García López, María Concepción

Actividades

Assessment of the effect of pomegranate seed extracts on prostate cancer through cellular and animal models

  • Guzmán-Lorite,M.
  • Muñoz-Moreno,L.
  • Marina,M.L.
  • Carmena,M.J.
  • García,M.C.

Scientific Reports - 1/12/2025

Editor: Nature Research

10.1038/s41598-025-07910-w Ver en origen

  • ISSN/ISBN 2045-2322

Green solvents and enzymes combined with advanced extraction techniques for the recovery of bioactive carotenoids and extractable/non-extractable polyphenols from grapefruit peels

  • Domínguez-Rodríguez,G.
  • García,M.C.
  • Marina,M.L.

Advances in Sample Preparation - 1/08/2025

Editor: Elsevier B.V.

10.1016/j.sampre.2025.100192 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 2772-5820

Simultaneous combination of subcritical water extraction and enzyme-assisted extraction for protein recovery from lime peels. Characterization of protein hydrolysates

  • Palma-Manrique, R.M.
  • García, M.C.
  • Castro-Puyana, M.
  • Marina, M.L.

Food Chemistry - 15/07/2025

Editor: Elsevier Ltd

10.1016/j.foodchem.2025.143910 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 1873-7072

Sustainable extraction of proteins from lime peels using ultrasound, deep eutectic solvents, and pressurized liquids, as a source of bioactive peptides

  • Sánchez-Elvira, A.
  • Hernández-Corroto, E.
  • García, M.C.
  • Castro-Puyana, M.
  • Marina, M.L.

Food Chemistry - 15/11/2024

Editor: Elsevier Ltd

10.1016/j.foodchem.2024.140139 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 1873-7072

Simultaneous and sequential combination of techniques for the sustainable and extensive extraction of proteins and polyphenols from malt rootlets

  • Hernández-Corroto, E.
  • Marina, M.L.
  • García, M.C.

Advances in Sample Preparation - 1/10/2024

Editor: Elsevier B.V.

10.1016/j.sampre.2024.100131 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 2772-5820

Study of the microRNA fraction in food waste and other biomasses. Assessment of its antioxidant and anti-inflammatory activity

  • Guzmán-Lorite, M.
  • Liñán-Atero, R.
  • Muñoz-Moreno, L.
  • Luisa Marina, M.
  • José Carmena, M.
  • Concepción García, M.

Journal of Functional Foods - 1/08/2024

Editor: Elsevier Ltd

10.1016/j.jff.2024.106347 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 1756-4646

miRNA and DNA analysis by negative ion electron transfer dissociation and infrared multiple-photon dissociation mass spectrometry

  • Guzmán-Lorite, M.
  • Rosu, F.
  • Marina, M.L.
  • García, M.C.
  • Gabelica, V.

Analytica Chimica Acta - 22/04/2024

Editor: Elsevier B.V.

10.1016/j.aca.2024.342431 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 1873-4324

Approaching the extraction of proteins from brewing wastes using deep eutectic solvents

  • Hernández-Corroto, E.
  • Olivares-Galván, S.
  • Marina, M.L.
  • García, M.C.

LWT - 1/11/2023

Editor: Academic Press

10.1016/j.lwt.2023.115470 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 0023-6438

Maximizing hypocholesterolemic peptides from an olive byproduct by enzymatic hydrolysis

  • Prados, I.M.
  • Dominguez-Vega, E.
  • Marina, M.L.
  • García, M.C.

LWT - 15/09/2023

Editor: Academic Press

10.1016/j.lwt.2023.115371 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 0023-6438

Extraction, detection and determination of dietary microRNA: A review

  • Guzmán-Lorite, M.
  • Muñoz-Moreno, L.
  • Marina, M.L.
  • Carmena, M.J.
  • García, M.C.

Trends in Food Science and Technology (p. 215-233) - 1/05/2023

Editor: Elsevier Ltd

10.1016/j.tifs.2023.04.001 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 0924-2244

Este/a investigador/a no tiene libros.

