García López, María Concepción
Actividades
- Artículos 124
- Libros 0
- Capítulos de libro 12
- Congresos 7
- Documentos de trabajo 0
- Informes técnicos 0
- Proyectos de investigación 0
- Tesis dirigidas 0
- Patentes o licencias de software 0
Assessment of the effect of pomegranate seed extracts on prostate cancer through cellular and animal models
- Guzmán-Lorite,M.
- Muñoz-Moreno,L.
- Marina,M.L.
- Carmena,M.J.
- García,M.C.
Scientific Reports - 1/12/2025
Editor: Nature Research
10.1038/s41598-025-07910-w Ver en origen
- ISSN/ISBN 2045-2322
Green solvents and enzymes combined with advanced extraction techniques for the recovery of bioactive carotenoids and extractable/non-extractable polyphenols from grapefruit peels
- Domínguez-Rodríguez,G.
- García,M.C.
- Marina,M.L.
Advances in Sample Preparation - 1/08/2025
Editor: Elsevier B.V.
10.1016/j.sampre.2025.100192 Ver en origen
- ISSN/ISBN 2772-5820
Simultaneous combination of subcritical water extraction and enzyme-assisted extraction for protein recovery from lime peels. Characterization of protein hydrolysates
- Palma-Manrique, R.M.
- García, M.C.
- Castro-Puyana, M.
- Marina, M.L.
Food Chemistry - 15/07/2025
Editor: Elsevier Ltd
10.1016/j.foodchem.2025.143910 Ver en origen
- ISSN/ISBN 1873-7072
Sustainable extraction of proteins from lime peels using ultrasound, deep eutectic solvents, and pressurized liquids, as a source of bioactive peptides
- Sánchez-Elvira, A.
- Hernández-Corroto, E.
- García, M.C.
- Castro-Puyana, M.
- Marina, M.L.
Food Chemistry - 15/11/2024
Editor: Elsevier Ltd
10.1016/j.foodchem.2024.140139 Ver en origen
- ISSN/ISBN 1873-7072
Simultaneous and sequential combination of techniques for the sustainable and extensive extraction of proteins and polyphenols from malt rootlets
- Hernández-Corroto, E.
- Marina, M.L.
- García, M.C.
Advances in Sample Preparation - 1/10/2024
Editor: Elsevier B.V.
10.1016/j.sampre.2024.100131 Ver en origen
- ISSN/ISBN 2772-5820
Study of the microRNA fraction in food waste and other biomasses. Assessment of its antioxidant and anti-inflammatory activity
- Guzmán-Lorite, M.
- Liñán-Atero, R.
- Muñoz-Moreno, L.
- Luisa Marina, M.
- José Carmena, M.
- Concepción García, M.
Journal of Functional Foods - 1/08/2024
Editor: Elsevier Ltd
10.1016/j.jff.2024.106347 Ver en origen
- ISSN/ISBN 1756-4646
miRNA and DNA analysis by negative ion electron transfer dissociation and infrared multiple-photon dissociation mass spectrometry
- Guzmán-Lorite, M.
- Rosu, F.
- Marina, M.L.
- García, M.C.
- Gabelica, V.
Analytica Chimica Acta - 22/04/2024
Editor: Elsevier B.V.
10.1016/j.aca.2024.342431 Ver en origen
- ISSN/ISBN 1873-4324
Approaching the extraction of proteins from brewing wastes using deep eutectic solvents
- Hernández-Corroto, E.
- Olivares-Galván, S.
- Marina, M.L.
- García, M.C.
LWT - 1/11/2023
Editor: Academic Press
10.1016/j.lwt.2023.115470 Ver en origen
- ISSN/ISBN 0023-6438
Maximizing hypocholesterolemic peptides from an olive byproduct by enzymatic hydrolysis
- Prados, I.M.
- Dominguez-Vega, E.
- Marina, M.L.
- García, M.C.
LWT - 15/09/2023
Editor: Academic Press
10.1016/j.lwt.2023.115371 Ver en origen
- ISSN/ISBN 0023-6438
Extraction, detection and determination of dietary microRNA: A review
- Guzmán-Lorite, M.
