Palomero Rodriguez, Felipe felipe.palomero@upm.es
Actividades
- Artículos 31
- Libros 0
- Capítulos de libro 4
- Congresos 16
- Documentos de trabajo 0
- Informes técnicos 0
- Proyectos de investigación 6
- Tesis dirigidas 0
- Patentes o licencias de software 0
Identifying yeasts belonging to the Brettanomyces/Dekkera genera through the use of selective-differential media
- Benito, Santiago
- Palomero, Felipe
- Morata, Antonio
- Calderon, Fernando
- Palmero, Daniel
- Antonio Suarez-Lepe, Jose;
African Journal Of Microbiology Research (p. 6348-6357) - 6/9/2012
10.5897/ajmr12.440 Ver en origen
- ISSN 19960808
Antimicrobial Packaging of Beverages
- Palomero, F.
- Morata, A.
- Suarez-Lepe, J.
- Calderon, F.
- Benito, S.;
Antimicrobial Food Packaging (p. 281-296) - 1/1/2016
Emerging Non-Thermal Technologies for the Extraction of Grape Anthocyanins
- Morata, Antonio
- Escott, Carlos
- Loira, Iris
- Lopez, Carmen
- Palomero, Felipe
- Gonzalez, Carmen;
Antioxidants - 1/1/2021
10.3390/antiox10121863 Ver en origen
- ISSN 20763921
Effect of HHP and UHPH High-Pressure Techniques on the Extraction and Stability of Grape and Other Fruit Anthocyanins
- Morata, A
- del Fresno, JM
- Gavahian, M
- Guamis, B
- Palomero, F
- López, C
Antioxidants - 1/9/2023
10.3390/antiox12091746 Ver en origen
- ISSN 20763921
Use of Fumaric Acid to Inhibit Malolactic Fermentation in Bottled Rioja Wines: Effect in pH and Volatile Acidity Control
- Morata, A
- Adell, E
- López, C
- Palomero, F
- Suárez, E
- Pedrero, S
- Bañuelos, MA
- González, C
Beverages - 13/2/2023
10.3390/beverages9010016 Ver en origen
- ISSN 23065710
Physiological features of Schizosaccharomyces pombe of interest in making of white wines
- Benito, S.
- Palomero, F.
- Morata, A.
- Calderon, F.
- Palmero, D.
- Suarez-Lepe, J. A.;
European Food Research And Technology (p. 29-36) - 1/1/2013
10.1007/s00217-012-1836-2 Ver en origen
- ISSN 14382377
Effect on the autolysis process and the colouring matter of several commercial preparations with beta-glucanase action in red winemaking
- Palomero, F
- Benito, S
- Morata, A
- Tesfaye, W
- Gonzalez, M C
- Suarez-Lepe, J A
European Food Research And Technology (p. 585-592) - 1/8/2009
10.1007/s00217-009-1078-0 Ver en origen
- ISSN 14382377
Oenological versatility of Schizosaccharomyces spp.
- Suarez-Lepe, J. A.
- Palomero, F.
- Benito, S.
- Calderon, F.
- Morata, A.;
European Food Research And Technology (p. 375-383) - 1/9/2012
10.1007/s00217-012-1785-9 Ver en origen
- ISSN 14382377
Cold pasteurisation of red wines with high hydrostatic pressure to control Dekkera/Brettanomyces: effect on both aromatic and chromatic quality of wine
- Morata, A
- Benito, S
- Gonzalez, M C
- Palomero, F
- Tesfaye, W
- Suarez-Lepe, J A
European Food Research And Technology (p. 147-154) - 1/7/2012
10.1007/s00217-012-1742-7 Ver en origen
- ISSN 14382377
Applications of nanotechnology in the winemaking process
European Food Research And Technology (p. 1533-1541) - 1/8/2020
10.1007/s00217-020-03519-7 Ver en origen
- ISSN 14382377
Este/a investigador/a no tiene libros.