Bioactive peptides from fruit food waste after simulated gastrointestinal digestion

  • Hernández-Corroto, E.
  • Marina, M.L.
  • García, M.C.

Protein Digestion-Derived Peptides: Chemistry, Bioactivity, and Health Effects (p. 409-442) - 1/01/2024

Editor: Elsevier

10.1016/b978-0-443-19141-1.00015-7 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 9780443154676

Application of high-voltage electrical discharges to the recovery of phenolic compounds from winery wastes

  • Hernández-Corroto, E.
  • Marina, M.L.
  • García, M.C.

Processing of Food Products and Wastes with High Voltage Electrical Discharges (p. 95-119) - 1/01/2023

Editor: Elsevier

10.1016/b978-0-323-95403-7.00006-4 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 9780323954037

Apricot

  • González-García, E.
  • Marina, M.L.
  • García, M.C.

Valorization of Fruit Processing By-products (p. 43-65) - 1/01/2020

Editor: Elsevier

10.1016/b978-0-12-817106-6.00003-4 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 9780128173732

Evaluación de las competencias prácticas mediante rúbricas durante las pruebas experimentales en asignaturas del Grado en Química

  • Mª Paz San Andrés Lledó
  • María Castro-Puyana
  • Alberto Escarpa Miguel
  • Mª Concepción García López
  • Mª José Gil-García
  • Blanca Ruiz Zapata
  • Soledad Vera-López
  • Mª Ángeles García González
... Ver más Contraer

X Encuentro de Innovación en Docencia Universitaria: "Al futuro con el pasado" (p. 73-82) - 2019

Editor: Editorial Universidad de Alcalá

  • ISSN/ISBN 9788417729882

Del presente al pasado, para conocer el futuro: propuesta metodológica en la impartición de la asignatura de Geología

  • Blanca Ruiz-Zapata
  • María Castro-Puyana
  • Alberto Escarpa Miguel
  • Mª Ángeles García González
  • Mª Concepción García López
  • Mª Paz San Andrés Lledó
  • Soledad Vera-López
  • María José Gil-García
... Ver más Contraer

X Encuentro de Innovación en Docencia Universitaria: "Al futuro con el pasado" (p. 357-366) - 2019

Editor: Editorial Universidad de Alcalá

  • ISSN/ISBN 9788417729882

Propuesta de una metodología docente para el seguimiento y evaluación del Trabajo de Fin de Grado en Ciencias Experimentales

  • Alberto Escarpa Miguel
  • María Paz San Andrés Lledó
  • María Castro Puyana
  • Antonio Luis Crego Navazo
  • Ana María Díaz Pascual
  • María José Gil García
  • María Blanca Ruiz Zapata
  • M. Concepción García López
  • Soledad Vera López
  • María Ángeles García González
... Ver más Contraer

Nuevas apuestas educativas [Recurso electrónico]: entre la docencia presencial y la innovación tecnológica (p. 201-209) - 2017

Editor: Editorial Universidad de Alcalá

  • ISSN/ISBN 978-84-16978-11-3

Novel Applications of Protein By-Products in Biomedicine

  • García, M.C.
  • Orellana, J.M.
  • Marina, M.L.

Protein Byproducts: Transformation from Environmental Burden Into Value-Added Products (p. 193-211) - 25/08/2016

Editor: Elsevier Inc.

10.1016/b978-0-12-802391-4.00011-2 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 9780128023914

Detection of adulterations: Addition of foreign proteins

  • López, M.C.G.
  • Alegre, M.L.M.

Safety Analysis of Foods of Animal Origin (p. 155-185) - 19/04/2016

Editor: CRC Press

  • ISSN/ISBN 9781138112216

HPLC of food proteins

  • Esteve, C.
  • Marina, M.L.
  • García, M.C.

