Prodanov Prodanov, Marin marin.prodanov@uam.es
Publications
- Articles 49
- Books 1
- Book chapters 4
- Conferences 6
- Working papers 0
- Technical reports 0
- Research projects 5
- Supervised theses 4
- Patent or software license 4
affron®, a standardised extract from saffron (Crocus sativus L.) for the treatment of youth anxiety and depressive symptoms: A randomised, double-blind, placebo-controlled study
- Lopresti A
- Drummond P
- Inarejos-García A
- Prodanov M
Journal Of Affective Disorders (p. 349-357) - 1/5/2018
10.1016/j.jad.2018.02.070 View at source
- ISSN 01650327
affron® a novel saffron extract (Crocus sativus L.) improves mood in healthy adults over 4 weeks in a double-blind, parallel, randomized, placebo-controlled clinical trial
- Kell G
- Rao A
- Beccaria G
- Clayton P
- Inarejos-García A
- Prodanov M
Complementary Therapies In Medicine (p. 58-64) - 1/8/2017
10.1016/j.ctim.2017.06.001 View at source
- ISSN 09652299
affron (R) eye, a natural extract of saffron (Crocus sativus L.) with colorant properties as novel replacer of saffron stigmas in culinary and food applications
- Almodovar, P.
- Prodanov, M.
- Arrunada, O.
- Inarejos-Garcia, A. M.;
International Journal Of Gastronomy And Food Science (p. 1-5) - 1/7/2018
10.1016/j.ijgfs.2018.03.001 View at source
- ISSN 1878450X
Why proanthocyanidins elute at increasing order of molecular masses when analysed by normal phase high performance liquid chromatography? Considerations of use
- Guerrero-Hurtado E
- Gutiérrez-Docio A
- Fiedorowicz R
- Mollá E
- Reglero G
- Prodanov M
Journal Of Chromatography a - 10/5/2023
10.1016/j.chroma.2023.463957 View at source
- ISSN 00219673
Vitamin stability and growth of psychrotrophic bacteria in refrigerated raw milk acidified with carbon dioxide
- Sierra I, Prodanov M, Calvo M, Olano A, Vidal-Valverde C
Journal Of Food Protection (p. 1305-1310) - 1/12/1996
10.4315/0362-028x-59.12.1305 View at source
- ISSN 0362028X
Valorisation of Grape Stems as a Source of Phenolic Antioxidants by Using a Sustainable Extraction Methodology
- Nieto, Juan Antonio
- Santoyo, Susana
- Prodanov, Marin
- Reglero, Guillermo
- Jaime, Laura;
Foods - 1/5/2020
10.3390/foods9050604 View at source
- ISSN 23048158
Ultrafiltration as alternative purification procedure for the characterization of low and high molecular-mass phenolics from almond skins
- Prodanov M, Garrido I, Vacas V, Lebrón-Aguilar R, Dueñas M, Gómez-Cordovés C, Bartolomé B
Analytica Chimica Acta (p. 241-51) - 25/2/2008
10.1016/j.aca.2007.12.040 View at source
- ISSN 00032670
Tangential-flow membrane clarification of Malvar (Vitis vinifera L.) wine: Incidence on chemical composition and sensorial expression
- Prodanov, M.
- Aznar, M.
- Cabellos, J.M.
- Vacas, V.
- López, F.
- Hernández, M.T.
- Estrella, M.I.
Oeno One (p. 741-755) - 1/1/2019
Editor: Vigne et Vin Publications Internationales
10.20870/oeno-one.2019.53.4.2480 View at source
- ISSN 24941271
- ISSN/ISBN 2494-1271
Supplementation with a Carob (Ceratonia siliqua L
- de la Fuente-Fernández M, González-Hedström D, Amor S, Tejera-Muñoz A, Fernández N, Monge L, Almodóvar P, Andrés-Delgado L, Santamaría L, Prodanov M, Inarejos-García AM, García-Villalón AL, Granado M
Antioxidants - 1/4/2020
- ISSN 20763921
- iMarina
Study of red wine neuroprotection on astrocytes
- Gómez-Serranillos, M.P.
- Martín, S.
- Ortega, T.
- Palomino, O.M.
- Prodanov, M.
- Vacas, V.
- Hernández, T.
- Estrella, I.
- Carretero, M.E.
