by thermal processing

  • Benitez Garcia, Vanesa
  • Aguilera Gutierrez, Yolanda
  • Lopez Andreu, Fco Javier
  • Molla Lorente, Esperanza
  • Martin Cabrejas, M Angeles

1/1/2009

  • iMarina

How does affect thermal processing to functional properties of bean flours?

  • Molla Lorente, Esperanza
  • Esteban Alvarez, Rosa Maria
  • Benitez Garcia, Vanesa
  • Aguilera, Y
  • Esteban, RM
  • Sarmento, TR
  • Molla, E
  • López Andreu, FJ
  • Martín Cabrejas, MA
... Ver más Contraer

Polish Journal Of Food And Nutrition Sciences - 6/7/2011

  • ISSN 12300322
  • iMarina

Changes in bioactive carbohydrates during dehydration processing on chickpeas

  • Esteban Alvarez, Rosa Maria
  • Benitez Garcia, Vanesa
  • Aguilera, Y
  • Molla, E
  • López Andreu, FJ
  • Esteban, RM
  • Martín Cabrejas, MA
... Ver más Contraer

Polish Journal Of Food And Nutrition Sciences - 6/7/2011

  • ISSN 12300322
  • iMarina

Effects of stabilization process on dietary fiber on intermediate onion by-products

  • Molla Lorente, Esperanza
  • Esteban Alvarez, Rosa Maria
  • Benitez Garcia, Vanesa
  • Aguilera, Y
  • Molla, E
  • Rodríguez-Garayar, M
  • Torres, G
  • Lopez-Andreu, FJ
  • Martin-Cabrejas, MA
  • Esteban, RM
... Ver más Contraer

Polish Journal Of Food And Nutrition Sciences - 6/7/2011

  • ISSN 12300322
  • iMarina

Efecto de las altas presiones sobre los componentes de la pared celular de cebolla

  • Benitez Garcia, Vanesa
  • Torres, G
  • Molla, E
  • Lopez-Andreu, FJ
  • Martín Cabrejas, MA
  • Esteban, RM

Nutricion Clinica Y Dietetica Hospitalaria - 30/3/2011

  • ISSN 02116057
  • iMarina

Evaluación de factores antinutricionales en legumbres no convencionales: Efecto del proceso de germinación

  • Benitez Garcia, Vanesa
  • Cantera, S
  • Aguilera, Y
  • Jimenez, T
  • Sarmento, RT
  • Diaz, MF
  • Martín Cabrejas, MA
... Ver más Contraer

Nutricion Clinica Y Dietetica Hospitalaria - 30/3/2011

  • ISSN 02116057
  • iMarina

Mejora de la fracción de carbohidratos prebióticos en leguminosas temporales germinadas

  • Benitez Garcia, Vanesa
  • Aguilera, Y
  • Diaz, MF
  • Jimenez, T
  • Cantera, S
  • Martín Cabrejas, MA

Nutricion Clinica Y Dietetica Hospitalaria - 30/3/2011

  • ISSN 02116057
  • iMarina

Mejora de la biodisponibilidad nutricional mediante el proceso biotecnológico de germinación en Vigna unguiculata

  • Aguilera, Yolanda
  • Benitez, Vanesa
  • Jimenez, Tania
  • Calvo, Sara
  • Diaz, Maria Felicia
  • Martin Cabrejas, M Angeles

Infarmate (p. e473-e479) - 1/1/2011

  • iMarina

Nutritional evaluation of tropical grain legumes with potential for human and animal feeding

  • Benitez Garcia, Vanesa
  • Diaz, MF
  • Molla, E
  • Aguilera, Y
  • López Andreu, FJ
  • Esteban, RM
  • Martín Cabrejas, MA
... Ver más Contraer

Consumer Protection Through Food Process Improvement & Innovation In The Real World. Food Waste & Wastewater (p. 72-79) - 9/3/2007

  • ISBN 9789608855748
  • iMarina

Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.

Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.

Nuevos fertilizantes de micronutrientes y bioestimulantes: criterios de eficación y mecanismos de acción

  • Yunta Mezquita, Felipe (Investigador/a)
  • Lopez Rayo, Sandra (Investigador/a)
  • Revilla Garcia, Eugenio (Investigador/a)
  • Garate Ormaechea, Agustin (Investigador/a)
  • Bonilla Mangas, Ildefonso (Investigador/a)
  • Hernandez Apaolaza, Maria Lourdes (Investigador principal (IP))
  • Lucena Marotta, Juan Jose (Investigador principal (IP))
... Ver más Contraer

Ejecución: 01-01-2019 - 31-12-2022

Tipo: Nacional

Importe financiado: 214170,00 Euros.

