Palomero Rodriguez, Felipe felipe.palomero@upm.es

Actividades

Identifying yeasts belonging to the Brettanomyces/Dekkera genera through the use of selective-differential media

  • Benito, Santiago
  • Palomero, Felipe
  • Morata, Antonio
  • Calderon, Fernando
  • Palmero, Daniel
  • Antonio Suarez-Lepe, Jose;

African Journal Of Microbiology Research (p. 6348-6357) - 6/9/2012

10.5897/ajmr12.440 Ver en origen

  • ISSN 19960808

Antimicrobial Packaging of Beverages

  • Palomero, F.
  • Morata, A.
  • Suarez-Lepe, J.
  • Calderon, F.
  • Benito, S.;

Antimicrobial Food Packaging (p. 281-296) - 1/1/2016

10.1016/b978-0-12-800723-5.00021-8 Ver en origen

Emerging Non-Thermal Technologies for the Extraction of Grape Anthocyanins

  • Morata, Antonio
  • Escott, Carlos
  • Loira, Iris
  • Lopez, Carmen
  • Palomero, Felipe
  • Gonzalez, Carmen;

Antioxidants - 1/1/2021

10.3390/antiox10121863 Ver en origen

  • ISSN 20763921

Effect of HHP and UHPH High-Pressure Techniques on the Extraction and Stability of Grape and Other Fruit Anthocyanins

  • Morata, A
  • del Fresno, JM
  • Gavahian, M
  • Guamis, B
  • Palomero, F
  • López, C

Antioxidants - 1/9/2023

10.3390/antiox12091746 Ver en origen

  • ISSN 20763921

Use of Fumaric Acid to Inhibit Malolactic Fermentation in Bottled Rioja Wines: Effect in pH and Volatile Acidity Control

  • A Morata
  • E Adell
  • C López
  • F Palomero
  • E Suárez
  • S Pedrero

Beverages - 13/2/2023

10.3390/beverages9010016 Ver en origen

  • ISSN 23065710

Oenological versatility of Schizosaccharomyces spp.

  • Suarez-Lepe, J. A.
  • Palomero, F.
  • Benito, S.
  • Calderon, F.
  • Morata, A.;

European Food Research And Technology (p. 375-383) - 1/9/2012

10.1007/s00217-012-1785-9 Ver en origen

  • ISSN 14382377

Lachancea thermotolerans as a tool to improve pH in red wines from warm regions

  • Morata, Antonio
  • Banuelos, Ma Antonia
  • Vaquero, Cristian
  • Loira, Iris
  • Cuerda, Rafael
  • Palomero, Felipe
  • Gonzalez, Carmen
  • Antonio Suarez-Lepe, Jose
  • Wang, Jing
  • Han, Shunyu
  • Bi, Yang;
... Ver más Contraer

European Food Research And Technology (p. 885-894) - 1/4/2019

10.1007/s00217-019-03229-9 Ver en origen

  • ISSN 14382377

Making natural sparkling wines with non-Saccharomyces yeasts

  • Neslihan Ivit, Nedret
  • Loira, Iris
  • Morata, Antonio
  • Benito, Santiago
  • Palomero, Felipe
  • Antonio Suarez-Lepe, Jose;

European Food Research And Technology (p. 925-935) - 1/5/2018

10.1007/s00217-017-3015-y Ver en origen

  • ISSN 14382377

Physiological features of Schizosaccharomyces pombe of interest in making of white wines

  • Benito, S.
  • Palomero, F.
  • Morata, A.
  • Calderon, F.
  • Palmero, D.
  • Suarez-Lepe, J. A.;

European Food Research And Technology (p. 29-36) - 1/1/2013

10.1007/s00217-012-1836-2 Ver en origen

  • ISSN 14382377

Cold pasteurisation of red wines with high hydrostatic pressure to control Dekkera/Brettanomyces: effect on both aromatic and chromatic quality of wine

  • Morata, A
  • Benito, S
  • Gonzalez, M C
  • Palomero, F
  • Tesfaye, W
  • Suarez-Lepe, J A

European Food Research And Technology (p. 147-154) - 1/7/2012

10.1007/s00217-012-1742-7 Ver en origen

  • ISSN 14382377

Este/a investigador/a no tiene libros.