Plant Foods for Human Nutrition (p. 238-243) - 1/11/2009
10.1007/s11130-009-0137-9 View at source
- ISSN 09219668
- ISSN/ISBN 0921-9668
Tecnologías de separación por membranas para la revalorización de subproductos alimenticios
- Pródanov, Marín
Retos Medioambientales De La Industria Alimentaria (p. 103-124) - 1/1/2012
- iMarina
Propiedades antibacterianas, antioxidantes y anti-inflamatorias de extractos de hoja de olivo frente a cepas de Helicobacter pylori resistentes aantibióticos
- Silván Jiménez, Jose Manuel
- Guerrero, E
- Gutiérrez Docio, A
- Alarcón, Teresa
- Pródanov, Marín
- Martínez Rodríguez, A J
Microbiología De Los Alimentos Bajo El Concepto De One Health: Libro De Comunicaciones (p. 24-25) - 1/1/2022
- iMarina
Evaluación del contenido de compuestos fenólicos en orujos de uva
- Prodanov Prodanov, Marin
Entre La Tradición Y La Innovación (p. 247-258) - 1/1/2001
- iMarina
Estudio de un método de extracción para la valoración del contenido fenólico en hollejos de uva
- Alonso Díaz Marta, Gonzalo L
- Pródanov, Marín
- Domínguez, J A
- Blázquez, I
Xxii Jornadas De Viticultura Y Enología De La Tierra De Barros [Celebradas En] Almendralejo Del 8 Al 12 De Mayo De 2000 (p. 583-592) - 1/1/2001
- iMarina
Pressurized liquid extraction of antioxidant polyphenols from grape seeds using response surface methodology
- Reglero Rada, Guillermo J
- Nieto Fuentes, Juan Antonio
- Amador Rojo, Beatriz
- Santoyo Diez, Susana
- Prodanov Prodanov, Marin
- Jaime de Pablo, Laura
17/10/2011
- iMarina
Oxidative stabilization of linseed oil by industrial grape (Vitis vinifera, L.) by-products
- Inarejos Garcia, A M
- Sanchez Gomez, A M
- Martin, D
- Imbesi, T
- Prodanov, M
- Mancebo Campos, V
- Torres, C
- Reglero, G
Annals Of Nutrition And Metabolism (p. 1659-1659) - 15/9/2013
- ISSN 02506807
- iMarina
Optimization of antioxidant compounds extraction from grape stem by pressurized liquids using response surface methodology
- Reglero Rada, Guillermo J
- Nieto Fuentes, Juan Antonio
- Amador Rojo, Beatriz
- Santoyo Diez, Susana
- Prodanov Prodanov, Marin
- Jaime de Pablo, Laura
6/7/2011
- iMarina
Olive Leaf Extracts as a Source of Antibacterial Compounds against Campylobacter spp. Strains Isolated from the Chicken Food Chain
- Silvan, Jose Manuel
- Casado, Rodrigo
- Villalva, Marisol
- Diaz, Soledad
- Gutierrez-Docio, Alba
- Guerrero-Hurtado, Esperanza
- Prodanov, Marin
- Martinez-Rodriguez, Adolfo J.
The 2nd International Electronic Conference On Foods - "Future Foods And Food Technologies For A Sustainable World" - 6/6/2021
Experimental design for antioxidant compounds extraction from grape stems by pressurized liquids
- Reglero Rada, Guillermo J
- Nieto Fuentes, Juan Antonio
- Amador Rojo, Beatriz
- Santoyo Diez, Susana
- Prodanov Prodanov, Marin
- Jaime de Pablo, Laura
17/10/2011
- iMarina
Characterization of the volatile fraction of young wines from the Denomination of Origin Vinos de Madrid (Spain)
- Gil, M
- Cabellos, JM
- Arroyo, T
- Prodanov, M;
Analytica Chimica Acta (p. 145-153) - 23/3/2006
10.1016/j.aca.2005.11.060 View at source
- ISSN 00032670
This researcher has no working papers.
This researcher has no technical reports.
Revalorización de subproductos de la industria alimentaria como fuente de compuestos bioactivos útiles para la mitigación de la infección humana por Helicobacter pylori
- Molla, Esperanza (Investigador/a)
- Esteban, Rosa Mª (Investigador/a)
- Martínez Rodríguez, Adolfo (Investigador principal (IP))
- Prodanov Prodanov, Marin (Investigador/a)
Period: 01-01-2018 - 31-12-2021
- iMarina
Procesos de obtención de alimentos funcionales a partir de vino.
- Fornari Reale, Tiziana (Investigador/a)
- Rodriguez Garcia-Risco, Monica (Investigador/a)
- Prodanov Prodanov, Marin (Investigador/a)
- Marin Martin, Francisco Ramon (Investigador/a)
- Soler Rivas, Cristina (Investigador/a)
- Aurelio Ocaña Fuentes (Investigador/a)
- Reglero Rada, Guillermo J (Investigador principal (IP))
Period: 10-01-2007 - 04-04-2011
- iMarina
Fraccionamiento biodirigido de Alpechines de Olea Europea l. y extractos de Penicillium Oxalicum y Moringa Oleifera l. para la obtención de Bioplaguicidas
- Prodanov Prodanov, Marin (Investigador principal (IP))
Period: 01-01-2018 - 31-12-2022
Type of funding: National
Amount of funding: 115405,00 Euros.