- Muñoz-Moreno, L.
- Marina, M.L.
- Carmena, M.J.
- García, M.C.
Trends in Food Science and Technology (p. 215-233) - 1/05/2023
Editor: Elsevier Ltd
10.1016/j.tifs.2023.04.001 Ver en origen
- ISSN/ISBN 0924-2244
Este/a investigador/a no tiene libros.
Bioactive peptides from fruit food waste after simulated gastrointestinal digestion
- Hernández-Corroto, E.
- Marina, M.L.
- García, M.C.
Protein Digestion-Derived Peptides: Chemistry, Bioactivity, and Health Effects (p. 409-442) - 1/01/2024
Editor: Elsevier
10.1016/b978-0-443-19141-1.00015-7 Ver en origen
- ISSN/ISBN 9780443154676
Application of high-voltage electrical discharges to the recovery of phenolic compounds from winery wastes
- Hernández-Corroto, E.
- Marina, M.L.
- García, M.C.
Processing of Food Products and Wastes with High Voltage Electrical Discharges (p. 95-119) - 1/01/2023
Editor: Elsevier
10.1016/b978-0-323-95403-7.00006-4 Ver en origen
- ISSN/ISBN 9780323954037
Apricot
- González-García, E.
- Marina, M.L.
- García, M.C.
Valorization of Fruit Processing By-products (p. 43-65) - 1/01/2020
Editor: Elsevier
10.1016/b978-0-12-817106-6.00003-4 Ver en origen
- ISSN/ISBN 9780128173732
Evaluación de las competencias prácticas mediante rúbricas durante las pruebas experimentales en asignaturas del Grado en Química
- Mª Paz San Andrés Lledó
- María Castro-Puyana
- Alberto Escarpa Miguel
- Mª Concepción García López
- Mª José Gil-García
- Blanca Ruiz Zapata
- Soledad Vera-López
- Mª Ángeles García González
X Encuentro de Innovación en Docencia Universitaria: "Al futuro con el pasado" (p. 73-82) - 2019
Editor: Editorial Universidad de Alcalá
- ISSN/ISBN 9788417729882
Del presente al pasado, para conocer el futuro: propuesta metodológica en la impartición de la asignatura de Geología
- Blanca Ruiz-Zapata
- María Castro-Puyana
- Alberto Escarpa Miguel
- Mª Ángeles García González
- Mª Concepción García López
- Mª Paz San Andrés Lledó
- Soledad Vera-López
- María José Gil-García
X Encuentro de Innovación en Docencia Universitaria: "Al futuro con el pasado" (p. 357-366) - 2019
Editor: Editorial Universidad de Alcalá
- ISSN/ISBN 9788417729882
Propuesta de una metodología docente para el seguimiento y evaluación del Trabajo de Fin de Grado en Ciencias Experimentales
- Alberto Escarpa Miguel
- María Paz San Andrés Lledó
- María Castro Puyana
- Antonio Luis Crego Navazo
- Ana María Díaz Pascual
- María José Gil García
- María Blanca Ruiz Zapata
- M. Concepción García López
- Soledad Vera López
- María Ángeles García González
Nuevas apuestas educativas [Recurso electrónico]: entre la docencia presencial y la innovación tecnológica (p. 201-209) - 2017
Editor: Editorial Universidad de Alcalá
- ISSN/ISBN 978-84-16978-11-3
Novel Applications of Protein By-Products in Biomedicine
- García, M.C.
- Orellana, J.M.
- Marina, M.L.
Protein Byproducts: Transformation from Environmental Burden Into Value-Added Products (p. 193-211) - 25/08/2016
Editor: Elsevier Inc.
10.1016/b978-0-12-802391-4.00011-2 Ver en origen
- ISSN/ISBN 9780128023914
Detection of adulterations: Addition of foreign proteins
- López, M.C.G.
- Alegre, M.L.M.
Safety Analysis of Foods of Animal Origin (p. 155-185) - 19/04/2016
Editor: CRC Press
- ISSN/ISBN 9781138112216
HPLC of food proteins
- Esteve, C.