Technology of vermouth wines

  • Morata A
  • Vaquero C
  • Palomero F
  • Loira I
  • Bañuelos MA
  • Suárez-Lepe JA

Alcoholic Beverages: Volume 7: The Science Of Beverages (p. 35-63) - 1/1/2019

10.1016/b978-0-12-815269-0.00002-7 Ver en origen

Dairy and nondairy-based beverages as a vehicle for probiotics, prebiotics, and symbiotics: alternatives to health versus disease binomial approach through food

  • Tesfaye W
  • Suarez-Lepe JA
  • Loira I
  • Palomero F
  • Morata A

Milk-Based Beverages: Volume 9: The Science Of Beverages (p. 473-520) - 1/1/2019

10.1016/b978-0-12-815504-2.00014-1 Ver en origen

Estabilización de vinos frente a brettanomyces/dekkera mediante reducción del contenido de precursores de etilfenoles por formación de piranoantocianos vinilfenólicos

  • Santiago Benito Rebollo
  • Felipe Palomero
  • Antonio Moratalla
  • Fernando Calderón
  • José Antonio Suárez Lepe

Reuniones Del Grupo De Trabajo De Experimentación En Viticultura Y Enología: 21ª Reunión, Valladolid, 22 A 24 De Mayo De 2006 (p. 113-122) - 1/1/2009

  • iMarina

Schizosaccharomyces

  • Benito S
  • Palomero F
  • Calderón F
  • Palmero D
  • Suárez-Lepe J

(p. 365-370) - 2/4/2014

10.1016/b978-0-12-384730-0.00303-7 Ver en origen

REDUCTION OF 4-ETHYLPHENOL CONCENTRATION USING LYOPHILIZED YEAST BIOMASSES AS BIOADSORBENT: INFLUENCE ON THE ANTHOCYANIN CONTENTS AND CHROMATIC PARAMETERS

  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
  • BENITO SAEZ, SANTIAGO
  • PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE
  • CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO

Actas Del Congreso (p. 58-58) - 20/6/2010

  • iMarina

Selected yeast strains (Saccharomyces cerevisiae) with glycolytic inefficiency and metabolic inhibitors to reduce alcoholic degree in vines from warm regions

  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
  • BENITO SAEZ, SANTIAGO
  • PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE

Actas Del Congreso (p. 127-127) - 20/6/2010

  • iMarina

Improving the implantation of non-Saccharomyces yeasts in winemaking by UHPH processing

  • Morata A
  • Escott C
  • Vaquero C
  • del Fresno JM
  • Guamis B
  • Loira I
  • Bañuelos MA
  • Palomero F
  • López C
  • González C
  • Lepe JAS
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Bio Web Of Conferences - 6/12/2023

10.1051/bioconf/20236802001 Ver en origen

  • ISSN 21174458

The use of Pulsed Light to reduce native population on the pruina of grapes, and the use of Lachancea thermotolerans as red wine acidifier

  • Escott C
  • Vaquero C
  • López C
  • Loira I
  • González C
  • Del Fresno JM
  • Suárez-Lepe JA
  • Palomero F
  • Morata A
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Bio Web Of Conferences - 1/1/2023

10.1051/bioconf/20235602023 Ver en origen

  • ISSN 21174458

Schizosaccharomyces isolation method

  • Benito, Santiago
  • Palomero, Felipe
  • Calderon, Fernando
  • Morata, Antonio
  • Antonio Suarez-Lepe, Jose

Bio Web Of Conferences - 1/1/2014

10.1051/bioconf/20140302002 Ver en origen

  • ISSN 21174458

Use of red grape juice (concentrated and treated by UHPH) as a base to produce isotonic drinks

  • Gonzalez C
  • Bendaali Y
  • Vaquero C
  • Escott C
  • del Fresno JM
  • Loira I
  • Bañuelos MA
  • Palomero F
  • López C
  • Lepe JAS
  • Morata A
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Bio Web Of Conferences - 6/12/2023

10.1051/bioconf/20236802024 Ver en origen

  • ISSN 21174458

Optical and AFM microscopy of grape juices treated with UHPH: Effects of microstructure and nanostructure

  • Escott C
  • Vaquero C
  • López C
  • Loira I
  • González C
  • del Fresno JM
  • Palomero F
  • Suárez-Lepe JA
  • Morata A
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Bio Web Of Conferences - 6/12/2023

10.1051/bioconf/20236802009 Ver en origen

  • ISSN 21174458

THE OENOLOGICAL INTEREST OF FUMARIC ACID: STOP MALOLACTIC FERMENTATION AND PRESERVE THE FRESHNESS OF WINES

  • LOIRA CALVAR, IRIS
  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
  • LOPEZ DIAZ, CARMEN
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
  • PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE
  • BAÑUELOS BERNABE, MARIA ANTONIA

