Martin Garcia, Diana diana.martin@uam.es

Dispersion of bioactive substances in oils by supercritical antisolvent technology (BIOSAS process)

  • Quintana SE
  • Villanueva-Bermejo D
  • Martín D
  • Reglero G
  • García-Risco MR
  • Fornari T

Innovative Food Science & Emerging Technologies - 1/5/2022

10.1016/j.ifset.2022.102972 Ver en origen

  • ISSN 14668564

Effect of defatting and extraction solvent on the antioxidant and pancreatic lipase inhibitory activities of extracts from hermetia illucens and tenebrio molitor

  • Navarro del Hierro J
  • Cantero-Bahillo E
  • Fornari T
  • Martin D

Insects - 1/9/2021

10.3390/insects12090789 Ver en origen

  • ISSN 20754450

Acid versus crude oils for broiler chicken diets: In vitro lipid digestion and bioaccessibility

  • Jimenez-Moya B
  • Martin D
  • Soler-Rivas C
  • Barroeta AC
  • Tres A
  • Sala R

Animal Feed Science And Technology - 1/6/2021

10.1016/j.anifeedsci.2021.114926 Ver en origen

  • ISSN 03778401

Supercritical carbon dioxide extraction of oil and minor lipid compounds of cake byproduct from Brazil nut (Bertholletia excelsa) beverage production

  • Vasquez WV
  • Hernández DM
  • del Hierro JN
  • Martin D
  • Cano MP
  • Fornari T

Journal Of Supercritical Fluids - 1/5/2021

10.1016/j.supflu.2021.105188 Ver en origen

  • ISSN 08968446

The hydrolysis of saponin-rich extracts from fenugreek and quinoa improves their pancreatic lipase inhibitory activity and hypocholesterolemic effect

  • Navarro Del Hierro J
  • Casado-Hidalgo G
  • Reglero G
  • Martin D

Food Chemistry - 15/2/2021

10.1016/j.foodchem.2020.128113 Ver en origen

  • ISSN 03088146

Composition of Brazil Nut (Bertholletia excels HBK), Its Beverage and By-Products: A Healthy Food and Potential Source of Ingredients

  • Vasquez-Rojas, Wilson V.
  • Martin, Diana
  • Miralles, Beatriz
  • Recio, Isidra
  • Fornari, Tiziana
  • Cano, M. Pilar;

Foods - 1/1/2021

10.3390/foods10123007 Ver en origen

  • ISSN 23048158

Extracts from the edible insects Acheta domesticus and Tenebrio molitor with improved fatty acid profile due to ultrasound assisted or pressurized liquid extraction

  • Otero P
  • Gutierrez-Docio A
  • Navarro del Hierro J
  • Reglero G
  • Martin D

Food Chemistry - 1/6/2020

10.1016/j.foodchem.2020.126200 Ver en origen

  • ISSN 03088146

Characterization, antioxidant activity, and inhibitory effect on pancreatic lipase of extracts from the edible insects Acheta domesticus and Tenebrio molitor

  • Navarro del Hierro J
  • Gutiérrez-Docio A
  • Otero P
  • Reglero G
  • Martin D

Food Chemistry - 30/3/2020

10.1016/j.foodchem.2019.125742 Ver en origen

  • ISSN 03088146

In Vitro Permeability of Saponins and Sapogenins from Seed Extracts by the Parallel Artificial Membrane Permeability Assay: Effect of in Vitro Gastrointestinal Digestion

  • Navarro Del Hierro J
  • Piazzini V
  • Reglero G
  • Martin D
  • Bergonzi MC

Journal Of Agricultural And Food Chemistry (p. 1297-1305) - 5/2/2020

10.1021/acs.jafc.9b07182 Ver en origen

  • ISSN 00218561

Intake of soluble fibre from chia seed reduces bioaccessibility of lipids, cholesterol and glucose in the dynamic gastrointestinal model simgi®

  • Tamargo A
  • Martin D
  • Navarro del Hierro J
  • Moreno-Arribas MV
  • Muñoz LA

Food Research International - 1/11/2020

10.1016/j.foodres.2020.109364 Ver en origen

  • ISSN 09639969

Digestión y bioaccesibilidad in vitro de fosfatidilhidroxitirosol

  • Morán-Valero, María I.
  • Martin Garcia, Diana
  • Casado, Víctor
  • Reglero, Guillermo
  • Torres, Carlos F.