Technology of vermouth wines
- Morata A
- Vaquero C
- Palomero F
- Loira I
- Bañuelos MA
- Suárez-Lepe JA
Alcoholic Beverages: Volume 7: The Science Of Beverages (p. 35-63) - 1/1/2019
Dairy and nondairy-based beverages as a vehicle for probiotics, prebiotics, and symbiotics: alternatives to health versus disease binomial approach through food
- Tesfaye W
- Suarez-Lepe JA
- Loira I
- Palomero F
- Morata A
Milk-Based Beverages: Volume 9: The Science Of Beverages (p. 473-520) - 1/1/2019
Estabilización de vinos frente a brettanomyces/dekkera mediante reducción del contenido de precursores de etilfenoles por formación de piranoantocianos vinilfenólicos
- Santiago Benito Rebollo
- Felipe Palomero
- Antonio Moratalla
- Fernando Calderón
- José Antonio Suárez Lepe
Reuniones Del Grupo De Trabajo De Experimentación En Viticultura Y Enología: 21ª Reunión, Valladolid, 22 A 24 De Mayo De 2006 (p. 113-122) - 1/1/2009
- iMarina
REDUCTION OF 4-ETHYLPHENOL CONCENTRATION USING LYOPHILIZED YEAST BIOMASSES AS BIOADSORBENT: INFLUENCE ON THE ANTHOCYANIN CONTENTS AND CHROMATIC PARAMETERS
- MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
- SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
- BENITO SAEZ, SANTIAGO
- PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE
- CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO
Actas Del Congreso (p. 58-58) - 20/6/2010
- iMarina
Selected yeast strains (Saccharomyces cerevisiae) with glycolytic inefficiency and metabolic inhibitors to reduce alcoholic degree in vines from warm regions
- MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
- SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
- BENITO SAEZ, SANTIAGO
- PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE
Actas Del Congreso (p. 127-127) - 20/6/2010
- iMarina
Schizosaccharomyces isolation method
- Benito, Santiago
- Palomero, Felipe
- Calderon, Fernando
- Morata, Antonio
- Antonio Suarez-Lepe, Jose
Bio Web Of Conferences - 1/1/2014
10.1051/bioconf/20140302002 Ver en origen
- ISSN 21174458
THE OENOLOGICAL INTEREST OF FUMARIC ACID: STOP MALOLACTIC FERMENTATION AND PRESERVE THE FRESHNESS OF WINES
- LOIRA CALVAR, IRIS
- MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
- LOPEZ DIAZ, CARMEN
- SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
- PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE
- BAÑUELOS BERNABE, MARIA ANTONIA
Book Of Abstracts 42nd Congress Of Vine And Wine (p. 215-216) - 15/7/2019
10.1051/bioconf/20191502034 Ver en origen
- ISSN 21174458
- iMarina
- iMarina
FOOD TECHNOLOGY EDUCATIONAL VIDEO RESOURCE IMPLEMENTATION
- Benito, S.
- Palomero, F.
- Calderon, F.
- Callejo, M. J.
- Gonzalez, M. C.
- Palmero, D.;
Edulearn10: International Conference On Education And New Learning Technologies (p. 731-734) - 1/1/2012
- iMarina
FOOD INNOVATION AS EMPIRICAL SUPPORT IN FOOD TECHNOLOGY PROGRAMMES
- Callejo, M. J.
- Gonzalez, C.
- Benito, S.
- Palomero, F.
- del Olmo, D.;
Edulearn10: International Conference On Education And New Learning Technologies (p. 3155-3162) - 1/1/2011
- iMarina
WEBQUEST RESOURCE IN REFRIGERATION TECHNOLOGY
- Benito, S.
- Palomero, F.
- Calderon, F.
- Callejo, M. J.
- Gonzalez, M. C.
- Palmero, D.;
Inted2014: 8th International Technology, Education And Development Conference (p. 2935-2938) - 1/1/2012
- iMarina
Use of Schizosaccharomyces pombe to produce stable pigments during red winemaking
- LOIRA CALVAR, IRIS
- MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
- SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
- BENITO SAEZ, SANTIAGO
- PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE
- CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO
- GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN
Proceedings Of The 36th World Congress Of Vine And Wine / Oiv 2012 Depósito Legal: Proceedings Isbn 979-10-91799-16-4 book Of Abstracts Isbn 979-10-91799-15-7 (p. 252-252) - 2/6/2013
- iMarina
New Schizosaccharomyces pombe applications in white winemaking
- TESFAYE YIMER, WENDU
- UTHURRY WEINBERGER, CARLOS ANIBAL
- MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
- SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
- BENITO SAEZ, SANTIAGO
- PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE
- CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO
Proceedings Of The 36th World Congress Of Vine And Wine / Oiv 2012 Depósito Legal: Proceedings Isbn 979-10-91799-16-4 book Of Abstracts Isbn 979-10-91799-15-7 (p. 307-307) - 2/6/2013
- iMarina
New Schizosaccharomyces applications in red wines alcoholic fermentation
- MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO
- SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO
- BENITO SAEZ, SANTIAGO
- PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE
- CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO
- GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN
- Palmero Llamas, Daniel
Proceedings Of The 36th World Congress Of Vine And Wine / Oiv 2012 Depósito Legal: Proceedings Isbn 979-10-91799-16-4 book Of Abstracts Isbn 979-10-91799-15-7 (p. 307-308) - 2/6/2013
- iMarina
Este/a investigador/a no tiene documentos de trabajo.