Book Of Abstracts 42nd Congress Of Vine And Wine (p. 215-216) - 15/7/2019

10.1051/bioconf/20191502034 Ver en origen

  • ISSN 21174458

FOOD TECHNOLOGY EDUCATIONAL VIDEO RESOURCE IMPLEMENTATION

  • Benito, S.
  • Palomero, F.
  • Calderon, F.
  • Callejo, M. J.
  • Gonzalez, M. C.
  • Palmero, D.;

Edulearn10: International Conference On Education And New Learning Technologies (p. 731-734) - 1/1/2012

  • iMarina

FOOD INNOVATION AS EMPIRICAL SUPPORT IN FOOD TECHNOLOGY PROGRAMMES

  • Callejo, M. J.
  • Gonzalez, C.
  • Benito, S.
  • Palomero, F.
  • del Olmo, D.;

Edulearn10: International Conference On Education And New Learning Technologies (p. 3155-3162) - 1/1/2011

  • iMarina

Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.

Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.

Desarrollo de Estrategias y Métodos vitícolas y Enológicos frente al cambio climático. Aplicación de nuevas Tecnologías que mejoren la Eficiencia de los procesos Resultantes

  • LOIRA CALVAR, IRIS (Participante)
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO (Investigador principal (IP))
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Participante)
  • CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO (Participante)
  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO (Participante)
  • BENITO SAEZ, SANTIAGO (Participante)

Ejecución: 01-01-2008 - 31-12-2011

Tipo: Nacional

Importe financiado: 14500,00 Euros.

  • iMarina

Aplicaciones innovadoras de las altas presiones para mejorar la biotecnología enológica

  • ESCOTT PEREZ, CARLOS (Miembro del equipo de trabajo)
  • Otero García, Laura (Participante)
  • Pérez Mateos, Miriam (Participante)
  • LOIRA CALVAR, IRIS (Investigador principal (IP))
  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO (Investigador principal (IP))
  • LOPEZ DIAZ, CARMEN (Participante)
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Participante)
  • BAÑUELOS BERNABE, MARIA ANTONIA (Participante)
  • PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE (Participante)
  • FRESNO FLOREZ, JUAN MANUEL DEL (Participante)
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Ejecución: 01-01-2022 - 31-12-2024

Tipo: Nacional

  • iMarina

Luz pulsada para el control de microorganismos en uva. Efecto sobre nuevas biotecnologías de vinificación

  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Participante)
  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO (Investigador principal (IP))
  • TESFAYE YIMER, WENDU (Participante)
  • BAÑUELOS BERNABE, MARIA ANTONIA (Participante)
  • PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE (Participante)

Ejecución: 01-01-2019 - 31-12-2021

Tipo: Nacional

Importe financiado: 108900,00 Euros.

  • iMarina

Técnicas Viticolas y Enológicas para la Regulación del Equilibrio Alcohol/Acidez y Protección de Color en Vinos Tintos

  • PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE (Participante)
  • TIENDA PRIEGO, PEDRO (Participante)
  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Participante)
  • CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO (Participante)
  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO (Participante)
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO (Investigador principal (IP))
  • BENITO SAEZ, SANTIAGO (Miembro del equipo de trabajo)
... Ver más Contraer

Ejecución: 01-01-2009 - 31-12-2011

Tipo: Nacional

  • iMarina

Estudio y control de metabolitos de Saccharomyces y no Saccharomyces que pueden afectar a la acidez, al color y a la seguridad alimentaria del vino

  • GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Participante)
  • UTHURRY WEINBERGER, CARLOS ANIBAL (Participante)
  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO (Investigador principal (IP))
  • PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE (Participante)
  • BENITO SAEZ, SANTIAGO (Participante)
  • CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO (Participante)
  • TESFAYE YIMER, WENDU (Participante)
  • BAÑUELOS BERNABE, MARIA ANTONIA (Participante)
  • VILLA VIDAROR, ANA (Participante)
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Ejecución: 01-01-2014 - 31-12-2016

Tipo: Nacional

Importe financiado: 84700,00 Euros.

  • iMarina

Optimización técnica y microbiológica de la crianza sobre lías en vinos tintos

  • SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO (Investigador principal (IP))
  • MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO (Participante)
  • CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO (Participante)
  • PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE (Participante)
  • FRESNO FLOREZ, JUAN MANUEL DEL (Participante)

Ejecución: 14-01-2009 - 13-01-2012

Tipo: Nacional

  • iMarina

Este/a investigador/a no tiene tesis dirigidas.

Este/a investigador/a no tiene patentes o licencias de software.

Última actualización de los datos: 28/08/24 9:27