1/1/2014

  • iMarina

Métodos e instrumentos científico-técnicos en la seguridad alimentaria. El significado de los términos científico-técnicos en la legislación alimentaria

  • Marín Martín, Francisco Ramón
  • Martín García, Diana
  • González Lorente, María Montserrat
  • Reglero Rada, Guillermo

Estudios Jurídicos Sobre Seguridad Alimentaria (p. 17-46) - 1/1/2015

  • iMarina

Determination of polycyclic aromatic hydrocarbons in solid-matrix foods using a non-destructive method

  • Martin D
  • Ruiz J

Polycyclic Aromatic Hydrocarbons: Pollution, Health Effects And Chemistry (p. 296-307) - 1/12/2009

  • iMarina

Calidad de la carne de caza

  • Martin Garcia, Diana

Carnes De Extremadura. La Caza De Extremadura (p. 105-120) - 1/1/2006

  • iMarina

Mortiño (Vaccinium meridionale Swart) extracts and their addition in beef burgers as an antioxidant ingredient

  • Alexis López-Padilla
  • Silvia Arosa
  • David Villanueva-Bermejo
  • Martin Garcia, Diana
  • Alejandro Ruiz-Rodriguez
  • Tiziana Fornari

6/11/2016

  • iMarina

Bioaccessibility and antioxidant activity of Calendula officinalis supercritical extract as affected by in vitro co-digestion with lipids

  • Guillermo Reglero
  • Tiziana Fornari
  • Ramón Fernández-Ruiz
  • David Villanueva
  • Laura Fernández-Torrego
  • Joaquín Navarro del Hierro
  • Martin Garcia, Diana
... Ver más Contraer

6/11/2016

  • iMarina

Desarrollo de modelos de digestión intestinal in vitro para acilgliceroles, esteroles y fosfolípidos

  • Guillermo Reglero
  • Tiziana Fornari
  • Ramón Fernández-Ruiz
  • Reglero, Guillermo
  • Torres, Carlos F.
  • Morán-Valero M.Inés
  • Martin Garcia, Diana
... Ver más Contraer

3/5/2015

  • iMarina

Development of an in vitro model of intestinal digestion of phospholipids

  • Reglero Rada, Guillermo J
  • Martin Garcia, Diana
  • Torres Olivares, Carlos Fernando

11/3/2014

  • iMarina

Oxidative stabilization of linseed oil by industrial grape (Vitis vinifera, L.) by-products

  • Reglero Rada, Guillermo J
  • Prodanov Prodanov, Marin
  • Martin Garcia, Diana
  • Torres Olivares, Carlos Fernando

Annals Of Nutrition And Metabolism (p. 1659-1659) - 15/9/2013

  • ISSN 02506807
  • iMarina

Comparison of Molecular Distillation and Liquid CO2 Extraction for Monoolein Purification

  • Reglero Rada, Guillermo J
  • Vazquez de Frutos, Luis

28/4/2013

  • iMarina

In vitro bioaccessibility and antiproliferative bioactivity of alkylglycerols as vehicles of butyric acid

  • Reglero Rada, Guillermo J
  • Martin Garcia, Diana
  • Torres Olivares, Carlos Fernando

6/3/2013

  • iMarina

Quantitative synthesis of tyrosyl oleate catalyzed by two immobilized Candida antarctica lípases in solvent-free medium

  • Reglero Rada, Guillermo J
  • Fernandez Escalante, Oscar
  • Martin Garcia, Diana
  • Torres Olivares, Carlos Fernando
  • Tenllado Van Der Reijden, Daniel

1/5/2011

  • iMarina

The composition of the micellar phase during in vitro intestinal digestion of Omega-3 fish oil in ethyl ester form

  • Reglero Rada, Guillermo J
  • Nieto Fuentes, Juan Antonio
  • Soler Rivas, Cristina
  • Martin Garcia, Diana
  • Señorans Rodriguez, Fcojavier

1/1/2009

  • iMarina

Optimization of lipase and esterase assay for enzymatic extracts from subcutaneous adipose tissue of pig

  • Martin Garcia, Diana

1/1/2007

  • iMarina

Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.

Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.

Desarrollo de formulas alimentarias de precisión dirigidas al tratamiento del cáncer de colón: producción y caracterización

  • Jaime De Pablo, Laura

Ejecución: 01-06-2020 - 31-05-2023

Tipo: Nacional

Importe financiado: 121000,00 Euros.

  • iMarina

Formulación de productos alimentarios para la prevención y el tratamiento dirigido de enfermedades crónicas relacionadas con el metabolismo. FORCHRONIC

  • Vazquez de Frutos, Luis (Investigador/a)
  • Torres Olivares, Carlos Fernando (Investigador/a)
  • SANTOYO DIEZ Susana (Investigador/a)
  • Rodriguez Garcia-Risco, Monica (Investigador/a)
  • Jaime de Pablo, Laura (Investigador/a)
  • Fornari Reale, T (Investigador/a)
  • Martin Garcia, Diana (Investigador/a)
  • Corzo Martinez, Marta (Investigador/a)
  • Reglero Rada, Guillermo J (Investigador principal (IP))
... Ver más Contraer

Ejecución: 30-12-2016 - 29-12-2019

Tipo: Nacional

Importe financiado: 242000,00 Euros.