  • iMarina

Nuevos ingredientes antioxidantes de subproductos de café y cacao como estrategia para reprogramar la enfermedad cardiometabólica a través de la lactancia

  • Gil Ramirez, Alicia (Investigador/a)
  • Lopez Gimenez, Rosario (Investigador/a)
  • Gonzalez Garcia, Mdel Carmen (Investigador/a)
  • Monedero Cobeta, Ignacio (Investigador/a)
  • LOPEZ DE PABLO LEON, ANGEL LUIS (Investigador/a)
  • Benitez Garcia, Vanesa (Investigador/a)
  • Aguilera Gutierrez, Yolanda (Investigador/a)
  • Martin Cabrejas, M Angeles (Investigador principal (IP))
  • ARRIBAS RODRIGUEZ, SILVIA MAGDALENA (Investigador principal (IP))
... Ver más Contraer

Ejecución: 01-01-2019 - 31-12-2021

Tipo: Nacional

Importe financiado: 105270,00 Euros.

  • iMarina

Producción y consumo sostenibles del café: validación de subproductos como ingredientes alimentarios

  • Benitez, Vanesa (Investigador/a)
  • Aguilera, Yolanda (Investigador/a)
  • Martin Cabrejas, M Angeles (Investigador principal (IP))

Ejecución: 01-01-2015 - 31-12-2019

  • iMarina

Condicionantes sociales, psicológicos, nutricionales y biológicos que influyen en la salud de la mujer durante el embarazo

  • Zarco Colon, Juan (Investigador/a)
  • Moreno Jimenez, Bernardo (Investigador principal (IP))
  • Garrosa Hernandez, Eva (Investigador/a)
  • de la Calle Fernandez-Miranda, Maria (Investigador/a)
  • Vizcaino Alcaide, Maria Jose (Investigador/a)
  • Lopez Gimenez, Rosario (Investigador/a)
  • Aguilera Gutierrez, Yolanda (Investigador/a)
  • Montero Lopez, Maria del Pilar (Investigador/a)
  • ARRIBAS RODRIGUEZ, SILVIA MAGDALENA (Investigador/a)
  • Gonzalez Garcia, Mdel Carmen (Investigador/a)
  • Benitez Garcia, Vanesa (Investigador/a)
  • LOPEZ DE PABLO LEON, ANGEL LUIS (Investigador/a)
  • Martin Cabrejas, M Angeles (Investigador/a)
... Ver más Contraer

Ejecución: 01-04-2013 - 31-03-2015

  • iMarina

Valorización eco-sostenible de la pulpa de café a través de la estrategia residuo cero

  • Benitez Garcia, Vanesa (Investigador principal (IP))
  • Gil Ramirez, Alicia (Investigador principal (IP))

Ejecución: 01-12-2022 - 30-11-2024

Tipo: Nacional

Importe financiado: 143750,00 Euros.

  • iMarina

Tratamiento de caqui con altas presiones hidrostáticas: Evaluación de parámetros que caracterizan la pared celular

  • Molla Lorente, Esperanza (Autor o Coautor)
  • Benitez Garcia, Vanesa (Miembro del tribunal)
  • Martin Cabrejas, M Angeles (Director)
  • M Ángeles Martín Cabrejas (Director)
  • Esteban Alvarez, Rosa Maria (Autor o Coautor)
  • Rosa María Esteban Álvarez (Director)
  • Esperanza Mollá Lorente (Director)
  • Montserrat Dueñas Patón (Director)
  • Juana M. Frías Arevalillo (Director)
  • Araceli Redondo Cuenca (Director) Doctorando: Maria Rodriguez Garayar
... Ver más Contraer

1/1/2016

  • iMarina

Respuesta de la pared celular y carbohidratos no estructurales de la cebolla al tratamiento por altas presiones hidrostáticas

  • Aguilera Gutierrez, Yolanda (Autor o Coautor)
  • Martin Cabrejas, M Angeles (Autor o Coautor)
  • Molla Lorente, Esperanza (Autor o Coautor)
  • Esperanza Mollá Lorente (Director)
  • Vanesa Benítez García (Director)
  • Benitez Garcia, Vanesa (Autor o Coautor)
  • Rosa María Esteban Álvarez (Director) Doctorando: Gussiel Torres Camacho
... Ver más Contraer

1/1/2013

  • iMarina

Caracterización de subproductos de cebolla como fuente de fibra alimentaria y otros compuestos bioactivos

  • Martin Cabrejas, M Angeles (Autor o Coautor)
  • Benitez Garcia, Vanesa (Autor o Coautor)
  • Molla Lorente, Esperanza (Autor o Coautor)
  • Molla Lorente, Esperanza (Director)

1/1/2011

  • iMarina

Este/a investigador/a no tiene patentes o licencias de software.

Última actualización de los datos: 24/04/24 12:56