Este/a investigador/a no tiene informes técnicos.
Aplicaciones innovadoras de las altas presiones para mejorar la biotecnología enológica
- Otero García, Laura (Participante)
- Pérez Mateos, Miriam (Participante)
- LOIRA CALVAR, IRIS (Investigador principal (IP))
- MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO (Investigador principal (IP))
- LOPEZ DIAZ, CARMEN (Participante)
- GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Participante)
- BAÑUELOS BERNABE, MARIA ANTONIA (Participante)
- PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE (Participante)
- FRESNO FLOREZ, JUAN MANUEL DEL (Participante)
Ejecución: 01-01-2022 - 31-12-2024
Tipo: Nacional
- iMarina
Luz pulsada para el control de microorganismos en uva. Efecto sobre nuevas biotecnologías de vinificación
- MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO (Investigador principal (IP))
- TESFAYE YIMER, WENDU (Participante)
- BAÑUELOS BERNABE, MARIA ANTONIA (Participante)
- PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE (Participante)
- GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Participante)
Ejecución: 01-01-2019 - 31-12-2021
Tipo: Nacional
Importe financiado: 108900,00 Euros.
- iMarina
Estudio y control de metabolitos de Saccharomyces y no Saccharomyces que pueden afectar a la acidez, al color y a la seguridad alimentaria del vino
- UTHURRY WEINBERGER, CARLOS ANIBAL (Participante)
- SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO (Investigador principal (IP))
- PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE (Participante)
- BENITO SAEZ, SANTIAGO (Participante)
- CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO (Participante)
- TESFAYE YIMER, WENDU (Participante)
- BAÑUELOS BERNABE, MARIA ANTONIA (Participante)
- VILLA VIDAROR, ANA (Participante)
Ejecución: 01-01-2014 - 31-12-2016
Tipo: Nacional
Importe financiado: 84700,00 Euros.
- iMarina
Optimización técnica y microbiológica de la crianza sobre lías en vinos tintos
- SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO (Investigador principal (IP))
- MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO (Participante)
- CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO (Participante)
- PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE (Participante)
- FRESNO FLOREZ, JUAN MANUEL DEL (Participante)
Ejecución: 14-01-2009 - 13-01-2012
Tipo: Nacional
- iMarina
Técnicas Viticolas y Enológicas para la Regulación del Equilibrio Alcohol/Acidez y Protección de Color en Vinos Tintos
- BENITO SAEZ, SANTIAGO (Miembro del equipo de trabajo)
- PALOMERO RODRIGUEZ, FELIPE (Participante)
- TIENDA PRIEGO, PEDRO (Participante)
- GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Participante)
- CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO (Participante)
- MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO (Participante)
- SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO (Investigador principal (IP))
Ejecución: 01-01-2009 - 31-12-2011
Tipo: Nacional
- iMarina
Desarrollo de Estrategias y Métodos vitícolas y Enológicos frente al cambio climático. Aplicación de nuevas Tecnologías que mejoren la Eficiencia de los procesos Resultantes
- LOIRA CALVAR, IRIS (Participante)
- SUAREZ LEPE, JOSE ANTONIO (Investigador principal (IP))
- GONZALEZ CHAMORRO, M. CARMEN (Participante)
- CALDERON FERNANDEZ, FERNANDO (Participante)
- MORATA BARRADO, ANTONIO DIONISIO (Participante)
- BENITO SAEZ, SANTIAGO (Participante)
Ejecución: 01-01-2008 - 31-12-2011
Tipo: Nacional
Importe financiado: 14500,00 Euros.
- iMarina
Este/a investigador/a no tiene tesis dirigidas.
Este/a investigador/a no tiene patentes o licencias de software.
Grupos de investigación
-
Enología, Enotecnia y Biotecnología Enológica
Rol: Miembro
Perfiles de investigador/a
-
ORCID
-
Scopus Author ID
-
Dialnet id