Cañas Rodriguez, Silvia silvia.cannas@uam.es
Actividades
- Artículos 15
- Libros 0
- Capítulos de libro 3
- Congresos 2
- Documentos de trabajo 0
- Informes técnicos 0
- Proyectos de investigación 0
- Tesis dirigidas 0
- Patentes o licencias de software 0
Critical Evaluation of Coffee Pulp as an Innovative Antioxidant Dietary Fiber Ingredient: Nutritional Value, Functional Properties, and Acute and Sub-Chronic Toxicity
- Cañas, Silvia
- Rebollo-Hernanz, Miguel
- Cano-Muñoz, Paz
- Aguilera, Yolanda
- Benítez, Vanesa
- Braojos, Cheyenne
- Gila-Díaz, Andrea
- Rodríguez-Rodríguez, Pilar
- Cobeta, Ignacio Monedo
- Pablo, Ángel LLópez de
- González, Maria del Carmen
- Arribas, Silvia M.
- Martin-Cabrejas, Maria A.
Proceedings - 5/4/2021
10.3390/foods_2020-07623 Ver en origen
- ISSN 25043900
Influence of maternal age and gestational age on breast milk antioxidants during the first month of lactation
- Gila-Díaz A
- Carrillo GH
- Cañas S
- Pipaón MSd
- Martínez-Orgado JA
- Rodríguez-Rodríguez P
- de Pablo ÁLL
- Martin-Cabrejas MA
- Ramiro-Cortijo D
- Arribas SM
Nutrients (p. 1-14) - 1/9/2020
10.3390/nu12092569 Ver en origen
- ISSN 20726643
Bioaccessibility of Phenolic Compounds from Cocoa Shell Subjected to In Vitro Digestion and Its Antioxidant Activity in Intestinal and Hepatic Cells
- Cañas, Silvia
- Rebollo-Hernanz, Miguel
- Aguilera, Yolanda
- Benítez, Vanesa
- Braojos, Cheyenne
- Arribas, Silvia
- Martín-Cabrejas, María
Medical Sciences Forum - 5/2/2021
10.3390/cahd2020-08612 Ver en origen
- ISSN 26739992
Revalorization of Coffee Husk: Modeling and Optimizing the Green Sustainable Extraction of Phenolic Compounds
- Rebollo-Hernanz, Miguel
- Canas, Silvia
- Taladrid, Diego
- Benitez, Vanesa
- Bartolome, Begona
- Aguilera, Yolanda
- Martin-Cabrejas, Maria A.;
Foods - 1/3/2021
10.3390/foods10030653 Ver en origen
- ISSN 23048158
Effect of cooking, 24 h cold storage, microwave reheating, and particle size onin vitrostarch digestibility of dry and fresh pasta
- Canas, Silvia
- Perez-Moral, Natalia
- Edwards, Cathrina H
Food & Function (p. 6265-6272) - 1/7/2020
10.1039/d0fo00849d Ver en origen
- ISSN 29938270
Extruded coffee parchment shows enhanced antioxidant, hypoglycaemic, and hypolipidemic properties by releasing phenolic compounds from the fibre matrix
- Benítez V
- Rebollo-Hernanz M
- Aguilera Y
- Bejerano S
- Cañas S
- Martín-Cabrejas MA
Food & Function (p. 1097-1110) - 7/2/2021
10.1039/d0fo02295k Ver en origen
- ISSN 29938270
Response surface methodology to optimise the heat-assisted aqueous extraction of phenolic compounds from coffee parchment and their comprehensive analysis
- Aguilera, Yolanda
- Rebollo-Hernanz, Miguel
- Canas, Silvia
- Taladrid, Diego
- Martin-Cabrejas, Maria A.;
Food & Function (p. 4739-4750) - 1/8/2019
10.1039/c9fo00544g Ver en origen
- ISSN 29938270
Slower Growth during Lactation Rescues Early Cardiovascular and Adipose Tissue Hypertrophy Induced by Fetal Undernutrition in Rats
- Rodriguez-Rodriguez, Pilar
- Monedero-Cobeta, Ignacio
- Ramiro-Cortijo, David
- Puthong, Sophida
- Quintana-Villamandos, Begona
- Gil-Ramirez, Alicia
- Canas, Silvia
- Ruvira, Santiago
- Arribas, Silvia M.;
Biomedicines - 1/10/2022
10.3390/biomedicines10102504 Ver en origen
- ISSN 22279059
Role of the Phytochemicals from the Cocoa Shell on the Prevention of Metabolic Syndrome by an Integrated Network Pharmacology Analysis
- Rebollo-Hernanz, Miguel
- Cañas, Silvia
- Braojos, Cheyenne
- Arribas, Silvia M.