  • iMarina

Proyecto I+D+i: Estudio de la influencia de nuevos núcleos bioactivadores sobre la ovoposición de gallinas adultas. Expediente: IDI-185.14. Empresa: Avícola Velasco S.L. Experto Técnico: Diana Martín García

  • Martin Garcia, Diana (Investigador principal (IP))

Ejecución: 19-06-2014 - 01-07-2014

Tipo: Regional

Importe financiado: 681,00 Euros.

  • iMarina

Proyecto I+D+i: Investigación sobre el control de la colibacilosis en lechones. Expediente: IDI-177.13. Empresa: Técnicas Ibéricas de Alimentación Animal, S.A. Experto Técnico: Diana Martín García

  • Martin Garcia, Diana (Investigador principal (IP))

Ejecución: 27-01-2014 - 06-02-2014

Tipo: Regional

Importe financiado: 681,00 Euros.

  • iMarina

Alimentos infantiles enriquecidos en ácidos grasos poliinsaturados de origen vegetal y antioxidantes de uva

  • Martin Garcia, Diana (Investigador principal (IP))

Ejecución: 01-01-2013 - 31-12-2014

  • iMarina

¿Crisis en la seguridad alimentaria? Análisis del modelo europeo de seguridad alimentaria y de la nueva ley española de seguridad.

  • Fenoy Picon, Nieves (Investigador/a)
  • Dominguez Martin, Monica (Investigador/a)
  • Perez Garcia, Maximo Juan (Investigador/a)
  • Muñoz Amor, Maria del Mar (Investigador/a)
  • Cancio Melia, Manuel (Investigador/a)
  • Chinchilla Peinado, Juan Antonio (Investigador/a)
  • Reglero Rada, Guillermo J (Investigador/a)
  • Marin Martin, Francisco Ramon (Investigador/a)
  • Martin Garcia, Diana (Investigador/a)
  • Martinez Capdevila, Maria del Carmen (Investigador/a)
  • Jerez Delgado, Carmen (Investigador/a)
  • Rodriguez-Chaves Mimbrero, Blanca (Investigador/a)
  • Marcos Fernandez, Ana Maria DE (Investigador/a)
  • Ruiz Rodriguez, Alejandro (Investigador/a)
  • Menendez Rexach, Angel (Investigador principal (IP))
... Ver más Contraer

Ejecución: 05-01-2012 - 30-04-2014

  • iMarina

Desarrollo de Ingredientes bioactivos y alimentos para la salud a partir de productos del olivar (INNSAOLI)

  • Reglero Rada, Guillermo J (Investigador principal (IP))
  • Martin Garcia, Diana (Investigador/a)
  • Vazquez de Frutos, Luis (Investigador/a)
  • Torres Olivares, Carlos Fernando (Investigador/a)

Ejecución: 01-01-2011 - 31-12-2014

  • iMarina

Salud y alimentación para la mujer (Proyecto Sara)

  • Martin Garcia, Diana (Investigador principal (IP))

Ejecución: 01-01-2011 - 31-12-2013

  • iMarina

Diseño y validación de ingredientes activos para el desarrollo de alimentos funcionales.

  • Fornari Reale, Tiziana (Investigador/a)
  • Rodriguez Garcia-Risco, Monica (Investigador/a)
  • Herrero Calleja, Miguel (Investigador/a)
  • Prodanov Prodanov, Marin (Investigador/a)
  • Maria Montserrat Gonzalez Lorente (Investigador/a)
  • Torres Olivares, Carlos Fernando (Investigador/a)
  • Reglero Rada, Guillermo J (Investigador principal (IP))
... Ver más Contraer

Ejecución: 01-01-2010 - 31-12-2013

  • iMarina

Características físico-químicas, microbiológicas y estructurales de la carne de cordero cocinada al vacío

  • Martin Garcia, Diana (Investigador principal (IP))

Ejecución: 01-01-2008 - 01-12-2011

  • iMarina

Extracts from edible seeds rich in saponins and sapogenins: Understanding their gastrointestinal behaviour and bioactivities

  • Navarro del Hierro, Joaquín
  • Reglero Rada, Guillermo
  • Martín García, Diana

1/1/2020

  • iMarina

Nutrigenómica : análisis experimental, integrativo y desarrollo de una plataforma de minería de datos

  • Davalos, Alberto (Director)
  • Reglero Rada, Guillermo J (Director) Doctorando: Roberto Martín Hernández

11/12/2019

  • iMarina

Desarrollo y aplicación de modelos de digestión intestinal in vitro en la evaluación de lípidos bioactivos

  • Martin Garcia, Diana (Codirector) Doctorando: Mª Inés Morán Valero

23/2/2015

  • iMarina

Este/a investigador/a no tiene patentes o licencias de software.

Última actualización de los datos: 20/04/22 11:44