- Marina, M.L.
- García, M.C.
Food Analysis by HPLC, Third Edition (p. 97-137) - 1/01/2012
Editor: CRC Press
- ISSN/ISBN 9781439830840
El desafío de la enseñanza práctica de las ciencias experimentales en un entorno b-learning
- Alberto Escarpa Miguel
- Antonio L. Crego Navazo
- María Castro Puyana
- Concepción García López
- Ángeles García González
- Merichel Plaza del Moral
- María Paz San Andrés Lledó
- Soledad Vera López
- María José Gil García
- Blanca Ruiz Zapata
XIII Encuentro de Innovación en Docencia Universitaria: la inclusión de la Agenda 2030 como innovación docente en el ámbito universitario (p. 91-100) - 2022
Editor: Editorial Universidad de Alcalá
- ISSN/ISBN 978-84-18979-86-6
El reto de enseñar y aprender ciencias experimentales con programas semipresenciales (b-learning)
- Soledad Vera López
- María Castro Puyana
- Antonio L. Crego Navazco
- Alberto Escarpa Miguel
- María Ángeles García González
- María Concepción García López
- María Paz San Andrés Lledó
- Blanca Ruíz Zapata
- María José Gil García
- Plaza del Moral, Merichel
XII Encuentro de Innovación en Docencia Universitaria [Recurso electrónico]: recursos docentes para la enseñanza semipresencial (p. 135-146) - 2021
Editor: Editorial Universidad de Alcalá
- ISSN/ISBN 978-84-18254-49-9
Integrando conocimientos en Química Analítica
- Antonio Luis Creco Navazo
- María Concepción García López
- María Castro Puyana
- Alberto Escarpa Miguel
- María José Gil García
- Blanca Ruiz Zapata
- Soledad Vera López
- María Ángeles García González
- María Paz San Andrés Lledó
- Plaza del Moral, Merichel
XII Encuentro de Innovación en Docencia Universitaria [Recurso electrónico]: recursos docentes para la enseñanza semipresencial (p. 15-22) - 2021
Editor: Editorial Universidad de Alcalá
- ISSN/ISBN 978-84-18254-49-9
Determination of bioactive compounds in ten cultivars of onions from Aragón and Castilla y León
- Collado-Fernández, M.
- López, M.
Acta Horticulturae (p. 1019-1024) - 2018
Editor: International Society for Horticultural Science
10.17660/actahortic.2018.1194.145 Ver en origen
- ISSN/ISBN 0567-7572
Valoración de residuos de la industria alimentaria: un nuevo enfoque hacia la obtención de péptidos bioactivos procedentes de los desechos del melocotón
- Romy Ángela Vasquez Villanueva
- M. Concepción García López
- María Luisa Marina Alegre
Quintas Jornadas de Jóvenes Investigadores de la Universidad de Alcalá: Ciencias e Ingenierías (p. 163-170) - 2016
Editor: Editorial Universidad de Alcalá
- ISSN/ISBN 978-84-16133-98-7
Analytical approaches for the characterization and identification of olive (Olea europaea) oil proteins
- Esteve, C.
- D'Amato, A.
- Marina, M.L.
- García, M.C.
- Righetti, P.G.
Journal of Agricultural and Food Chemistry (p. 10384-10391) - 30/10/2013
10.1021/jf4028359 Ver en origen
- ISSN/ISBN 0021-8561
Characterization of protein fractions from Bt-transgenic and non-transgenic maize varieties using perfusion and monolithic RP-HPLC. Maize differentiation by multivariate analysis
- Rodríguez-Nogales, J.M.
- Cifuentes, A.
- García, M.C.
- Marina, M.L.
Journal of Agricultural and Food Chemistry (p. 3835-3842) - 16/05/2007
10.1021/jf063579e Ver en origen
- ISSN/ISBN 0021-8561
Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.
Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.
Este/a investigador/a no tiene proyectos de investigación.
Este/a investigador/a no tiene tesis dirigidas.
Este/a investigador/a no tiene patentes o licencias de software.
Grupos de investigación
Perfiles de investigador/a
-
ORCID
-
Dialnet id