- Martin-Cabrejas, Maria A.
Biology and Life Sciences Forum - 14/2/2022
10.3390/ecb2021-10256 Ver en origen
- ISSN 26739976
Hypolipidemic Properties of Cocoa and Coffee By-Products after Simulated Gastrointestinal Digestion: A Comparative Approach
- Braojos, Cheyenne
- Rebollo-Hernanz, Miguel
- Cañas, Silvia
- Aguilera, Yolanda
- Arribas, Silvia M.
- Martín-Cabrejas, MaríaA.
- Benítez, Vanesa
Biology And Life Sciences Forum - 20/12/2021
10.3390/ecb2021-10288 Ver en origen
- ISSN 26739976
Este/a investigador/a no tiene libros.
Metodología de superficie de respuesta para optimizar la extracción acuosa de compuestos fenólicos de cáscara de café
- Rebollo Hernanz, Miguel
- Cañas Rodríguez, Silvia
- Taladrid Gandía, Diego
- Algara, Alba
- Aguilera Gutiérrez, Yolanda
- Martín Cabrejas, María Angeles
Impulsando La Investigación Y La Innovación: X Congreso Nacional Cyta/Cesia, León, 15-17 De Mayo De 2019 (p. 240-240) - 1/1/2019
- iMarina
Realización de un Proyecto Aprendizaje Servicio dirigido a población infantil para promocionar el consumo de insectos Yolanda Aguilera Gutiérrez, Raquel Blanco Bautista, Laura Juárez Villareal, Silvia Cañas Rodríguez, Miguel Rebollo Hernanz y Vanesa Benítez García
- Aguilera Gutiérrez, Yolanda
- Blanco Bautista, Raquel
- Juárez Villareal, Laura
- Cañas Rodríguez, Silvia
- Rebollo Hernanz, Miguel
- Benítez García, Vanesa
Actas Del Congreso Virtual: Avances En Tecnologías, Innovación Y Desafíos De La Educación Superior Atides 2016 (p. 281-292) - 1/1/2021
- iMarina
Proyecto de Aprendizaje-Servicio para la Promoción de Insectos Comestibles en la Restauración
- Aguilera Gutiérrez, Yolanda
- Juárez Villareal, Laura
- Cañas Rodríguez, Silvia
- Pulgar Lanzaco, Elena
- Angoitia Grijalba, Miguel
- Martín Cabrejas, María Angeles
Actas Del Congreso Virtual: Avances En Tecnologías, Innovación Y Desafíos De La Educación Superior Atides 2016 (p. 267-280) - 1/1/2021
- iMarina
Comparative Investigation on Coffee Cascara from Dry and Wet Methods: Chemical and Functional Properties
- Cano-Muñoz, Paz
- Rebollo-Hernanz, Miguel
- Braojos, Cheyenne
- Cañas, Silvia
- Gil-Ramirez, Alicia
- Aguilera, Yolanda
- Martin-Cabrejas, Maria A.
- Benitez, Vanesa
The 2nd International Electronic Conference On Foods - "Future Foods And Food Technologies For A Sustainable World" - 25/4/2022
Gastrointestinal Digestion and Absorption of Antioxidant Phenolic Compounds and Caffeine from the Coffee Pulp under Simulated Conditions
- Cañas, Silvia
- Rebollo-Hernanz, Miguel
- Aguilera, Yolanda
- Braojos, Cheyenne
- Benítez, Vanesa
- Gil-Ramírez, Alicia
- Dueñas, Montserrat
- Arribas, Silvia M.
- Martín-Cabrejas, María A.
Iecn 2022 - 19/5/2022
Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.
Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.
Este/a investigador/a no tiene proyectos de investigación.
Este/a investigador/a no tiene tesis dirigidas.
Este/a investigador/a no tiene patentes o licencias de software.
Grupos de investigación
-
Alimentos, Estrés Oxidativo Y Salud Cardiovascular
Rol: Miembro
Perfiles de investigador/a
-
ORCID
-
Dialnet id