- iMarina
Diseño y validación de ingredientes activos para el desarrollo de alimentos funcionales.
- Jaime de Pablo, Laura (Investigador/a)
- González Lorente, María Montserrat (Investigador/a)
- Fornari Reale, Tiziana (Investigador/a)
- Rodriguez Garcia-Risco, Monica (Investigador/a)
- Herrero Calleja, Miguel (Investigador/a)
- Prodanov Prodanov, Marin (Investigador/a)
- Torres Olivares, Carlos Fernando (Investigador/a)
- Reglero Rada, Guillermo J (Investigador principal (IP))
Period: 01-01-2010 - 31-12-2013
- iMarina
Optimización de la germinación de variedades ecuatorianas de arroz integral para la obtención de alimentos con alto valor nutritivo y funcional
- Martin Cabrejas, M Angeles (Autor o Coautor)
- Juana M. Frías Arevalillo (Director)
- Cristina Martínez-Villaluenga (Director)
- Lourdes Amigo Garrido (Director)
- M Ángeles Martín Cabrejas (Director)
- Rosa María Esteban Álvarez (Director)
- Marín Pródanov (Director)
- Elena Peñas Pozo (Director)
- María López Jurado (Director)
- Ana Belén Martin Diana (Director) Doctorando: Patricio Javier Cáceres Costales
1/1/2015
- iMarina
Evaluación del potencial fenólico de hollejos de uva para la obtención de extractos colorantes
- Gonzalo L (Director)
- Marín Pródanov (Director) Doctorando: Inmaculada Blázquez Rojas
1/1/2005
- iMarina
Enzymatic obtainment of pectin and pectic oligosaccharides from artichoke by-products. Structural characterization and functional evaluation through machine learning
- Montilla Corredera, Antonia (Director)
- Corzo Sánchez, Nieves (Director)
- Prodanov Prodanov, Marin (Tutor) Doctorando: Sabater Sánchez, Carlos
22/11/2019
- iMarina
Procedimientos para el aprovechamiento integral de la oliva para el tránsito de la almazara a la economía circular de bajo impacto ambiental
- Prodanov Prodanov, Marin (Autor o Coautor)
1/7/2023
- iMarina
Procedimiento para la obtención de extracto de lúpulo y extracto obtenido
- Soler Rivas, Cristina (Inventores/autores/obtentores)
- Santoyo Diez, Susana (Inventores/autores/obtentores)
- Ruiz Rodriguez, Alejandro (Inventores/autores/obtentores)
- Rodriguez Garcia-Risco, Monica (Inventores/autores/obtentores)
- Reglero Rada, Guillermo J (Inventores/autores/obtentores)
- Prodanov Prodanov, Marin (Inventores/autores/obtentores)
- Marin Martin, Francisco Ramon (Inventores/autores/obtentores)
- Jaime de Pablo, Laura (Inventores/autores/obtentores)
- Gil Ramirez, Alicia (Inventores/autores/obtentores)
- Fornari Reale, Tiziana (Inventores/autores/obtentores)
30/1/2013
- iMarina
Functional Heart-Healthy Drink Containing Wine and Extracts of Hops
- Reglero Rada, Guillermo J (Autor o Coautor)
- Fornari, T (Autor o Coautor)
- Marin Martin, F (Autor o Coautor)
- Prodanov, M (Autor o Coautor)
- Ruiz-Rodriguez, A (Autor o Coautor)
- Soler-Rivas, C (Autor o Coautor)
- Jaime de Pablo, Laura (Autor o Coautor)
- Santoyo, S (Autor o Coautor)
- Arranz, E (Autor o Coautor)
- Rodríguez García-Risco, M (Autor o Coautor)
- Gil-Ramirez, A (Autor o Coautor)
15/6/2012
- iMarina
Bebida funcional cardiosaludable de vino y extractos de lúpulo
- Soler Rivas, Cristina (Inventores/autores/obtentores)
- Santoyo Diez, Susana (Inventores/autores/obtentores)
- Ruiz Rodriguez, Alejandro (Inventores/autores/obtentores)
- Rodriguez Garcia-Risco, Monica (Inventores/autores/obtentores)
- Reglero Rada, Guillermo J (Inventores/autores/obtentores)
- Prodanov Prodanov, Marin (Inventores/autores/obtentores)
- Marin Martin, Francisco Ramon (Inventores/autores/obtentores)
- Jaime de Pablo, Laura (Inventores/autores/obtentores)
- Gil Ramirez, Alicia (Inventores/autores/obtentores)
- Fornari Reale, Tiziana (Inventores/autores/obtentores)
16/6/2011
- iMarina
Researcher profiles
-
ORCID
-
Scopus Author ID
-
Dialnet id