Food Analysis by HPLC, Third Edition (p. 97-137) - 1/01/2012

Editor: CRC Press

10.1201/b13024 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 9781439830840

Evaluación de competencias: trabajo en equipo

  • Carmen García Ruiz
  • M. Concepción García López

Innovar en la enseñanza universitaria (p. 213-222) - 2010

Editor: Biblioteca Nueva

  • ISSN/ISBN 978-84-9940-091-4

El desafío de la enseñanza práctica de las ciencias experimentales en un entorno b-learning

  • Alberto Escarpa Miguel
  • Antonio L. Crego Navazo
  • María Castro Puyana
  • Concepción García López
  • Ángeles García González
  • Merichel Plaza del Moral
  • María Paz San Andrés Lledó
  • Soledad Vera López
  • María José Gil García
  • Blanca Ruiz Zapata
... Ver más Contraer

XIII Encuentro de Innovación en Docencia Universitaria: la inclusión de la Agenda 2030 como innovación docente en el ámbito universitario (p. 91-100) - 2022

Editor: Editorial Universidad de Alcalá

  • ISSN/ISBN 978-84-18979-86-6

El reto de enseñar y aprender ciencias experimentales con programas semipresenciales (b-learning)

  • Soledad Vera López
  • María Castro Puyana
  • Antonio L. Crego Navazco
  • Alberto Escarpa Miguel
  • María Ángeles García González
  • María Concepción García López
  • María Paz San Andrés Lledó
  • Blanca Ruíz Zapata
  • María José Gil García
  • Plaza del Moral, Merichel
... Ver más Contraer

XII Encuentro de Innovación en Docencia Universitaria [Recurso electrónico]: recursos docentes para la enseñanza semipresencial (p. 135-146) - 2021

Editor: Editorial Universidad de Alcalá

  • ISSN/ISBN 978-84-18254-49-9

Integrando conocimientos en Química Analítica

  • Antonio Luis Creco Navazo
  • María Concepción García López
  • María Castro Puyana
  • Alberto Escarpa Miguel
  • María José Gil García
  • Blanca Ruiz Zapata
  • Soledad Vera López
  • María Ángeles García González
  • María Paz San Andrés Lledó
  • Plaza del Moral, Merichel
... Ver más Contraer

XII Encuentro de Innovación en Docencia Universitaria [Recurso electrónico]: recursos docentes para la enseñanza semipresencial (p. 15-22) - 2021

Editor: Editorial Universidad de Alcalá

  • ISSN/ISBN 978-84-18254-49-9

Determination of bioactive compounds in ten cultivars of onions from Aragón and Castilla y León

  • Collado-Fernández, M.
  • López, M.

Acta Horticulturae (p. 1019-1024) - 2018

Editor: International Society for Horticultural Science

10.17660/actahortic.2018.1194.145 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 0567-7572

Valoración de residuos de la industria alimentaria: un nuevo enfoque hacia la obtención de péptidos bioactivos procedentes de los desechos del melocotón

  • Romy Ángela Vasquez Villanueva
  • M. Concepción García López
  • María Luisa Marina Alegre

Quintas Jornadas de Jóvenes Investigadores de la Universidad de Alcalá: Ciencias e Ingenierías (p. 163-170) - 2016

Editor: Editorial Universidad de Alcalá

  • ISSN/ISBN 978-84-16133-98-7

Analytical approaches for the characterization and identification of olive (Olea europaea) oil proteins

  • Esteve, C.
  • D'Amato, A.
  • Marina, M.L.
  • García, M.C.
  • Righetti, P.G.

Journal of Agricultural and Food Chemistry (p. 10384-10391) - 30/10/2013

10.1021/jf4028359 Ver en origen

  • ISSN/ISBN 0021-8561

Characterization of protein fractions from Bt-transgenic and non-transgenic maize varieties using perfusion and monolithic RP-HPLC. Maize differentiation by multivariate analysis

  • Rodríguez-Nogales, J.M.
  • Cifuentes, A.
  • García, M.C.
  • Marina, M.L.

Journal of Agricultural and Food Chemistry (p. 3835-3842) - 16/05/2007

10.1021/jf063579e Ver en origen

  • ISSN/ISBN 0021-8561

Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.

Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.

Este/a investigador/a no tiene proyectos de investigación.

Este/a investigador/a no tiene tesis dirigidas.

Este/a investigador/a no tiene patentes o licencias de software.

Última actualización de los datos: 9/11/25 15:04